Šanca u zamestnávateľa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DanjanPan1999
Novice
Novice

Šanca u zamestnávateľa?

Príspevok od používateľa DanjanPan1999 »

Zdravím, mal by som dotaz na Vás skúsenejších, možno sú medzi Vami aj práve takí, ktorí pracujú v odvetví personalistiky, prípadne vedú nejakú prevádzku.

Mám čerstvých 19 rokov, školu ukončenú. Ešte ako študent som sa zamestnal v nemenovanej spoločnosti ako brigádnik, kde som si vykonával svoju prácu dobre a poctivo, no boli tam nezhody s mojim chovaním medzi kolegami (všetci boli o niekoľko rokov starší ako ja), na čo som bol následne z tejto brigády vyhodený vedúcim prevádzky.

Po ukončení štúdia som poslal životopis do tej istej spoločnosti, no už na trvalý pracovný pomer, jednalo sa o pozíciu predajcu. Bol som pozvaný na pracovný pohovor, ten som zvládol bravúrne, manažér prevádzky bol spokojný, úsmevy, podanie ruky, všetko bolo super.

V spoločnosti som ale vydržal len 2 mesiace. Zasa... v práci som bol perfektný, všetko som poctivo robil, tento krát som sa snažil už vychádzať s kolegami aj keď som bol stále najmladší, ďalší mladý kolega bol o 5 rokov starší. No prišiel taký problém, že jedného dňa som zariadenie, ktoré má byť štandardne v sklade, nechal v šuflíku vo svojom stolíku (pretože som ho nepredal úspešne zákazníkovi) a po konci zmeny, som toto zariadenie zabudol uložiť do zabezpečeného skladu v predajni. Toto sa mi stalo raz, ospravedlnil som sa zato, prešlo mi to. No problém bol v tom, že sa mi to stalo o niekoľko týždňov zas... tiež som síce napísal šéfovi dlhú správu o tom ako ma to mrzí a budem si už naozaj dávať veľký pozor... no na druhý deň ma volal do práce, kde mi dal podpísať oznámenie o ukončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe.

Bol som z toho veľmi zmätený a smutný, pretože ma tá práca veľmi bavila. Tážem sa teda... je podľa Vás možnosť, že by ma do tejto spoločnosti ešte niekedy mohli prijať? Ja neviem... o pár rokov... pretože je síce viac spoločností, kde sa takáto pozícia dá vykonávať, ale táto to mala dosť špeficiké, aj odmeňovací systém a mne sa to veľmi páčilo a vyhovovalo mi to.

Za akékoľvek odpovede/rady, budem veľmi vďačný!
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Šanca u zamestnávateľa?

Príspevok od používateľa CheZteR »

kazde elektro ma viac menej sposob odmenovania rovnaky, tak ak to bola elektro predajna, kludne skus druhu firmu
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

V takom prípade sa musíš pripraviť na to, že personalistu hneď upúta to, že ťa z tej firmy 2krát vyrazili a hlásiš sa tam znova. Bude ho/ju určite zaujímať dôvod a "páči sa mi odmeňovací systém" (v preklade "som tu len kvôli prachom") nie je dobrý dôvod pri 19 ročnom uchádzačovi o zamestnanie, ktorý ešte firme nemá čo poriadneho ponúknuť. Tiež sa ťa bude určite pýtať na detaily prvej aj druhej výpovede. Dávaj si pozor na formulácie typu "v práci som bol perfektný", pretože by som ti hneď na to položil otázku: "Spomínate si na situáciu, kedy ste na vašej poslednej pozícii spravili chybu? Popíšte mi detailne, čo sa stalo, v čom ste zlyhali a aké to malo dôsledky. Ako by ste v danej situácii postupovali dnes, keby ste mali tú možnosť?"

Tiež ma na tom zaujalo to, ako hovoríš o veku kolegov. Dedukujem z toho správne, že si sa ani v prvom ani v druhom pracovnom kolektíve necítil dobre?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Neviem si predstaviť že aký je tam odmeňovací systém keď si z toho paf. Máš ešte málo rokov a určite nevieš ako to chodí v iných firmách. Určite sa skús radšej popozerať po iných firmách.

Ak sa pozrieme na to z druhej strany - zo strany tvojho šéfa. Keby mám takého zamestnanca ako si ty dával by som mu veľa roboty, lebo by som vedel že chceš robiť a si "perfektný" ale keby si sa prišiel spýtať na zvýšenie platu asi by som ti zdvihnúť odmietol. Vedel by som totiž že v tej práci chceš ostať.

