Stale sa tociaci ventilator
-
marianna
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Stale sa tociaci ventilator
Zdravim, mam taky problem na notebooku, ze sa mi stale toci ventilator, aj ked nerobim vobec nic a teda to robi mensi hluk. Skusil som vypnut v BIOSe nastavenie Fan always on (disabled) pomohlo to a notas ide krasne potichu ked ho zapnem ventilator sa kruti dve sekundy potom vypne a pokial mi nevyskoci okno kde mam zadat heslo na win tak nejde potom sa ale zapne a uz ide permanentne. Viac toho v biose nastavit neviem. Este dodam ze SpeedFan mi nejde, nepodporuje moju dosku. Mam notebook HP Pavilion dv6-2030ec a os Win 7 ultimate. Dik za rady
Re: Stale sa tociaci ventilator
Este mi povedz,z akeho dovodu by si ho chcel vypnut.Sak to ti chladi headpipe od procesoru.Sak to je somarina
-
marianna
Light Expert
sry zle som sa vyjadril, ale znizit otacky, robi to hluk proste
Najprv vyskusaj neakym programom zatazit procesor,napr. OCCT a uvidis ake teploty ti tam nebehnu.Zrovna toto som riesil pred nedavnom,na jednom not.,ze otacky z nicoho nic vyskocili aj na 7000RPM a robilo to fakt rachot.
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 17:06)
Potom daj vediet
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 17:06)
Potom daj vediet
Pravdepodobne mas zapchaty chladic prachom a preto ventilator nestiha uchladit procesor,ktoreho vysoka teplota je dovodom preco sa ventilator toci naplno permanentne.Daj si to cim skor vycistit,pretoze sa ti vplyvom vysokej teploty moze nieco poskodit.marianna napísal:Zdravim, mam taky problem na notebooku, ze sa mi stale toci ventilator, aj ked nerobim vobec nic a teda to robi mensi hluk. Skusil som vypnut v BIOSe nastavenie Fan always on (disabled) pomohlo to a notas ide krasne potichu ked ho zapnem ventilator sa kruti dve sekundy potom vypne a pokial mi nevyskoci okno kde mam zadat heslo na win tak nejde potom sa ale zapne a uz ide permanentne. Viac toho v biose nastavit neviem. Este dodam ze SpeedFan mi nejde, nepodporuje moju dosku. Mam notebook HP Pavilion dv6-2030ec a os Win 7 ultimate. Dik za rady
-
typek61
Darca
kamaratka mala tiez zaspineny vnutrajsok kde bol ventilator.vycistil som to a po zapnuti notebooka nic ledva som ho pocul ist.ale predtym hucal ako hovado 
jj, tak ako hovoria chalani nadomnou..je to s najväčšou pravdepodobonosťou tým, že máš zaprášený chladič . Odpočúčam notebook rozobrať (ak už nieje v záruke, ak je tak si ho radšej daj vyčistiť) a trošku poprefúkavať stlačeným vzduchom prípadne opatrne povysávať alebo whatever. =)
-
hrban
Addict
na asusoch je to jednoduché čistenie, neviem ako je to na HP ale predpokladám, že stačí zložiť maličký kryt (nie celý chase)
tam odšróbovať 2 skrutky na chladiči (to čo sa točí) a potom z headpipe (také mriežky) daj dole špongiu prachu
ja som to robil asi pred mesiacom a bol som prekvapený koľko tam toho bolo
stlačený vzduch vôbec nepomôže ja som to robieval každú chvíľu a to čo som vytiahol vyzeralo skôr ako nejaký filter
ale to bol len stlačený prach do špongie
tak som to pekne prstami dal preč a všetko teploty hluk kleslo
tam odšróbovať 2 skrutky na chladiči (to čo sa točí) a potom z headpipe (také mriežky) daj dole špongiu prachu
ja som to robil asi pred mesiacom a bol som prekvapený koľko tam toho bolo
stlačený vzduch vôbec nepomôže ja som to robieval každú chvíľu a to čo som vytiahol vyzeralo skôr ako nejaký filter
-
marianna
Light Expert
diky pekny, este mi poradte ako sa dostanem k ventilatoru
nikde to neviem najst 
zial nepotesim ta, HPcka maju dost blby pristup k tomu vetraciku. Ak sa chces knemu dostat musis zdemontovat klavesnicu a este par veci. mozes ho este skusit vyfukat cez kryt, ale ak to ces poriadne treba to rozobrat.
Tu je video ako to priblizne vypada (1:25 je stav do akeho to treba rozobrat)
Tu mas service manual este http://tim.id.au/laptops/hp/hp%20pavilion%20dv6.pdf
Ak nesi technicky zdatna tak si to daj robit nekde do servisu/znanemu racej
Tu je video ako to priblizne vypada (1:25 je stav do akeho to treba rozobrat)
Tu mas service manual este http://tim.id.au/laptops/hp/hp%20pavilion%20dv6.pdf
Ak nesi technicky zdatna tak si to daj robit nekde do servisu/znanemu racej