STEAM - diskusia / problemy / otazky
-
Corn Flake
Guru wannabe
Re: STEAM - diskusia / problemy / otazky
xixo už bola konverzia na steampipe a celé tf je v common zložke
aha... tak to co mam pod svojim menom su dake zvysky asi
dik
Zdravim. Nakolko je toto diskusia o Steame a problemy snim spojene tak napisem moju vcerajsiu skusenost s hacknutym Steam uctom.
Vcera okolo 20:28 pri pozerani filmu Last Passenger namna vyskocila hlaska na Steame, ze mam zadat znova heslo bo vraj na tomto ucte je uz niekto iny niekde inde prihlaseny.
Samozrejme som skusal zadat heslo no Steam pisal, ze som ho zadal zle. Najprv som si pomyslel, ze som sa niekde pomylil tak som ho zadal znova no neuspesne. Vravim si asi zase padol Steam no beztak skusim stastie. Dal som teda Cancel a Steam mi ponukol prihlasovacie okienko. Skusil som sa teda lognut s mojim druhym uctom. Stalo sa ale to coho som sa obaval. Vravel som si, ze by som trafil moment kedy to akurat nabehlo? Nedalo mi to a pozrel som si friends kde mam aj svoje ostatne ucty a tam vidim, ze som ONLINE. Vtom momente si vravim "ty k**t po***y (nie KoCi
)". Hlavou mi prebehlo, ze co spravim. Kontaktujem support, ale ved ty nez mi odpisu budem mat 49€ z penazenky prec co mam za predaj TF2 itemov (este ze tam nemam ulozenu CC). Vtom momente mi Thunderbird stiahol z mojho e-mailu 3 maily ktore prisli z [email protected]
1) prvy mail info o logine do Steamu nieco ako v pripade ze si nepametate login, ale viete len mail na ktory ste sa tam registrovali
2) druhy mail bol potvrdzovaci kod pre zmenu hesla
3) treti mail bol potvrdzovaci kod o prijati noveho PC pre prihlasenie sa do Steamu cez ten ucet (ved to poznate)
v tom momente ako som toto zbadal vedel som, ze sa dostal aj do mojho mailu. Rychlo som sa prihlasil na email a v podrobnostiach o aktivite uctu vidim pred 4mi minutami aktivitu z IP (27.255.55.77 - Pakistan Karachi). Rychlo som dal odhlasit vsetky ostatne prihlasenia na maily a zapol verifikaciu v dvoch krokoch (SMS kod). Na Steame som si rychlo dal zmenit heslo a prihlasil sa tam. Po prihlaseni namna vyskocilo male okno zo Steamu ze naposledy moj ucet bol pouzity v Pakistane + bola tam IPcka a este nieco. Screenshot som bohuzial nestihol ulozit nakolko som robil strasne vela Copy / Paste veci. Samozrejme chalan sa pokusal dostat do mailu bo prisla mi SMS Notifikacia o kode ked sa prihlasujem, ale ja som uz prihlaseny v podstate bol. Zmenil som teda aj heslo na e-maily (konecne
) a uz bolo ticho.
22:34 mi ale zrazu napisal cez Steam uz zmazany friend na Steame (uz asi viete o koho sa jedna). Nizsie je zkopirovany chat od tohto jedinca.
Tipujem, ze po precitani Vam isto prebehli myslienky a preco si toto a tamto. Napisem par veci aby sme nenatahovali diskusiu na zbytocne otazky.
a) E-mail ktory som mal nastaveny na Steame tam bol nastaveny v momente kedy bol vytvoreny. Na maile nebola aktivna verifikacia v dvoch krokoch (moja chyba). Tento e-mail nebol nikdy pouzity na ine ucely a nikdy som sa tam neskor neprihlasoval bo posta bola nastavena na preposielanie na moj zakladny e-mail. Mail bol vytvoreny po incidente ako boli hacknute serveri Steam fora bo som si myslel, ze ma budu skusat cez mail ktory som tam mal registrovany (vsetko gmail).
b) ak ste prihlaseny na e-maily na ktory je vytvoreny nejaky ucet na Steame je mozne si zistit login a aj zmenit heslo bez toho aby ste poznali povodne heslo.
