Správanie sa ministrov + politika na Slovensku
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
priznam sa, ze som si teraz neklikol. ako vzdy SME vtesna vsetku pointu do nadpisu (nachadza sa v linku) tak som tu potrebu nepocitoval a aj ty si z clanku citoval, tak som dufal, ze si vybral to najpodstatnejsie. to o co ide tebe nie je podstane. mne ide o pravdu! a ta bude asi niekde tu:
"Svetová banka: Len dočasne
Ekonóm Svetovej banky Zoran Anusic vo svojej prezentácii uviedol možnosť presunúť časť príspevkov z druhého piliera do štátneho priebežného systému len ako jedno z dočasných, krátkodobých odporúčaní na riešenie fiškálnych problémov. "Ak ide o krajinu s viacerými piliermi, dočasne presuňte časť príspevkov z druhého pilieru do prvého," uvádza sa v jeho prezentácii. Uvádza pritom aj ďalšie možnosti, ako riešiť "kľúčové fiškálne výzvy". Ide o zvýšenie miery odvodového zaťaženia, vyberanie dočasného príspevku k dôchodkovým dávkam na znak solidarity, či štátnu pôžičku.
Ekonóm SB tiež odporúča znížiť výdavky, a to zmrazením dôchodkov, či presunom od zvyšovania dôchodkov na základe mzdového vývoja k rastu dôchodkov podľa inflácie. Z dlhodobejšieho hľadiska ekonóm SB radí v rámci štátneho priebežného piliera zvýšiť vek odchodu do dôchodku, či znížiť počet občanov v predčasnom dôchodku. Odporúča tiež zrýchliť regulačné reformy, ktoré umožnia dôchodkovým fondom dosiahnuť vyššiu návratnosť investícií a vybudovať trh pre dlhopisy indexované podľa inflácie, aby sa umožnilo poisťovniam ponúknuť z druhého piliera renty indexované podľa inflácie."
http://www.mfc.sk/?dochodkove-sporenie- ... -2-piliera
"Svetová banka: Len dočasne
Ekonóm Svetovej banky Zoran Anusic vo svojej prezentácii uviedol možnosť presunúť časť príspevkov z druhého piliera do štátneho priebežného systému len ako jedno z dočasných, krátkodobých odporúčaní na riešenie fiškálnych problémov. "Ak ide o krajinu s viacerými piliermi, dočasne presuňte časť príspevkov z druhého pilieru do prvého," uvádza sa v jeho prezentácii. Uvádza pritom aj ďalšie možnosti, ako riešiť "kľúčové fiškálne výzvy". Ide o zvýšenie miery odvodového zaťaženia, vyberanie dočasného príspevku k dôchodkovým dávkam na znak solidarity, či štátnu pôžičku.
Ekonóm SB tiež odporúča znížiť výdavky, a to zmrazením dôchodkov, či presunom od zvyšovania dôchodkov na základe mzdového vývoja k rastu dôchodkov podľa inflácie. Z dlhodobejšieho hľadiska ekonóm SB radí v rámci štátneho priebežného piliera zvýšiť vek odchodu do dôchodku, či znížiť počet občanov v predčasnom dôchodku. Odporúča tiež zrýchliť regulačné reformy, ktoré umožnia dôchodkovým fondom dosiahnuť vyššiu návratnosť investícií a vybudovať trh pre dlhopisy indexované podľa inflácie, aby sa umožnilo poisťovniam ponúknuť z druhého piliera renty indexované podľa inflácie."
http://www.mfc.sk/?dochodkove-sporenie- ... -2-piliera
no zda sa mi az neuveritelne, co sa tu deje v poslednej dobe. toto pripominalo "len" casy meciarovske, ale to co sa dialo vcera v bratislave zavanalo krutou totalitou. vraciame sa do minulosti?
