satelit+kódy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mito85
Star
Star

satelit+kódy

Príspevok od používateľa mito85 »

zdravím
chcem sa spýtať: kamoš mi ponúkol že či nechcem satelit za dobrú cenu zo všetkým čo k tomu treba (povedal som mu že nie že si radšej počkám na fibernet a on mi povedal že od nového roku by mali satelity vysielať vo formáte hdtv alebo tak nejako), neviete čo je na tom pravdy?
povedal mi že tam budem mať neobmedzený počet programov a že kódy mi bude posielať cez net (robí s tým už dlho), tak sa chcem spýtať že či to môže fungovať a či nebudú tie kódy nebudú po novom roku s nejakým novým algoritmom čo sa nebude dať prelomiť:( lebo nechem niečo kúpiť a potom čumeť do zrna:)
diki za vaše postrehy
Klo_b_asa
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

Kamarat si dal tiez satelit "na čierno" a ten co mu to montoval mu povedal ze hned jak mu zablokuju nejaký kanal polse mu nové kody. Ma to uz vyse roka a dodnes mu ziadne kody neposlal. A kupil si normalne SKYLink kartu a ma pokoja na furt. A to ci budu vysielat v HDTV tazko povedat. A v podstate ked na to nemas televizor tak ti to moze byt aj jedno.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: satelit+kódy

Príspevok od používateľa STomko »

mito85 napísal:
on mi povedal že od nového roku by mali satelity vysielať vo formáte hdtv
Toto je blbost :) Masivne HDTV sa zatial urcite nechysta
mito85 napísal:povedal mi že tam budem mať neobmedzený počet programov a že kódy mi bude posielať cez net
To je relativne.Nie ze by sa to nedalo, ide o to co mysli tym "vsetko" (pokial ma napriklad UPC, SL, CS kartu nazdielanu..mozne to je. Ak mas vsak nanic internet (vysoke pingy, casto vypadava), tak to nebude prave med lizat. Samotne zdielanie kartiet ma vsak minimalne naroky na sirku pasma (radovo stovky kB za mesiac ...)
mito85 napísal:tak sa chcem spýtať že či to môže fungovať a či nebudú tie kódy nebudú po novom roku s nejakým novým algoritmom čo sa nebude dať prelomiť
Fungovat to bude... mozno tak teraz :) Nik nevie, co pride o mesiac, dva. A novy rok mozno tak magicky vplyva na teba, no urcite nie na tieto technicke zalezitosti.
PS: UPC kartu je lahke zdielat, UPC o tom dobre vie, no nijak sa nema k cinu. Ved preco aj - ak by to zamedzili, kopec zakaznikov s full balikmi by s nimi zrusilo zmluvu. Cize stale je to cesta piratstva, na ktorej sa obohacuje aj UPC (kedze "zdielac" kartu platit musi!)
juraj++
Medium Expert
Medium Expert

satleit

Príspevok od používateľa juraj++ »

nho ja to mam tiez na cierno, ale skylink uz nejde teraz ide Digi TV a su tam visetky ceskoslovenske programy asi, je ich tam cca 46+ 9000 cudzich(premiere, hotbird......)
mito85
Star
Star

telku nato mám a preto rozmýšlam to s tým satelitom, lebo plazma bez dobrého signálu mi je naprd:)
a net mám od t-comu turbo 2 neobmedzený, ale neviem čo s tým má internet (ved podla môjho laického názoru on mi pošle kódy a ja ich naťukám do dekodéra alebo do čoho aleob sa mýlim? )
a poslať mi ich pošle to sa nebojím sme kamoši už dlhé roky:)
mne ide hlavne o tie dabované kanály ako sú HBO a HBO2 atď, lebo klasicky keby som to mal platiť tak sa nato môže v... lebo aj ked si zaplatím musím si extra priplatiť za HBO
a povedal že si normálne prepnem na ovládači na kt. satelit sa má natočiť a on sa natočí takže môže teoreticky pozerať aj americké kanály
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