c) niekto mi pisal, ze moze ist aj o keyloger co je dost nepravdepodobne bo heslo do Steamu nevedel a ine veci kde su €/$, ale len email. Heslo sice bolo stare ktore som pouzival na roznych forach kde niektore "padli" po utoku hackerov no nikdy ako som uz spominal nikde nebol pouzity tento e-mail. Nikdy som nedostal ani ziadny spam do tejto schranky co naznacuje, ze tento mail nebol na liste ziadneho spam bota (ziadny pochybny exe, zip, rar, jar, jpg, pdf subor som nikdy nedostal ani nepametam ze by som dostal).
d) jedina otazka mi vrta hlavou ako zistil e-mail ktory mam priradeny k mojmu Steam uctu. Kde sa tato informacia na Steame zobrazuje verejne uzivatelom? Nemyslim mne v Settings
c) Steam Guard funckia je podla mojej skusenosti aktivna automaticky pri prvej platbe v obchode.
Vcera okolo 20:28 pri pozerani filmu Last Passenger namna vyskocila hlaska na Steame, ze mam zadat znova heslo bo vraj na tomto ucte je uz niekto iny niekde inde prihlaseny.
Samozrejme som skusal zadat heslo no Steam pisal, ze som ho zadal zle. Najprv som si pomyslel, ze som sa niekde pomylil tak som ho zadal znova no neuspesne. Vravim si asi zase padol Steam no beztak skusim stastie. Dal som teda Cancel a Steam mi ponukol prihlasovacie okienko. Skusil som sa teda lognut s mojim druhym uctom. Stalo sa ale to coho som sa obaval. Vravel som si, ze by som trafil moment kedy to akurat nabehlo? Nedalo mi to a pozrel som si friends kde mam aj svoje ostatne ucty a tam vidim, ze som ONLINE. Vtom momente si vravim "ty k**t po***y (nie KoCi
1) prvy mail info o logine do Steamu nieco ako v pripade ze si nepametate login, ale viete len mail na ktory ste sa tam registrovali
2) druhy mail bol potvrdzovaci kod pre zmenu hesla
3) treti mail bol potvrdzovaci kod o prijati noveho PC pre prihlasenie sa do Steamu cez ten ucet (ved to poznate)
v tom momente ako som toto zbadal vedel som, ze sa dostal aj do mojho mailu. Rychlo som sa prihlasil na email a v podrobnostiach o aktivite uctu vidim pred 4mi minutami aktivitu z IP (27.255.55.77 - Pakistan Karachi). Rychlo som dal odhlasit vsetky ostatne prihlasenia na maily a zapol verifikaciu v dvoch krokoch (SMS kod). Na Steame som si rychlo dal zmenit heslo a prihlasil sa tam. Po prihlaseni namna vyskocilo male okno zo Steamu ze naposledy moj ucet bol pouzity v Pakistane + bola tam IPcka a este nieco. Screenshot som bohuzial nestihol ulozit nakolko som robil strasne vela Copy / Paste veci. Samozrejme chalan sa pokusal dostat do mailu bo prisla mi SMS Notifikacia o kode ked sa prihlasujem, ale ja som uz prihlaseny v podstate bol. Zmenil som teda aj heslo na e-maily (konecne
22:34 mi ale zrazu napisal cez Steam uz zmazany friend na Steame (uz asi viete o koho sa jedna). Nizsie je zkopirovany chat od tohto jedinca.
potom som zavrel okno a druhy chat uz prebiehal nieco v smere otom ako chcel a co kupovat atd... ze vraj som bohaty a rozne sracky. Napisal som mu, ze nemam cas pisat, ze pozeram film. On, ze ok ze pokecame inokedy. Ja som ho potom radsej od nervov zmazal z friend listu.Nikdy nikomu neříkejte své heslo.
14. augusta 2013
22:34 - YowZeP: hey
22:34 - Ru[S]ty[K]: what
22:34 - YowZeP: i was so close
22:34 - YowZeP:
22:34 - Ru[S]ty[K]: ?
22:34 - YowZeP: how did you know that i logged in your account ?