Zopár Američanmi platených trockistických darmožráčov z mimovládnych organizácii dostalo po papuli od Číňanov a teraz idú hlasito kričať a obviňujú za to celý svet....... Ach, akí chudáčikovia, asi dostali málo, Číňania im mali dať viac a naša vláda by im mohla venovať jednosmernú cestu do Číny, a tam by si mohli svoje názory v kľude rozobrať s tamojšími orgánmi...... Ale treba, si všimnúť, kedykoľvek je nejaký prúser, vždy je v tom nejaká mimovládna organizácia... O tých som už písal dávnejšie..... http://www.hojko.com/post1033293.html?h ... t=#1033293 ..........takže tak........ Kurvafix, veď keď je nejaká organizácia MIMOVLÁDNA, tak prečo sa vôbec pletie do VLÁDNYCH záležitostí????? A ak sa do nich pliesť chcú, tak nech si založia vlastnú stranu, uspejú vo voľbách, zložia vládu a potom môžu sami určovať o čom sa bude debatovať s predstaviteľom nejakej krajiny.......
edit. Sagittarius.... zjavne si to nepochopil..... ale uľahčím Ti to..... kľúčové sú posledné DVE vety....
edit. Sagittarius.... zjavne si to nepochopil..... ale uľahčím Ti to..... kľúčové sú posledné DVE vety....
-
Sagittarius
Guru
Čakal som, že niekto niečo podobné napíše...ešte treba spomenúť sionistov, slodobomurárov, židov (ináč medzi zadržanými bol jeden ortodoxný žid, takže to nebude problém) a sme doma...Pinhead napísal:Zopár Američanmi platených trockistických darmožráčov z mimovládnych organizácii dostalo po papuli od Číňanov a teraz idú hlasito kričať a obviňujú za to celý svet...
ak si to nahodou nepostrehol, tak zijeme v demokratickej spolocnosti, kde by mal mat kazdy pravo vyjadrit svoj nazor (ak sa to deje v medziach zakona). nehovoriac o tom, ze v parlamentnej demokracii si volis stranu ktora ti je nazorovo najblizsie a teda pocitas s tym, ze bude prezentovat aspon zvacsiny rovnake nazory ako mas ty. ked sa vyskytne nejaka nazorova nezhoda mas si automaticky zakladat novu stranu? logicky ze najjednoduchsia cesta je nejakym sposobom sa zviditelnit a donutit tym volenych zastupcov k reakcii. uplne ma vsak doraza ked tu ides pi*ov*** do ludi ktori tam pokojne protestovali... este aj neonacistom ("nacionalistom") povolili zhromazdenie ale ty mas problem s par ludmi ktori pokojne prisli vyjadrit svoj nazor. viem ze ludi ako ty ludske prava zrejme nezaujimaju ale to neznamena ze nezaujimaju vsetkych...Pinhead napísal:Zopár Američanmi platených trockistických darmožráčov z mimovládnych organizácii dostalo po papuli od Číňanov a teraz idú hlasito kričať a obviňujú za to celý svet....... Ach, akí chudáčikovia, asi dostali málo, Číňania im mali dať viac a naša vláda by im mohla venovať jednosmernú cestu do Číny, a tam by si mohli svoje názory v kľude rozobrať s tamojšími orgánmi...... Ale treba, si všimnúť, kedykoľvek je nejaký prúser, vždy je v tom nejaká mimovládna organizácia... O tých som už písal dávnejšie..... http://www.hojko.com/post1033293.html?h ... t=#1033293 ..........takže tak........ Kurvafix, veď keď je nejaká organizácia MIMOVLÁDNA, tak prečo sa vôbec pletie do VLÁDNYCH záležitostí????? A ak sa do nich pliesť chcú, tak nech si založia vlastnú stranu, uspejú vo voľbách, zložia vládu a potom môžu sami určovať o čom sa bude debatovať s predstaviteľom nejakej krajiny.......
