Staviam nový PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
patrik.buvala
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Staviam nový PC

Príspevok od používateľa patrik.buvala »

Zdravím.

Nakoľko som sa rozhodol postavať nový PC a ja osobne som ešte nikdy nepostavil jeden tak by som sa chcel poradiť či po tom ako to zložím mi to nevybuchne ;)

Case - NZXT Source 340 Mid Tower Case
Základná doska - MSI Z370 GAMING PRO CARBON Socket LGA 1151 DDR4 ATX
Procesor - INTEL CORE I7-8700K COFFEE LAKE 6-CORE 3.7 GHZ (4.7 GHZ TURBO) LGA 1151 (300 SERIES) 95W
Zdroj - Cooler Master MasterWatt 650 Semi Modular PSU
Grafická karta - MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB GDDR5
Chladič - Cooler Master MasterLiquid Lite 120 AIO 120mm
RAM - HyperX Predator 16GB (2x 8GB) 3000MHz DDR4
HDD - Seagate FireCuda Desktop 1TB Hybrid Hard Drive (SSHD) 3.5" SATA III 6GBs 7200RPM 64MB Cache
SDD - Hyper X Savage 240 GB Internal SSD

Mohli by ste mi poprípade poradiť, či sa mi takéto niečo rozbehne ;)

ĎAKUJEM
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Staviam nový PC

Príspevok od používateľa hojko »

Rozbehnut sa rozbehne. Ale urcite by som vymenil zdroj a SSD. Neviem, ze ci prave k tomu ti je potrebne vodne chladenie ako tam mas. Uvazoval by som aj chvilu pockat na zlacnenie grafik, pretoze cena pada dole. Vyznam toho SSHD disku moc nechapem, kedze nebude mat ziadny vyznam, nakolko system budes mat na SSD a ten SSHD bude k nicomu. Takze miesto toho by som isiel cestou klasickeho disku, rovno tam dat 2TB, ktore sa urcite zidu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Od SSHD by som dal tiez ruky prec, ad1 ti to bude uplne na prd ku tomu SSDcku a ad2, neviem ako dnes, ale onoho casu nemali bohvie aku chvalnu spolahlivost a v konecnom dosledku to robilo viac potiazi ako osohu.
O tom AiO vodniku neviem tiez nic a nikde som ani nevidel nejaku review na to, mozno by som siel skor do nejakeho overeneho krakena alebo ja osobne som stale zastancom vzduchu, takze bud Noctua U12/14S (tichy) alebo Noctua D15 (vykonny).
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Neviem co sa hojkovi nepaci na tom SSD, na inych forach ho spolu s KC400 naopak doporucuju pred 850 EVO
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Priznam sa, ze nejak uplne dopodrobna nemam nastudovane tie SSDcka ale furt povazujem Samsung EVO za najlepsiu volbu.
Hodil som si do googlu porovnanie tych 2 diskov a minimalne v meratelnych hodnotach je na tom EVO o nieco lepsie.
Kazdopadne si myslim ze nejaky extra citelny rozdiel to nebude, resp ak vobec.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Citelny rozdiel urcite nie :D Len teraz pozeram ze 850 EVO ma ovela mensiu zivotnost