22:35 - Ru[S]ty[K]:network snifing
22:35 - YowZeP: c'mon man
22:35 - YowZeP: tell me
22:36 - YowZeP: all i wanted was the nfs
22:36 - YowZeP: and buy keys from your steam wallet
22:36 - YowZeP: can we be friends ?
22:36 - YowZeP právě hraje hru Dota 2. Klepnutím se připojíte.
22:36 - Ru[S]ty[K]: I don't think so
22:37 - YowZeP: like
22:37 - YowZeP: am at gaming zone
22:38 - YowZeP: with 0 access
22:38 - YowZeP: and i was seconds away to loot you
22:38 - Ru[S]ty[K]: I don't know what is gaming zone
22:38 - YowZeP: its like cafe
22:38 - YowZeP: we pay to play
22:38 - YowZeP: but by a normal browser i did all this
22:38 - YowZeP:
22:39 - Ru[S]ty[K]: you hacked first only email associated with account right?
22:40 - YowZeP: wont tell you anything
22:41 - Ru[S]ty[K]: greatI still think gabe secure is poor
22:41 - YowZeP: check out about CCP
22:41 - YowZeP: cyper cafe pro
22:41 - YowZeP: this gaming zone opareted by this
22:42 - YowZeP: software
22:43 - Ru[S]ty[K]: software for cafe gamers
22:43 - YowZeP: yes
22:43 - YowZeP: and limited access
22:43 - YowZeP: and limited apps
22:44 - YowZeP: i dont have my own pc:/
22:46 - Ru[S]ty[K]: what it has to do with hacking Steam accounts O_o
22:46 - YowZeP: keys
22:46 - YowZeP: i love dota
22:46 - YowZeP: i was buying keys from your account
22:46 - YowZeP: and trade it to mine
22:46 - YowZeP: and sell it real money
22:47 - Ru[S]ty[K]:
22:48 - Ru[S]ty[K]: but how ?I don't have CC associated on account
22:49 - YowZeP: ccp secures my own computer
22:49 - YowZeP: its good for you
22:49 - YowZeP: lol
22:51 - Ru[S]ty[K]: oh you mean walletsorry
22:52 - YowZeP:
22:52 - YowZeP: so whats your name
22:52 - Ru[S]ty[K]: I don't have name on internet
22:52 - Ru[S]ty[K]: only IP
22:52 - YowZeP: real life name
22:53 - YowZeP: lol
22:54 - Ru[S]ty[K]: why do you need name O_o I never see you so why you need be a friendly ?
Tipujem, ze po precitani Vam isto prebehli myslienky a preco si toto a tamto. Napisem par veci aby sme nenatahovali diskusiu na zbytocne otazky.
a) E-mail ktory som mal nastaveny na Steame tam bol nastaveny v momente kedy bol vytvoreny. Na maile nebola aktivna verifikacia v dvoch krokoch (moja chyba). Tento e-mail nebol nikdy pouzity na ine ucely a nikdy som sa tam neskor neprihlasoval bo posta bola nastavena na preposielanie na moj zakladny e-mail. Mail bol vytvoreny po incidente ako boli hacknute serveri Steam fora bo som si myslel, ze ma budu skusat cez mail ktory som tam mal registrovany (vsetko gmail).
b) ak ste prihlaseny na e-maily na ktory je vytvoreny nejaky ucet na Steame je mozne si zistit login a aj zmenit heslo bez toho aby ste poznali povodne heslo.
c) niekto mi pisal, ze moze ist aj o keyloger co je dost nepravdepodobne bo heslo do Steamu nevedel a ine veci kde su €/$, ale len email. Heslo sice bolo stare ktore som pouzival na roznych forach kde niektore "padli" po utoku hackerov no nikdy ako som uz spominal nikde nebol pouzity tento e-mail. Nikdy som nedostal ani ziadny spam do tejto schranky co naznacuje, ze tento mail nebol na liste ziadneho spam bota (ziadny pochybny exe, zip, rar, jar, jpg, pdf subor som nikdy nedostal ani nepametam ze by som dostal).
d) jedina otazka mi vrta hlavou ako zistil e-mail ktory mam priradeny k mojmu Steam uctu. Kde sa tato informacia na Steame zobrazuje verejne uzivatelom? Nemyslim mne v Settings
c) Steam Guard funckia je podla mojej skusenosti aktivna automaticky pri prvej platbe v obchode.
