Spánok

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Spánok

Príspevok od používateľa hughito »

Spať tých 8 hodín denne, pravidelne, je zdravé a potrebné. Organizmus je tak proste nastavený.

Niektorí udávajú aj viac ako 8 hodín.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Re:

Príspevok od používateľa Dieg0 »

jjj napísal: takto rychlo skoncis ..po mesiaci ti to zacne liezt na mozog mal som podobny problem ..odvtedy to uz neprehanam ... radim ti skus sa "znormalizovat"
Ja chodievam spať pravidelne cez týždeň okolo tej polnoci až jednej hodiny ráno a pravidelne do školy vstávam o 5tej ráno čo znamená, že spávam tak 4-5 hodín denne a som v pohode.Takýto režim prevádzkujem už štvrtý rok
KenJi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa KenJi »

ja spim tak cca 8-8,3hodiny ,pravidelne stavam do skoly o 06:00 . sranda je ze rano sa mi nechce stavat do skoly,ale ked je vikend alebo volno a musim niekam skoro rano vycestovat,alebo niekam ideme,neni pre mna problem zaspat okolo polnoci a vacsinou okolo tej 04:00 som obleceny,najdeny :x zeby podmieney pocity ze zasa ta skola ? :?

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2010, 8:25)
uz ked sme pri tom spanku,co si myslite o napoji Good Night (anti stres drink) ? :smt001
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa iWin »

Hmm ten good night drink.... nikdy som o tom nepočul... Ale myslím ,že to máš to isté ako energy drink.... s opačným účinkom a myslím, že kým to neni nevyhnutné tak by som to moc nepil... je to dobre možno pred nejakou skúškou alebo pre niekoho kto prešiel nejakou stresovou situáciou
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

cez tyzden tak 5-6 hodin. vstavam do skoli 5.05 / 5.45, niekedy sa podari aj 7 podla toho kedy idem spat, pri zobudeni, je to strasne,ale potom pohoda, cez vykend 10-11 a to sa mi horsie vstava jak do skoly

//Niekde som zas cital ze netreba ani 8 hod, staci 6h pravidelneho spanku.
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

ja spim co najviac :) sice ked spim moc dlho tak som unaveny ale potom pocas dna som sviezi :) ale ked spim malo tak som na rano sviezi ale potom neskorsie dolieha unava
yeah
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa yeah »

mám spolužiaka ktorý chodí spávať o pol desiatej a je ráno v škole viac rozbitý jak ja, čo spím možno o 2,5 hodiny menej...
je to dosť individuálne si myslím
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

podla mna ten faktor ci ste unaveny alebo nie cez den, ovplyvnuje takisto strava ako spanok. ja chodim vacsinou spavat o 21.30 ,
ale to tak, ze uz zaspavam pri TV o takom case. a vstavam 5:25. ranny trg, skola, po skole trg. ma to tak unavi, ze zaspim tak skoro.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Vieš, prečo sa niektorí ľudia zobúdzajú o 3 ráno?...

https://vedelisteze.info.sk/vies-preco- ... -o-3-rano/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ja sa o tretej ráno zobudím ak idem spať o 19-tej alebo ak idem mojej pani očistiť okná na aute (lebo zaskakuje za dcéru v práci) :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Co sa vám vie v spánku snívať ? Viac negatívne či pozitívne sny ?
Mne najmä o práci, ex, mojom meste a dedinách, fantasy sny, herné sny.
Pri odostretom okne si sny pamätám, pri zastretom okne už menej, niekedy vôbec.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Všeličo - dobré, občas aj menej dobré. Niekedy opakované situácie.
Dva typy snov nemám rád.
1. Ak sa od niekadiaľ neviem / nemôžem dostať domov - vrátiť.
2. S kalnou vodou, blatom, záplavami. Tie vždy u mňa predchádzajú chorobu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Môj posledný bizardný sen bol o tom, ako môj ex chcel pretiahnuť Oľgu Feldekovú a ja som sa to všemožne snažil prekaziť, ale nedalo sa. Našťastie som sa zobudil predtým, ako k tomu došlo. :D
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

