stornovanie objednávky

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
okli
Light Expert
Light Expert

stornovanie objednávky

Príspevok od používateľa okli »

V pondelok som si objednal v jednom eshope mobil. V utorok som si len tak vyťukal ich stránku a už som ten mobil tam nevidel. Tak som im išiel volať, že čo s tým ale číslo je nedostupné lebo majú dovolenku. Tak teraz som sa rozhodol že požiadam o stornovanie objednávky ale to sa dá len do 24 hodín od vytvorenia objednávky inak vraj len s dajakým poplatkom ktorý ani sa nikde nenachádza. Mám už o tom pochybnosti tak prosím o vaše rady a skúsenosti ďakujem.
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujem súrne radu

Príspevok od používateľa rados915 »

Stránka eshopu a typ mobilu?
okli
Light Expert
Light Expert

Prestigio 3540 DUO treba aj stránku nebude to reklama alebo dajake porušenie pravidiel??
rados915
Guru
Guru

Existujú tu témy, kde ľudia píšu skúsenosti s eshopmi, takže môžeš napísať stránku.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

okli napísal:Prestigio 3540 DUO treba aj stránku nebude to reklama alebo dajake porušenie pravidiel??
ty sa bojíš porušenia pravidiel? Veď si ich porušil tým ničhovoriacim názvom témy. Čo teba trápia pravidlá, keď si ich nečítal?
okli
Light Expert
Light Expert

Re: stornovanie objednávky

Sorry v tej rýchlosti som si to neuvedomil ale už som to aj napravil.
rados915
Guru
Guru

A ten eshop teda?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ziadny poplatok nehrozi. Pri nakupe z eshopov mas narok do 7 dni tovar vratit bez udania dovodu v neporusenom obale. Cize logicky si to teraz mozes stornovat kolko len chces a kedy chces a oni s tym spravia velke prd.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

wladas napísal:Ziadny poplatok nehrozi. Pri nakupe z eshopov mas narok do 7 dni tovar vratit bez udania dovodu v neporusenom obale. Cize logicky si to teraz mozes stornovat kolko len chces a kedy chces a oni s tym spravia velke prd.
samozrejme ak to nekupoval z čiech, číny, usa... alebo inej krajiny kde platia iné zákony

a stornovanie a vrátenie sú dve veci. On sa bojí že naletel podvodníkom, a tovar mu vôbec nepríde. Takže pri stornovaní by mu ani peniaze nevrátili
wladas
Redeemer
Redeemer

O platbe vopred nebola rec.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

veľa vecí ešte nebolo spomenutých :)
okli
Light Expert
Light Expert

platbu vopred som nedal pri zadávani som dal platbu v hotovosti.
a skopirujem čo piše v obchodných podmienkach tohto eshopu v spoilery:

Spoiler
1. Kupujúci má právo stornovať objednávku bez poplatku do 24 hodín od momentu, kedy odoslal objednávku. Objednávku je možné stornovať výlučne písomnou formou (faxom, e-mailom), a to doručením písomného storna s číslom objednávky v uvedenej lehote Predávajúcemu. V prípade, že si kupujúci po telefonickom alebo emailovom potvrdení objednávky neprevezme tovar, predávajúci si vyhradzuje právo uplatniť svoj nárok na náhradu vzniknutej škody a to vo výške 25 % z danej objednávky + náklady prepravy k zákazníkovy.
2. Kupujúci je oprávnený bez uvedenia dôvodu odstúpiť od zmluvy do 7 pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru. Ak v tejto lehote Kupujúci odstupuje z dôvodu, že tovar má vady, je povinný to v odstúpení uviesť. Odstúpenie od zmluvy musí byť uskutočnené písomnou formou (list), musí obsahovať všetky údaje slúžiace k identifikácii tovaru, Kupujúceho a Predávajúceho a musí byť vo vyššie uvedenej lehote doručené spolu s tovarom do sídla Predávajúceho alebo do niektorej z predajní Predávajúceho na náklady a zodpovednosť Kupujúceho.
Tovar nesmie byť poškodený, používaný, musí byť v pôvodnom obale a spolu s tovarom musí Kupujúci odovzdať všetky dokumenty týkajúce sa predmetného tovaru (návod na obsluhu, záručný list, doklad o nadobudnutí a pod.), ktoré obdržal pri jeho kúpe. Kupujúci súhlasí a berie na vedomie, že písomnou formou sa v tomto prípade rozumie listina o odstúpení od kúpnej zmluvy podpísaná Kupujúcim.
Tovar sa nevracia na dobierku. Takto zaslaný tovar sa neprijíma a vracia späť.
3. Pri dodržaní vyššie uvedených povinností Kupujúceho, Predávajúci prevezme tovar späť a do 15 dní odo dňa odstúpenia od zmluvy cenu zaplatenú za tovar alebo za službu alebo preddavok, ktorý Kupujúci uhradil za tovar alebo službu, vráti Kupujúcemu vopred dohodnutým spôsobom späť.
4. Kupujúci nemôže odstúpiť od kúpnej zmluvy uzavretej na diaľku najmä v nasledovných prípadoch:
a) ak ide o zmluvu, ktorej predmetom je poskytnutie služby, ak sa služba začala plniť so súhlasom Kupujúceho pred uplynutím lehoty na odstúpenie od zmluvy,
b) ak ide o zmluvu, ktorej predmetom je predaj tovaru alebo služieb, ktorých cena závisí od pohybu cien na finančnom trhu, ktoré Predávajúci nemôže ovplyvniť,
c) ak ide o zmluvu, ktorej predmetom je predaj tovaru zhotoveného podľa osobitých požiadaviek Kupujúceho alebo tovaru určeného osobitne pre jedného Kupujúceho, alebo tovaru, ktorý vzhľadom na jeho vlastnosti nemožno vrátiť.
5. Predávajúci sa môže s Kupujúcim dohodnúť na zrušení kúpnej zmluvy mimo lehôt uvedených vyššie, a to osobitnou písomnou dohodou. V takom prípade je Predávajúci oprávnený požadovať úhradu vzniknutých nákladov a zmluvnú pokutu vo výške 3€ denne z kúpnej ceny, maximálne však do výšky kúpnej ceny tovaru.
6. Predávajúci si vyhradzuje právo zrušiť objednávku a tiež právo odstúpiť od zmluvy alebo jej časti, ak:
a) tovar sa nevyrába alebo sa prestal vyrábať, je vypredaný alebo
b) zmenila sa cena dodávateľa tovaru
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 21:52)
a mobil ešte nie je ani poslaný a nemám ani info kedy bude mal by som byť informovaný E-mailom
wladas
Redeemer
Redeemer

Napisat si tam moze bludy ale len chce. Mame tu ale obchodny zakonnik ktory nieje pre srandu kralokov.
okli
Light Expert
Light Expert

našiel som tento mobil riadne v obchode síce je o 15 € drahši ale radšej by som ho zobral z obchodu a tuto objednávku stornoval
wladas
Redeemer
Redeemer

Ale troska nechapem dovod stornovania. Stornujes len kvoli tomu, ze po objednani tovar zrusili z ponuky? Asi mali posledny kus, nic neobvykle.
okli
Light Expert
Light Expert

a myslím si to, že keď tento výrobok sa nenachádza už na ich eshope tak je to aj dôvod na stornovanie aj mimo týchto pravidiel či?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď Ti príde, jednoducho zásielku neprevezmi.. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

okli napísal:a myslím si to, že keď tento výrobok sa nenachádza už na ich eshope tak je to aj dôvod na stornovanie aj mimo týchto pravidiel či?
to, ci ho maju po tvojej objednavke v ponuke je irelevantne...na stornovanie NEPOTREBUJES dovod.
okli
Light Expert
Light Expert

praveže tento mobil mali objednávať, lebo ho nemali na sklade to som sa dozvedel v komunikacii cez E-mail ešte v piatok a v pondelok už bolo že do 3 dní ale nepísalo, že posledný kus ani nič také a ešte som sa nestretol s tým, že keď je posledný kus tak by ho zrušili ani nie do 24 hod.

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 22:06)
brm: po neprevzatí platíš 25% z ceny a prepravné to je tam tiež napisané ale nie presne v tom čo som kopíroval
wladas
Redeemer
Redeemer

ked poslu tak poslu
ked neposlu tak tvoja smola (zbytocne cakanie) ale riesit nejake stornovania je uplne zbytocne

asi som to nenapisal dost jasne
ty ako zakaznik NEPLATIS NIC pri odstupeni od kupnej zmluvy...to ze to tam predajca ma napisane je druha vec, to ti moze byt ale jedno
Napísať odpoveď