Nie, tebe sa nikto nenabúral na steam účet, to sa už dnes v podstate ani nedá pokiaľ má človek zapnutú ochranu steam guard (čo nemá iba blázon).
To kde sa ti nabúral bol email, a to už potom dostať sa do steamu nieje problém.
Ovšem zapnutý steam guard + zapnutá verifikácia v dvoch krokoch na maily je v podstate neporazitelná kombinácia.
Buď rád že si mal rýchle reakcie a nedoplatil si na svoj zle zabezpečený mail
To kde sa ti nabúral bol email, a to už potom dostať sa do steamu nieje problém.
Ovšem zapnutý steam guard + zapnutá verifikácia v dvoch krokoch na maily je v podstate neporazitelná kombinácia.
Buď rád že si mal rýchle reakcie a nedoplatil si na svoj zle zabezpečený mail
To je sice pekne a to viem, ale otazka znie ako vedel, ze ten mail je moj a je asociovany stym steam uctom. Aj keby ten mail hackol dnes ci zajtra je to uplne jedno bo ten mail bol vyuzivany/asociovany len na Steame a nikde ine takze ine veci "háčkovať" nemoze. Nic nan nechodi. Co sa tyka tej verifikacie ako som vravel zapnuta nebola na tom mailovom ucte a ani som nepovazoval za nutne to zapinat nakolko ta adresa neuzrela svetlo sveta a jedina posta zo Steamu bola ihned preposielana na moj aktivny mail kde mam zapnute normalne vsetky secure funkcie.
Toho cloveka som mal dokonca vo friends. Takze isiel priamo po mojom ucte bo isto asi videl pocet hier atd...
Toho cloveka som mal dokonca vo friends. Takze isiel priamo po mojom ucte bo isto asi videl pocet hier atd...
Silno pochybujem že šiel konkrétne po tvojom účte. On si ta dodatočne potom pridal keď už vedel tvoj login a podla toho si ta našiel.
Odkiaľ mal mail je otázne, ak sa semtam prihlasuješ pomocou web rozhrania tak to skoro na sto percent bol keylogger/červ.
Ak využívaš iba thunderbird na prístup k mailu, tak ako jediná možnosť ma napadá že mohol mať zoznam mailov priamo zo steamu nakoľko steam databáza už bola dosť krát napadnutá, a možno je aj dakde výcuc z nej na nete zavesený, už som to párkrát videl (nie konkrétne so steamom).
Odkiaľ mal mail je otázne, ak sa semtam prihlasuješ pomocou web rozhrania tak to skoro na sto percent bol keylogger/červ.
Ak využívaš iba thunderbird na prístup k mailu, tak ako jediná možnosť ma napadá že mohol mať zoznam mailov priamo zo steamu nakoľko steam databáza už bola dosť krát napadnutá, a možno je aj dakde výcuc z nej na nete zavesený, už som to párkrát videl (nie konkrétne so steamom).
On si ma pridal skorej ako sa stal tento incident.
Cez web rozhranie neprihlasujem.
Cez web rozhranie neprihlasujem.
mna zaujima ci si mal slabe heslo.lebo rozmyslam ako sa ti prihlasil.minule som tu mal aj ja temu ked som si vsimol ze sa mi nejaky cinan prihlasil na gmail.vytvoril si nejaky ucet na WoW,no neviem co tym chcel docielit.ale viem ze bolo velke halo lebo par mesiacov predtym sa niekto nabural do gmailu a ja som si hned nezmenil heslo.otazka je ci sa opet niekomu nieco podarilo voci googlu,len ziadne clanky som nepostrehol.