Nepotrebujem sa nikoho zastavat, ale: naco zakladat stranu? To zerie vela casu, chce to mat nejakych ludi za sebou, usmievat sa, platit billboardy, mat relativne UCELENY program netykajuci sa len jednej veci a dokonca v pripade zvolenia mat ZODPOVEDNOST. Je predsa ovela jednoduchsie (a lacnejsie) mat jeden prenajaty kanclik, 3 notebooky a 1 staleho zamestnanca, raz za cas niekam zajst, nieco nafotit, nieco nablogovat bez zbytocne komplikovanej ideologie a dokonca uplne "nezodpovedne". Na snehovu vlocku sa nabali cela lavina, ak dopadne na spravne miesto...Pinhead napísal:Zopár Američanmi platených trockistických darmožráčov z mimovládnych organizácii dostalo po papuli od Číňanov a teraz idú hlasito kričať a obviňujú za to celý svet...
I tak sa mi ale zda, ze to bolo cele komicky nezvladnute. Bitka za nic? Naco? Ved takto vlastne vykonna moc nepriamo podporila NGO. Ak by napr. len nejak zamedzili stretom (co ja viem, napr. oddelit strany kordonom policajtov) a neboli by zranenia, bol by omnoho mensi humbuk okolo tohto celeho...
A k tej "mimovladnosti".. Ono sa stretli najvyssi predstavitelia statu, jednalo sa aj o "statnu" zalezitost. Je tak nejak sucastou dnesneho systemu, ze stat ma nejakych obcanov (od ktorych sa odvozduje statna moc) a tito obcania sa nejak "prejavuju", napr. volia, platia dane, dokonca obcas nejak verejne prejavia nesuhlas (ci uz skutocny, alebo plateny). A ak aj nie su obcania, stat vyhlasil, ze v urcitych smeroch su "skoro obcanmi" - minimalne sa tiez mozu nejak prejavit...
Ako by sa zmenila situacia, ak by tam prisli jednotlivci, ktori by o sebe prehlasovali, ze nie su clenmi nicoho, ze len vyjadruju svoj nazor? Mali by 2 transparenty - na jednom, ze su tam uplne z vlastnej iniciativy, na 2., ze sa im nieco nepaci. Samozrejme by dopadli podobne ako tamti podivini, pretoze nie su naladeni tak, ako to kaze aktualna vladna linia. A v tom je ten vtip: rovnako ako blazni z roznych pofidernych zdruzeni zastitujuci sa "zdravym narodovectvom" dopadaju aj "darmozraci" z rovnako pofidernych zdruzeni zastitujucich sa niecim inym. Komu ale vyhovuje, ze je to tak?
-
MakeFake
Spammer
Trubač klamal, námestie si rezervovala Kancelária prezidenta
Rádio Expres dnes spochybnilo právo polície vytláčať slovenských demonštrantov spred Prezidentského paláca v prospech čínskych a usvedčilo hovorcu prezidenta z klamstva. Povolenie na zhromaždenie v čase návštevy čínskeho prezidenta v sídle slovenskej hlavy štátu nemalo žiadne čínske združenie, ale Kancelária prezidenta SR.
Prezidentov hovorca Marek Trubač to Expresu poprel a obvinil aktivistov zo šírenia lži. "Nie je pravda, že by sme si my rezervovali Hodžovo námestie, to je nezmysel, ktorý šíria mimovládky," povedal. Podľa Trubača si námestie pred Prezidentským palácom na čas návštevy čínskeho prezidenta rezervovalo čínske veľvyslanectvo.
"Bola to jednoznačne kancelária prezidenta a my máme k dispozícii dokumenty, ktorými to vieme dokázať," uviedla pre Expres Alena Kopřivová z mestského úradu Staré Mesto, ktoré dávalo povolenie.
Číňania, ktorí bili Slovákov a trhali im transparenty, na námestí podľa povolenia na zhromaždenie nemali byť. Prezidentská kancelária by tak ako organizátor zhromaždenia mala byť zodpovedná aj za represie čínskych agentov voči našim občanov. "Prezidentská kancelária priamo dovolila Číňanom, aby mlátili slovenských demonštrantov," uviedol Expres.
Denník Plus jeden deň dnes napísal, že Číňania, ktorí s červenými vlajkami zaplnili Hodžovo námestie, museli prísť podporiť čínskeho prezidenta. Inak by vraj mali problém s pracovným povolením a ohrozený by bol aj ich prípadný návrat domov. Veľvyslanectvo Číny v SR požiadalo majiteľov obchodov, aby prišli vítať čínskeho prezidenta a takisto dostalo príkaz 200 študentov z Rakúska, že musia na uvítanie prísť," povedal denníku Marek Tatarko z hnutia Falun gong.
http://www.sme.sk/c/4897548/kalinak-zia ... eboli.html
....
