ČSOB vs. Tatrabanka
ČSOB vs. Tatrabanka
Dobrý večer, súrne potrebujem novy študentský účet, len neviem ktorý.
Rozmýšľam nad ČSOB FUN a Tatra Bankou Academy. Tu som našiel úplne rozdielne informácie ako na originál. stránkach....
Poraďte mi, kt. je viac výhodnejší, kde v čom sú aké výhody, nech sa v tom trošku zorientujem....
Ďakujem
Rozmýšľam nad ČSOB FUN a Tatra Bankou Academy. Tu som našiel úplne rozdielne informácie ako na originál. stránkach....
Poraďte mi, kt. je viac výhodnejší, kde v čom sú aké výhody, nech sa v tom trošku zorientujem....
Ďakujem
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: ČSOB vs. Tatrabanka
Tatrabanka je len pre majetnejších, dobré služby, za ktoré si zaplatíš, imo vrcholne nevhodné pre študentov. Pre študákov je vhodná VUBka a SLSP. Buď vo VUB, alebo v SLSP sú študentské účty prakticky zadarmo, skoro bez poplatkov. etc. V TB platíš naopak takmer za všetko, aj keď je veľa vecí v cene balíčku, rýchlo sa to minie. Vyrástol som na TB, momentálne v nej mám účty...
môžem len doporučiť VUB Startkonto pre študentov, sám ho mám a som spokojný, stačí ak na začiatku školeského roku donesieš potvrdenie o návšetve školy a máš ho na celý školský rok zadrmo, vrátane prázdnin. Inak platíš 0,30€ za vedenie účtu, čo tiež nie je veľa
Mám ČSOB, čiže je asi logické čo by som ti odporúčal, ale nebudem ťa presviedčať. Len som chcel dať dodatok k tej TB, že majú drahé poplatky, takže by som sa pozrel po inej alternatíve. Osobne nemám nič proti SLSP ale nie sú mi sympatickí. Na tvojom mieste by som sa rozhodoval medzi ČSOB a VÚB (myslím, že banka roka).
ja mam vub a pokial mesacne uskutocnim aspon 5 platieb u obchodnika (alebo pohybov na ucte), tak mi odpustia poplatky za vedenie uctu, pritom platba u obchodnika je zadarmo a nezalezi na jej vyske, takze kludne mozete aj zuvacky zaplatit v supermarkete kreditkou...
ja ale vacsinou pouzivam hotovost, kedze sef mi plati vsetko v hotovosti a bola by sprostost to chodit vkladat do banky, ked to nie su desattisice eur a viac...kreditku mam len asi 4 roky, ucet som si zalozil pretoze mi teta chcela poslat nejaku vacsiu sumu penazi k narodeninam, dovtedy som nevedel co to je kreditka a ako funguje internet banking...
kazdopadne vtedy som si pozeral vsetky nase banky, ake ponukaju programy pre studentov, a vtedy mala VUB podla mna bezkonkurencne najlepsi program...neviem ako je na tom s konkurenciou dnes, takze ked sa rozhodujes pre zalozenie uctu, pokukaj na webe ponuky bank...a rozhodni sa na zaklade toho...
vadi mi ale, ze mam strasne hnusnu kreditku, vobec mi nedali na vyber ako bude vyzerat, na vyber mi dali len typ...a supli mi nejaku limitovanu ediciu motivu...sice mi ju vsetci chvalia, lebo taku ma malokto (nie je "uniformna"), ale podla mna je strasne hnusna...lebo na celej je nejake abstrakne umelecke dielo...a vyzera to ako keby som na platno vylial 30farieb a spravil machulu a flaky...
vsetky udaje na kreditke su nevyrazne a niekto starsi alebo s horsim zrakom by ich podla mna vdaka tomu flakatemu motivu ani neprecital...
ja ale vacsinou pouzivam hotovost, kedze sef mi plati vsetko v hotovosti a bola by sprostost to chodit vkladat do banky, ked to nie su desattisice eur a viac...kreditku mam len asi 4 roky, ucet som si zalozil pretoze mi teta chcela poslat nejaku vacsiu sumu penazi k narodeninam, dovtedy som nevedel co to je kreditka a ako funguje internet banking...
kazdopadne vtedy som si pozeral vsetky nase banky, ake ponukaju programy pre studentov, a vtedy mala VUB podla mna bezkonkurencne najlepsi program...neviem ako je na tom s konkurenciou dnes, takze ked sa rozhodujes pre zalozenie uctu, pokukaj na webe ponuky bank...a rozhodni sa na zaklade toho...
vadi mi ale, ze mam strasne hnusnu kreditku, vobec mi nedali na vyber ako bude vyzerat, na vyber mi dali len typ...a supli mi nejaku limitovanu ediciu motivu...sice mi ju vsetci chvalia, lebo taku ma malokto (nie je "uniformna"), ale podla mna je strasne hnusna...lebo na celej je nejake abstrakne umelecke dielo...a vyzera to ako keby som na platno vylial 30farieb a spravil machulu a flaky...
hej ma drahe poplatky vsetkeho
len ide o to ze je za 35centov a prichadzajuce vypisi ci uz mailom alebo SMS zdrama.. ale k comu taka vec
asi csob... VUB sa mi nejak nepozdava, ale aj tak si ju idem este raz prejst 
EDIT:
mam to kuknute a myslim si ze je to v podstate to iste ako CSOB, akurat sa neviem dostat nejak k cenniku poplatkov
EDIT:
mam to kuknute a myslim si ze je to v podstate to iste ako CSOB, akurat sa neviem dostat nejak k cenniku poplatkov
Mám Tatra banku študentský (Academy)....žiadne poplatky, iba 0,35€ mesačne, ale keď niekde zaplatíš 5x kreditkou (stačia žuvačky v Tescu), máš to zadarmo...Volá sa to Program odmeňovania.