No tak na take digiTV ti net netreba, jasne. Zadas spravny kod a pozeras, kym sa kod nezmeni (u digi cca tak raz za mesiac).
Avsak ak by si chcel napr. UPC, SkyLink, CSLink --> Tieto v EMU nebezia (nestaci zadat kod...), ale da sa to riesit s niekym, kto ich ma, a ma spravny prijimac (s ethernetom), a jednoducho ti ich nazdiela. Tam ta "odkodovacia" instrukcia leti cca kazdych 10-12 sekund :) na to ten net :)

Americke kanaly --> je relativne co mal na mysli. Tieto druzice, ktore chytaju uzivatelia v USA, u nas nechytis.
PS: Na to, aby si sledoval HD vysielanie, potrebujes aj HD prijimac. Tak si najprv dobre zisti, ci ten HD prijimac, ktory si vyberies, bude podporovat EMU :) Aby si nezostal s HD prijimacom na HD kanaly (ktorych je ako safranu), no vsetko bude zakodovane.
mito85
Star
Star

sorry že sa tak blbo pýtam ale čo je to to EMU?
a ked budem mať HD prímač čo podporuje HDTV tak budem prímať signál v kvalite HDTV? (či to len ako poistka do budúcnosti ked v hdtv formáte budú vysielať:)
a v čom sa líši digiTV od UPC a SkyLink?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

mito85 napísal:sorry že sa tak blbo pýtam ale čo je to to EMU?
a ked budem mať HD prímač čo podporuje HDTV tak budem prímať signál v kvalite HDTV? (či to len ako poistka do budúcnosti ked v hdtv formáte budú vysielať:)
a v čom sa líši digiTV od UPC a SkyLink?
EMU = emulacia (karty) softwarovo, teda sa prijimac sprava, akoby pracoval s dekodovacou kartou a teda odkoduje programy (na zaklade vlozenych klucov... iba zopar systemov je dostupne cez EMU, a samozrejme, nie je to trvale...)
Na HDTV samozrejme potrebujes aj prijimat HD signal (a tych je malo) :) Zo slovenskych tusim len nejake Nonstopkino HD (aj to som si nie isty, ci vysiela cez satelit)
UPC vs. DIGITV - to je ako orange a O2 :) Digi je prakticky stale novacik, vypadky, zmatky v systeme (znamy to ma vyplatene na rok dopredu a uz 3. krat ho odpojili, ze nezaplatil...). Samozrejme Digi je lacnejsie, no vysiela na druzici so slabsim signalom (Intelsat), ich prijimace su tiez dost blbe, nestabilne, robia si co chcu, no nemas moznost pouzit kartu v inom prijimaci, kedze je s tymto digi-srotom parovana. Pri UPC mozes kartu pouzit v lubovolnom prijimaci s CW dekoderom (nie je to podmienka, je kopec prijimacov s UNI citackami, no tu mozu (nemusia) nastat obcas problemy so zapismi na kartu a podobne.
Takisto je mozne UPC kartu "nazdielat", ak mas spravne prijimace, tak kludne aj medzi 2-3-5-10-20-100 prijimacov :)
mito85
Star
Star

diki moc za vysletlenie :D
a ešte jedna vec- aby som nebol závislý na tom mojom kamošovi či my ich pošle tie kódy alebo nie, tak neviete z akej stránky alebo kde sa tie kódy dajú zohnať? :twisted:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

chalani na DREAMBOX nema nic ma to operacny system a kody na to zozenie aj najvacsia lama... a niektore kanaly uz vysielaju hdtv
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

DM 500S --> DM 7025 ani jeden z nich nie je HD prijimac. Teda az na novy DM 800HD, ktory by sa dal zhrnut zatial ako katastrofalny (ako po HW, tak aj po SW stranke).
BTW ak si niekto kupi DM len kvoli "kodom", tak je este vacsia lama, pretoze emulacia bezi dnes uz na takmer kazdom lacnom prijimaci. Prijimace s ethernetom su ovela viac vyuzitelnejsie, ako si len myslis :)
mito85
Star
Star

ďakujem že ste mi ozrejmili problematiku dreamboxu ale som sa hlavne pýtal na to že kde zoženiem tie kódy, na akej stránke?
ak to nechcete napísať verejne tak mi to pošlite ako súkromnú správu :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

