Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa Dreamer »

To "redefine meat" zrejme nepouziva odoberanie buniek zivych zvierat, aspon sa to nespomina.

Odoberanie buniek pouzivali v inom pripade (zrejme bude v tejto teme odkaz), neviem nakolko je to bolestive, ci je mozne to spravit bezbolestne, ale niektorym ludom by vadilo aj to, takze tento sposob je skor pre tych "masozravcov", predsa to odobratie par buniek sa neda porovnavat so zabitim, aj ked bude potrebne riesit aj podmienky chovu zvierat.

Ako som pisal vyssie - urcite je potrebne tieto dve alternativy odlisovat, rastlinne napodobeniny - a pestovanie z odobranych zivych buniek zvierat, su to dva rozne sposoby vyroby "nepraveho" masa.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ak toto bude napredovať ďalej, tak sa podľa mňa nájdu vegetariáni, ktorí si radšej nechajú odobrať svoje vlastné bunky a vypestovať z toho mäso.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ako sa povie po indiánsky vegetarián?
Neschopný lovec :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Experiment - RTVS.sk

"Hosť: MUDr. Adela Penesová, PhD., lekárka a vedkyňa, Ústav klinického a translačného výskumu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied a Lekárska fakulta Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave Anotácia: Relácia o vplyve výživy na zdravie, o diétach, chudnutí, top potravinách, kultúre stravovania, príprave jedál či poruchách príjmu potravy"

Odporucam si to pozriet, je tam vela dolezitych informacii o zdravej vyzive, mase, spomenute je aj vegetarianstvo a veganstvo a je tam zodpovedanych vela otazok ohladom stravovania.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Dreamer dobré videjko, čo hovorí je totožné s Bukovským. Červené mäso, údeniny, salámy spôsobujú rakovinu hrubého čreva, keď mäso tak kuracie alebo ryby. Vyhýbať sa nasýteným mastným kyselín a transmastných kyselín a ísť zdravé tuky. Sacharidy áno ale komplexné. Radšej silnejšie raňajky a slabšia večera ako naopak, keď chce človek schudnúť. Pre bežného človeka neprekračovať 2g/1kg denne bielkovín, trpia obličky, vytvára sa kyselina močová a telo stráca vápnik. Užívať probiotické baktérie s dostatkom vlákniny.
- Inak kontroverzná debata medzi Mudr. Piják (zástanca bežnej stravy a vyvracač Bukovských lží) a Bukovským. Aj keď pre jackb a starehosomara je bukovský šarlatán, lebo ma 0 atestácií tak Piják ich má viacero. Jediný defekt ktorý ma bukovsky je plešina dedičné/nededičné neviem, ale keď sa porovná s bežným slovakom, ktorý ma 54 rokov, klobúk dole.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

video je z 2015,takze Bukovsky tam mal iba 49rokov :)
Professional
Professional

ja viem :) tak si pozri jeho videjko z pred 22 hodín.
gogo956
Redeemer
Redeemer

a co konkretne si mame vsimnut na tom videu?
Professional
Professional

zaujímavá debata medzi dvoma protipólmi ako má vyzerať strava a týka sa to aj mäsa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Bukovsky je proti jedeniu masa vseobecne, ale pokial viem /a vyplyva to aj z tej diskusie/ tak neexistuje vyskum ktory by dokazoval ze zmiesana strava vratane hydiny a ryb by bola menej zdrava ako cisto vegetarianska. Údeniny su samozrejme velmi skodlive a karcinogenne, to je dokázané, bez ohladu na to, z akeho masa su, ja ich nejem vôbec.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja sa udeninam vyhybam co najviac ale vela zdrojov uvadza ze v malom mnozstve nie je preukazatelna skodlivost. A ked sa k tomu je este zelenina tak ta pekne naviaze karcinogeny.
Professional
Professional