Zaujimave. Toto som nevedel. Len tak mimo misu asi minuly mesiac ci dva mi z nicoho nic prisla SMSka ked som bol na ceste domov z prace (ta stym kodom ked sa prihlasujes do mailu po zadani hesla). Som si vravel, ze kto zase co skusa. Som ihned zmenil heslo po prichode domov, ale je pravda ze ten mail ktory mi dostali bol zalozeny niekedy 2010 a ta verifikacia tam nebola aktivna. Smola no. Este ze to je spojene len so steamom a nie paypalomSon-Goku napísal:mna zaujima ci si mal slabe heslo.lebo rozmyslam ako sa ti prihlasil.minule som tu mal aj ja temu ked som si vsimol ze sa mi nejaky cinan prihlasil na gmail.vytvoril si nejaky ucet na WoW,no neviem co tym chcel docielit.ale viem ze bolo velke halo lebo par mesiacov predtym sa niekto nabural do gmailu a ja som si hned nezmenil heslo.otazka je ci sa opet niekomu nieco podarilo voci googlu,len ziadne clanky som nepostrehol.
Dobrý deň,
chcem sa spýtať ako opraviť CS 1.6, respektíve steam lebo po dákom pošahanom update steamu nepocujem ostatnych hracov, len mi ich meno blika napravo ale nepocujem ich
chcem sa spýtať ako opraviť CS 1.6, respektíve steam lebo po dákom pošahanom update steamu nepocujem ostatnych hracov, len mi ich meno blika napravo ale nepocujem ich
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Klikni na hru daj vlastnosti a kontrolu suborov...
Zdravím
.. mam problem s dotou 2 ... preinstaloval som win nainstaloval vsetky nove ovladace nainstalujem steam potom stiahnem dotu a ked zacnem hrat tak cca po 9 minute to zacne straaasne sekat dovtedy to ide plynulo a po cca 5 minutach to prestane sekat ... a potom zase po nejakej chvili zacne ....skusal som nainstalovat aj starsie ovladace tie povodne ale ziadna zmena ... poradte pls
-
Corn Flake
Guru wannabe
Skontroluj teploty či sa ti pc neprehrieva.
Robi ti to aj v inych hrach ?Respekto napísal:Zdravím.. mam problem s dotou 2 ... preinstaloval som win nainstaloval vsetky nove ovladace nainstalujem steam potom stiahnem dotu a ked zacnem hrat tak cca po 9 minute to zacne straaasne sekat dovtedy to ide plynulo a po cca 5 minutach to prestane sekat ... a potom zase po nejakej chvili zacne ....skusal som nainstalovat aj starsie ovladace tie povodne ale ziadna zmena ... poradte pls
no skusim som aj dragon age 2 a ta ide super
A nie je to nahodou lag ? Lebo to je uplne ina vec. Stiahni si napr. FRAPS a sleduj ako sa bude menit fps.
no lag to asi nebude lebo prave som hral dragon age 2 a tam mi to tiez zacalo sekat a troska aj zvuk
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Sleduj teplotu cpu... nieco sa ti asi hreje ako som pisal aj v inej teme,prippozri drivery na zvuk a grafiku ci mas najnovsie no nie beta
práve som sa nechal oje..ť dosť šikovným spôsobom ... jeden chalan mi poslal túto stránku http://dota2lounges.com/trade=68345474/ že mu tam mám dať komment kedže som na pravom dota lounge dosť často tak som si nevšimol ani to že stránka je dota2loungues tak som sa prihlásil a ešte aj poslal key ktorý to chcelo odomna zo steamguardu ... je nejaká možnosť zachrániť na mojom účte zachrániť nejake veci ? myslím že niekto kto si našiel tie údaje tak sa nemohol prihlásiť .. teda dúfam.. lebo ked si pozerám môj učet cez prehliadač tak je tam že som offline od kedy sa nemôžem prihlásiť a v bacpacku mám stale tie iste veci ... napísal som už na steam guard ale nedá sa nejako ten account instatne zablokovať alebo volačo ?
Nie, už môžeš iba čakať na reakciu supportu, očakávaj že sa to bude riešiť niekoľko dní kým ti účet vrátia. S backpackom sa môžeš takmer s istotou rozlúčiť. Každopádne ten by ma moc netrápil, viac by som sa obával aby mi dotyčný nezabanoval účet, VAC ban je nevratný
PS: prečo si nezmeníš heslo? K mailu prístup máš, to si mal spraviť okamžite
PS: prečo si nezmeníš heslo? K mailu prístup máš, to si mal spraviť okamžite