STomko napísal:DM 500S --> DM 7025 ani jeden z nich nie je HD prijimac. Teda az na novy DM 800HD, ktory by sa dal zhrnut zatial ako katastrofalny (ako po HW, tak aj po SW stranke).
BTW ak si niekto kupi DM len kvoli "kodom", tak je este vacsia lama, pretoze emulacia bezi dnes uz na takmer kazdom lacnom prijimaci. Prijimace s ethernetom su ovela viac vyuzitelnejsie, ako si len myslis :)
jedina nevyhoda nema to hd..... napriklad dokaze nahravat filmy na hociaky hdd v super kvalite, mozes tam hrat normalne linuxove hry, nastavit budik aby ta o takej a takej zobudil a vela ineho cize ja mam nazor ze je urcite jeden z najlepsich
mito85
Star
Star

ďakujem všetkým kt. mi odpísali a ozrejmili mi túto problematiku ale neodpísali mi nato načo som sa najviac pýtal
:D
veď som sa nepýtal nato ako sa zostrojí bomba, stačí mi ta stránka :twisted:
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: satelit+kódy

Príspevok od používateľa erik_tt »

mito85 napísal:zdravím
chcem sa spýtať: kamoš mi ponúkol že či nechcem satelit za dobrú cenu zo všetkým čo k tomu treba (povedal som mu že nie že si radšej počkám na fibernet a on mi povedal že od nového roku by mali satelity vysielať vo formáte hdtv alebo tak nejako), neviete čo je na tom pravdy?
povedal mi že tam budem mať neobmedzený počet programov a že kódy mi bude posielať cez net (robí s tým už dlho), tak sa chcem spýtať že či to môže fungovať a či nebudú tie kódy nebudú po novom roku s nejakým novým algoritmom čo sa nebude dať prelomiť:( lebo nechem niečo kúpiť a potom čumeť do zrna:)
diki za vaše postrehy
ja ti poviem moj nazor na toto zober si s toho co chces Satelit neni problem dostupne su vsetky digi TV kanaly je ich myslim 47 kedze digi TV ma kodovanie v Nagra 2 ktora je zlomena tak kody su volne na internete neni problem to sledovat kody menia raz do mesiaca(cca) a na internete su hodinu potom ako ich zmenia ale jediny problem je v tom ze asi prejdu na Nagra 3 ktora zlomena nie je a potom by ti to bolo cele na dve veci ... lenze s toho tvojho popisu neviem vycitat ci ten tvoj kamarat mysel toto co som ti popisal alebo myslel slovlink a czechlink kartu ale to si skor myslim ze nie kedze tam je minimalna cena okolo 20000
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Tych 20 000 platilo mozno niekedy. Dnes prijimac+parabola+konvertor+motor+SK karta (aj s CZ programami okrem TV Nova a Nova cinema) za cca 10 000 (ba aj menej...)
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

STomko napísal:Tych 20 000 platilo mozno niekedy. Dnes prijimac+parabola+konvertor+motor+SK karta (aj s CZ programami okrem TV Nova a Nova cinema) za cca 10 000 (ba aj menej...)
ano ale ceska karta ti je naprd kedze musis mat nejakeho ceskeho obcana a vypnu ti ju po mesiaci
semofan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa semofan »

Aj mne by sa hodili tie kody, poslite mi ich SS alebo na ICQ. Diky
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Na slovensku kartu ti pojdu spominane CT1 2 Prima (bez potreby regnut na ceskeho obcana)
mito85
Star
Star

semofan napísal:Aj mne by sa hodili tie kody, poslite mi ich SS alebo na ICQ. Diky
vieš aj by som ti ich poslal keby mi ich niekto poslal al. napísal tú stránku ale kde nič tu nič :smt034

//autoeditácia príspevku ( 03 Jul 2008, 8:39 )
počuj klo b asa si mi začo dal - karmu ty debilko! človek sa tu normálne na niečo opýta a ty sa asi velmi nudíš a dávaš - karmy len tak, keby si aspoň nejako pomohol ale prd :smt067
Napísať odpoveď