Ste proti konzumacii mäsa?
Re: Ste proti konzumacii mäsa?
To "redefine meat" zrejme nepouziva odoberanie buniek zivych zvierat, aspon sa to nespomina.
Odoberanie buniek pouzivali v inom pripade (zrejme bude v tejto teme odkaz), neviem nakolko je to bolestive, ci je mozne to spravit bezbolestne, ale niektorym ludom by vadilo aj to, takze tento sposob je skor pre tych "masozravcov", predsa to odobratie par buniek sa neda porovnavat so zabitim, aj ked bude potrebne riesit aj podmienky chovu zvierat.
Ako som pisal vyssie - urcite je potrebne tieto dve alternativy odlisovat, rastlinne napodobeniny - a pestovanie z odobranych zivych buniek zvierat, su to dva rozne sposoby vyroby "nepraveho" masa.
Odoberanie buniek pouzivali v inom pripade (zrejme bude v tejto teme odkaz), neviem nakolko je to bolestive, ci je mozne to spravit bezbolestne, ale niektorym ludom by vadilo aj to, takze tento sposob je skor pre tych "masozravcov", predsa to odobratie par buniek sa neda porovnavat so zabitim, aj ked bude potrebne riesit aj podmienky chovu zvierat.
Ako som pisal vyssie - urcite je potrebne tieto dve alternativy odlisovat, rastlinne napodobeniny - a pestovanie z odobranych zivych buniek zvierat, su to dva rozne sposoby vyroby "nepraveho" masa.
Ak toto bude napredovať ďalej, tak sa podľa mňa nájdu vegetariáni, ktorí si radšej nechajú odobrať svoje vlastné bunky a vypestovať z toho mäso.
-
starysomar
Hardcore addict
Ako sa povie po indiánsky vegetarián?
Neschopný lovec
Neschopný lovec
Experiment - RTVS.sk
"Hosť: MUDr. Adela Penesová, PhD., lekárka a vedkyňa, Ústav klinického a translačného výskumu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied a Lekárska fakulta Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave Anotácia: Relácia o vplyve výživy na zdravie, o diétach, chudnutí, top potravinách, kultúre stravovania, príprave jedál či poruchách príjmu potravy"
Odporucam si to pozriet, je tam vela dolezitych informacii o zdravej vyzive, mase, spomenute je aj vegetarianstvo a veganstvo a je tam zodpovedanych vela otazok ohladom stravovania.
"Hosť: MUDr. Adela Penesová, PhD., lekárka a vedkyňa, Ústav klinického a translačného výskumu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied a Lekárska fakulta Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave Anotácia: Relácia o vplyve výživy na zdravie, o diétach, chudnutí, top potravinách, kultúre stravovania, príprave jedál či poruchách príjmu potravy"
Odporucam si to pozriet, je tam vela dolezitych informacii o zdravej vyzive, mase, spomenute je aj vegetarianstvo a veganstvo a je tam zodpovedanych vela otazok ohladom stravovania.
Dreamer dobré videjko, čo hovorí je totožné s Bukovským. Červené mäso, údeniny, salámy spôsobujú rakovinu hrubého čreva, keď mäso tak kuracie alebo ryby. Vyhýbať sa nasýteným mastným kyselín a transmastných kyselín a ísť zdravé tuky. Sacharidy áno ale komplexné. Radšej silnejšie raňajky a slabšia večera ako naopak, keď chce človek schudnúť. Pre bežného človeka neprekračovať 2g/1kg denne bielkovín, trpia obličky, vytvára sa kyselina močová a telo stráca vápnik. Užívať probiotické baktérie s dostatkom vlákniny.
- Inak kontroverzná debata medzi Mudr. Piják (zástanca bežnej stravy a vyvracač Bukovských lží) a Bukovským. Aj keď pre jackb a starehosomara je bukovský šarlatán, lebo ma 0 atestácií tak Piják ich má viacero. Jediný defekt ktorý ma bukovsky je plešina dedičné/nededičné neviem, ale keď sa porovná s bežným slovakom, ktorý ma 54 rokov, klobúk dole.
- Inak kontroverzná debata medzi Mudr. Piják (zástanca bežnej stravy a vyvracač Bukovských lží) a Bukovským. Aj keď pre jackb a starehosomara je bukovský šarlatán, lebo ma 0 atestácií tak Piják ich má viacero. Jediný defekt ktorý ma bukovsky je plešina dedičné/nededičné neviem, ale keď sa porovná s bežným slovakom, ktorý ma 54 rokov, klobúk dole.
M4jk1:-)
video je z 2015,takze Bukovsky tam mal iba 49rokov
video je z 2015,takze Bukovsky tam mal iba 49rokov
ja viem
tak si pozri jeho videjko z pred 22 hodín.
a co konkretne si mame vsimnut na tom videu?
zaujímavá debata medzi dvoma protipólmi ako má vyzerať strava a týka sa to aj mäsa.
Bukovsky je proti jedeniu masa vseobecne, ale pokial viem /a vyplyva to aj z tej diskusie/ tak neexistuje vyskum ktory by dokazoval ze zmiesana strava vratane hydiny a ryb by bola menej zdrava ako cisto vegetarianska. Údeniny su samozrejme velmi skodlive a karcinogenne, to je dokázané, bez ohladu na to, z akeho masa su, ja ich nejem vôbec.
