Skinheads

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
deeplook
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa deeplook »

jojo: No tak, ked uz si na to reagoval... Obcania platia dane. Z tychto dani sa financuje (alebo spolufinancuje)kopec veci ktore vyuzivas aj TY. Zdravotnictvo, mhd, vlaky, policia... (ja netvrdim ,ze je to spravne, ale je to tak). Dane plati kazdy a v ramci kolektivnej "solidarity" sa tieto prostriedky prerozdeluju tam kde je to potrebne. Cize tvoji spoluobcania Ti platia mozno viac veci ako si myslis...

Mladi, najma z radov Vs studentov chodia v hojnom pocte, kade tade cez prazdniny len aby zarobili nejaku tu korunu...
Pokial si Ty nikdy necestoval a nerobil v zahranici.., tak o tom nepis nezmysli. Pravda je taka,ze mnohi radsej pri hladani prace zapru krajinu v ktorej sa narodili, len aby neurobili negativny dojem.(vychodna europa sa na zapada podcenuje..) :)
jojo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jojo »

deeplook napísal:kopec veci ktore vyuzivas aj TY. Zdravotnictvo, mhd, vlaky, policia ... kolektivnej "solidarity" ... Cize tvoji spoluobcania Ti platia mozno viac veci ako si myslis...
Nic z toho nevyuzivam, respektive nie bez toho, aby som si to sam (a priamo) platil. Zdravotnictvo? Uz sa vidim, ako sa hrniem k nejakemu statnemu doktorovi zamestnanemu knucanim, aky ma maly plat. MHD? Vlaky? Co sa mna tyka, mozu ich dotovanie pokojne zrusit a za usetrene peniazky opravit mur na Trencianskom hrade (za tie prachy by vlastne mohli nanovo postavit cely hrad, a to asi tak sedemkrat :!: ). Raz, asi pred 2 rokmi, som chcel ist MHD, lebo som mal vypite, ale aj to nakoniec skoncilo obligatnym taxikom... Este aj o bezpecnost seba, rodiny a majetku sa staram sam, nie nejaky tlustoprd co sedi v kancli a bucha razitkami alebo naopak stoji pri ceste a vybera pokuty. Mal by si sa viac snazit, ak chces najst nieco, co dostavam v objeme prevysujucom 200.000 rocne. Zatial to vyzera iba na tu "solidaritu". prelozene do zrozumitelnej reci: Ja platim, darmozraci inkasuju :(

Trafil si v dobrej chvili, som fajn nabruseny, lebo som sa prave vratil s deckom od zubara, kde som platil za dva detske kazy 1600,- Sk. Len do toho, vysvetli mi, ako mi na to prispeli ti, co nemaju radi, ked maju platit na "ludi ako som ja"! kur*a!
deeplook
Light Expert
Light Expert

Ok. Cesty, verejne osvetlenie, kanalizacia...

Ten zubar nebol statny ci ano?
jojo
Expert
Expert

deeplook napísal:Ok. Cesty, verejne osvetlenie, kanalizacia...
A toho dostavam viac ako za 200k rocne?! Tak, ze mi musi niekto priplacat? Hm... 200.000 krat pocet pracujucich... To by tu bolo ciest a kanalov!
deeplook
Light Expert
Light Expert

Nezavadzaj.. Ludia neodvadzaju v rovnakom penaznom objeme.
+ vybudovanie veci co som spomenul, to nestoji 5 korun... A to som vymenoval len zopar veci. (je toho podstatne viacej a keby si sa zamyslel musel by si aspon na niektore prist...)

+ Ja stat rad nemam. (Uz len financovanie celej byrokracie..,obmedzovanie slobody) Ale moje prispevky boli reakciou na tvoje: Ja prispievam na darmozracov s podpalmy... Tak vedz ,ze cela svolocnost prispieva aj na teba. :)
jojo
Expert
Expert

deeplook napísal:Nezavadzaj.. Ludia neodvadzaju v rovnakom penaznom objeme.
Presne tak. Takze sa nabuduce nesnaz tvrdit, ze platia na mna, ked v skutocnosti platim ja na nich: Aj tu MHD, vlaky a statnych doktorov -- sluzby, ktore, ak Boh da, nikdy nevyuzijem.
deeplook napísal: Tak vedz ,ze cela svolocnost prispieva aj na teba
Ty si taky blby od prirody, alebo si to musel trenovat? Ak davam viac ako beriem, neprispieva spolocnost na mna, ale ja na spolocnost. A rad by som aspon MALU CAST svojich prispevkov dostal naspat vo forme sluzieb, ktore vyuzivam, a nie vo forme zivenia darmozracov spod palmy. Tiez by som bol rad, keby u nas bola sPolocnost, a nie sVolocnost, ako si to trefne nazval. (pozn. pre mladsich: Spytajte sa niekoho starsieho, co znamena slovo svoloc :wink: )
deeplook
Light Expert
Light Expert

Kym by si si sam zaplatil vybudovanie ciest a dialnic po ktorych denne jazdis a kanalov do ktorych denne series, tak by si Ty musel odvadzat svojich 200 000 zapar storoci...