Minulý rok urobili Česi rebríček najnezmyselnejších poplatkov v bankách v ČR a SR a (tuším) na prvom mieste bol poplatok za vklad na účet (na Slovensku 0,40€ - 0,50€...Tatra banka 0,40€). Tatra banka ho zrušila, čiže v Academy zostal iba ten hore spomínaný poplatok za balík.
Minulý rok urobili Česi rebríček najnezmyselnejších poplatkov v bankách v ČR a SR a (tuším) na prvom mieste bol poplatok za vklad na účet (na Slovensku 0,40€ - 0,50€...Tatra banka 0,40€). Tatra banka ho zrušila, čiže v Academy zostal iba ten hore spomínaný poplatok za balík.
ja mam SLSP a myslim že pre študenta najlepšie .....žiadne poplatky pri vybere z bankomatu čo je premna dobre lebo skoro každy den vyberam po 10€ a maju aspon v mojom okoli najviac bankomatov ciže nemusim behat pol mesta za TB alebo inou bankou SLSP ma fakt bankomat na každom kroku a to je premna velke 
Zaxman: Do tvojich osobných financií nevidím, ani ma to nejak nezaujíma, ale má pre teba význam vyberať každý deň 10 eur? Podľa mňa je to úplne zbytočné sa každý deň trepať k bankomatu. Pochopil by som to ak to máš limitované, v tom prípade by som si zvýšil obmedzenia.
Veď aj v Tatra banke to máš zdarma...keď si tam otvoríš účet, všetko dostaneš zdarma + čítačku kred. kariet (na prihlásenie do internet banking-u...po zadaní PIN kódu to vyhodí 8 miestny kód, ktorý sa zadáva spolu s PID kódom a heslom). Dajú ti aj sporiaci účet zdarma, kde si môžeš kedykoľvek vložiť (aj z netu).
Nechcem písať, čo je najlepšie, len píšem, čo mám ja a s čím mám skúsenosti.
Nechcem písať, čo je najlepšie, len píšem, čo mám ja a s čím mám skúsenosti.
a pri vybere penazi v zahranici, v inom bankomate ako tatrabanka su ake poplatky? platenie kartou v zahranici je zdarma?
yazoo napísal:Zaxman: Do tvojich osobných financií nevidím, ani ma to nejak nezaujíma, ale má pre teba význam vyberať každý deň 10 eur? Podľa mňa je to úplne zbytočné sa každý deň trepať k bankomatu. Pochopil by som to ak to máš limitované, v tom prípade by som si zvýšil obmedzenia.
limitovane to nemam a každy den idem peši (1km) cestou z bodu A do bodu B a popri tejto ceste mam 6 bankomatov a to nemusim ani zajsť do uličky takže do mam doslova POPRI ceste takže mi nevadí každy den sa zastaviť v bankomate
Tak ja mám SPOROžíro EURO<26 od SLSP a nemôžem si zatiaľ sťažovať. Platím myslím 0,3€/mesiac čo nie je moc a zatiaľ som nemal s ničím žiaden problém, takže môžem iba odporučiť.
-
Andreso
Medium Professional
Mám ten istý ako Mirčo, páči sa mi prehľadný internet banking+neobmedzený počet výberov a platieb(neviem ako je to v iných bankách)
Adreaso: to iste ponukaju aj csob aj tatra
ide my len o to ze v tatre mam vypisi sms aj email zdarma a neobmedzene
zato v csob je sms len 5 za mesiac a email som nezistoval
ale v podstate mi je to na dve veci... asi si vyberem csob, tam maju karty podla vlastneho motivu samizda
ide my len o to ze v tatre mam vypisi sms aj email zdarma a neobmedzene
zato v csob je sms len 5 za mesiac a email som nezistoval
ale v podstate mi je to na dve veci... asi si vyberem csob, tam maju karty podla vlastneho motivu samizda
-
p4ra
Redeemer
Co tak skusit ZUNO? Bezny ucet je pre studenta zadarmo aj s kartou.
Maju s prehladom NAJKRAJSI bankovy web aj s bankingom, ci kartami. Okrem ineho najlepsie uroky na sporenie atd.
http://www.zuno.sk
http://www.zuno.sk
-
twardykamen
Medium Professional
a viete nieco poradit aj vek nad 26? doteraz som bol v slsp kde to bolo skoro zadarmo..ale teraz mam pocit ze to stupne..
V TB je to za 2.5eur co je dost velky rozdiel oproti terajsku.Viete mi nieco poradit?
V TB je to za 2.5eur co je dost velky rozdiel oproti terajsku.Viete mi nieco poradit?
-
p4ra
Redeemer
twardykamen, to co som pisal vyssie. Nova banka. Aj pre ludi nad 26 s vyhodnou ponukou. 
-
Soviet
Darca
http://ekonomika.sme.sk/c/5749646/banka ... latky.html Tu mas dane poplatky po novom roku pre jednotlive banky
Ked vsak vyuzivas platbu kartou tak Zuno je porovnatelne s Tatra Bankou, kedze 2.5eur krat 12.
Zalezi vsak aj od sluzieb, ktore od banky ocakavas.
Zalezi vsak aj od sluzieb, ktore od banky ocakavas.