Ja sa udeninam vyhybam co najviac ale vela zdrojov uvadza ze v malom mnozstve nie je preukazatelna skodlivost. A ked sa k tomu je este zelenina tak ta pekne naviaze karcinogeny.
V tejto prednáške 18:10 uvádza medzi vhodné zdroje bielkovín hydina a chudé mäso, ťažko povedať.gogo956 napísal: 07 mar 2021, 7:42 Bukovsky je proti jedeniu masa vseobecne, ale pokial viem /a vyplyva to aj z tej diskusie/ tak neexistuje vyskum ktory by dokazoval ze zmiesana strava vratane hydiny a ryb by bola menej zdrava ako cisto vegetarianska. Údeniny su samozrejme velmi skodlive a karcinogenne, to je dokázané, bez ohladu na to, z akeho masa su, ja ich nejem vôbec.
Urcite je mastna domaca klobasa z bravcoveho rovnako karcinogenna ako hydinova sunka? Prave hydinove maso sa niekedy vola "dietne", ci to ma vplyv iba na kalorie, nie na to do akej miery je karcinogenne?gogo956 napísal: 07 mar 2021, 7:42Údeniny su samozrejme velmi skodlive a karcinogenne, to je dokázané, bez ohladu na to, z akeho masa su, ja ich nejem vôbec.
Ja som niekde pocul/cital, ze maso z obchodu sa udi nejak specialne, na pare a ze je to menej skodlive ako klasicke udenie na dreve, neviem ale o kolko.
Co taky udeny tofu syr, klasicky syr, alebo udena zelenina?
vsetko udene ovsahuje uz karcinogenne latky. Ked si to clovek udi klasicky dymom tak je to este horsie ako z obchodu kde na to davaju nejaku chemikaliu.Dreamer napísal: 07 mar 2021, 18:14 Urcite je mastna domaca klobasa z bravcoveho rovnako karcinogenna ako hydinova sunka? Prave hydinove maso sa niekedy vola "dietne", ci to ma vplyv iba na kalorie, nie na to do akej miery je karcinogenne?
Ja som niekde pocul/cital, ze maso z obchodu sa udi nejak specialne, na pare a ze je to menej skodlive ako klasicke udenie na dreve, neviem ale o kolko.
Co taky udeny tofu syr, klasicky syr, alebo udena zelenina?
Len dva plátky šunky denne môžu zvýšiť riziko cukrovky - Správy RTVS
Výskum ukázal, že ak človek denne konzumuje 50 gramov spracovaného mäsa – čo zodpovedá zhruba dvom plátkom šunky – hrozí mu o 15 percent vyššie riziko cukrovky v nasledujúcich desiatich rokoch. Konzumácia 100 gramov červeného mäsa denne, teda zhruba jedného malého hovädzieho steaku, je spojená s o desať percent vyšším rizikom ochorenia.
Ja mám stejk 4-5 x do týždňa,prijímam minimum vlákniny, cítim sa lepšie ako kedykoľvek predtým
.
Hovadzi steak 5x do tyzdna? Tak to uz je iny level 
Tiez mi pride divne to ociernovanie hovadzieho masa ale OK, respektujem. Vsetkeho asi vela skodi.
Akurat tento tyzden som mal po dlhsej pauze 2x steak. Taky normal, len 400g
Ake velke robis ty?
Tiez mi pride divne to ociernovanie hovadzieho masa ale OK, respektujem. Vsetkeho asi vela skodi.
Akurat tento tyzden som mal po dlhsej pauze 2x steak. Taky normal, len 400g
Ake velke robis ty?
Ste proti konzumacii mäsa ? - zaujimavá téma. Jem mäso skorej hovädzie, sem tam rybacie ako bravčové...No uprednostním skôr vlákninu.
To ohľadom šunky ani sa nečudujem, že zvyšuje riziko cukrovky, možno by to bolo iné pri výrobe domácej šunky, než u tých kupovaných z obchodu.
To ohľadom šunky ani sa nečudujem, že zvyšuje riziko cukrovky, možno by to bolo iné pri výrobe domácej šunky, než u tých kupovaných z obchodu.
-
starysomar
Hardcore addict
Áno. Nedostatkom rôznych takých "zistení" je, že neberú ohľad na súvislosti a okolnosti.
Dlho vedci tvrdili, že konzumácia mäasa pomohla vývoju mozgu človeka. Niektorí to spochybňujú.
https://www.startitup.sk/jedeniu-masa-n ... ho-vyvoja/
Mne osobne organizmus dáva na javo, že nemám jesť veľa mäsa tak ho nejem každý deň, skôr len raz za týždeň. Pritom som ho jedával desaťročia denne - mäso a/alebo mäsové výrobky.
Dlho vedci tvrdili, že konzumácia mäasa pomohla vývoju mozgu človeka. Niektorí to spochybňujú.
https://www.startitup.sk/jedeniu-masa-n ... ho-vyvoja/
Mne osobne organizmus dáva na javo, že nemám jesť veľa mäsa tak ho nejem každý deň, skôr len raz za týždeň. Pritom som ho jedával desaťročia denne - mäso a/alebo mäsové výrobky.
Raz za tyzden je uz celkom slusne obmedzenie. Co jedavas namiesto toho?