samostatna zena - ako na vas posobi?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: samostatna zena - ako na vas posobi?

Príspevok od používateľa jackb »

Anisana napísal:jackb: V tomto pripade mi pride predpojast uvedena az do extremu. To ako keby si povedal: Mal som vztah s jednou blondinkou co mi v spanku zvykla trhat chlpy z podpazusia. S blondinami to uz neriskujem.
neviem, kolko pokusov teda treba urobit na to, aby bolo mozne povedat, ci dana hypoteza plati alebo nie? :)

no a ja som skor danu zensku bral ako partaka, nie ako niekoho na vztah. lebo bavit sa o zbraniach, extremnych sportoch ci elektronike mne osobne neide dokopy s babou, s ktorou chcem mat vztah.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Anisana napísal:jackb: V tomto pripade mi pride predpojast uvedena az do extremu. To ako keby si povedal: Mal som vztah s jednou blondinkou co mi v spanku zvykla trhat chlpy z podpazusia. S blondinami to uz neriskujem.
To s tou blondínkou je kus nešťastný príklad, pretože jej blonďatosť by bola s určite n-krát menšou pravdepodobnosťou dôvod na vytrhávanie chlpov, ako myšlienka samostatnosti ženy pri negatívnom vplyve na jej okolie.
Anisana napísal: nordkapp_pd: To mohlo mat v konecnom dosledku milion inych, hlbsich pricin :)
Ktoré by aj tak nevyhnutne museli vychádzať z psychiky daných žien, ktorá sa podpísala aj na tú myšlienku nehoráznej samostatnosti. Kameň do hlavy alebo hlavu o kameň, furt to isté.

Toto som ale nechcel, osobne som uvažoval a dospel som k záveru, že by som sa s takou ženou vystavoval rizikám možnej feministky. To by nebol až taký problém...dovi dopo...skôr by som sa bál niečoho, čo na ženskej emancipácií nenávidím. Konkrétne stavu, kedy by som počul niečo ako: "Ja? Veď ja som žena :o ".
V inej téme som to písal takto:
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1581022#p1581022
Nemám vôbec nič proti ženskej emancipácií, no keď kážem vodu, tak nech nepijem víno. Toto ma rozčuľuje. Nepoznám ťa Anisana, ale určite by sa našla ne jedna situácia (aj sa určite našla), kedy si sa neohradzovala samostatnosťou. Nikto nie je dokonalý. NO OFFENCE
Anisana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Anisana »

jackb napísal: neviem, kolko pokusov teda treba urobit na to, aby bolo mozne povedat, ci dana hypoteza plati alebo nie? :)
Mam v rodine zenu, ktora mala tri vazne vztahy, tri skoncili na tom, ze ju chlap fyz. tyral. Mozme to teda uzavriet tak ze kazdy chlap je tyran? Nemyslim si :)
jackb napísal: no a ja som skor danu zensku bral ako partaka, nie ako niekoho na vztah. lebo bavit sa o zbraniach, extremnych sportoch ci elektronike mne osobne neide dokopy s babou, s ktorou chcem mat vztah.
Presne takyto nazor ma zaujma. Dakujem zan.
S.T.E.A.L.T.H napísal:...skôr by som sa bál niečoho, čo na ženskej emancipácií nenávidím. Konkrétne stavu, kedy by som počul niečo ako: "Ja? Veď ja som žena ".
Toto uz ale nie je o zenskej emancipacii. Je to o ludskej prirodzenosti si situacie prisposobovat a pouzivat dvojity meter prave vtedy ked sa to hodi. Kazdy je k tomu nachylny a zalezi uz od samotneho jedinca aku cistu hru je schopny vo vztahu/zivote hrat.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Toto uz ale nie je o zenskej emancipacii. Je to o ludskej prirodzenosti si situacie prisposobovat a pouzivat dvojity meter prave vtedy ked sa to hodi. Kazdy je k tomu nachylny a zalezi uz od samotneho jedinca aku cistu hru je schopny vo vztahu/zivote hrat.
To máš pravdu, ale je iné používať dvojitý meter, keď si to "môžem dovoliť" (napr. chlap povie žene, že toto je tvoja robota ty si žena, vzhľadom na to, že chlap za nič nebojuje) a iné je vtedy ak si to "dovoliť nemôžem", (žena povie chlapovi...ber zbíjačku lebo ja som žena (zámerne som to prehnal)), keď sa snažím aby ma brali ako rovnocenného nie?. Pretože toto už nie je o dvojitých metroch ale o tom, že chcem si byť s tebou rovný lebo mi to tak vyhovuje a ak nebude, tak si budeme (už v tomto prípade) rovnejší.
(Ak za niečo bojujem, tak sa podľa toho správam)
Anisana
Amateur
Amateur

