zdravim, potreboval by som poradit ohladne rozsirenia domacej wifi siete do vedlajsej budovy (cca 50m, v podstate priama viditelnost)
Tak najprv ako to cca u mna vyzera : mam dsl, ktory mam zapojeny do routra. Tento router vysiela wifi tak, ze ho chytam v tej vedlajsej budove.
Co potrebujem: Tento signal prijat v tej vedlajsej budove a vytvorit dalsiu wifi siet, ktora by pokryla celu tuto budovu.
Co mam: router a TP link TL-WA5210G wireless outdoor CPE
Moja myslienka bola pomocou tohto TP linku vo vedlajsej budove chytit signal a zaviest ho do routra, ktory by mal stacit na pokrytie celej budovy.Len mam trochu chaos v tom, ake mody nastavit, ci AP, AP router, AP router client, client.. Ak by bol niekto schopny napisat nejaky postup a trochu mi to ozrejmit, bol by som velmi vdacny.
rozsirenie wifi siete
Re: rozsirenie wifi siete
Tak ako si dopadol. Ja mám ten istý problém.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
jednoducho to čo bude príjímať wifi nastav ako client a vypni tam dhcp, a spoj to s káblom lan do lan druhého routera a nastav ako AP vypni DHCP a keď budeš mať šťastie tak to budeš mať premostené a IP budeš získavať z hlavného servera a nenastanú ti konflikty IP
No pre istotu by som sa spojil s providerom, lebo na to príde, a potom je to ozaj drahé