SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.
Re: SOPA
Krasa... Krasa, krasa, krasa.. Ked som to videl na twitteri az mi nalada stupla...
Len nech to tak ostane!
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 20:18)
Ale pokial viem, PIPA tu este je. Uz sa len postarat o nu.
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 20:20)
Jop, aj ACTA. Citujem z twittru
A small battle has been won with the death of SOPA, but the war has just begun. PIPA & ACTA are still alive -
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 20:33)
NEW: PIPA (SOPA's evil twin in the Senate) Bagged by Senators Schumer and Gillibrand - http://goo.gl/7ZJMd
Len nech to tak ostane!
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 20:18)
Ale pokial viem, PIPA tu este je. Uz sa len postarat o nu.
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 20:20)
Jop, aj ACTA. Citujem z twittru
A small battle has been won with the death of SOPA, but the war has just begun. PIPA & ACTA are still alive -
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 20:33)
NEW: PIPA (SOPA's evil twin in the Senate) Bagged by Senators Schumer and Gillibrand - http://goo.gl/7ZJMd
Re: SOPA & PIPA
No to sa už dávnejšie hypotetizovalo nad tým, či nie je SOPA len zastierací manéver. Každopádne je super vidieť, že ak sa vytvorí tlak (v tomto prípade internetový), tak sa dá niečo dosiahnuť.
karmista:
karmista:
Nebuď frustrovaný vlastným obmedzeným záberom a nechaj ma na pokoji.tvoje prispevky vsade k vsetkemu ma uz zacinaju vytacat
Moze mi niekto vysvetlit ako je mozne ze FBI mohla zatknut a zhabat servere na neamerickom uzemi a zatknut neamerickych obcanov ??
Rovnako, ako ked zabili Bin Ladina na neamerickom uzemi.Frito22 napísal:Moze mi niekto vysvetlit ako je mozne ze FBI mohla zatknut a zhabat servere na neamerickom uzemi a zatknut neamerickych obcanov ??
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
No pozor.
IMO Pravdepodobne to bude mať čo do činenia s registráciou spoločnosti v USA. Čiže megaupload bude stále naviazaný na materskú krajinu bez ohľadu ako veľmi sa rozšíril alebo koľko by v ňom bolo zahraničných subjektov.- ohľadom zrušenia
Zadržanie neamerických občanov- došlo vlastne k porušeniu práva USA, v tomto prípade je potrebné vydať zatykač krajina v ktorej sa osoba nachádza musí ( mala by ) súhlasiť s vydaním. Aby si nepošramotili dobré vzťahy. Tu je skôr otázka či z praktického hľadiska je vôbec niekto kto by USA mohol odporovať.
IMO Pravdepodobne to bude mať čo do činenia s registráciou spoločnosti v USA. Čiže megaupload bude stále naviazaný na materskú krajinu bez ohľadu ako veľmi sa rozšíril alebo koľko by v ňom bolo zahraničných subjektov.- ohľadom zrušenia
Zadržanie neamerických občanov- došlo vlastne k porušeniu práva USA, v tomto prípade je potrebné vydať zatykač krajina v ktorej sa osoba nachádza musí ( mala by ) súhlasiť s vydaním. Aby si nepošramotili dobré vzťahy. Tu je skôr otázka či z praktického hľadiska je vôbec niekto kto by USA mohol odporovať.
-
Mek
Addict
Re: FBI zabavila servery Megaupload, hackeri Anonymous útoči
Skoda, mal som MU rad - narozdiel od dnesnych craphostov, sa odtial dalo aj stahovat...
-
uplink
VIP
Mek - afaik, tak MU patril pod najhoršie služby na zdielanie súborov. Hneď po RS.
-
pegasusss
Light Professional
rusko čína ? 
Europa je podla toho, co som pocul zasadne proti SOPE aby sa prejavovala v takejto forme aj na slovensku. Azia viacmenej (okrem ruska) uz cenzurovana je..
Takze, kebyze MOC prezeniem a idem do tretej svetovej kvoli tomuto, tak by to bolo zrejme amerika+cina proti rusku+europe... Cinou si nie som isty.
Ale toz len moje konspiracie.
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 22:39)
No, pokusil som sa posledne dni ako tak zhrnut...
http://www.spoteny.net/sopa-o-krok-blizsie-k-vitazstvu/
Takze, kebyze MOC prezeniem a idem do tretej svetovej kvoli tomuto, tak by to bolo zrejme amerika+cina proti rusku+europe... Cinou si nie som isty.
Ale toz len moje konspiracie.
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 22:39)
No, pokusil som sa posledne dni ako tak zhrnut...
http://www.spoteny.net/sopa-o-krok-blizsie-k-vitazstvu/
Neskutočne sa mi rátalo ako rýchlo dokázali kontrovať a napadli stránky ako fbi.gov, whitehouse.gov, universal music a pod. 
Držím im palce !
Držím im palce !
Vie mi niekto vysvetliť, prečo zrovna Megaupload ? Veď podobných serverov je x.