S.T.E.A.L.T.H: Nemohol by si napisat daku realnu situaciu zo zivota? Lebo ten prehnany priklad pracoval len s fyzickymi predispoziciami a tam si myslim ze nie je o com.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Je absolútne irelevantné či ide o reálnu situáciu alebo o to, čo som napísal. Prečo? Ženy sa sťažujú, že majú nižšie platy. Je nepodstatné, čo si o tom myslím ja, či je to správne alebo nie, ale z logického hľadiska to je v poriadku. Niekto tu písal, že emancipácia nie je o to, že žena má ísť bagrovať. To nie je pravda, lebo aj o tom je emancipácia. Ak rovný, tak vo všetko a nie tam viac a tam menej. Ak ale vychádzame z fyzickej predispozície, tak vždy bude mať muž väčšiu silu, čo ho stavia do situácie, kedy zvláda určitú prácu viac alebo len. Ak ja zvládam 1 z 2 aktivít (vo všeobecnosti) a iný 2 z 2 tak mam nižšiu hodnotu (čo sa týka pracovného výkonu).
Toto je 2in1. Nadviazané na prechádzajúcu myšlienku aj demonštrovaná realita.

BTW, osobne beriem ženy ako rovnocenné a je mi ukradnutá ich emancipácia. To čo som napísal vyššie by som prakticky nepresadzoval a ani za tým nestojím. Len poukazujem na problém boja za rovnoprávnosť a jej nasledovnej degradácie. V rámci tejto témy som to spomenul, pretože takéhoto správania by som sa bál u "samostatnej ženy".

Priamo od jednej ženy som dostal taký zabijak (napíšem len pointu). Ona by nemohla byť s chlapom, ktorý by mal nižšiu pozíciu ako ona. Chlap sa ma starať o rodinu. Toto ma dostalo. Na jednej strane emancipácia a na druhej, chlap sa má starať.
Anisana
Amateur
Amateur

S.T.E.A.L.T.H: To si toska zamiesal, nemyslim si ze akakolvek zena by sa bila do prs za rovnaky plat a nerovnaky vykon. Natahovacky o vysku platu sa vedu v inych smeroch.
A vies preco emancipacia zien nie je o tom, ze zena ide bagrovat? Lebo by bola sprosta keby za to bojovala. Tak isto ako ti na Slovensku na narocnu fyzicku robotu nevezmu maleho cinana, ktory ma 155 cm a 48 kg, tak nezoberu zenu. Je sice chlap, ale nema fyzicke predispozicie k vykonu ake podava stredoeuropan. A uz ani nehovorim o ISO normach ktore pocitaju s muzskym fyzickym vykonom.

Ale kaslime na emancipaciu, aj tak som tu nikde nepisala ze to je mojim cielom :) To ze ma zaujimaju niektore veci, ktorym sa povacsine venuju muzi neznamena, ze sa im chcem vyrovnat, to vobec nie. Aj ked som si vyberala zbran tak som zohladnovala moju vysku, vahu, velkost ruky, ved z takej CZ 75 TS by mi odpadla ruka po chvilke. :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Ty si o nepochopila spravne...:)...Ja som mal na mysli fakt, ze ak zena dokaze len 50 percent z toho co chlap, tak je jasne, ze nemoze brat rovnaky plat aj ako kancelarksa krysa, aj ked tu sa muzovi rovna, pretoze ona len tu moze robit...nema inu sancu :)..thats all...ale ja to nepreasdzujem, je to len logicke tvrdenie...moj postoj k tomu som pisal v predchadzajucom poste :) A ako som tam pisal, moznosti takeho spravania by som sa bal v suvislosti so "samostanou zenou".
Anisana
Amateur
Amateur

Tu by som uz skor videla chybu v zamestnavatelovi :) Preco by zamestnaval cloveka co dokaze spravit 50% z celkovej roboty, ked moze zamestnat cloveka co to zvlada na 100%? :) A rozhodne si stojim za tvrdenim, ze ,,samostatna zena" nemusi byt nutne feministka (akehokolvek prudu). :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Ale zamestnavatel ani toto neriesi...on proste nevezme zenu, kde treba robit zo zbijackou :), lebo to nezvlada.
Ja som nikde netvrdil, ze musi byt feministka...ja tvrdim, ze by som sa bal stylu "rovna a sem tam rovnejsia" :D
Anisana
Amateur
Amateur

To som hovorila o koncelarskych robotach...k zbijackam som sa vyjadrila :) A by ma zaujimalo ako to funguje s tvojou priatelkou/manzelkou. Je to nieco v style: ,,Okej mame tu rovnopravnost, dovolili sme vam chodit na vysoke skoly, mozte dokonca aj volit, tak podni ritou a ic po tu zbijacku!"? :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Ja sa strelim :D...vyjadril som moj postoj k emancipacii :D...tak nechapem tej otazke. Skusim inak...mna netrapi emancipacia...mna trapi ta degradacia...ja prave nie ze by som bol proti emancipacii, mna prave stve, ze si zeny seru do huby a tak ich moc brat vazne nebude nikto...respektive len si hadzu klacky pod nohy.
BTW, neopisujem svoje spravanie...lebo mne je jedno ako velmi je zena emancipovana, ja ju beriem ako zenu, tak ako sa patri. No priama degradacia...ako
Priamo od jednej ženy som dostal taký zabijak (napíšem len pointu). Ona by nemohla byť s chlapom, ktorý by mal nižšiu pozíciu ako ona. Chlap sa ma starať o rodinu. Toto ma dostalo. Na jednej strane emancipácia a na druhej, chlap sa má starať.
BTW z hlavy byvalej
tam je divne zmyslanie. Preco sa takto zena sama zhadzuje?
Respektive vo vseobecnosti, ak nieco chcem tak si za tym stojim a nie kedy ako mi vyhovuje. V pripade tej "samostatnej zeny" to ale moze byt extrem.

