Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kurt
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kurt »

ja tomu neverim,lebo vadsina mi tvrdi ze maso atd. je zdave.Aspon to tvrdia,
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

cert napísal: Na rozdiel od Teba netvrdim taku hlupost "Civilizacne choroby nevznikaju preto, lebo ludia jedia maso." Opakovane sa v tlaci, mediach objavuju vysledky studii, ze prijem zivocisnych tukov a potravin sposobuje civilizacne choroby. Teda to nie je hoax ako spravy typu "Zena porodila zabu". Novy Cas a podobne platky necitam.
No co sa da na taku kravinu povedat? Komu niet rady, tomu niet pomoci.
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cert »

woundgiver napísal: No co sa da na taku kravinu povedat? Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Este nieco?
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PS_YchO »

hadate sa tu ako male deti ale nic tym nedocielite ja som vegetarian a ked sa nahodou prejavia nejake zdravotne problemy tak si dam raz za cas nejakeho toho zajaca i ked my to bude proti vôli ale preda len zdrvie nadovsetko a veganstvo je podla mna uz vazne chore je to uplne neprirodzene
a to je asi vsetko dakujem za pozornost
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ivko »

Som proti konzumacii masa a aby som nebol neaky pozer tak som aj vegetarian
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ivko »

deblasco napísal: nie, som za konzumaciu masa...
ma sa jest vsetko.... ale s mierou... takze aj maso aj zeleninu...
ziadne extremy nie su dobre...
Les napísal:S mierou k stastnemu zivotu. Nic sa nema prehanat, vegetarian niesom, takze si doprajem aj maso. Ale najradsej mam spaghety, ryzu atd.
Retne napísal:bez masa by som ani den nevydzal co by som jedol???
aquafresh1 napísal:treba jest vsetko,samozrejme s mierou. Aj zivocisne bielkoviny su dolezite...
LubosZ napísal:Treba jesť všetko. :wink:
Scarpo napísal:tak veru sa s vami zhodujem, ja by som si bez mäsa jedlo nevedel predstavit..
aspon jedno masite jedlo denne!!!
d4rk_0n3 napísal:nie som vegetarian, a potrebujem min. i jedlo s masom denne
8) 8) 8)

Jaaaaaaj ludia :shock: same bezohladne nazory. Ja by som najradsej zjedol vas!!!! Ked nemusim zvieratam ublyzovat tak to robit nebudem, ale vas by som aj tak vsetkych zozral.

Neide o to ze su tie zvierata zabijane, to je to najmenej, ide o to ze su pocas svojho celeho zivota od narodenia mucene podmienkami ktore im skorveny vyjobany kokatny kapitalisti pripravili aby si usetrili naklady a tym zarobili viac krvavych penazi. FUJ!
woundgiver
Light Star
Light Star

Ivko napísal:Neide o to ze su tie zvierata zabijane...ide o to ze su pocas svojho celeho zivota od narodenia mucene podmienkami ktore im...kapitalisti pripravili aby...zarobili viac krvavych penazi. FUJ!
Ake su tie podmienky, v ktorych su zvierata od narodenia mucene a aky kapitalisti ich pripravili?
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

woundgiver napísal:Ake su tie podmienky, v ktorych su zvierata od narodenia mucene a aky kapitalisti ich pripravili?
Kladies tu otazky ako male decko, ako keby si nevidel zjavny rozdiel medzi volnou prirodou a klietkami vo velkochovoch.
woundgiver
Light Star
Light Star

Vidim ich a prave preto sa pytam ake su tie podmienky, v ktorych su zvierata mucene? Zrejme hovorite o tom, ze zvierata maju veterinarnu starostlivost, ze maju kazdodenny pravidelny prisun potravy a stalu zasobu cerstvej pitnej vody, ze v zime su ustajnene casto dokonca vo vyhrievanych priestoroch, ze prakticky cely den su vo vybehu vonku a do mastale sa vracaju len na vecer alebo v zlom pocasi. Ze su mastale pravidelne cistene a dezinfikovane netreba ani spominat. Tiez asi hovorite o tom, ze je v najvacsej moznej miere zabezpecene aby nemali vnutornych a ani vonkajsich parazitov, aby ku nim nemali pristup nepovolani ludia, atd. Predpokladam, ze toto su tie otrasne podmienky. Len na nich stale nevidim nic, co by tie zvierata mucilo a tyralo a preto sa pytam, co to je? Vsak ked to viete tak by ste sa mohli so svojimi skusenostami a nazorom podelit.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Zivot bez masa si nedokazu ani predstavit.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa pHysIQ »

deblasco napísal:nie, som za konzumaciu masa...
Suhlasim s tebou. S jedlom je to ako s alkoholom. Pri velkych (a castych)davkach ma neblahe ucinky. :lol:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa Traktorista »

deblasco napísal:nie, som za konzumaciu masa...
presne, absolutny suhlas,...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