Ak sa nemylim, tak mali nejake opletacky s vydieranim a mali sa pohybovat v dost mafianskom prostredi a tak dalej.. Ale neber to ako 100% info, mam to s takych viacmenej bulvarnych zdrojov....hughito napísal:Vie mi niekto vysvetliť, prečo zrovna Megaupload ? Veď podobných serverov je x.
No boli v top 15 najnavstevovanejsich stranok + mali tie megavideo a milion dalsich veci.
Nemali nahodou aj servery vo Virginii?
Nemali nahodou aj servery vo Virginii?
Servery mali vo Washingtone, Nizozemsku aaa... A este niekde, ale ani za boha si nespomeniem.
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 23:07)
Breaking news!
http://rt.com/usa/news/pipa-indefinitel ... ernet-309/
PIPA posunuta z nadchadzajuceho tyzdna na neurcito!
//autoeditácia príspevku (20.01.12, 23:07)
Breaking news!
http://rt.com/usa/news/pipa-indefinitel ... ernet-309/
PIPA posunuta z nadchadzajuceho tyzdna na neurcito!
Samozrejme stojím za hackermi ako vecsina rozumných ludí v tomto svete. V podstate sme od nich už závislý krekujú naše oblubene programi atd a aj teraz majú moju plnú podporu a ak by som mohol nejako pomoct bol by som rád.
Ale Chcel by som načrtnúť ešte dve staršie myšlienky alebo scenáre:
1) Ono už nedávno tu prišli také hlasi že podme obmedzit internet aj v európe atd kvoli hekerom lebo su nebezepečný a napadli nám také a také doležité stránky. Vtedy to akosi odišlo do pozadia a myšlienka sa nechytila.
Ale čo som chcel povedať a čo dúfam že nebude pravde je že to môže byť pasca, aj keď dúfam že sa mýlim. Dúfam že proste toto nieje súčasť práve toho pôvodného plánu. A kedže sa myšlienka prvý krát neuchytila pokúsili sa teraz takýmto sposobom vyprovokovat hekerov k akciam ktoré následne použijú do svojej staronovej propragandy o regulovanom internete a vecsom bezpeci lebo ako nam budu tvrdit hekeri su hrozba(môžu odpojiť elektrárne na diaľku a neviem čo všetko
)
Chcem tým len povedať že dúfam že to skončí tak ako by sme všetci chceli a nie že sa nám to všetkým vráti ako bumerang a kvoli nasej "bezpecnosti" a nášmu "strachu" z hekerov nám dobrý ujovia z bruselu obmedzia internet lebo oni najlepsie vedia co mi potrebujeme.
2) Tá kontra zo strany Anonimus bola brilantná a expresná klobúk dole. Skoro ako 11ty september a pomsta AL kaidy len v menšom. Ja len dúfam že sa neukáže časom ako vtedy že obaja nepriatelia stoja vlastne na jednej lodi a išlo len o divadlo.
Ale ako som písal sú to len ďalšie dva možné pohľadi na vec. A sám dúfam že to niesu tie správne.
Ale Chcel by som načrtnúť ešte dve staršie myšlienky alebo scenáre:
1) Ono už nedávno tu prišli také hlasi že podme obmedzit internet aj v európe atd kvoli hekerom lebo su nebezepečný a napadli nám také a také doležité stránky. Vtedy to akosi odišlo do pozadia a myšlienka sa nechytila.
Ale čo som chcel povedať a čo dúfam že nebude pravde je že to môže byť pasca, aj keď dúfam že sa mýlim. Dúfam že proste toto nieje súčasť práve toho pôvodného plánu. A kedže sa myšlienka prvý krát neuchytila pokúsili sa teraz takýmto sposobom vyprovokovat hekerov k akciam ktoré následne použijú do svojej staronovej propragandy o regulovanom internete a vecsom bezpeci lebo ako nam budu tvrdit hekeri su hrozba(môžu odpojiť elektrárne na diaľku a neviem čo všetko
Chcem tým len povedať že dúfam že to skončí tak ako by sme všetci chceli a nie že sa nám to všetkým vráti ako bumerang a kvoli nasej "bezpecnosti" a nášmu "strachu" z hekerov nám dobrý ujovia z bruselu obmedzia internet lebo oni najlepsie vedia co mi potrebujeme.
2) Tá kontra zo strany Anonimus bola brilantná a expresná klobúk dole. Skoro ako 11ty september a pomsta AL kaidy len v menšom. Ja len dúfam že sa neukáže časom ako vtedy že obaja nepriatelia stoja vlastne na jednej lodi a išlo len o divadlo.
Ale ako som písal sú to len ďalšie dva možné pohľadi na vec. A sám dúfam že to niesu tie správne.
-
P3Bo
Guru wannabe
aj Rusko je potichu cenzurované vidím to na penfriendovi z Ruska ktorý sa ku niektorým novinám ani nedostane.Mmartin napísal:...
-
Misco13
Expert
Rusko a Čína su vraj uz dlhsie cenzurovane je to pravda? A v akom rozsahu? Mate niekto tieto info?
Europa je v NATO tak asi proti USA nepojde.... bohuzial..
Europa je v NATO tak asi proti USA nepojde.... bohuzial..
Po tebe citat, je zazitok. Tusim si ta pridam do oblubenych, ak tu taka moznost je