Strana SaS

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: SaS - Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa hughito »

Na druhú stranu, pomohlo by im to? Keby tam šiel Kauflanďák Galko? Ja mám SaSku veľmi spätú práve so Sulíkom, niečo ako SMER a Fico. Pochybujem, že by im po výmene šéfa začali stúpať preferencie, skôr mám dojem, že práve Sulík drží tých skalných.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja mám skôr dojem, že veľa liberálnejšie zmýšlajúcich voličov prešlo kvôli Sulíkovi do PS/Spolu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

prilis to do detailu nesledujem, ale mam pocit, ze uz mu viaceri v strane naznacili, ze by mal dat mozno priestor niekomu inemu. Problemom Sulika je, ze nehra populisticke divadlo co uspesny politik musi robit pretoze vecsina volicov je iba ako stado ktore chce vidiet pekne vysmiate tvaricky ktore im povedia co chcu pocut a on robi presny opak- hovori co si mysli, bez ohladu na to ci sa z toho da vytrieskat politicky kapital alebo nie.
On sa na hlavu strany ani na premiera nehodi, on je dobry ekonom,lenze iba ako "clovek v pozadi" by to ako osobnost nikdy asi nerozdychal, Saska je jeho projekt.
Osobne nevidim ziaden problem ak by sa stiahol z politickeho zivota, volici si sami vo volbach urcuju komu chcu zverit svoju doveru, nasledky /pozitivne ci negativne/ si ponesu v buducnosti sami.
Este pred pol rokom-rokom som mu daval pomeerne velku sancu ze sa po volbach stane hlavou novej koalicie, ale dnes to je uz nerealne, doba sa posunula niekde inde.

ephramko
tiez si myslim, ale to boli vsetci taki skor "okrajovi" volici
hughito
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal:Ja mám skôr dojem, že veľa liberálnejšie zmýšlajúcich voličov prešlo kvôli Sulíkovi do PS/Spolu.
To určite, pretože liberálnosť v Sulíkovom ponímaní sa scvrkla na liberálnosť ekonomickú, inak sa Sulík stal skôr konzervou. Detto sloboda z názvu znamená len slobodu podnikateľským vrstvám. A solidarita... to bolo mimo reality vždy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

liberalnost hned zo zaciatku napr. silno prezentovali navrhom na dekriminalizaciu marihuany /a stale si za tym stoja/ a toto vo svojom programe nemala a myslim ze ani doteraz nema ziadna strana- paradoxne ani lavicove. Dôvod preco to uz v parlamente davno nebolo schvalene je, ze nikdy na to nedostali dostatocnu podporu od partnerov ani ked boli vo vladnej koalicii.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lenže pointa je v tom, že to boli kedysi top témy, na ktorých sa dostala SaS-ka do parlamentu a učarovala toľkým mladým.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

beardie napísal:V roku 2008 sa o ňom asi nevedelo, že je to až taký mafián

Aj preto bol Sulik ochotný stretnúť sa s ním v 2010
Pozrel som si nicholsonovej facebook, ani sa nevyjadrila k tomu že sa stretla s kočnerom a už vonkoncom nebude chciet dať do eteru o čom sa rozpravali. Ale v pohode pre takých slušno voličov to stačí že v roku 2008, to bola taka čierna ovečka skrytá v ohrade.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

stretla sa s nim naozaj, alebo je to len rovnaka sracka, ktoru si tu musel zdielat, ze je romska prostitutka, lebo to povedala daka trapna postavicka na Sobotnom Vysavaci?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Sulík má dobré nápady, plány len on nie je typ človeka, ktorý vie osloviť veľké masy, nie je vodcovský typ ako Mečiar, Dzurinda, Fico. Tí si vedeli vo vlastných stranách spraviť poriadky a každý vedel kto je šéf a čo bude a u Sulíka sa mu veci neustále rozpadávajú pred jeho očami, asi si vyberá zlých ľudí okolo seba.

Všade vyhrávajú voľby charizmatickí vodcovia, silné a dôveryhodné osobnosti, takí tichí slušní sa zriedka kedy dostanú k moci, je to tvrdý boj, samé podrazy, podvody, záplava klamstiev a dezinformácií.
hughito
Redeemer
Redeemer

Strašenie krízou sa tuším stalo novým obľúbeným nástrojom podnikateľov na to, aby nemuseli dvíhať mzdy, prípadne rôznych neoliberálov, aby sa škrtali verejné rozpočty. Veď, treba sa pripraviť na horšie časy.