Hanba hanba..... Neviem co k tomu viac dodat.
Pre tych, ktory zacnu hovorit, ze demonstranti su sionsti a plateny neviem kym mam dobru spravu, cast protestujucich protestovala aj proti Izraelu v minulosti.
Rádio Expres dnes spochybnilo právo polície vytláčať slovenských demonštrantov spred Prezidentského paláca v prospech čínskych a usvedčilo hovorcu prezidenta z klamstva. Povolenie na zhromaždenie v čase návštevy čínskeho prezidenta v sídle slovenskej hlavy štátu nemalo žiadne čínske združenie, ale Kancelária prezidenta SR.
Prezidentov hovorca Marek Trubač to Expresu poprel a obvinil aktivistov zo šírenia lži. "Nie je pravda, že by sme si my rezervovali Hodžovo námestie, to je nezmysel, ktorý šíria mimovládky," povedal. Podľa Trubača si námestie pred Prezidentským palácom na čas návštevy čínskeho prezidenta rezervovalo čínske veľvyslanectvo.
"Bola to jednoznačne kancelária prezidenta a my máme k dispozícii dokumenty, ktorými to vieme dokázať," uviedla pre Expres Alena Kopřivová z mestského úradu Staré Mesto, ktoré dávalo povolenie.
Číňania, ktorí bili Slovákov a trhali im transparenty, na námestí podľa povolenia na zhromaždenie nemali byť. Prezidentská kancelária by tak ako organizátor zhromaždenia mala byť zodpovedná aj za represie čínskych agentov voči našim občanov. "Prezidentská kancelária priamo dovolila Číňanom, aby mlátili slovenských demonštrantov," uviedol Expres.
Denník Plus jeden deň dnes napísal, že Číňania, ktorí s červenými vlajkami zaplnili Hodžovo námestie, museli prísť podporiť čínskeho prezidenta. Inak by vraj mali problém s pracovným povolením a ohrozený by bol aj ich prípadný návrat domov. Veľvyslanectvo Číny v SR požiadalo majiteľov obchodov, aby prišli vítať čínskeho prezidenta a takisto dostalo príkaz 200 študentov z Rakúska, že musia na uvítanie prísť," povedal denníku Marek Tatarko z hnutia Falun gong.
http://www.sme.sk/c/4897548/kalinak-zia ... eboli.html
....
Hanba hanba..... Neviem co k tomu viac dodat.
Pre tych, ktory zacnu hovorit, ze demonstranti su sionsti a plateny neviem kym mam dobru spravu, cast protestujucich protestovala aj proti Izraelu v minulosti.
-
krija
VIP
som proti akemukolvek nasiliu, ale co ak tych "Zopár Američanmi platených trockistických darmožráčov z mimovládnych organizácii dostalo po papuli (ako ich Pinhead nazval) - iba po prvy raz na vlastnej kozi zazili, to co na kazdom svojom podujati zazivaju napr. ti, ktorym skutocne lezi osud slovenska a slovakov na srdci, ti, co su kazdorocne dna 14. marca ponizovani, biti, zatykani, tahani po sudoch...vtedy ste preco nekricali, kde je na slovensku demokracia, preco biju policajti slovakov pre nic za nic. hrstka ludi vas tu upozornuje na fakt, ze toto tu nie je demokracia, a vy sa zobudite az po 20 rokoch od padu komunizmu, po tom co vam da po papuli niekolko cinanov v cervenych siltovkach? nemate ziadne pravo tu teraz moralizovat, lebo ste boli varovani a na tento fakt X krat upozornovani.
