Tak napr. ludia, ktori su proti konzumacii masa a este tuto “chorobu“ siria dalej ma dokazu nasrat, kedze niektore hodnoty masa sa nedaju nahradit nicim. Poznal som typka, ktory sa tymto nezmyslom riadil roky, dokonca bol proti akejkolvek zivocisnej strave (myslim, ze si hovoril vegan). Chlapec bol ochotny sa kvoli tejto kravine s ludmi hadat do spiku kosti a pritom bolo na nom na prvy pohlad poznat, ze mu nieco chyba- bol vychudnuty, biely, kruhy pod ocami... a najma mu v priebehu tych par rokov zhnili zuby. Netvrdim, aby do seba niekto tlacil napr. tony mastneho sajrajtu, kadejake pomlete humusy bez toho aby mal istotu co je v nich pomlete atd., ale zdravo sa da stravovat aj konzumaciou masa. Napr. take kuracie, ci kvalitne hovadzie maso nemoze nikomu ublizit a taktiez vela zalezi aj od tepelnej upravy masa. A ak mi niekto zacne argumentovat tym, ze sa tieto zvierata krmia sajrajtom, ktory prostrednictvom ich masa konzumujeme aj my, tak nech sa zamysli aj nad tym, ake svinstvo je vo vzduchu a tak aj vo vode a pod. Ci sa nam to paci alebo nie, musime sa spoliehat na to, ze su tu nejake organy, ktore za kvalitu potravin zodpovedaju, aj ked nie vzdy dokonale. Na druhej strane je pravda, ze sam som spokojnejsi vtedy, ked je dobra polovnicka sezona a mrazak mame plny masa zo zvery nasich lesov. Keby som nevyskusal, neveril by som, ako je na chuti takehoto masa citit, ze tie zvierata boli krmene prirodzenym sposobom- v pre nich prirodzenom prostredi. That´s all
No ja som urcite vsezravec a musim uznat, ze nerozumiem vegetarianom a uz vobec nie veganom. Tie zvierata su tu aj preto, aby nakrmili ostatnych. Je to prirodzene...
Na strednej som byval na intraku a obcas sa stalo, ze za cely tyzden som nemal ziadny vyrobok z masa. A nejak mi to ani nechybalo. Takze dobrovolne sa masu nevyhybam, ale ze by som ho musel mat kazdy den na stole, to tiez nie.
Edit: Aby som aj odpovedalna otazku : nie som proti konzumacii masa
tomasito: skvely postreh
ja sa prave tlacim cestovinovym salatom, je chutny, ale bez masa by som nevydrzal, vcera som mal chutnu bravcovinu na sampinonoch a niet lepsieho pocitu, ked sa dobre natlacim dobrym jedlom. nemam problem zjest vegetarianske rizoto, spagety so sojovou omackou alebo ine podobne vegetarianske zradlo, ale maso proste patri k zivotu. predkovia protestujucich clenov PETA tiez nejedavali maso? nech sa uvedomia, nech radsej protestuju proti zlemu zaobchadzanie so zvieratami na farmach a nie proti ich konzumacii...
skenner napísal:BEZ MESA BY SOM ZOMREL ASI SAK TO SU CISTO SPROSTI LUDIA CO MESO NEJEDIA SAK SVINA JE NA TO ABY SA JEDLA SAK JAKY INY UZITOK S NEJ MOZE BYT?
a aky je uzitok z teba, zeby sme ta zjedli ?
niesom proti konzumacii masa, ale ja uz ho jednoducho nemusim. bez masa som najdlhsie vydrzala 3 tyzdne. dnes som zasa dala do pusy prvy raz maso a asi ho zas na isty cas jest nebudem...bolo to v restike a chutilo, ako pokazene. preco som nejedla maso? jednoducho mi prislo zle, ked som si pozrela iste video, ktore suvisi so zivotom zvierat, ktore sa nakoniec dostanu na nas tanier a s ich spracovanim na masove vyrobky. napriek tomu, ze som nejedla maso, nepocitujem nedostatok. rozmyslam o tom, ze budem kupovat len maso od niekoho, kto chova zvierata len tak doma v zahrade. nie vo velkom, lebo cim vacsi podnik, tym vacsi bordel sa robi. ale taketo maso zohnat, to je problem. takze ked taketo maso nebude, nebudem jest ziadne. lahka matematika. ale masa z lidlu, alebo billy sa viac ani nedotknem.
...a este ten link, aby ste vedeli, ako zije vase maso, co jete.
Haliegro, ty si spominala, ze osklbali tie kury zaziva... To ich neosklbali, oni maju perie, ale take biele a riedke, kedze ziju cely cas v klietkach a v takom prostredi... Inac je to podla mna uplne bezne zaobchadzanie so zvieratami chovanymi vo velkom. Ved uz predtym som ti pisal, ze kury sa za nohy zavesia na pas a potom su ponorene hlavou do roztoku s napatim. Musis si uvedomit, ze tam sa musi pracovat rychle a tie kury idu na zabitie. Nemaju cas sa s nimi mazlit ani davat pozor kde a ako ich chytia. To video je podla mna este slaby odvar, to si este nevidela kravske a svinske jatky...
Riesenie pre teba: kup si svinku, vychovaj si ju a urobime zabijacku (pridem ti pomoct), opijeme sa, najeme, bude nam veselo...