//edit

najlepsie by som sa vyjadril tak, ze by som mal problem s tymto:

"Ukazovanie sa aka je "samostatna zena" uzasna, aka je rovnaka alebo lepsia ako ja, a ked dojde k niecomu (nevravim zbijacke) tak "ja nie, ja som zena"."
Anisana
Amateur
Amateur

V poriadku, nechajme to tak :) Takto by sme mohli pokracovat este dlho, ale s povodnou temou by to uz nemalo nic spolocne. Hlavnu myslienku som asi pochopila, bal by si sa ze by takato zena zneuzivala myslienku emancipacie kedy by jej to prislo vhod. :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Presne tak :)
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

Thats not how you make a sandwich
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

s trochou nadsazky.. ked uz nic ine, vzdy jej mozem ponuknut svoju geneticku informaciu. a v konecnom dosledku ide aj tak len o to :)
.
ale spat do reality... nemam s tym absolutne problem.. a nevidim dovod, preco by to nemohlo pokracovat do vztahu. mne osobne vyhovuje "vyrovnane" partnerstvo. az keby sa polovicka snazila byt silou mocou dominantna, tak by narazila kosa na kamen.
.
takze pokial svoju fyzicku/technicku zdatnost nezacnes pouzivat na ponizenie partnera (vysmievanie ci uz doma alebo v spolocnosti), tak nevidim problem.

PS: technicke veci (elektrika, elektronika, malovanie, stierkovanie atd.) u nas doma riesi manzelka :D
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

som sice baba, ale z nazorov opacneho pohlavia som odpozorovala, ze pokial sa nejedna u "samostatnej zeny" vyslovene o cloveka, ktory ma potrebu sa predvadzat alebo si nieco kompenzovat, v zasade tu samostatnost len uvitaju. dokonca by som povedala (teraz sa nechcem nikoho dotknut), ze tu samostatnost nemaju problem uvitat muzi (chlapci), ktori si su sebou a svojou muzskou identitou isti a nepotrebuju si ju "potvrdzovat". v skratke: silni muzi maju radi silne zeny :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

kathleen napísal:som sice baba, ale z nazorov opacneho pohlavia som odpozorovala, ze pokial sa nejedna u "samostatnej zeny" vyslovene o cloveka, ktory ma potrebu sa predvadzat alebo si nieco kompenzovat, v zasade tu samostatnost len uvitaju. dokonca by som povedala (teraz sa nechcem nikoho dotknut), ze tu samostatnost nemaju problem uvitat muzi (chlapci), ktori si su sebou a svojou muzskou identitou isti a nepotrebuju si ju "potvrdzovat". v skratke: silni muzi maju radi silne zeny :D
Nuž.... to dáva zmysel. V podstate je to staré známe: "vrana k vrane...". Aj keď niektoré vzťahy fungujú aj vyslovene na princípe dominancie a submisivity. V tom prípade je však ohrozená stabilita vzťahu, nakoľko pokrivkáva schopnosť prichádzať ku kompromisom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kathleen napísal:som sice baba, ale z nazorov opacneho pohlavia som odpozorovala, ze pokial sa nejedna u "samostatnej zeny" vyslovene o cloveka, ktory ma potrebu sa predvadzat alebo si nieco kompenzovat, v zasade tu samostatnost len uvitaju. dokonca by som povedala (teraz sa nechcem nikoho dotknut), ze tu samostatnost nemaju problem uvitat muzi (chlapci), ktori si su sebou a svojou muzskou identitou isti a nepotrebuju si ju "potvrdzovat". v skratke: silni muzi maju radi silne zeny :D
suhlasim. nepovazujem sa sice za silneho, ale viem na co mam a tom vyuzivam vsade. mam priatelku, ktora je pravy opak a ten vztah by som si vedel predstavit iny.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

"vrana k vrane...". Aj keď niektoré vzťahy fungujú aj vyslovene na princípe dominancie a submisivity. V tom prípade je však ohrozená stabilita vzťahu, nakoľko pokrivkáva schopnosť prichádzať ku kompromisom.
"silny muz" som nemyslela dominantny povahovo, ale osobnostne. ako napisal jackb, byt si vedomy na co mas a vyuzivat to. ked sa stretnu dvaja schopni ludia, lepsie sa im spolupracuje a nieco buduje, ako ked mas stale nieco dotahovat, lebo "slabsie pohlavie" alebo "muzi - vecne deti". btw. rozhodnutia nie su len o prave ale aj o zodpovednosti ;)
Napísať odpoveď