jojo napísal:Boze, boze. A tom som sa odvolal iba na 4 strany jedinej knihy, navyse zrejme najznamejsej v danej tematike! Asi by som mal len tak nadavat a vyzyvat na vrazdenie podla vzoru hip-hop chlapcov. Potom by som zapadol do sablony a vsetko by bolo OK.
Spominal si tu vela knih, ktorymi ma ale nechces zahambit a knihy si uz spominal aj predtym ze ako ta s nimi SP zasypala...
jojo napísal: Nuz, mas pravdu. Nemam vlastny usudok a nazor na prvopociatky zidovskeho naroda. vsetko, co o nich viem, som vycital z knih. Nebol som pritom. Ty asi ano, takze si mozes spravit usudok a nazor bez zbytocneho kazenia oci citanim.
Presne tu jasne vidno ako zavadzas, tato veta este nebola smerovana k prvopociatkom zidovskeho naroda, ako si mozes vsimnut tak som si to nechal na posledne riadky mojho prispevku(naeditovat si text tak ako sa my hodi dokaze kazdy)...
jojo napísal:Nie ja, Rubiki. To Paul si z teba robi prdel - s vydatnou pomocou teba sameho. Vies, to je taky spisovatel. Priezviskom Johnson. Najdu sa "obycajni primitivi", ktori ho pokladaju za seriozny zdroj...
Nuz, zidia v 3000BC je teoria ktora je nedokazatelna a preto je to len teoria ktorej netreba prikladat velky vyznam, vies zidia niesu ako dinosaury, ze ked niekto najde kostru tak povie "to bol zid a zil tu v 3000BC a predaval otrokov!".
Dalsia vec je ze pokladat jednu knihu o prvopociatkoch zidov za seriozny zdroj je ignorancia, mozno si precital knih vela, ale urcite neboli vsetky o prvopociatkoch zidov! Kazdy autor ma svoj nazor na danu temu a ten moze prezentovat selekciou faktou a tym padom neklame, ale len zakryva nehodiace sa fakty, preto treba precitat k danej teme viac postojov a autorov z roznych vrstiev, narodov a skupin. Pravda bude niekde uprostred. Paradoxne prave clovek priklanajuci sa k SP my raz napisal "
Nie všetko, čo vyšlo knižne, alebo odznieva denne v TV, je pravdou. "
A zidia v 3000BC su blbost, nikto to nedokaze a nikde sa o nich ani nepise, to co si cital bola asi niaka ta teoria a vobec nemusi byt pravdiva, ba naopak skor bude nepravdiva.
Dalsia teoria tam je ze v 12.st BC, ak aj zidia existovali tak ich muselo byt tak malo ze o nich nikto nevedel, asi ani oni samy o sebe nevedeli a ak hej tak sa museli dakde skryvat kedze som o zidovi v 12st. BC nepocul.
Inak sme sa pekne vzdialili od otrokov, povies my ako sa da dokazat ze Zidia obchodovali odpradavna z otrokmi?? Mozes dokazat jedine ze vtedy boli otroci, ale nikto nezistoval ci ten co ich predava bol zid alebo nie, vzdy to bol bud Riman, Grek......