Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 21 Okt 2017, 12:10



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 203 ]  Predchádzajúca  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Ďalšia

Choď na stránku
Staviame domacu siet
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.7.2014
Príspevky: 542
Karma: Level +1
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Najidealnejsie by pre teba bolo, ak by ste sa dohodli, ak je to mozne, aby potiahol kabel z jeho routra k tebe.
Alebo, aby premiestnil router tak, aby si mal lepsi signal, pootocil antenu.

Alebo myslis, ze na takom niecom sa nedohodnete ?


18 Mar 2015, 12:58
Profil  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 12148
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
no viem kde ma router polozeny, v tom mieste je signal celkom ok, ale zvysok bytu bieda-otocenie anteny by toto isto nevyriesilo.
na chodbe znizoval strop a robil dalsie upravy, takze asi diera do stropu nepripada velmi do uvahy, navyse by sme to nemali ako skryt.


18 Mar 2015, 13:06
Profil  ICQ  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Najviac to zalezi od jeho zariadenia. Ak ma doma slaby router, tak toho moc nevyriesis. Riesenim by bolo dat k nemu poriadny router a potom by sa videlo, ze ci sa situacia zmeni.


18 Mar 2015, 15:53
Profil  WWW
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 12148
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
vsak o to mi ide, ja mu dam novy router len potrebujem vediet aky by stacil. nechcem zbytocne vyhodit 70eur za router ked mi bude stacit nejaky za 40..skuste dat nejaky typ najlepsie z alzy. v pripade, ze by nebol dost dobry by som ho vratil a zobral iny

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2015, 15:20)
ze ci by stacil lepsi router alebo by to vyriesil nejaky zosilovac a pod.


18 Mar 2015, 16:17
Profil  ICQ  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5581
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Urcite nejaky dvoj-antenovy. Jedna antena mu bude pokryvat klasicky cely byt - veltikalne nastavena. Druha bude vodorovne a tym bude vyzarovat hore. Resp zvolit iny uhol aby siel signal tam kde potrebujes. No a podla toho si zvolis umiestnenie svojho routeru ktory ti bude zaroven sluzit ako repater wifi signalu. Vyber konkretneho modelu nieje nijak komplikovany. Staci ak nezoberies lacne modeli do 25€. A samozrejme overene znacky ako TP-Link, D-Link, atd.


18 Mar 2015, 16:23
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Je to hop alebo trop, treba to skusit. Objednaj cez net, vsak to mozes do 14 dni vratit. Tu je moja tema, padlo v nej par kuskov, takze mozes podla toho hladat inspiraciu: 1-gbit-wifi-router-t191646.html


18 Mar 2015, 16:27
Profil  WWW
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 12148
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
takze priklad: nasmerujem jednu antenu vodorovne na svoj byt a tam pripojim dalsi router, ktory bude ako repeater? ak ten spodny vysle signal a horny ho chyti napr. len "na dve palicky" tak potom ani reprodukcia signalu nebude dobra ze?
Nebol by lepsi jeden router, ktory by mal lepsiu intenzitu?

Pozeral som rozne routre, vacsinou su uz 300megove, 3 anteny a 5decibelove anteny. Cital som aj o 8 ci 10 decibelovych antenach, ale vraj neposkytli lepsie pokrytie ako predchadzajuce


18 Mar 2015, 16:28
Profil  ICQ  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5581
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Bezne sa dodavaju 5 dB anteny s tym, ze vykon ma az 10 dB. Na dosiahnutie ale potrebujes vymenit anteny. Pomoct by to malo ale v "radiotechnike" v danych podmienkach (rozne rusenie a odrazi) je to, ako pise hojko, hop alebo trop.


18 Mar 2015, 16:34
Profil  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 12148
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
hojko dik za odkaz na temu. ty si ale riesil viac rychlost ako dosah..no asi nic nenavymyslam. kupim asi tento TP-Link
https://www.alza.sk/tp-link-tl-wr1043nd-d564245.htm
a uvidime co to spravi. dam vediet o par dni
zatial dik


18 Mar 2015, 16:37
Profil  ICQ  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5581
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Tento je ale drahsi aj kvoli tomu ze ma gigovu lanku. Ak to nevyuzijes tak je zbytocne ho kupovat.


18 Mar 2015, 17:18
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.7.2014
Príspevky: 542
Karma: Level +1
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Podla mna ten router je pre teba zbytocne drahy, stacilo by ti aj nieco taketo napriklad: https://www.alza.sk/asus-rt-n12-ver-d-d390719.htm

Ked umiestnis svoj router, u seba doma cca tak, aby jeho router bol pod tvojim (s jednou antenou natocenou tak aby pokryvala vertikalny smer - u seseda), tak neverim, ze by si nemal dobry signal. Predpokladam, ze teraz ma antenu na routri otocenu smerom nahor, teda vo vertikalnej polohe, co pokryva hlavne jeho byt, tak preto nemas az taky dobry signal, ked si nad nim. Toto by presne mohla vyriesit ta druha antena nastavena do horizontalnej polohy, co by sirilo signal vo vertikalnom smere, cize aj hore k tebe (preto som pisal, ze pootocenie anteny by mohlo pomoct).


