Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
deblasco
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

Ivko napísal:Jaaaaaaj ludia :shock: same bezohladne nazory. Ja by som najradsej zjedol vas!!!! Ked nemusim zvieratam ublyzovat tak to robit nebudem, ale vas by som aj tak vsetkych zozral.
Neide o to ze su tie zvierata zabijane, to je to najmenej, ide o to ze su pocas svojho celeho zivota od narodenia mucene podmienkami ktore im skorveny vyjobany kokatny kapitalisti pripravili aby si usetrili naklady a tym zarobili viac krvavych penazi. FUJ!
tvoja intolerancia z teba priam srsi, cim som ta nastval?
kupuj si doma chovane kurence, bravcove, hovadzie... alebo divinu... alebo cokolvek, sak je nad slnko jasnejsie ze aj mrkva ktora je postovana doma, je 100x lepsia ako ta z hypermarketu...
ja si dovolim tvrdit ze zjem viac zeleniny ako masa, ze maso mam skor ako doplnok stravy... dokonca som maximalne polievkovy a najradsej mam polievku z jarnej zeleninky... :) mnam... :) (kua zacinam byt hladny...)
dokonca si pochutim aj na sojovo-masovom gulasi... co mozno malo kto...
maso mi chuti... zelenina mi chuti...
a na margo velkych spolocnosti ktore tyraju zvierata... nuz ano... stavaju sa aj take pripady ale negeneralizoval by som to na vsetky spolocnosti... SK ma dost prisne zakony na to, aby firmy na SK riskovali mastne pokuty za ich nedodrziavanie, takze skor sprisnime kontrolu, sprisnime zakony, budeme mat kvalitnejsie maso a zvierata nebudu zit v zlych podmienkach..
prinutme kompetentnych aby uvalili dodatocne clo na dovoz lacneho masa napr z ciny... ti ktori mali moznost ochutnat cinske mrazene kuraci prsia by si asi najblizsie vybrali rezne z vaty, ta je podla mna chutnejsia...
takze dohodnime sa, ja nebudem nikoho nutit jest maso proti jeho presvedceniu, a nech mna nik nenuti stravovat sa podla jeho zvyklosti... a zistime ze sa tu da fcelku dobre zit... :)
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

cert napísal:Na rozdiel od Teba netvrdim taku hlupost "Civilizacne choroby nevznikaju preto, lebo ludia jedia maso." Opakovane sa v tlaci, mediach objavuju vysledky studii, ze prijem zivocisnych tukov a potravin sposobuje civilizacne choroby. Teda to nie je hoax ako spravy typu "Zena porodila zabu". Novy Cas a podobne platky necitam.
to je z prezierania sa a zlej zivotospravy...
nasi prarodicia jedli maso a boli zdravy, preco? pretoze mali viac pohybu na zdravsom vzduchu... menej stresu, z ktoreho vznikaju tie choroby... nezvaloval by som to na maso...
ked si zoberies napr take hranolky, je to zelenina? je, co je na nej zdrave???
je dokonca vysmazena na rastlinnych tukoch... ;)
takze skor sposob pripravy jedal, mnozstvo prijmanej potravy vs. mnozstvo vydanej energie a stres su faktory ktore to ovplyvnuju a nie maso... :)
ps: dovolim ti nesuhlasit... :D
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

no... nevsimla som si, zeby cert trubil do sveta ze s nim kazdy musi suhlasit, len sa snazi hajit svoje presvedcenie. co podla mna robi opravnene, pretoze je zo vsetkych stran napadany. a co je najhorsie, bol vyhlaseny za hlupaka pre nieco, co tu napisal, pricom JE TO PRAVDA!!! vitaminy telo netazi z masa v ktorom storoci ste sa narodili, ked toto este neviete??? je pravda, ze maso je dolezite, ale NIE PRE SVOJ MINIMALNY OBSAH VITAMINOV je dolezite pre bielkoviny. a bielkoviny su nahraditelne. u vegetarianov dostatocnym prijmom strukovin, vajecnych bielkov a mlieka, u veganov je strava zalozena na soji, ktora je svojim zivinovym obsahom najpodobnejsia masu a je jeho plnohodnotnou nahradou a teda ani vegetariani ani vegani sa o NIC neukracuju a neukracuju ani svoje deti. pani, pokial mate dalej co dadat, najskor si nastudujte problematiku, aby tu nedoslo k dalsiemu prekrucaniu faktov ako v pripade tomasita. napadas certa tom, ale pritom si asi o knihu zdrava strava ani nezakopol. odporucam ti najprv si prejdi nejaky casopis zamerany na zdrave stravovanie alebo knihu, ked mas viac casu a chuti a potom si pozri svoje prispevky a edituj ich, aby si sa za nich nemusel hanbit, ked uz o tejto problematike budes vediet viac. :wink:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