gogo956 napísal: 07 mar 2021, 7:42 Bukovsky je proti jedeniu masa vseobecne, ale pokial viem /a vyplyva to aj z tej diskusie/ tak neexistuje vyskum ktory by dokazoval ze zmiesana strava vratane hydiny a ryb by bola menej zdrava ako cisto vegetarianska. Údeniny su samozrejme velmi skodlive a karcinogenne, to je dokázané, bez ohladu na to, z akeho masa su, ja ich nejem vôbec.
V tejto prednáške 18:10 uvádza medzi vhodné zdroje bielkovín hydina a chudé mäso, ťažko povedať.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 07 mar 2021, 7:42Údeniny su samozrejme velmi skodlive a karcinogenne, to je dokázané, bez ohladu na to, z akeho masa su, ja ich nejem vôbec.
Urcite je mastna domaca klobasa z bravcoveho rovnako karcinogenna ako hydinova sunka? Prave hydinove maso sa niekedy vola "dietne", ci to ma vplyv iba na kalorie, nie na to do akej miery je karcinogenne?

Ja som niekde pocul/cital, ze maso z obchodu sa udi nejak specialne, na pare a ze je to menej skodlive ako klasicke udenie na dreve, neviem ale o kolko.

Co taky udeny tofu syr, klasicky syr, alebo udena zelenina?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer napísal: 07 mar 2021, 18:14 Urcite je mastna domaca klobasa z bravcoveho rovnako karcinogenna ako hydinova sunka? Prave hydinove maso sa niekedy vola "dietne", ci to ma vplyv iba na kalorie, nie na to do akej miery je karcinogenne?

Ja som niekde pocul/cital, ze maso z obchodu sa udi nejak specialne, na pare a ze je to menej skodlive ako klasicke udenie na dreve, neviem ale o kolko.

Co taky udeny tofu syr, klasicky syr, alebo udena zelenina?
vsetko udene ovsahuje uz karcinogenne latky. Ked si to clovek udi klasicky dymom tak je to este horsie ako z obchodu kde na to davaju nejaku chemikaliu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Len dva plátky šunky denne môžu zvýšiť riziko cukrovky - Správy RTVS
Výskum ukázal, že ak človek denne konzumuje 50 gramov spracovaného mäsa – čo zodpovedá zhruba dvom plátkom šunky – hrozí mu o 15 percent vyššie riziko cukrovky v nasledujúcich desiatich rokoch. Konzumácia 100 gramov červeného mäsa denne, teda zhruba jedného malého hovädzieho steaku, je spojená s o desať percent vyšším rizikom ochorenia.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja mám stejk 4-5 x do týždňa,prijímam minimum vlákniny, cítim sa lepšie ako kedykoľvek predtým :).
wladas
Redeemer
Redeemer

Hovadzi steak 5x do tyzdna? Tak to uz je iny level :D
Tiez mi pride divne to ociernovanie hovadzieho masa ale OK, respektujem. Vsetkeho asi vela skodi.
Akurat tento tyzden som mal po dlhsej pauze 2x steak. Taky normal, len 400g :smt059
Ake velke robis ty?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ste proti konzumacii mäsa ? - zaujimavá téma. Jem mäso skorej hovädzie, sem tam rybacie ako bravčové...No uprednostním skôr vlákninu.
To ohľadom šunky ani sa nečudujem, že zvyšuje riziko cukrovky, možno by to bolo iné pri výrobe domácej šunky, než u tých kupovaných z obchodu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Áno. Nedostatkom rôznych takých "zistení" je, že neberú ohľad na súvislosti a okolnosti.

Dlho vedci tvrdili, že konzumácia mäasa pomohla vývoju mozgu človeka. Niektorí to spochybňujú.
https://www.startitup.sk/jedeniu-masa-n ... ho-vyvoja/

Mne osobne organizmus dáva na javo, že nemám jesť veľa mäsa tak ho nejem každý deň, skôr len raz za týždeň. Pritom som ho jedával desaťročia denne - mäso a/alebo mäsové výrobky.
wladas
Redeemer
Redeemer

Raz za tyzden je uz celkom slusne obmedzenie. Co jedavas namiesto toho?
Napísať odpoveď