Toto by sa ti v inej robote pravdepodobne nestalo. A určite chápeš že nebudeš chcieť ostať s platom na rovnakej úrovni.

Dúfam že ma rozumieš čo som tým chcel povedať :wink:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak tak, za prve, nejak neverim tomu ze nejaka firma ta znova zoberie ked ta 2x vyhodila, preco by to robili?? jediny dovod ze si ziskal viac skusenosti niekde inde a teraz mas lepsiu kvalifikaciu.
kazdopadne to znamena ze by si si mal radsej hladat inu robotu, minimalne ziskas nieco do zivotopisu aby ta firma mala dovod ta znova prijat a mozno nakoniec zistis ze inde sa pracuje tiez dobre, ak nie lepsie.

len tak pre zaujimavost, co znamena ze si nevychadzal s kolegami? aku rolu v tom hral ten vekovy rozdiel?

celkovo je tvoj prispevok trochu divny, to ze nevies vychadzat s kolegami je problem ktory moze vadit aj v inych firmach a to ze opakovane robis vazne chyby (asi budu vazne ked ta kvoli nim vyhodili), tiez moc nesvedci o tom ze si "perfektny pracant" ako sam o sebe pises.
DanjanPan1999
Novice
Novice

Príspevok od používateľa DanjanPan1999 »

Aby som sa teda poupravil, perfektný, to som myslel tak, že som generoval skrátka veľké čísla (prachy pre predajňu/firmu). A toto mi povedal sám šéf, takže to nie je z mojej hlavy.

Samozrejme, že mám v pláne ísť k inému zamestnávateľovi teraz, ale za pár rokov by som sa chcel vrátiť, tam sa pýtam, či podľa vás je reálna šanca, že by ma na základe dobrých skúseností ktoré môžem nazbierať v inej firme, mohli prijať naspäť.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

je, o par rokov na to nikto nebude pozerat, budes mat za sebou karierny rast aj ine vedomosti, ak pre firmu budes prinosom, ktory budes vediet preukazat na pohovore, nevidim dovod

za tie roky sa vo firme tiez obmeni vela ludi aj na manazerskych aj personalnych poziciach
Jღhnny Jღu
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jღhnny Jღu »

CheZteR napísal: za tie roky sa vo firme tiez obmeni vela ludi aj na manazerskych aj personalnych poziciach
ale harddisky většinou zůstávají stejné..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

aj monitory

ked si sadnem na pohovore oproti personalistovi, preukazem sa kariernym rastom a zbieranim skusenosti, povedzme 3-5 rokov, predlozim co mozem firme ponuknut a on mi povie, ze ale v 19 rokoch ked ste mal minimum skusenosti a nastupil ste k nam do prvej prace v zivote sme s vami ukoncili pracovny pomer dohodou, teda nemame o vas zaujem, tak sa mu vysmejem a poviem mu ze pre taku firmu nechcem pracovat a zamestnam sa radsej u konkurencie a budem sa snazit ich znicit :D samozrejme obrazne ale ak je to elektro predajna v meste, na sidlisku tak vo vacsich mestach to konkurencne prostredie na predajniach je citit a samozrejme je tam ta sutazivost, takze to moze mat realny zmysel aj dopad

firmy vacsinou nedavaju 2. - 3. sance v pripadoch, ked clovek sam odchadza z firmy, vacsinou ku konkurencii a potom sa k nim chce vratit, vtedy to ma opravnenie a viem to pochopit, ale toto naozaj nedokazem pochopit, skor je to ich blbost ze s takym clovekom nevedeli pracovat a zaukolovat ho toto takto a tamto takto, nedali mu cloveka ktory by ho mal na starosti a potom to viedlo k tomu, k comu to viedlo - vola sa to adaptacny program :) a tam zrejme zlyhali, lebo podla vsetkeho chlapec ako taky bol dobry, rozumel cislam a rozumel tomu, co mu robi vyplatu, takeho poslat prec je skoda...

samozrejme ked ti na inventure chybaju 4 telefony mesacne je druha vec
Jღhnny Jღu
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jღhnny Jღu »

CheZteR napísal:aj monitory
ten ti toho tak řekne :lol:
CheZteR
Redeemer
Redeemer