haliegro napísal:no... nevsimla som si, zeby cert trubil do sveta ze s nim kazdy musi suhlasit, len sa snazi hajit svoje presvedcenie. co podla mna robi opravnene, pretoze je zo vsetkych stran napadany. a co je najhorsie, bol vyhlaseny za hlupaka pre nieco, co tu napisal, pricom JE TO PRAVDA!!! vitaminy telo netazi z masa v ktorom storoci ste sa narodili, ked toto este neviete??? je pravda, ze maso je dolezite, ale NIE PRE SVOJ MINIMALNY OBSAH VITAMINOV je dolezite pre bielkoviny. a bielkoviny su nahraditelne. u vegetarianov dostatocnym prijmom strukovin, vajecnych bielkov a mlieka, u veganov je strava zalozena na soji, ktora je svojim zivinovym obsahom najpodobnejsia masu a je jeho plnohodnotnou nahradou a teda ani vegetariani ani vegani sa o NIC neukracuju a neukracuju ani svoje deti. pani, pokial mate dalej co dadat, najskor si nastudujte problematiku, aby tu nedoslo k dalsiemu prekrucaniu faktov ako v pripade tomasita. napadas certa tom, ale pritom si asi o knihu zdrava strava ani nezakopol. odporucam ti najprv si prejdi nejaky casopis zamerany na zdrave stravovanie alebo knihu, ked mas viac casu a chuti a potom si pozri svoje prispevky a edituj ich, aby si sa za nich nemusel hanbit, ked uz o tejto problematike budes vediet viac. :wink:
no prepac pani doktorka zeleninova :D
imho bielkoviny v masa maju uuuuuuuuple inu ale uuuuuuuuuplne inu strukturu ako bielkoviny rastlinneho charakteru...
detto zivocisne tuky...
viac o bielkovinach:

Kód: Vybrať všetko

http://referaty.atlas.sk/prirodne_vedy/biologia_a_geologia/5586/
o tom co a ako vplyva tu:

http://www.harm.sk/harm4/potrava.htm
takze ja netvrdim ze som proti vegetarianstvu som proti ludom co mi to nutia!
netvrdim ze nejem zeleninu, naopak, vo vacsom mnozstve ako maso ale maso mam rad a pre to ho nevynecham... ci je nieco zdravsie alebo nie, sa vedu debaty na inych urovniach ako sa bavime my tu...
cert
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cert »

deblasco napísal:to je z prezierania sa a zlej zivotospravy...
nasi prarodicia jedli maso a boli zdravy, preco? pretoze mali viac pohybu na zdravsom vzduchu... menej stresu, z ktoreho vznikaju tie choroby... nezvaloval by som to na maso...
ked si zoberies napr take hranolky, je to zelenina? je, co je na nej zdrave???
je dokonca vysmazena na rastlinnych tukoch... ;)
takze skor sposob pripravy jedal, mnozstvo prijmanej potravy vs. mnozstvo vydanej energie a stres su faktory ktore to ovplyvnuju a nie maso... :)
ps: dovolim ti nesuhlasit... :D
V skratke: predkovia jedli omnoho menej masa a preto netrpeli civilizacnymi chodobami(+viac sa hybali).