-
Sagittarius
Guru
Nejdem sa vyjadrovať, či leží ľudom, ktorí chodia na oslavy vzniku Slovenského štátu, osud Slovenska na srdci, lebo mi to neprináleží a nevidím im do hláv ani do duší a starším spoluobčanom, čo tam chodia určite leží. Ale otázkou je, či uberať sa je týmto smerom správne, čím myslím, čo znamená podporovať programom Slovenskej Pospolitosti, či iných podobných strán a hnutí, podľa mňa určite nie. Ale ďalej to nebudem rozpitvávať, lebo tejto téme sme sa na tomto fóre bavili už asi pred týždňom-dvoma a ja som svoje názory nezmenil a myslím, že ani ostatní, tak nie je o čom. A tú problematiku zásahov/či nezásahov polície, či už včerajšieho, či na futbalových štadiónoch, či v Dunajskej Strede, na Tehelnom poli proti Poliakom, či inde, napr. proti Ultras Spartaka, by mali riešiť kompetentní...krija napísal:som proti akemukolvek nasiliu, ale co ak tych "Zopár Američanmi platených trockistických darmožráčov z mimovládnych organizácii dostalo po papuli (ako ich Pinhead nazval) - iba po prvy raz na vlastnej kozi zazili, to co na kazdom svojom podujati zazivaju napr. ti, ktorym skutocne lezi osud slovenska a slovakov na srdci, ti, co su kazdorocne dna 14. marca ponizovani, biti, zatykani, tahani po sudoch...
Ja si myslim ze mimovladne organizacie maju fungovat ako kontrolny organ a nie sme v cine kde si nemozme vyjadrit svoj nazor a tiez si myslim ze ked zatknu predstavitela Univerzity Komenskeho nie je vsetko v poriadkuPinhead napísal:Zopár Američanmi platených trockistických darmožráčov z mimovládnych organizácii dostalo po papuli od Číňanov a teraz idú hlasito kričať a obviňujú za to celý svet....... Ach, akí chudáčikovia, asi dostali málo, Číňania im mali dať viac a naša vláda by im mohla venovať jednosmernú cestu do Číny, a tam by si mohli svoje názory v kľude rozobrať s tamojšími orgánmi...... Ale treba, si všimnúť, kedykoľvek je nejaký prúser, vždy je v tom nejaká mimovládna organizácia... O tých som už písal dávnejšie..... http://www.hojko.com/post1033293.html?h ... t=#1033293 ..........takže tak........ Kurvafix, veď keď je nejaká organizácia MIMOVLÁDNA, tak prečo sa vôbec pletie do VLÁDNYCH záležitostí????? A ak sa do nich pliesť chcú, tak nech si založia vlastnú stranu, uspejú vo voľbách, zložia vládu a potom môžu sami určovať o čom sa bude debatovať s predstaviteľom nejakej krajiny.......
Takto by to riesili normalny ludia ale tu normalny ludia nie su, asi im povedal cinsky prezident ze tie vlajocky tam nechce mat tak nech to nejako zariadnia (aspon tak mi to pripadalo)zmija1313 napísal:
I tak sa mi ale zda, ze to bolo cele komicky nezvladnute. Bitka za nic? Naco? Ved takto vlastne vykonna moc nepriamo podporila NGO. Ak by napr. len nejak zamedzili stretom (co ja viem, napr. oddelit strany kordonom policajtov) a neboli by zranenia, bol by omnoho mensi humbuk okolo tohto celeho...
Aj toto som chcel pripisat, ale zda sa mi to zbytocne a kontraproduktivne, pretoze tradicna reakcia na takyto prispevok je niekolkostranova diskusia o veciach, ktore sa rozoberaju inde...krija napísal:vtedy ste preco nekricali
Podstatne je to, ze to niekto opat raz nezvladol - tak ako aj v pripade Kotlebu & co. Dalo sa to zvladnut aj tichsie - ved tentokrat sa navonok v podstate az tak vela nestalo, aspon teda zo strany policie nedoslo k nicomu, okrem "tvrdeho" zatknutia. Inak tam vsetci ti mladasi a ostrelovaci len pobehovali ako...no, ved viete. Ale nie, je treba ukazat policiu ako schopnu a dobre vybavenu zlozku moci, ktora razne zasahuje vzdy, ked je treba...