18 Mar 2015, 22:02
Profil  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 12148
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
ok tak rusim objednavku :D mam doma este stary d-link od telekomu D-Link DSL-2641R ale ten podla manualu nepodporuje repeatovanie signalu. takze ak sused ma nejaky shitny router ako tento s jednou antenou tak asi budem musiet kupovat 2 nove routre?
prave preto som dufal, ze existuje nejaky hoc aj drahsi s vyssim vykonom :(

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2015, 9:33)
dunno - nebol by lepsi tento s podporou ac?
https://www.alza.sk/edimax-br-6208ac-d2 ... tm#recenze


19 Mar 2015, 8:30
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.7.2005
Príspevky: 4953
Bydlisko: Almere
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
ako bolo už spomenuté, kúpil by som takú plastovú lištičku do toho narvať kábel a prevŕtať strop, natiahnúť kábel ku tebe a tam zapojiť do shitného routra. Ak má znižovaný strop tak je to ešte jednoduchšie, viac miesta na schovanie kábla pod tým falošným stropom.
i keď sa železobetónový panel vŕta ťažko signál cezneho ide ešte tažšie. Poprípade sú tie adaptéry čo zapojíš do elektriky a bude to širiť signál cez 230V sieť ale to tiež nie je 100% ale skúsiť môžeš aj to

napr niečo takéto https://www.alza.sk/tp-link-ttl-pa4010- ... 389665.htm

tam si ale dobre pozri recenzie, neviem teraz ktoré sú dobre a ktoré nie. takisto záleží od toho ako sú robené kabely a mnoho iných vecí.


19 Mar 2015, 11:54
Profil  ICQ  Skype  Pokec  Facebook  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 12148
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
no ale on znizoval strop o dobrych 30cm, dalsich cca 20cm tvori betonovy strop. navyse by to vobec nebolo esteticke ani u mna ani u neho..nechcem posobit negativisticky, ale vrtanie nepripada do uvahy


19 Mar 2015, 12:04
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.7.2005
Príspevky: 4953
Bydlisko: Almere
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
tak ešte tie hore spomenuté adaptéry.
ale hlavne pozri ktoré sú dobré podľa recenzií a kupuj tam kde sa dá do 7 dní vrátiť ak by to nefungovalo dobre.


19 Mar 2015, 12:10
Profil  ICQ  Skype  Pokec  Facebook  
Redeemer
Redeemer
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.1.2008
Príspevky: 12148
Bydlisko: VK,TN
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
uvidim no, mam objednany uz ten asus router, ak to nebude vysielat po oboch bytoch tak ho vratim a budem vymyslat dalej


19 Mar 2015, 12:14
Profil  ICQ  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.7.2014
Príspevky: 542
Karma: Level +1
Príspevok Re: Staviame domacu siet
"a" a "ac" je ti podla mna zbytocne, nepotrebujes WiFi v pasme 5 GHz.

Ja si myslim, ze by to mohlo ist s tym asusom minimalne v tej izbe, ktora je hned nad jeho izbou, kde mu das ten router. Ak pojde ale len v tej izbe, a inde budes mat velmi slaby signal, tak kup nejaky shitny TP-LINK za 10€ z bazaru, a ten si das k sebe.


20 Mar 2015, 18:33
Profil  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.6.2008
Príspevky: 8396
Bydlisko: pod železničným mostom
Karma: Level +6
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Staviame firemnú sieť. Máme 3 počítače, 2 wifi routery a 2 tlačiarne. Jedna tlačiareň nemá wifi, iba LAN port.

Potrebujeme dosiahnúť možnosť tlačiť zo všetkých PC na obe tlačiarne. Dá sa pomocou jedného routera dosiahnúť, aby aj druhá tlačiareň mala wifi? Teda, že by sme ju pripojili do routeru a ten by sa nejak cez wifi pripájal na druhý router?


27 Máj 2015, 10:12
Profil  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.7.2005
Príspevky: 4953
Bydlisko: Almere
Karma: Level +5
Príspevok Re: Staviame domacu siet
leda ak má jeden router funkciu AP (access point) alebo natiahnúť kábel od routera.


27 Máj 2015, 11:31
Profil  ICQ  Skype  Pokec  Facebook  
Darca
Darca
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.6.2008
Príspevky: 8396
Bydlisko: pod železničným mostom
Karma: Level +6
Príspevok Re: Staviame domacu siet
Ťahať kábel sa nedá. Práve preto to chcem riešiť s tým druhým routrom. Router je TP-LINK TL-MR3420. Pozeral som do nastavení, ale access point som tam nenašiel, jedine, že by to bolo pod nejakým iným názvom.

//Podarilo sa mi nastaviť nejaký Bridge mode. Idem správnou cestou?


27 Máj 2015, 11:43
Profil  WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 203 ]  Predchádzajúca  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.144s | 14 Queries | GZIP : On ]