K hranolkam: to mas ako s coca-colou ved aj ta obsahuje prirodnu vodu, prirodny cukor, prirodny karamel a prirodny CO2. Akurat ze tie suroviny su bud pozmenene(rafinovanie cukru) alebo v nevhodom zlozeni a pomere a chybaju tomu dolezite ziviny (vitaminy).
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

cert napísal:V skratke: predkovia jedli omnoho menej masa a preto netrpeli civilizacnymi chodobami(+viac sa hybali).
K hranolkam: to mas ako s coca-colou ved aj ta obsahuje prirodnu vodu, prirodny cukor, prirodny karamel a prirodny CO2. Akurat ze tie suroviny su bud pozmenene(rafinovanie cukru) alebo v nevhodom zlozeni a pomere a chybaju tomu dolezite ziviny (vitaminy).
ved ok, ja len ze aj tam aj tam sa daju najst priklady... mam znameho, byvaly sused, ten s veganstvom skoncil na JISke
a to si mal vidiet / pocut ako sa rozculoval, fakt sa rozculoval, ked som si kupil napr. rybu alebo kurca...
nasi stary rodicia, ano jednli masa po menej, ale ked varili, varili napr na zivocisnych tukoch, vytopenej masti, a sranda je ze ta sa neprepaluje ako rastlinne tuky, takze je defacto zdravsia :D
ale no nebudem ta provokovat, v podstate s tebou suhlasim, jest zeleninu ano, vediet ako si ju pripravit DOLEZITE!!! ja si to doplnam este aj masom, alebo proste tym na co mam chut... som schopny zjest aj cistu cibulu ked na nu dostanem chut :D
a ked mam chut na biftek tak si spravim tatarak... :D ked som trenoval, nebol problem zjest pre mna cele kurca alebo prazenicu z 12tich vajec alebo celu cinsku kapustu posekanu, so zelenino a proste taky salat... mnam :-P
nemam problem so syrmi, s masom, akoukolvek zeleninou, rybou, potvorami, skusal som uz aj slimaky... :)
ja sa mam dost rad :D takze rad si pochutnam na comkolvek dobre pripravenom... vcetne sojoveho paprikasu...:D
kua musim ist na obed...:D
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

haliegro napísal:slnko nieje rastlina a teda nemoze byt pouzite ako rastlinna nahrada. pravdou vsak je, ze telo si vitamin D tvori vo velkej miere samo a priame slnecne svetlo uzko suvisi s tymto procesom a je potrebne pre tvorbu tohoto vitaminu. takze cert si toto jednoznacne nevymyslel ani tento fakt neprekrutil.
co sa tyka vegetarianskej stravy vobec ti nemusia chybat nijake latky ani vitaminy, ak sa nestravujes jednostranne a nevynechavas ziadne dolezite rastlinne produkty, ako su napriklad strukoviny. ludia, ktori sa dali na vegetariansku stravu a neprospelo im to si to sposobili vlastnou nevedomostou. na vegetarianstve a dokonca ani veganstve nieje nic zle. sama poznam niekolko vegetarianov a ziju plnohodnotnym zdravym zivotom. fakt, ze vacsina z vas sa nechce vzdat masa neznamena, ze inym to ma byt zakazane. a svojim odvrhovacnym sposobom im to vlastne zakazujete. nechajte vegetarianov vegetarianmi. je to ich rozhodnutie a nikto nema pravo zasahovat im do neho! tak ako nikto nema pravo vas nutit prestat to maso jest.
Moment, nevsimol som si, ze by tu niekto niekoho odhovaral od jeho stravovacich navykov, ci dokonca mu ich zakazoval- ide o konfrontaciu roznych nazorov, z ktorych uz nech si nazor urobi kazdy sam. Taktiez, predtym ako si sa ozvala sme uz hodnu chvilu diskutovali konkretne o veganstve a na margo veganstva som uviedol aj zopar prikladov pre organizmus dolezitych latok- nie len vitaminov(!) , ktore su v rastlinnej forme stravy nenahraditelne (btw. sama si opak doteraz nedokazala). Na to mi tu cert popri pivecku, korienkoch atd. zacal pisat o slnku(!) a v suvislosti s mrkvou sa mi snazil nahovorit nezmysel, ktory spociva v tom, ze nevidi- nechce vidiet rozdiel medzi vitaminom- retinolom a provitaminom vitaminu- betakarotenom. A co sa prekrucania tyka, cert vie dobre v com prekrucal moje slova- doteraz mi v tejto suvislosti nebol schopny odpovedat na uplne jednoduchu otazku. Ak si sa ho teda rozhodla obhajovat bol by som rad, keby si vychadzala z faktov a z toho co naozaj citas.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

