Ste proti konzumacii mäsa?
Re: Ste proti konzumacii mäsa?
Ono pozor. Je dobré rozlišovať medzi čerstvým mäsom ktoré si človek doma upraví. A niečo iné sú už spracované údeniny. Spracované mäso obsahuje plno chemických latok, stabilizatorov, konzervantov a tieto latky spôsobuju to, že to mäso už je z výživového hladiska degradované a menej hodnotné.
Ja napr tiež mávam týždne ked zjem mäso povedzme iba 2x do týždňa. Miesto toho si dám napr rybu, alebo niečo s tvarohom a pod. čo su tiez kvalitne bielkoviny.
Ja napr tiež mávam týždne ked zjem mäso povedzme iba 2x do týždňa. Miesto toho si dám napr rybu, alebo niečo s tvarohom a pod. čo su tiez kvalitne bielkoviny.
-
starysomar
Hardcore addict
wladas - čo domáca navarí 
Cestoviny s vajcom alebo niečim, bryndzové halušky, ryža s kadečím, rôze jedlá zo zeleniny - dnes napríklad mrkvové fašírky a nevedieť - nerozoznal by som ich od pravých.
Mám rád mäso no začalo mi robiť akosi zle - ak ho zjem viac alebo dvakrát po sebe som ako priotrávený.
Cestoviny s vajcom alebo niečim, bryndzové halušky, ryža s kadečím, rôze jedlá zo zeleniny - dnes napríklad mrkvové fašírky a nevedieť - nerozoznal by som ich od pravých.
Mám rád mäso no začalo mi robiť akosi zle - ak ho zjem viac alebo dvakrát po sebe som ako priotrávený.
Ryby sú asi najlepšie mäso aj kvôli omega 3 mastným kyselinám.
Zrejme toto bude fajn článok https://www.domacadialyza.sk/blog/11/ak ... lin-napoje
Zrejme toto bude fajn článok https://www.domacadialyza.sk/blog/11/ak ... lin-napoje
S vekom v človeku všetko funguje len horšie. Týka sa to aj trávenia. Preto je bežné že starším ludom je po mäse ťažšie. Riešením sú napr ryby ktoré su lahko stravitelne. Velmi výživné su aj vajcia.
Ďalšou možnosťou je používať enzýmy na trávenie.
Ďalšou možnosťou je používať enzýmy na trávenie.
-
starysomar
Hardcore addict
Blastbit - vdaka, pozriem zajtra. Ja konzumujem hodne sladkeho roky, denne dost medu v kavach, casto kexy a tak.
Zijem v klude sam
kupujem uz len rib eye, pozeram take kde aj viac tuku, zvycajne okolo 450g, ale uz som mal aj 600g kuswladas napísal: 22 aug 2024, 20:57 Hovadzi steak 5x do tyzdna? Tak to uz je iny level
Tiez mi pride divne to ociernovanie hovadzieho masa ale OK, respektujem. Vsetkeho asi vela skodi.
Akurat tento tyzden som mal po dlhsej pauze 2x steak. Taky normal, len 400g![]()
Ake velke robis ty?
skusal som toho viacero, flank, sirloin, rump...ale najviac mi ide rib eye.
bohuzial nestihol som v kauflande akciu na wagyu, ale brat hovoril ze bol super
Ja tiez mozem rib eye ale castejsie jedavam klasiku sirloin. Samozrejme ze rib bez poriadneho tukoveho oka neni ono. Sice ho nezvyknem cely zjest ale musi tam byt.
Ale 450g rib eye je taky pidi
Priemer je 600g ako nic a v mrazaku mam aj 850g kusy 
Kedze ho mam rad vysoky tak niekedy ho dam na polku a tak upeciem.
Kde kupujes maso?
Ale 450g rib eye je taky pidi
Kedze ho mam rad vysoky tak niekedy ho dam na polku a tak upeciem.
Kde kupujes maso?
-
daniel.daniel
Medium Star
ako chutia steaky z mrazaku oproti cerstvym? To si kupis steaky a tie potom zamrazis? Aky volis stupen prepekania? Ja mam tiez v oblube rib eye..ale nezvyknem ho prepekat na viac ako 62C
Skoro zanedbatelny rozdiel. Ale vakuujem ich. Nedavno som mal mensi nechceny experiment ze som si spravil 1,5 roka stary steak
Troska zabudnuty kusok. Cakal som ze bude uz KO ale na prekvapenie uplna pohoda.
Ak by som spravil steak na 62 st. tak by siel rovno do kosa alebo pre psa/macky. Vsak to by som mal z neho svalovicu na celusti
54-55 max moja preferencia.
Ak by som spravil steak na 62 st. tak by siel rovno do kosa alebo pre psa/macky. Vsak to by som mal z neho svalovicu na celusti
54-55 max moja preferencia.
-
daniel.daniel
Medium Star
Finalna 60 stupnova teplota je stale medium, meso v strede ruzove. Steaky mi jedia aj male deti a zboznuju ho a nikto nema problem s prezuvanim, meso sa stale rozpada. Kde zvyknes nakupovat meso? Zatial nakupujem len v komercnych retazcoch, ale stretol som sa s par znackami ktore su nepouzitelne.
