STEAM - diskusia / problemy / otazky

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Animorph
Expert
Expert

Re: STEAM - diskusia / problemy / otazky

Príspevok od používateľa Animorph »

ano ano, to pozname...

myslel som nieco integrovane ako ma steam (fajn je aj nastavenie velkosti zalohy - v pripade, ze to chcem napalit na cd/dvd).

ano ano, da sa to aj v origine (resp. winrar a ideme).. ale v steame je to pohodlnejsie :P
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rochedo »

A teraz porovnaj aj to ze Steam je tu od roku 2003.
//edit: vymazane chybne info
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

rochedo napísal:A teraz porovnaj aj to ze Steam je tu od roku 2003. Tak snad za 10 rokov mali dostatok casu zapracovat vsetky funkcie a napriek tomu ani za 10 rokov sa im nepodarilo pridat nastavenie rychlosti stahovania..
ty mas niaku ukrainsku verziu steamu? uz niaky ten piatok to tam je a porovnavat ze ktory stahuje rychlejsie, chlapci vam to musi dobre je*at, presne ako pises steam je tu od 2003, logicky je tam vyse uzivatelov, pokial nie je niaky velky sale tak mi to sosa vzdy aspon 8MB/s tak neviem co tu vyplakavate

o origin by som ani nezakopol keby tam ten EjakulatAmericky netlaci svoje exkluzivity
Prílohy
otvor oci kokot.png
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Fakt som asi slepy presiel som vsetko v nastaveniach a nevidel som to :oops: Vdaka za upozornenie.
Ok beriem spat co som napisal. Ale tych 10 rokov stale plati. Preto je trochu odveci porovnavat jednotlive funkcie.

//ale nadavat do ko*ot ? to musis byt riadny primitiv.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Prdlajs, origin je tu od 2005 akurát ho každú chvílu premenovávali. Takže porovnávanie je úplne na mieste.

EA downloader -> EA link -> EA store -> EA download manager -> Origin
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

mal si ty vôbec niekedy EA DM? Je to niečo iné ako Origin..
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Mal, a vždy to bolo to isté akurát to premenovávali lebo sa nevedeli uchytiť. A nebyť prinútenia užívateľov aby ho používali vrátane ukončenia partnerstiev s inými digi distribúciami (monopolné praktiky), tak sa premenovávajú naďalej
Prílohy
eadm.jpg
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

WTF is this?! Ja som mal BF:BC2 cez EADM pri vydaní a bolo to malé škaredé zelené okienko. Toto je zrejme screen tesne pred premenovaním na Origin
xixo22
Star
Star

Príspevok od používateľa xixo22 »

Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Nechapem co tu riesite Origin a Steam.

Origin patri pod kridla EA. Tak ze ponukaju zatial len svoj matros (ano veci od EA Sports atd..) + nejake hry pridruzenych studii ci studii ktore finnancne "dotuju". Dokonca by som to este ani nenazval obchodom. Zo zaciatkov ako spominal Dunlop to bolo take no ako to nazvat... EA proste zistila, ze cez EA Managera maju lepsi prehlad o legalnych kopiach, rychlejsie aktualizacie, statistiky z hardware hracov a najhlavnejsie $$$ cele sumičky z predaja idu na ich ucet ako pri kamenych predajoch.

Steam som zazil este v Beta verzii. Bolo to nutne kvoli CS 1.6ke ked zacianala. Pametnici si isto pametaju. Odvtedy sa dost vysvihlo. Gabe proste svoje myslienky a plany odchodom z MS mohol zrealizovat. Digitalny predaj a distribucia hier (pre PC) bol pre Gabea skvely krok. Momentalne ma Steam v podstate monopol. Ponukaju pre predajcov a vyvojarov vsetko co potrebuju a ak to nemaju v ponuke tak sa snazia co najrychlejsie doplnit do Steamu aby sa neustale prisposobovali poziadavkam trhu.
Ja skor verim, ze projekty ako Origin, Uplay.. su len take "interne" projekty tychto studii/vydavatelstiev hlavne z finanych dovodov. Staci si vsimnut cenu BF4 Deluxe Edition na Origine 69.99€ a v kamenych obchodoch ako PGShop 39.99€ + fyziciky hmatatelne bonuse. Je dost na smiech, ze hra v Deluxe Verzii v kamenych obchodoch + bonuse (nie digitalne) je lacnejsia ako digitalna kopia.