Jasné, kapitalizmus je cyklický, ale nie každá recesia je na úrovni veľkej hospodárskej krízy. Nevraviac o tom, že dnes sa bavíme najmä o umelom vyvolávaní týchto nálad a vedomých krokoch magorov ako Trump.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

fakt ale je, ze vyroba v priemysle sa v poslednom roku znizovala skoro vsade.
gogo956
Redeemer
Redeemer

uz teraz je situacia taka, ze objednavky v priemysle prudko poklesli a aj niektore velke podniky nebudu mat tento rok ziaden zisk, ba mozno aj vygeneruju stratu. Staci sa pozriet ake slabucke reportuju kvartalne vysledky nemecke firmy a na nich stoji aj pada gro nasej ekonomiky. Takze nejake reci o plosnom zvysovani miezd su uplne mimo, bude velkym uspechom ak sa vyhneme vecsiemu rastu nezamestnanosti.
Suhlasim ze kriza zatial nenastala, ale globalna ekon. situacia je neprijemna. Verim ze Trump viacej obchodne vojny snad nebude prehlbovat. Paradoxne najviac zla zatial plynie od Eu ktora neustale nezmyselne sprisnuje emisne normy pre automobily co enormne zvysuje naklady automobilkam a nepriamo ich nuti podvadzat, za co musia zase hradit obrovske pokuty co oslabilo cele automotive.

Odporucam kazdemu si pozriet financne reporty velkych nemeckych aj inych firiem za poslednych cca 24 mesiacov a veci budu jasne ako slnko.

A co urobila nasa vlada? zvysila naklady pre zamestnavatelov pri nocnej praci, cez sviatky atd. Co je vysledkom? Ze sa rapidne znizili investicie zo strany velkych spolocnosti, konkretne napr Vw, pretoze nikto ho nemoze nutit investovat tam kde sa mu to menej oplati.

Ale urcite suhlasim s tym, ze netreba robit ziadnu hysteriu, 2008 sa opakovat teraz nebude.
Napr Daimler ale uz v 4/19 avizoval zrusenie 10 000 pozicii.
hughito
Redeemer
Redeemer

Treba sa baviť, a na to má málokto gule, o úplnej zmene paradigmy. Furt riešime HDP, rast a "náladu trhov." Pritom planéta kolabuje a HDP ako ukazovateľ je o hovne. V tomto smere určite žiadna budúcnosť nie je.

Takisto ma baví táto debata v kontexte Slovenska, keď opozícia rieši, aký bude schodok atď. Ale už takmer nikto nepovie, že to je aj skrz debilné nákupy vojenskej techniky a stíhačiek, ktoré ale schvaľovali všetci, naprieč politickým spektrom – v duchu militarizmu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 - hlavny dopad v priemysle ma prave automobilny sektor. Je ale kopa dalsich odvetvy kde to nie je take dramaticke. Napr take stavebnictvo nema problem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas

stavebnictvo funguje na projektoch ktore dlho trvaju, preto to nie je dobry ukazovatel aktualnej situacie. Neboj sa, casom aj v stavebnictve bude menej zakaziek- vsetko je so vsetkym prepojene. Ale hlavne si treba uvedomit, ze Slovensko stoji a pada prave na automotive, sme v tomto smere extremne jednosmerne zamerany.

hughito

to by sa musela zmenit paradigma na celom svete v podstate naraz, inac je to iba fantazia
hughito
Redeemer
Redeemer

Stačili by kľúčové krajiny, zbytok sa poddá. Ved ako je to dnes? Pýta sa niekto na niečo Slovenska?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:to je aj skrz debilné nákupy vojenskej techniky a stíhačiek, ktoré ale schvaľovali všetci, naprieč politickým spektrom – v duchu militarizmu.
'Fašisti' stíhačky nechceli. :lol: Inak je známy postoj Sulíka k týmto nákupom?
hughito
Redeemer
Redeemer

Možno v tomto konkrétnom prípade nie, neviem, nesledoval som konkrétne postoj ĽSNS k téme, ale inak zbytočná poznámka, pretože fašizmus a militarizmus ide ruka v ruke – a to platí aj pre chlapcov v zelenom.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Dobre, ale nebavíme sa o politologických poučkách, ale reálnych politických rozhodnutiach, -naprieč politickým spektrom-, v dnešnej dobe.
hughito
Redeemer
Redeemer

Platí to, čo som napísal – teraz naozaj neviem, ako /a či vôbec/ sa k téme vyjadrovali konkrétne ľudia z ĽSNS, ale moja hypotéza je, že keby boli pri moci, nemali by problém s obdobnými činmi (nakupovať stíhačky atď.: lebo obrana, treba chrániť vlasť, atď.). Samozrejme, to zdôvodnenie by bolo iné, pretože v súčasnej situácii išlo primárne o napĺňanie "záväzkov" voči NATO, z ktorého chce ĽSNS vystúpiť. No a asi v tomto bude pes zakopaný, že prečo sa v tomto zmysle vo veci moc (neviem) neangažovali.
Napísať odpoveď