Podla chuti...mne smakuje cerveno ""krvave". Uz ho takto jedli aj deti na grilovackach a nikto si nestazoval. Ale chapem, neodporuca sa slabo tepelne upravene maso.
Metro, konkretne Policka (cz), Kukkonia (sk) a Krava&CO. Zvykol som castejsie aj z Pavlicke steaky.
Metro, konkretne Policka (cz), Kukkonia (sk) a Krava&CO. Zvykol som castejsie aj z Pavlicke steaky.
-
daniel.daniel
Medium Star
Ano vysie spomenute znacky tiez nakupujem. Obcas najdem pekne kusky aj v Biedronke.
SNS chce zakázať predaj syntetického mäsa - Správy STVR
Podla mna to nedava zmysel z niekolkych dovodov:
- urcite nebude povolene bez dokladneho testovania bezpecnosti
- cigarety su preukazany karcinogen a zakazane nie su
- alkohol je preukazany karcinogen a nie je zakazany, chyba aj varovanie skodlivosti
- spracovane maso je preukazany karcinogen, tiez chyba varovanie skodlivosti, nie je zakazane a je povoleny aj predaj detom
Aky je vas nazor?„Štúdie ukazujú, že by sme vedeli produkciou kultivovaného mäsa ušetriť až 95 percent pôdy, ktorá sa v súčasnosti využíva na chov hospodárskych zvierat a krmivo,“ povedala vegánska výživová poradkyňa Zuzana Chochlíková.
„Štúdie ukazujú, že by sme vedeli produkciou kultivovaného mäsa ušetriť až 95 percent pôdy, ktorá sa v súčasnosti využíva na chov hospodárskych zvierat a krmivo,“ povedala vegánska výživová poradkyňa Zuzana Chochlíková.
„Je podľa nás neakceptovateľné, aby sa takéto výrobky v budúcnosti dostali do obchodných reťazcov a boli predávané slovenským spotrebiteľom. Zákaz sa prirodzene nebude vzťahovať na vegánske a rastlinné výrobky,“ uviedol predseda SNS Andrej Danko.
„Ja osobne nie som nejaký fanúšik umelého mäsa. Pokiaľ by sa aj malo nachádzať na pultoch našich predajní, muselo by mať veľmi jasné označenie. Keď si prečítame ten návrh, rozhodneme sa, aké zaujmeme stanovisko,“ priblížil poslanec Marek Krajčí (Hnutie Slovensko). Syntetické mäso už zakazujú aj štáty ako Taliansko či Uruguaj.
Podla mna to nedava zmysel z niekolkych dovodov:
- urcite nebude povolene bez dokladneho testovania bezpecnosti
- alkohol je preukazany karcinogen a nie je zakazany, chyba aj varovanie skodlivosti
- spracovane maso je preukazany karcinogen, tiez chyba varovanie skodlivosti, nie je zakazane a je povoleny aj predaj detom
Taká SNS klasika. Budú riešiť totálnu chu****, ktorá nikoho nezaujíma. Lebo su sprostí a neschopní riešiť akýkoľvek reálny problém Slovákov. Proste ako v tom vtipe o blbom Janovi, ktorý mláti papekom do potoka, aby odplašil krokodíly (ktoré v slovenských potokoch nežijú).
Faktická poznámka: Všetky tieto umelé mäsá a podobné vegánske imitácie zaznamenávajú totálny prepad predaja posledných pár rokov. Viaceré korporácie ich vyradili z predaja, pretože nebol záujem. Takže je zbytočné to riešiť. Okrem toho problém nie je živočíšna výroba, ale náklady na ňu. Odhaduje sa, že celosvetovo minieme viac ako 3/4 rastlinnej produkcie na kŕmenie zvierat, ktoré potom jeme.
-
Ryan Giggs
VIP
Cigarety a alkohol nie su potravina. Tam nemôžeš robiť analogiu.Dreamer napísal: 02 dec 2025, 19:37 SNS chce zakázať predaj syntetického mäsa - Správy STVR
Aky je vas nazor?
V legislative Sk su alkoholicke napoje zaradene pod potraviny so špecialnym režimom /predaj až od 18rokov, vlastne pravidla pre reklamu/.
Sns sa odjakživa prezentuje ako "strana tradičných hodnôt". To znamena že apriori budu vzdy proti comukolvek novému co sa z tohoto paradigmatu vymyká.A hlavne vedia, že si tym udrzia svojich volicov ktorí maju pocit ze to patri k ich narodnej identite.
Sns sa odjakživa prezentuje ako "strana tradičných hodnôt". To znamena že apriori budu vzdy proti comukolvek novému co sa z tohoto paradigmatu vymyká.A hlavne vedia, že si tym udrzia svojich volicov ktorí maju pocit ze to patri k ich narodnej identite.
To, ze to kupis v potravinach neznamena, ze je to zaradene pod potraviny.
heker
kedže je to urcene na konzumaciu, tak to musi byt vedene ako potravina:
zákon č. 152/1995 Z.z.
Príloha č. 1
n) alkoholické nápoje
kedže je to urcene na konzumaciu, tak to musi byt vedene ako potravina:
zákon č. 152/1995 Z.z.
Príloha č. 1
n) alkoholické nápoje