Starnutie
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
jin
VIP
Podľa toh oako sa na to pozrieš a akú starobu očakávaš. Staroba je akoby finálnym produktom tvojho života. Ako žiješ život, tak "prečkáš" starobu. Pokiaľ si starobu predstavuješ, ako postupné slyhávanie orgánov, úniky moču, a senilitu niet divu, že sa na ňu netešíš. To sú veci, ktoré človek síce neovplyvní, no dá sa na to pozerať aj inak. Myslím, že pokiaľ je človek zmierený so smrťou, tak je pre neho aj staroba omnoho ľahším obdobím. Teraz sa vám môže zdať, čo to dokelu kecám, keď mám ešte iba 18. Ale verte, dobre to vidím na ľuďoch v mojom okolí a vidím oba modely, aké som opísal. Iste, určité veci neovplyvníme, no niektoré si môžeme aspoň prispôsobiť.Drago napísal:( teda snad okrem staroby, ktora je hrozna si myslim )
-
.I.LoVe.lOvE.
Expert
-
zuzkazuzka
VIP
Niekedy, keď sa veci nakopia a ja nič nestíham, si spomeniem, aké by to bolo fajn vrátiť sa do obdobia, keď som mala 18-20 rokov. Mojou jedinou starosťou vtedy bola len škola. Mala som veľmi veľa voľného času, žiadne veľké povinnosti a tak som si mohla robiť, čo som len chcela.
Teraz väčšinu týždňa strávim v práci a voľného času mám dosť málo a preto si musím dobre premyslieť, ako s ním vynaložím. Ale na druhej strane, keď si to porovnám s tým obdobím, keď som mala 20, tak som aj teraz v podstate spokojná. Mám síce menej času, ale zase som o množstvo skúseností a vedomostí múdrejšia, môžem si dovoliť viac, ako vtedy a hlavne sa nemusím pýtať na súhlas rodičov
Tiež môžem celý víkend stráviť niekde preč a trochu si oddýchnuť a nemusím sedieť nad knihami a študovať na písomku
Preto si myslím, že aj keď budú roky pribúdať, že každé to obdobie bude mať niečo do seba. Budem mať iné starosti, povinnosti, radosti... O tom je život. Keby som sa už teraz mala trápiť, že raz zostarnem, tak by som sa len poriadne zdeptala a nikam by to neviedlo. Oplatí sa asi vsadiť na pozitívny prístup so štipkou realistického pohľadu, trochu si veriť, nerobiť si z maličkostí veľkú hlavu a tešiť sa, že žijem a môžem si svoj život zariadiť podľa seba.
Teraz väčšinu týždňa strávim v práci a voľného času mám dosť málo a preto si musím dobre premyslieť, ako s ním vynaložím. Ale na druhej strane, keď si to porovnám s tým obdobím, keď som mala 20, tak som aj teraz v podstate spokojná. Mám síce menej času, ale zase som o množstvo skúseností a vedomostí múdrejšia, môžem si dovoliť viac, ako vtedy a hlavne sa nemusím pýtať na súhlas rodičov
Tiež môžem celý víkend stráviť niekde preč a trochu si oddýchnuť a nemusím sedieť nad knihami a študovať na písomku
Preto si myslím, že aj keď budú roky pribúdať, že každé to obdobie bude mať niečo do seba. Budem mať iné starosti, povinnosti, radosti... O tom je život. Keby som sa už teraz mala trápiť, že raz zostarnem, tak by som sa len poriadne zdeptala a nikam by to neviedlo. Oplatí sa asi vsadiť na pozitívny prístup so štipkou realistického pohľadu, trochu si veriť, nerobiť si z maličkostí veľkú hlavu a tešiť sa, že žijem a môžem si svoj život zariadiť podľa seba.
Toto poznambrm napísal:njn.. jediná zmena, že teraz všetci násťroční sa Ti zdravia "dobrý deň"..
Inak zatiaľ v pohode, akurát keď priateľka zvýskne od radosti z ďalšieho môjho nového šedivého vlasu, tak je to trochu......
Inak, co sa toho starnutia tyka, tak si pamatam, ze ked som mal tak 15 rokov, mozno menej, ma to strasne bralo a som mal normalne depku z toho, ze postupne starnem a tak. Najradsej by som bol maly spunt a cecal mleko, to by bola krasa
Kazdy vek ma vyhody aj nevyhody. Ked chodite do skoly, byvate u rodicov, je menej starosti, viac casu na hobby , ale malo slobody. Ked sa osamostatnite, zalozite rodinu, mate dostatok osobnej slobody, ktora je ale obmedzovana mnozstvom starosti, rieseni problemov a cas na zaujmy sa zredukuje, alebo celkom strati.
Hovori sa, ze svet patri mladym, a je to tak, lebo staroba je smutna.
Ala zas ako tu niekto napisal, vsetko zalezi na cloveku ako to berie.
Lenze ked sa pozriete na starych ludi sediacich na lavickach a civiet do prazdna, az to stisne za srdce. Mladost je radost, tak si to treba uzit!
Lebo cas leti, a ani sa nenazdame a sme dochodcovia.