K tvojmu urazaniu: padla maska konecne vidiet ,co je pod nou...

K vyuzivaniu statnych sluzieb: nielen ,ze si ich vyuzival a vyuzivas ,ale ich aj vyuzivat budes... (ked zacnes mysliet, tak prides na to o com hovorim.)
8)
jojo
Expert
Expert

To stale nic nemeni na tom, ze prispievam do statnej kasy podstatne viac ako je bezny priemer a preto mi nikto nemoze upierat pravo spolurozhodovat o tom, koho z nej budeme zivit.

A ak si fakt upne blby, tu mas priklad: Poskladame sa na nieco pre oboch. ja dam 200 korun a ty 50 halierov. Ja zo spolocneho dostanem cast za 15 korun, ty za zvysok. Ked mi potom zacnes tvrdit, ze vlastne ty financujes mna, lebo som zo spolocneho dostal celych 15 korun, musi ma to zakonite nasrat.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

urcite nedavas 200 000 rocne statu z dobrej vole. kazdy da tolko kolko mu kaze dat zakon. ani keby tvoje poplatky tvorili 30% z celeho statneho rozpoctu nemas pravo hovorit kto tu ma pravo zit a kto nie...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

mastermind napísal:preco by som si niekoho nemal pustit domov... len preto ze ty nie? a nezabudaj na hlas vacsiny
s jojom si nieco o tej "vacsine" popisal ale po par prispevkoch si sa k tomu uz nevyjadril.. ako to teda je s tou vacsinou? :)
mastermind napísal:v mojom dost sirokom okruhu znamych sa ludi s nazormi ako ty nachadza minimum. dokazal by som ich spocitat na prstoch jednej ruky
to si myslel tym "nazorom vacsiny" ?
deeplook napísal:Slovensko je majetkom Slovenskej republiky. Tu tvoria jej obcania. (slovaci,romovia,zidia,pristavovalci...)
No neviem ci by sa ti to pacilo keby sme to riesili ako zidia ;)

Inak celkom zabavne ta vasa diskusia o daniach ale trosku som sa v tom stratil :) ... takze co tym chce pan deeplook presne povedat ? :)
jojo
Expert
Expert

mastermind napísal:ani keby tvoje poplatky tvorili 30% z celeho statneho rozpoctu nemas pravo hovorit kto tu ma pravo zit a kto nie...
Ale, ale! Naozaj nemam? A ty alebo ktokolvek iny ma pravo hovorit, ze sem slobodno pustat spodpalmovcov? Co ti dava pravo hovorit do veci, do ktorych ja nesmiem? Hm?
deeplook
Light Expert
Light Expert

jojo napísal:To stale nic nemeni na tom, ze prispievam do statnej kasy podstatne viac ako je bezny priemer a preto mi nikto nemoze upierat pravo spolurozhodovat o tom, koho z nej budeme zivit.

A ak si fakt upne blby, tu mas priklad: Poskladame sa na nieco pre oboch. ja dam 200 korun a ty 50 halierov. Ja zo spolocneho dostanem cast za 15 korun, ty za zvysok. Ked mi potom zacnes tvrdit, ze vlastne ty financujes mna, lebo som zo spolocneho dostal celych 15 korun, musi ma to zakonite nasrat.

Neodbacaj,neodpovedas priamo na moje prispevky

1. Podla mna ,ma mat kazdy pravo rozhodovat o tom, kam idu jeho peniaze. Nepisal som nic v opacnov zmysle, tak sa mi to nesnaz podsuvat.
(sice to robis casto a mnohym, ale co ine Ti ostava..)
Ale v ziadnom pripade nemas pravo rozhodovat o tom kto ma zit na Slovensku!!!
2. Toto ale nic nemeni na tom, ze kazdy den vyuzivas statne sluzby,statky na ktore sa Ti poskladala cela spolocnost a ktore stoja viac ako kedy statu odvedies.

No a to o tych korunkach, uc svoje dieta. :lol:
jojo
Expert
Expert

deeplook napísal:Ale v ziadnom pripade nemas pravo rozhodovat o tom kto ma zit na Slovensku!!!
Aha, dalsi, co pise rychlejsie ako cita. Takze ja nemam pravo (spolu)rozhodovat o tom, kto ma zit na Slovensku. fajn. A kto ma to pravo? Ty? Mas pravo rozhodovat o tom, ze na Slovensku smu zit spodpalmovci? Ak ano, preco ho davas sebe a upieras mne?

