Sluchovo postihnuti :-)
Sluchovo postihnuti :-)
neviem , ale dufam ze tu taka tema ete nebola. aky mate nazor na sluchovo postihnutych ludi? a ich komunikacii? ja velmi pozitivny... strasne sa mi paci ich posunkova rec. a preto som si vybrala aj tento smer. Je to tajomne a zaroven take vzrusujuce ze neviete co hovoria medzi sebou, a pritom maju tolko svojich skratiek ze im nerozumiete. 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
o tom ma byt tato tema ze ako ich vnimate.... lebo niektori ludia sa k nim spravaju nie pekne.... a preto chcem vediet ze co je na tom take zle ze su iny ako my a napriek tomu su este viac vynimocny nez mi. Som rada ze viem posunkovu rec aspon trosku a este radsej som ze ma prijali na takuto skolu kde sa ju este viac naucim.nordkapp_pb napísal:neviem presne teda o com ma byt tato tema ..ale ja tychto ludi obdivujem .. je nenormalne ako sa vedi skvele dorozumiet bez slov ! ... len "mavaju" rukami a popritom ako ma kazdy clovek odlisnu gestikulaciu si 100% porozumeju .. to si niekedy nevieme ani my pocujuci v rozhovore ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nordkapp_pb - poviem ti len jedno.....NIKDY NEDAJ NEJAKEMU POSTIHNUTEMU CLOVEKU NAJAVO ZE TY ZDRAVY SI NIECO VIAC. ja nevravim ze taky si... ja to hovorim vo vseobecnosti, nechcem aby si sa urazil. ja len hovorim z mojej praktickej skusenosti. aj ja som sa neprijemne citila ked som to videla na vlastne oci.
ale ten clovek potom si vypocul moju rec o nom, ale pekne slusne.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
kazdy to berie inak.... ja si myslim ze vsetci mame rovnake prava a povinnosti ci si zdravy alebo postihnuty.nordkapp_pb napísal:vychadzas z toho, ze prejav respektu a urcity pocit lutosti nad tym ze zi ludia si zato vacsinou nemozu a nedostali rovnaku sancu ako my zdraví je prejavom nadradzovania sa nad ludi postihnutych ? .. mne sa to nezda .. aspon takto som pochopil to co si napisala ... mozno som to pochopil zle...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
rovnake prava mame ale v oblasti povinnosti nie tak celkom ... postihnuti ludia mozu byt vyhlaseni za nesvojpravnych a tym im povinnosti odpadaju, ale to je o inom postihnuti, nie o sluchovom ... a myslim ze je spravne aby mali urcite pravne vyhody postihnuti ludia .. akoze aj maju maju pravne naroky na veci na ktore zdravi ludia narok nemaju ..ale myslim ze v taych rozmeroch ako to bezi v sucasnosti v tomto state to NESTACI !enya77 napísal:kazdy to berie inak.... ja si myslim ze vsetci mame rovnake prava a povinnosti ci si zdravy alebo postihnuty.
.. OK dnes uz neodmpisem .. idem na pivo ...
kazdopadne
trosku OT: raz som bol na devine na hrade a tam bolo take male bralo alebo ako to nazvat. take dost nepristupne. no ja by som sa tam nedriapal. nabehol tam zrakovo postihnuty s bielou palicou. najprv som si myslel ze si robi prcu. no ale on bol vazne slepy. uplne tam doslova vyskakal s tou palickou, len aby tam mal fotku. nejaky jeho kamarat ho potom cvakol. no ja som cumel ako puk. a ti ludia co boli s nim to brali ako normalnu vec. ani ho nechytali, ze keby nahodou. proste nic. ja by som sa tam teperil aspon dvakrat tak dlho a to postihnuty nie som (klop klop klop). no vazne neviem ako to tak mohol...
-
Homer J Simpson
Medium Star
-
dexter7007
Zablokovaný
-
kukiak
Addict
jednoznacne zrakove..to je bez debatyMurphY napísal:tychto ludi si vazim.. pocul som ze ta posunkova rec je velice tazka.. a vsetky tie gesta sa naucit a vediet ich pouzivat nie je sranda..hold maju tazky zivot.. A ESTE OTAZKA : co si myslite ake postihnutie je tazsie ci sluchovo alebo zrakovo ?
frajerkina mama je ucitelka na skole pre sluchovo postihnutych..