Zaujimalo by ma skor, ako na mestskom urade riesia vsetky takeho zhromazdenia na Hodzovom nam. Mam dojem, ze tito papalasikovia by tiez mohli co-to spravit pre to, aby kazde zhromazdenie podivinov nesposobovalo hanbu hlavneho mesta v ociach sirokeho okolia...
-
krija
VIP
zmija1313 napísal:Co mas na mysli? Celkom tomu nerozumiem.
viacmenej toto. kym nebude umoznene ludom, ktori nenahliadaju povedzme na historiu, na skutocnosti, ktore sa okolo nas deju iba z jedneho uhlu pohladu, tak ti papalasikovia s tym nenarobia nic. pritom to je relativne jednoduche. k tymto stretom by nedochadzalo ak, by boli veci podavane ludom tak ako sa v skutocnosti stali a v skutocnosti deju. rozumny slovak by nikdy nevysiel s transparentom proti cine na ktorom by argumentoval tibetom, ak by dostal moznost sa presvedcit ako to v tom tibete fungovalo, kym tam neprisli cinania. pravdu si sa mohol docitat aj tu na hojku.zmija1313 napísal:...Mam dojem, ze tito papalasikovia by tiez mohli co-to spravit pre to, aby kazde zhromazdenie podivinov nesposobovalo hanbu hlavneho mesta v ociach sirokeho okolia...
http://www.hojko.com/post1150495.html#1150495
na druhej strane, je dobre, ze idu do ulic ked sa niekde porusuju ludske prava. jedna cinanka vystupila s tym, ze v cine dochadza k odoberaniu ludskych organov zdravych jedincov a su predavene tym, ktori ich potrebuju. ale kde boli, ked spinavi smradlavi albanci odoberali organy srbom??? a oni sa tu idu stazovat na dvojaku moralku
ak toto ti a ini papalasikovia nepochopia a nebudu schopni ludom umoznit, tak uz zostava len jedno. dat veciam volny priebeh, a to do tej miery, kym nedochadza k ujme na zdravy kohokolvek, pripadne k majetkovej ujme.
ale kym tu budu povedzme taki, ako tento vraj novinar, tak na to vsetko mozme zabudnut. kratky citat z jeho dnesneho clanku:
"Ten, kto zlyhal, je slovenská polícia (zase a niekoľký krát). Je tu totiž na to, aby chránila poriadok a bezpečnosť slovenských občanov. V prvom rade slovenských občanov, pretože tí ju platia zo svojich daní."
http://debata.pravda.sk/debata.asp?iddi ... k-nkom_p29
takze sem povedzme pride turista zo zahranicia a ja ho mozem aj zabit, lebo policia tu je iba pre mna ako obcana SR. to je koniec!
silne zvelicujeskrija napísal:takze sem povedzme pride turista zo zahranicia a ja ho mozem aj zabit, lebo policia tu je iba pre mna ako obcana SR. to je koniec!
snazime sa povedat to, ze slovenska policia nereaguje na porusovanie poriadku zo strany cudzincov a ochranuje namiesto nasich obcanov ich
to Krija:
No, neporozumeli sme si tak uplne, tak aby sme nezachadzali prilis daleko, ako je v tejto sekcii fora zvykom, vratil by som sa tak trochu k teme:
Nepochopil som celkom, kam mieris tym prispevkom s odkazom na video, len ma zaujimalo nejake blizsie vysvetlenie, prepojenie s temou..alebo na co sa v tom prispevku mam zamerat.
Papalasikov som myslel tak, ze oni maju moznost povolit ci zakazat nejake zhromazdenie, spolupracovat pri tom s policiou, mali by informovat a mozu regulovat poriadok na verejnych priestranstvach.
K tym novinarom: asi sa netreba nejak velmi vzrusovat...novinari su novinari, mozu si napisat hocico, ked to chce niekto citat. Policia a aj mestsky urad su tu na to, aby udrzovali verejny poriadok. A preto niekedy treba musi prist k paradoxu, ze clovek, na ktoreho pouziju donucovacie prostriedky, im za ich sluzbicku este aj zaplati...