Pametam si hlavne vyroky zo zaciatku ked Steam v podstate odstratoval tuto revoluciu digitalnej distribucie ako sa sirili po nete rozne famy hlavne ta o cene hier, ze nebudu take vysoke kvoli tomu, ze pri digitalnej distribucii odpadaju naklady na fyzicku distribuciu hier, lisovanie hier, balenie atd... no proste same sladke recicky. Tato asi najdolezitejsia "fáma" o cene trvala len par rokov od tohto boomu a ako sami mozeme vidiet ceny su rovnake ba dokonca v niektorych pripadoch vyssie ako v kamenych obchodoch.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla mna sa ceny zdvihli aj kvoli pristupnosti rychleho internetu. Prave v zaciatkoch vela ludi preferovalo fyzicke kopie hier, pretoze si usetrili aj 1-2 dni stahovania. Priebezne sa vsak rychlosti a momentalne je rychlejsie stiahnutie hry ako vylet do obchodu alebo cakanie na kuriera. Kto je pohodlny, ten si priplati, tak to bolo vzdy :)
Neuralizer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Neuralizer »

Po dlhšom čase si otvorím na hojku tému o Steame, že snáď pomôžem s nejakým problémom, ale čo tu nenájdem, posledné strany sa tu len nejaké deti hádajú o tom či je lepší Steam alebo Origin, rád by som vás poprosil aby ste si vytvorili vlastnú tému typu "Origin VS Steam" alebo "Hádky, ktoré nemajú konca". Myslím že som sa jasne vyjadril k tomu, že by sme sa mali vyjadrovať k téme a nie mimo nej.

Takže začnem novú diskusiu:
Mňa napríklad zaujal ten nový Steam Family Sharing, príde mi to zaujímavé, ale videl som aj niektorých ľudí, ktorí sa na to sťažovali. Čo si o tom myslíte vy?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Kto vie ako to bude fungovať. Dúfam že tam dajú obmedzenie typu aspoň 100 hier na steame pre hranie na zdieľanej hry alebo niečo také
Neuralizer
Expert
Expert

Teraz som našiel info o tom, že ak budem chcieť niekomu "požičiať" svoje hry, tak musím dať skoro celý zoznam hier do sharing (nie celý zoznam, pretože nie všetky hry budú podporovať sharing) a následne ak si kamarát doma zapne nejakú hru z mojho zoznamu, tak ja nemôžem hrať nič iné bez toho aby som ho prerušil v hraní. čiže napríklad ak si kamarát zapne moj Dead Space a medzi tým si ja zapnem CS-ko, tak sa kamarátovi vypne Dead Space. To mi príde ako strašná kravina, už aj spravili proti tomu petíciu: https://www.change.org/petitions/valve- ... time#share
a shared library may only be accessed by one user at a time.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Jasné, zrušia to a na steame prestanú vychádzať hry.. Nikto nechce aby sa jeho hry hrali zadarmo
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Asi tak, preboha ludia šak zapnite mozgovú bunku. Valve nieje charita, tým že by povolili požičiavanie hier bez obmedzenia alebo predaje "použitých" hier tak celá digitálna distribúcia ide do kelu.
Je to úplne super vymyslené, dokonca by som povedal že ešte docela povolné čo sa obmedzení týka. A všetko to je robené iba koli doternej EÚ, sami by s tým neprišli.
Neuralizer
Expert
Expert

Ale veď ja chápem, že Valve nie je charita a nenechá to len tak, ale príde mi potom ten Sharing absolútne zbytočný, keď sú okolo neho samé obmedzenia, momentálne v tom nevidím žiadne výhody. Teraz sa snažím pochopiť na čo je to vlastne dobré :D

//autoeditácia príspevku (20 Sep 2013, 17:22)
Fakt je úplne na hlavu aby robili nejaký Sharing, keď im to akurát zníži plat, veľa ľudí by potom nemuselo vôbec kupovať hry, musí v tom byť nejaký háčik.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Dockame sa odhalenia SteamBox-u o 3 dni ?
http://store.steampowered.com/livingroom/

edit:

Here we go: Valve just emailed me to say it will make three (3) announcements next week.
3 ohlasenia ? :shock: SteamBox, Source 2, Half-Life 3 ? :lol:
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Tie 3 ohlásenia budú podľa mňa čisto veci týkajúce sa steamboxu.
Neuralizer
Expert
Expert

Napísať odpoveď