haliegro napísal:Vitaminy telo netazi z masa v ktorom storoci ste sa narodili, ked toto este neviete??? je pravda, ze maso je dolezite, ale NIE PRE SVOJ MINIMALNY OBSAH VITAMINOV je dolezite pre bielkoviny. a bielkoviny su nahraditelne. u vegetarianov dostatocnym prijmom strukovin, vajecnych bielkov a mlieka, u veganov je strava zalozena na soji, ktora je svojim zivinovym obsahom najpodobnejsia masu a je jeho plnohodnotnou nahradou a teda ani vegetariani ani vegani sa o NIC neukracuju a neukracuju ani svoje deti. pani, pokial mate dalej co dadat, najskor si nastudujte problematiku, aby tu nedoslo k dalsiemu prekrucaniu faktov ako v pripade tomasita. napadas certa tom, ale pritom si asi o knihu zdrava strava ani nezakopol. odporucam ti najprv si prejdi nejaky casopis zamerany na zdrave stravovanie alebo knihu, ked mas viac casu a chuti a potom si pozri svoje prispevky a edituj ich, aby si sa za nich nemusel hanbit, ked uz o tejto problematike budes vediet viac. :wink:
Prepac, ale pokym mi konkretne neuvedies ake fakty prekrucam, je to len mlatenie prazdnej slamy- tak typicke pre ludi, ktori nie su schopni ponuknut relevantne protiargumenty. Bud teda taka dobra, cituj casti prispevkov s ktorymi nesuhlasis a pokus sa ich vecne vyvratit, alebo si podobne slova nabuduce radsej odpusti. Predpokladam, ze nikto z nas nema zaujem o ubohu formu diskusie, ktora bude spocivat v tom, ze jeden druhemu budeme odporucat, aby si k tejto teme co to nastudoval. Aspon ja sa k tejto forme diskusie znizovat nemienim. Zatial nemam najmensi dovod editovat svoje prispevky- na rozdiel od teba (vid. zrovnavanie struktur a hodnot bielkovyn zivocisneho charakteru s bielkovinami rastlinneho charakteru). Pokial ide o to, ze soja- ktoru sam casto rad konzumujem- dokaze plnohodnotne nahradit ci uz maso alebo mlieko (pokial ide o veganov), budem ta musiet sklamat, pretoze to jednoducho nie je pravda- aj pri soji hrozi nedostatocnost prijmu niektorych dolezitych zivin...

www.vitamins.cz/archive/doc/l/Sja_Horna_2003.doc
Samozrejme budem rad, ked dokazes akceptovat, ze nikomu jeho formu stravovania upierat ci dokonca zakazovat nemam za potreby, no zaroven sa odmietam prizerat, ako tu niekto pise polopravdy, ci dokonca umyselne zavadza. Sam sa snazim zit zdravo- v ramci moznosti dnesneho sveta, snazim sa stravovat racionalne- vratane masa a sportujem, pricom prave cez sport som sa co to naucil aj o zdravom stravovani sa. Preto by som bol rad, keby si predtym, ako mi nabuduce zase odporucis blizsie nespecifikovane studium, sama ponukla relevantne protiargumenty. Takato diskusia da nepochybne viac nie len nam dvom.
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