A prosim vas, preco sa zas delite na nejake 2 tabory? Beardie, Krija pisal o clanku v novinach, nie "o nas"..
No, neporozumeli sme si tak uplne, tak aby sme nezachadzali prilis daleko, ako je v tejto sekcii fora zvykom, vratil by som sa tak trochu k teme:
Nepochopil som celkom, kam mieris tym prispevkom s odkazom na video, len ma zaujimalo nejake blizsie vysvetlenie, prepojenie s temou..alebo na co sa v tom prispevku mam zamerat.
Papalasikov som myslel tak, ze oni maju moznost povolit ci zakazat nejake zhromazdenie, spolupracovat pri tom s policiou, mali by informovat a mozu regulovat poriadok na verejnych priestranstvach.
K tym novinarom: asi sa netreba nejak velmi vzrusovat...novinari su novinari, mozu si napisat hocico, ked to chce niekto citat. Policia a aj mestsky urad su tu na to, aby udrzovali verejny poriadok. A preto niekedy treba musi prist k paradoxu, ze clovek, na ktoreho pouziju donucovacie prostriedky, im za ich sluzbicku este aj zaplati...
A prosim vas, preco sa zas delite na nejake 2 tabory? Beardie, Krija pisal o clanku v novinach, nie "o nas"..
-
krija
VIP
aj video na sme dokazuje, ze to boli "slovaci", kto bol agresivny.beardie napísal:silne zvelicujes
snazime sa povedat to, ze slovenska policia nereaguje na porusovanie poriadku zo strany cudzincov a ochranuje namiesto nasich obcanov ich
http://www.sme.sk/c/4897333/aky-je-rozd ... ajtmi.html
"Znechutený ostal aj Viktor Petrašovský: „Na území Slovenska, v centre hlavného mesta, došlo k situácii, kde občania Čínskej republiky napádali občanov Slovenskej republiky, pričom slovenská polícia nebránila občanov Slovenskej republiky, ale naopak - občanov Slovenskej republiky zatýkala."
s trochou logiky to aj vyplyva z tohto textu. ved koho by si branil ty? atakovaneho, alebo atakujuceho.
Bolo poučné sledovať slovenských multikultiträgerov
počas návštevy čínskeho prezidenta.
Predviedli rovnakú tuposť, ako keby šli na pápežskú slávnostnú bohoslužbu vrieskať ako stádo paviánov, že pápež je totalitný despota a kňazi obšťastňujú malých chlapcov.
Čo by si iste NIKDY nedovolili.
Čínania sú ateisti. Chceli si pred palácom urobiť happening, pretože kultúrne veľmi stará tradícia cisára je u nich stále živá. Dá sa povedať, že supluje náboženstvo. Naozaj sa tešili, vítali svojho prezidenta tradičnou čínskou farbou radosti.
"Je nás vyše miliardy a prezident je len jeden. Nemáme veľa možností bezprostredne sa s ním stretnúť."
Bola to obdoba návštevy pápeža v západnom kultúrnom prostredí.
Preto boli Čínania úprimne znechutení z toho, čo tam predvádzalo zopár hysterikov.
A ja tiež.
Ak človek nie je schopný alebo ochotný spoznať diametrálne odlišnú kultúru a porozumieť jej, nikdy nebude rozumieť ani svojej vlastnej.
Nič proti tomu. Ale nech sa potom nediví, že za provokácie spôsobené neschopnosťou alebo neochotou rozumieť skončí takýto hlupák v lochu, aby trochu vychladol.
http://www.ema.blog.sk/
no ved pravekrija napísal:„Na území Slovenska, v centre hlavného mesta, došlo k situácii, kde občania Čínskej republiky napádali občanov Slovenskej republiky, pričom slovenská polícia nebránila občanov Slovenskej republiky, ale naopak - občanov Slovenskej republiky zatýkala."
nebranili Slovakov => mali zatykat Cinanov, ktori robili bordelsmeti napísal:občania Čínskej republiky napádali občanov Slovenskej republiky, pričom slovenská polícia nebránila občanov Slovenskej republiky