V poslednej dobe sa mi dosť snívalo o práci, posledných 5 mesiacov som bola každú chvíľu na inej zóne. A o veciach nad ktorými cez deň veľa premýšľam, o bývalom.
Kedysi som mávala opakujúce sa sny, ale už som ich dlho nemala. Chvalabohu. Všetky boli na štýl, že som stále kráčala, kráčala...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

starysomar - čo sa týka snov v ktorých je prírodná katastrofa, tak u mňa je to o sopke a tornáde.
ephramko - horší sen by bol sex tvojho ex s tvojou tetou a celkovo sny o nej, to už je nočná mora.
Marry - mne sen o práci kde robím aj na inom pracovisku takisto a o ex aj vtedy keď na ňu nemyslím.
Co sa týka teda spánku ako témy, tak spať 6-8 hodín je v pohode. Po fyzickej aktivite si telo žiada viac.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ephramko napísal: 12 nov 2024, 20:40 Môj posledný bizardný sen bol o tom, ako môj ex chcel pretiahnuť Oľgu Feldekovú a ja som sa to všemožne snažil prekaziť, ale nedalo sa. Našťastie som sa zobudil predtým, ako k tomu došlo. :D
Tak toto som necakal :lol:
Si nejaky cockblocker aspon v snoch :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

O tam o snoch. Tie ja mam naozaj divne.
Dnes sa mi snivalo, ze ma medzi panelakmi prenasledoval nejaky magor, co po mne hadzal zive macky, mastatie ma pred nim (a letiacimi mackami) zachranili susedove dobermany. :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

javatar napísal: 13 nov 2024, 19:04 Tak toto som necakal :lol:
Si nejaky cockblocker aspon v snoch :D
Spravil som si freudovskú sebaanalýzu a ten sen bol podľa mňa o tom, že:

- starnem a necítim sa byť atraktívny, lebo v gej svete som už v podstate na dôchodku, keď všetci zháňajú fitnes študentíkov a max. do 29 rokov...čiže Freud by povedal, že to bol sen o smrti

- alebo to bolo jednoduchšie a len to odrážalo moju traumu (ten ex sa na mňa vykašlal kvôli žene a ešte k tomu fakt škaredej) a pani Feldeková teda stelesňovala to poníženie a moju neschopnosť jej konkurovať a udržať si exa (lebo nikdy nebudem žena a babka)...čiže Freud by povedal, že to bolo o sexe, resp. o neschopnosti ho mať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Sny žiaden hlbší zmysel nemajú. Mozog v noci v urcitych fázach "upratuje" a náhodne aktivovuje neurony a spoje medzi nimi.
Vysvetlím na dosť intímnom príklade: keď som mal asi 18rokov, tak som mal sen v ktorom vystupoval jeden môj spolužiak a zaroveň som v rovnakom čase mal v noci aj polúciu. Takže laicky by sa to asi dalo interpretovať ako latentne homosexualne sklony. A a aká je realita? Dnes mam 46 rokov a nikdy v živote som k homosexualom ktorých som napr v zamestnaní stretol nič necítil, ani fyzické ani citové. Proste ma nijako nepritahuju na rozdiel od žien to viem bezpečne. Tézu že sny maju nejaky konkretny vyznam si ludia vymysleli, pretože vlastnost ludkseho ega je, že sa tvári že v spojitosti s ním musi mať všetko nejaky vyznam :-)
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Homosexuali to nemaju sortovane, ze ich pritahuju len homosexual – pritahuje ich rovnake pohlavie, nech uz ma sexualitu akukolvek. (thank you captain obvious)

Take veci si nemusis ani riadne uvedomit. Mozes byt na to akosi zvyknuty a hned to mozes vytesnovat.

A o tom, aky maju sny vyznam nemam ani sajnu 😄
Mne sa casto sniva s exkami..s jednou aj po 12 rokoch, a potom este o chlaste, resp. ze ho zhanam a neviem najst 🤣
Napísať odpoveď