O par stran dalej, som dal pracu na temu zdrava vyziva - nie je to velmi obsiahle, ale je tam par informacii. Maso nie je nahraditelne, nielen pre obsah niektorych vitaminov, ktore v rastlinach nie su, ale hlavne pre obsah niektorych inych dolezitych latok, ako je napriklad karnitin a rozne mastne kyseliny, bez ktorych nie je mozna stavba nervovej siete. Taktiez kvoli kolagenu, ktory je velmi dolezity pri stavbe klbov u cloveka - komu operovali meniskus vie o com hovorim. Certovi nikto jeho stravovacie navyky neberie, len konstatujeme, ze nie su spravne a podkladame to realnymi serioznymi argumentami. To co je tu spomenute, ze nasi predkovaie jedli menej masa vobec nie je pravda. Ked si to zoberies od dalekej historie tak boli v prvom rade lovci a az potom rolnici, cize skoro same maso, navyse v nasej zemepisnej oblasti sa masu dari cely rok, kym rastlinam len urcitu kratku cast roka. Napriklad juhoeuropske narody to mali ine, tak sa naozaj jedlo viac rastlinnej potravy - boli na to moznosti a nebolo na nu treba polovat, co prinasalo rozne rizika. Z kratkodobeho hladiska je to tiez hlupost, nakolko je u nas za poslednych 10 rokov vyrazne sa znizujuci trend konzumacie zivocisnych tukov. Cize sa ich jedlo viac. Stale pisete o tom, ze by sme si mali o tom nieco precitat. Ja odporucam vam presne to iste - ale nie clanky v Emme, Slovenke atd. Skuste naozaj odborne publikacie - napr. akekolvek vysokoskolske skripta na tuto temu, tam to je napisane celkom zrozumitelne a nebudete zavaleny pre laika nepochopitelnymi informaciami.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Tak tato diskusia sa mi paci... Pohadali sa, uzmierili sa, kazdy si priznal kusok viny,... To nie je ako v diskusii o skinheads, kde sa kazdy drzi striktne svojho presvedcenia...

K teme nemam co povedat, snad iba ze necitim potrebu nejest maso... A teraz ma ospravedlnte, idem si dat peceny bocik...;)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Nie som:) V prvom rade by sa ludia mali stravovat zdravo a ak k tomu podla vsetkeho patri aj konzumovanie masa ..neni o com :)

Retsko so "skinheads" temov to ma spolocne tak to, ze aj tu jednej strane v urcitych veciach chybaju argumenty. :wink:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tu bude uz cokolvek velmi tazko doplnit... podla mna... :D
kuko_mt
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kuko_mt »

malo by sa pekne vsetko papkat nie ?
Molo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Molo »

kuko_mt napísal:malo by sa pekne vsetko papkat nie ?
suhlasim :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ludia su uz moc zhickany a rozmaznany tak preto vymyslaju, keby nemali co jest tak zjedia vsetko a nerozmyslali by nad tym ci je to zdrave. Ja uznavam zdravu vyzivu ale k tej patri maso jednoznacne. Vsak je to zdroj bielkovin. A pokial viem my ludia sme masozravci.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

ja som na maso,tak urcite nie sm proti masku,vsak co odjakziva jedia ludia,maso jedli,korienky a sme tu,tak co zase vymyslat
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked si nedam maso, tak musim zjest omnoho viacej, maso ma proste zasyti omnoho efektivnejsie. Taky dobry polkilovy steak staci aj na pol dna :wink:
Zeleninu beriem iba ako prilohu, pripadne ovocie ako nejaku desiatu. Ale aj to si musim dat tak 3 jablka, aby som prezil do obeda.
"Mam rad zvierata...na tanieri."
PS: vazim do 80 kg, aby ste si nemyseli, ze tolko zeriem lebo vazim 150 kg :lol:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

To nieje nič pre mna , vyrastal som na masovych vyrobkoch a povazujem to aj doteraz za dolezity typ stravy
Pravdupovediac si to ani neviem predstavit , jest zeleninu a sojove maso ... podla mna to ani nieje take zdrave ako to mnohi prezentuju ... clovek potrebuje k zivotu maso , tak to bolo uz od pradavna a malo by byt aj do buducna
Sato42
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sato42 »

No ak niekto nechce jes maso tak je to len jeho vec. Ja mam maso rad, ale ziem aj take veci ako tofu a brokolica. (spenat nie)
piton24
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

piton

Príspevok od používateľa piton24 »

a co by som jedol keby nebolo masa zeleninu to urcite :lol: :lol:
Napísať odpoveď