A k daniam: Aryan ma pravdu. Je to od teba zbytocne zavadzanie od temy, a navyse zjavne od cloveka zvyknuteho viac brat ako davat. Kedze si zjavne nikdy nebol v situacii, kedy by ta sralo, ze davas velke sumy na hajzlikov, nemozes to pochopit. Jasne, s minimalnym platom, soc. podporou alebo stipendiom taketo problemy nemas...
mastermind
VIP
VIP

to jojo: ani ja o tom nerozhodujem. ale toto o tom rozhoduje
(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.
jojo
Expert
Expert

Mmind: To sme uz preberali. Neexistuje nijake zakladne, nadstavbove ani ziadne ine pravo, ktore by ktorehokolvek negra z Afriky opravnovalo pristahovat sa na uzemie SR, kde su na rozdiel od jeho domovskej Namibie zarucovane kadejake prava, slobody, vyhody a najma socialne davky. Nijake.
mastermind
VIP
VIP

co nie je zakazane je dovolene.
deeplook
Light Expert
Light Expert

jojo napísal:Aha, dalsi, co pise rychlejsie ako cita. Takze ja nemam pravo (spolu)rozhodovat o tom, kto ma zit na Slovensku. fajn. A kto ma to pravo? Ty? Mas pravo rozhodovat o tom, ze na Slovensku smu zit spodpalmovci? Ak ano, preco ho davas sebe a upieras mne?

A k daniam: Aryan ma pravdu. Je to od teba zbytocne zavadzanie od temy, a navyse zjavne od cloveka zvyknuteho viac brat ako davat. Kedze si zjavne nikdy nebol v situacii, kedy by ta sralo, ze davas velke sumy na hajzlikov, nemozes to pochopit. Jasne, s minimalnym platom, soc. podporou alebo stipendiom taketo problemy nemas...
Pravo rozhodovat nemas! Pravo spolurozhodovat ano. (To su rozdielne veci... zle si si precital moj prispevok..) Ked sme pri tom kto tu rychlejsie pise ako cita..

K daniam: Mal by si sam vediet ako ta debata vznikla..
zvyknuteho viac brat ako davat. Kedze si zjavne nikdy nebol v situacii, kedy by ta sralo, ze davas velke sumy na hajzlikov, nemozes to pochopit
heh no, vraj zjavne.. Sa Ti asi nieco zjavilo. Este raz Ti hovorim, nepis o veciach o ktorych nic nevies. :roll:
jojo
Expert
Expert

Zopakujem povodny prispevok, lebo sa snazis ho otocit:
Mam rovnake pravo o tom rozhodovat ako kazdy, komu ten pozemok (Slovensko) patri, t.j. kazdy Slovak. Mam tiez nespochybnitelne pravo presviedcat spoluvlastnikov, ze dalsich parazitov doma nepotrebujeme - najma z toho titulu, ze na nich prispievam vysoko nad priemerom ostatnych spoluvlastnikov a nebavi ma driet ako kon len preto, aby nejaky spodpalmovec mal lahsi zivot ako doma v Hornej Volte.
Takze mam alebo nemam rovnake pravo ako kazdy zo spoluvlastnikov, hm? [/code]
deeplook
Light Expert
Light Expert

jojo napísal:Zopakujem povodny prispevok, lebo sa snazis ho otocit: Takze mam alebo nemam rovnake pravo ako kazdy zo spoluvlastnikov, hm? [/code]
Tak este raz a naposledy.. Mas rovnake prava nie ako si uviedol hore t.j. kazdy slovak, ale ako kazdy obcan tejto republiky (slovak,rom,zid,cernoch,o. s madarskou narodnostou..). Nic viac nic menej.
Co sa tyka slobody prejavu, podla mna, mas pravo rozpravat o tom comu veris, uz preto ,ze zakaz nic neriesi, avsak nie za cenu polopravd, a prekrucania na ktore sa casto z tvojej strany diskusia meni...
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Heh, teda je to fakt weird... Jojo tak ako ty, nema pravo nikto rozhodovat o zivote inych. Kazdy sa ma pravo rozhodnut sam kde a akym sposobom bude zit... Nemas pravo vyhanat stadeto podpalmovcov, ktori tu maju oficialne povolenie zit... A nerozpravaj mi ze mas, lebo platis dane... Kazdy plati dane a kazdy ich plati podla svojich moznosti... Nie si sam kto tu za nieco plati...

Si hlupy clovek plny zvratenych nazorov... Je neuveritelne kolko zvratenosti sa skryva v tvojej hlave...
Napísať odpoveď