cert napísal:Nulove vedomosti o vitaminoch mas Ty, skus pouzit Google. Napr. nulova hodnota provitaminu A v mrkve a pod.
Maju rastliny nervove bunky signalizujuce bolest? Nemaju, navyse casto jes iba plody nie samotne rastliny. Optimalne by bolo ked si najprv logicky zvazis odpovede a az potom ich napises(vid. dostojny odchod rastlin).
KDE som napisal, ze mrkva ma nulovu hodnotu provitaminu A?! Ked uz nic ine, aspon neprekrucaj. Jasne som napisal, ze mrkva ma nulove hodnoty vitaminu A, pricom pokial ide o provitamin, ludsky organizmus ho dokaze z mrkvy dostat vo velmi obmedzenych mnozstvach. Dalej by si to mal byt prave ty, kto by si mal nastudovat, ze v mrkve prijmas len provitamin vitaminu A, tzv. betakaroten. Oproti tomu sa v potravinach zivocisneho povodu nachadza plnohodnotna aktivna forma vitaminu A, tzv. retinol, ktora je v rastlinnej forme nenahraditelna. Avsak argumentovat k nicomu, ktore tu predvadzas ma uz naozaj prestava bavit.

BTW. nechapem, co sem zrazu pleties nervove bunky. Pisal si o ucte k zivotu a rastliny, vratane ich plodov su zive organizmi... Jasne ze je to v suvislosti s topicom blbost, ale blbost vychadzajuca z tvojich nezmyslov a prave na to som sa snazil poukazat aj tym "dostojnym odchodom rastliniek". Ked uz nic ine, myslim ze ten smajlik bol dost zrozumitelny na to, aby to bolo chapane tak, ze si z teba robim prdel, pretoze to co pises sa uz vazne brat ani neda. Prave preto by si to mal byt ty, kto by si mal logicky zvazit odpovede a az potom ich napisat (okrem uvedeneho napr. slnko, ako podla teba rastlinna nahrada vit. D atd.).
Tomasito
VIP
VIP

Ivko napísal:Neide o to ze su tie zvierata zabijane, to je to najmenej, ide o to ze su pocas svojho celeho zivota od narodenia mucene podmienkami ktore im skorveny vyjobany kokatny kapitalisti pripravili aby si usetrili naklady a tym zarobili viac krvavych penazi. FUJ!
JJ, "skorveny vyjobany kokatny kapitalisti", ktori svojho casu zakladali a prevadzkovali "kapitalisticke" bitunky na JRD a ŠM :roll:
Tomasito
VIP
VIP

woundgiver napísal:Vie Tomasito, s ludmi ako je Cert sa v praxi stretavas denne. Uvadzaju absolutne scestne argumenty, nicim nepodlozene tvrdenia, ale totalne bezhlavo si stoja za svojim. Ked sa niekto opiera o clanky uverejnene v novinach tak s nim nie je o com hovorit. Vsak v novinach pisali aj to, ze zena porodila zabu - urcite to je pravda ked to bolo v novinach a casopisoch nie? Najlepsie je sa s nimi nenatahovat a nechat im ich pravdu, aj tak im nepomozes a sam sebe usetris nervy. Treba, len dufat, ze svojou chorou filozofiou nenakazia inych ludi, najma deti.
Taki ludia ma nezaujimaju, pokym na verejnych forach nesiria propagandu nezmyslov, neignoruju fakty, neschovavaju sa za prazdne odporucania na ukor vecnych reakcii, nevidia- nechcu vidiet- rozdiel medzi provitaminom a vitaminom, neprekrucaju tvoje slova, nepovazuju slnko za rastlinnu nahradu vitaminu D atd. Takyto clovek snad este dospeje, pokym bude otcom...
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:KDE som napisal, ze mrkva ma nulovu hodnotu provitaminu A?! Ked uz nic ine, aspon neprekrucaj. Jasne som napisal, ze mrkva ma nulove hodnoty vitaminu A, pricom pokial ide o provitamin, ludsky organizmus ho dokaze z mrkvy dostat vo velmi obmedzenych mnozstvach. Dalej by si to mal byt prave ty, kto by si mal nastudovat, ze v mrkve prijmas len provitamin vitaminu A, tzv. betakaroten. Oproti tomu sa v potravinach zivocisneho povodu nachadza plnohodnotna aktivna forma vitaminu A, tzv. retinol, ktora je v rastlinnej forme nenahraditelna. Avsak argumentovat k nicomu, ktore tu predvadzas ma uz naozaj prestava bavit.

