spravovanie wifi
spravovanie wifi
Kupil som si wifi router, a mam wifi v dome.No chcel by som si nastavit WEP ale neviem ako na to.Je mozne aj sledovat chod tohto routra?Ze kto sa pripaja nan a tak?hmm?Su na to nejake programy?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
WEP sa bude nastavovat v sprave zariadenia, cize asi vo web rozhrani, pripade cez telnet. Predpokladam, ze ide o normalny bezny router, ktory je cenovo pristupny pre bezneho uzivatela a tak bude mat zrejme len web rozhranie. Treba zadat do prehliadaca IP adresu zariadenia, meno a heslo a prihlasit sa. Tam uz najdes nastavenie Wifi. Miesto wifi by som vsak radsej pouzit WPA, ak tuto moznost zariadenie neponuka, tak staci aj WEP. Vyberies si kluc, das pouzit a vtedy sa udaje do zariadenia zapisu a router sa restartne. Vsetko to trva asi tak pol minuty. Klienti, ktori sa na teba pripajaju si budu musiet nastavit tiez dany WPA ci WEP key, aby sa mohli pripojit. Chod routra pravdepodobne nie, maximalne tak nejake IP adresy a MAC adresy, ktore su aktualne pripojene a pripadne prenesene pakety, viac uz nie. Na to by si potreboval kompletny system, ktory ponuka napriklad Mikrotik alebo mat vykonnejsie zariadenie na ktore by bolo mozne napalit upraveny firmware, ktory by bol postaveny na Linuxe.