850 EVO 250GB 2,5'' (MZ-75E250 (250 GB)) - 5 Years or 75 TBW
HyperX Savage 240GB: 306TB 1.19 DWPD or 3 years
KC400 256GB: 300TB or 0.65 DWPD or 5 years
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pretoze 850 je niekolkorocny model. Jeho nahradou je 860 EVO, ktory ma zaruku do 150 TBW pri 250 GB verzii: https://www.samsung.com/semiconductor/m ... er/860evo/
Ja mam este verziu 850, v tej dobe som ho volil na zaklade jedneho rozsiahleho testu zivotnosti - Samsung "odchadzal" pomaly, Kingston zo dna na den. Teda bez sance na zalohovanie dat. Ale nove modely mozu byt uplne odlisne, este si to pre istotu over ak sa da.
K zostave:
Zdroj je podla mna ok, na danu kombinaciu CPU+GPU plne postacuje a nie je to ziadna pofiderna znacka.
SSHD sa mi tiez zda zbytocne, ak to chces na hry, tak zober rovno 500 GB SSD a k tomu 1 TB HDD.
Chladic na CPU by som volil vzduchovy, najlepsie nieco so 120 mm ventilatorom. Samozrejme za predpokladu, ze neplanujes nejake vyraznejsie pretaktovanie. Mysli na to, ze vodne chladenie vyzaduje udrzbu, AIO sice o dost menej ako custom, ale aj tak by som sa mu vyhol. Viac mi vyhovuje ked sa udrzba PC sklada iba z povysavania prachoveho filtra :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kolko mate nabehane na SSD ked sa ti tak hadate? Schvalne si to pozrite.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Seagate FireCuda má 5r.záruku a je to stále lepšie ,ako kúpiť klasickú Barracudu.SSD kľudne Samsung 850EVO 500GB cez bazos ,za rovnakú alebo nižšiu cenu , ako 250GB.
patrik.buvala
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa patrik.buvala »

Tak ohľadom SSHD disku určite kúpim len klasický HDD a SSD disk.

Ohľadom zdroju Hojko čo by si odporučil nakoľko v zdrojoch sa veľmi nevyznám.

Grafiku čo tam mám, mám z toho dôvodu, že pôvodne som mal v pláne kúpiť 1070 a vyššie bohužiaľ ceny tých grafík sú nad moje finančné zdroje takže v prípade, že by sa naskytla možnosť kúpiť grafickú kartu za dobrú cenu prečo nie.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

s lacnejsou doskou a lacnejsim cpu s box chladicom by sa mozno dalo ist do 1070 pri rovnakej cene a herny vykon by bol vyssi
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Už ste to tu uzavreli, či?

A inak...
CrazyJerry napísal:Neviem co sa hojkovi nepaci na tom SSD, na inych forach ho spolu s KC400 naopak doporucuju pred 850 EVO
Skôr fórum, Živě, to je ešte horšie miesto ako pcforum.sk. A Hojkovi? Mne sa to nepáči, chalankovia na živě žijú akoby stále v minulosti, TLC-fobici. Sústreďujú sa na špecifikáciu, ktorú robíš minimum času. Samsung už od 840 robí v podstate jediné SATA SSD, robí konštantne špičkové produkty (ešte aj 750 EVO bolo lepšie ako všetky ostatné TLC (okrem 840/850 EVO samozrejme)), ktoré dominujú svojej kategórii.
Takému Crucialu trvalo roky, kým konečne zase prišiel s niečím kompetitívnym (rozumej MX500) a čo sa týka ostatných značiek, tak konštantne oškrabujú spodok grafov.

Tie časy konkurencieschopnosti na poli SATA SSD skončili, Plextor už je skôr neni je, Crucial má už akurát tak jedno dobré SSD (v porovnaní so situáciou pred rokmi, kedy mali 2-3 súčasne predávajúce sa poctivé kúsky), jediný, kto drží štandard je Samsung, EVO/Pro, či SATA, či NVMe, pri hocjakom modely viem, že človek dostane najlepší deal. A pokiaľ MyDigitalSSD nebude mať lepšiu distribúciu pre EU, tak ani na poli NVMe toho ešte veľa, čo môže konkurovať Ťamťungu nie je.

Je Kingston KC400 zlé SSD? Nie, ale to, čo predstavuje je skôr pre iného cieľového zákazníka ale stojí neprimerane veľa, ignorujú to, kam idú ceny a neprispôsobujú sa, nehovoriac o tom, že ich distribúcia slábne. A tam, kde ešte je vidíme ceny, za ktoré pokojne zoženieš moderné Ťamťungy 960/970 EVO.
Savage? Horšie ako KC400.
Napísať odpoveď