Sluchovo postihnuti :-)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
enya77
Light Expert
Light Expert

Sluchovo postihnuti :-)

Príspevok od používateľa enya77 »

neviem , ale dufam ze tu taka tema ete nebola. aky mate nazor na sluchovo postihnutych ludi? a ich komunikacii? ja velmi pozitivny... strasne sa mi paci ich posunkova rec. a preto som si vybrala aj tento smer. Je to tajomne a zaroven take vzrusujuce ze neviete co hovoria medzi sebou, a pritom maju tolko svojich skratiek ze im nerozumiete. :)
Eritrea
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

raz som cestovala v autobuse s takym parikom a tajne som ich pozorovala, ..tiez sa mi to paci ...ale zas urcite to pre nich nieje taka sranda ako pre nas ked sa na nich pozerame ..maju tazky zivot
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

neviem presne teda o com ma byt tato tema ..ale ja tychto ludi obdivujem .. je nenormalne ako sa vedi skvele dorozumiet bez slov ! ... len "mavaju" rukami a popritom ako ma kazdy clovek odlisnu gestikulaciu si 100% porozumeju .. to si niekedy nevieme ani my pocujuci v rozhovore ... :-)
enya77
Light Expert
Light Expert

nordkapp_pb napísal:neviem presne teda o com ma byt tato tema ..ale ja tychto ludi obdivujem .. je nenormalne ako sa vedi skvele dorozumiet bez slov ! ... len "mavaju" rukami a popritom ako ma kazdy clovek odlisnu gestikulaciu si 100% porozumeju .. to si niekedy nevieme ani my pocujuci v rozhovore ... :-)
o tom ma byt tato tema ze ako ich vnimate.... lebo niektori ludia sa k nim spravaju nie pekne.... a preto chcem vediet ze co je na tom take zle ze su iny ako my a napriek tomu su este viac vynimocny nez mi. Som rada ze viem posunkovu rec aspon trosku a este radsej som ze ma prijali na takuto skolu kde sa ju este viac naucim.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ved moj nazor poznas ... asi niesom az taka dobra dusa aby som sa ucil posunkovu rec .. ale vseobecne respektujem hociako postihnutych ludi a je mi ich luto .. aj ked sluchovo postihnuti sa maju este ako tak ... horise to maju zrakovo ... ale to uz do tejto temy nepatri ...
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

ale zamysleliste sa ako zle su na tom hlucho-slepy? ti nemaju absolutne ziadne vedomie o svete v ktorom ziju. mozu len hmatat, citit, ale co i mto pomoze . :(
enya77
Light Expert
Light Expert

nordkapp_pb - poviem ti len jedno.....NIKDY NEDAJ NEJAKEMU POSTIHNUTEMU CLOVEKU NAJAVO ZE TY ZDRAVY SI NIECO VIAC. ja nevravim ze taky si... ja to hovorim vo vseobecnosti, nechcem aby si sa urazil. ja len hovorim z mojej praktickej skusenosti. aj ja som sa neprijemne citila ked som to videla na vlastne oci. :( ale ten clovek potom si vypocul moju rec o nom, ale pekne slusne.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vychadzas z toho, ze prejav respektu a urcity pocit lutosti nad tym ze zi ludia si zato vacsinou nemozu a nedostali rovnaku sancu ako my zdraví je prejavom nadradzovania sa nad ludi postihnutych ? .. mne sa to nezda .. aspon takto som pochopil to co si napisala ... mozno som to pochopil zle :-P ...
enya77
Light Expert
Light Expert

nordkapp_pb napísal:vychadzas z toho, ze prejav respektu a urcity pocit lutosti nad tym ze zi ludia si zato vacsinou nemozu a nedostali rovnaku sancu ako my zdraví je prejavom nadradzovania sa nad ludi postihnutych ? .. mne sa to nezda .. aspon takto som pochopil to co si napisala ... mozno som to pochopil zle :-P ...
kazdy to berie inak.... ja si myslim ze vsetci mame rovnake prava a povinnosti ci si zdravy alebo postihnuty.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

enya77 napísal:kazdy to berie inak.... ja si myslim ze vsetci mame rovnake prava a povinnosti ci si zdravy alebo postihnuty.
rovnake prava mame ale v oblasti povinnosti nie tak celkom ... postihnuti ludia mozu byt vyhlaseni za nesvojpravnych a tym im povinnosti odpadaju, ale to je o inom postihnuti, nie o sluchovom ... a myslim ze je spravne aby mali urcite pravne vyhody postihnuti ludia .. akoze aj maju maju pravne naroky na veci na ktore zdravi ludia narok nemaju ..ale myslim ze v taych rozmeroch ako to bezi v sucasnosti v tomto state to NESTACI ! :-) ...

.. OK dnes uz neodmpisem .. idem na pivo ...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

hluchi su natom dost zle, obtiazne komunikuju a krasu hudby si taktiez nevychutnaju...avsak nechapem co autor tejto temy myslel tym smajlom na konci...
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

Sheep napísal:hluchi su natom dost zle, obtiazne komunikuju a krasu hudby si taktiez nevychutnaju...avsak nechapem co autor tejto temy myslel tym smajlom na konci...
Tiez by ma zaujimalo co znamena ten smilik za nazvom temy :?:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

kazdopadne :happyrespect: trosku OT: raz som bol na devine na hrade a tam bolo take male bralo alebo ako to nazvat. take dost nepristupne. no ja by som sa tam nedriapal. nabehol tam zrakovo postihnuty s bielou palicou. najprv som si myslel ze si robi prcu. no ale on bol vazne slepy. uplne tam doslova vyskakal s tou palickou, len aby tam mal fotku. nejaky jeho kamarat ho potom cvakol. no ja som cumel ako puk. a ti ludia co boli s nim to brali ako normalnu vec. ani ho nechytali, ze keby nahodou. proste nic. ja by som sa tam teperil aspon dvakrat tak dlho a to postihnuty nie som (klop klop klop). no vazne neviem ako to tak mohol...
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

mne je ich strašne luto :?, neviem si bez hudby, hluku atd... predstavit život, ...keby som bol hluchý asi by som sa zabil.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Majú môj obdiv a rešpekt. Je to vážne úžasné, ako sa dokážu dohovoriť a že pre človeka bežné situácie zvládajú častokrát oveľa lepšie ako my. Vždy keď medzi sebou komunikujú, tak úplne fascinovane po nich pokukujem :oops:
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Moj nazor je ze tichto ludi netreba lutovat ale spravat sa knim ako k normalnim ludom
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

maju to tazke.......ale leppsie ako byt slepy alebo hlucho-slepy
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Mam nahluchleho kamosa no snim je to kriz ;)
Skoro stale je OT a trepe strasne ....
Ale inak v poho ;)
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

tychto ludi si vazim.. pocul som ze ta posunkova rec je velice tazka.. a vsetky tie gesta sa naucit a vediet ich pouzivat nie je sranda..hold maju tazky zivot.. A ESTE OTAZKA : co si myslite ake postihnutie je tazsie ci sluchovo alebo zrakovo ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

MurphY napísal:tychto ludi si vazim.. pocul som ze ta posunkova rec je velice tazka.. a vsetky tie gesta sa naucit a vediet ich pouzivat nie je sranda..hold maju tazky zivot.. A ESTE OTAZKA : co si myslite ake postihnutie je tazsie ci sluchovo alebo zrakovo ?
jednoznacne zrakove..to je bez debaty :)

frajerkina mama je ucitelka na skole pre sluchovo postihnutych..
Napísať odpoveď