BTW. nechapem, co sem zrazu pleties nervove bunky. Pisal si o ucte k zivotu a rastliny, vratane ich plodov su zive organizmi... Jasne ze je to v suvislosti s topicom blbost, ale blbost vychadzajuca z tvojich nezmyslov a prave na to som sa snazil poukazat aj tym "dostojnym odchodom rastliniek". Ked uz nic ine, myslim ze ten smajlik bol dost zrozumitelny na to, aby to bolo chapane tak, ze si z teba robim prdel, pretoze to co pises sa uz vazne brat ani neda. Prave preto by si to mal byt ty, kto by si mal logicky zvazit odpovede a az potom ich napisat (okrem uvedeneho napr. slnko, ako podla teba rastlinna nahrada vit. D atd.).
Laskavo si cez google najdi par stranok o vitaminoch (napr A). Mam Ti to este raz zopakovat?
Tomasito
VIP
VIP

cert napísal:Laskavo si cez google najdi par stranok o vitaminoch (napr A). Mam Ti to este raz zopakovat?
Takze sa uz nedozviem, kde som napisal, ze mrkva ma nulovu hodnotu provitaminu A? Tam si bez ty nastudovat rozdiel medzi provitaminom a vitaminom, bez sa napapat slnka, pivecka a korienkov, pricom ak budes otcom, nezabudni pozvat k obedu aj svoje deti. A ked sa ta skutocny odbornik na stravu- nevegan- opyta ci si normalny, skus ho zaklincovat laskou k zvieratkam...
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Takze sa uz nedozviem, kde som napisal, ze mrkva ma nulovu hodnotu provitaminu A? Tam si bez ty nastudovat rozdiel medzi provitaminom a vitaminom, bez sa napapat slnka, pivecka a korienkov, pricom ak budes otcom, nezabudni pozvat k obedu aj svoje deti. A ked sa ta skutocny odbornik na stravu- nevegan- opyta ci si normalny, skus ho zaklincovat laskou k zvieratkam...
Je mi smiesne, ze sa tu naduvas a rozkrikujes.
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

....slnko za rastlinnu nahradu vitaminu D...
slnko nieje rastlina a teda nemoze byt pouzite ako rastlinna nahrada. pravdou vsak je, ze telo si vitamin D tvori vo velkej miere samo a priame slnecne svetlo uzko suvisi s tymto procesom a je potrebne pre tvorbu tohoto vitaminu. takze cert si toto jednoznacne nevymyslel ani tento fakt neprekrutil.
co sa tyka vegetarianskej stravy vobec ti nemusia chybat nijake latky ani vitaminy, ak sa nestravujes jednostranne a nevynechavas ziadne dolezite rastlinne produkty, ako su napriklad strukoviny. ludia, ktori sa dali na vegetariansku stravu a neprospelo im to si to sposobili vlastnou nevedomostou. na vegetarianstve a dokonca ani veganstve nieje nic zle. sama poznam niekolko vegetarianov a ziju plnohodnotnym zdravym zivotom. fakt, ze vacsina z vas sa nechce vzdat masa neznamena, ze inym to ma byt zakazane. a svojim odvrhovacnym sposobom im to vlastne zakazujete. nechajte vegetarianov vegetarianmi. je to ich rozhodnutie a nikto nema pravo zasahovat im do neho! tak ako nikto nema pravo vas nutit prestat to maso jest.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

haliegro napísal:slnko nieje rastlina a teda nemoze byt pouzite ako rastlinna nahrada. pravdou vsak je, ze telo si vitamin D tvori vo velkej miere samo a priame slnecne svetlo uzko suvisi s tymto procesom a je potrebne pre tvorbu tohoto vitaminu. takze cert si toto jednoznacne nevymyslel ani tento fakt neprekrutil.
co sa tyka vegetarianskej stravy vobec ti nemusia chybat nijake latky ani vitaminy, ak sa nestravujes jednostranne a nevynechavas ziadne dolezite rastlinne produkty, ako su napriklad strukoviny. ludia, ktori sa dali na vegetariansku stravu a neprospelo im to si to sposobili vlastnou nevedomostou. na vegetarianstve a dokonca ani veganstve nieje nic zle. sama poznam niekolko vegetarianov a ziju plnohodnotnym zdravym zivotom. fakt, ze vacsina z vas sa nechce vzdat masa neznamena, ze inym to ma byt zakazane. a svojim odvrhovacnym sposobom im to vlastne zakazujete. nechajte vegetarianov vegetarianmi. je to ich rozhodnutie a nikto nema pravo zasahovat im do neho! tak ako nikto nema pravo vas nutit prestat to maso jest.
suhlas, kym oni mna nenazyvaju vrahom zvieratiek, tyranom a hajzlikom, je mi jedno kde a na com sa pasu... :) (this was a joke, tak ma neparafrazujte, ok!? :) )
nemam ale rad to ze ak niekto je vegetarian, tak to trubi do celeho sveta a nuti aj okoli aby snim suhlasilo a podla toho aj zilo...
iba vtedy vznikaju na vegetarianov zle reakcie... :)
Napísať odpoveď