ja sa chcem opytat ze ci sa mi oplati zablokovat kartu uz teraz alebo si pockam do rana ze mozno sa najde? a kde treba volat aby som si zablokoval kartu? kolko by stalo odblokovanie naspät kebyze si na druhy den ten mobil najdem? co by ste mi poradili? mam ist kludne spat a cakat do zajtra (no do dneska uz) s nadejou ze nikto ho nenajde a neprevola mi pausal? hm?
strata mobilu
strata mobilu
no prave som prisiel s diskoteky... a tam som stratil mobil s pausalom... lenze stale iba zvoni a zapne sa odkazovka.. to znamena ze nikto z neho zatial by nemal volat a minat pausal.. keby mal niekto ten mobil tak asi prve ho napadne vyvolavat z neho kazdu chvilu, alebo zahodit sim kartu ze? pokial ho neustrazi pri sebe lebo vie ze je moj..
ja sa chcem opytat ze ci sa mi oplati zablokovat kartu uz teraz alebo si pockam do rana ze mozno sa najde? a kde treba volat aby som si zablokoval kartu? kolko by stalo odblokovanie naspät kebyze si na druhy den ten mobil najdem? co by ste mi poradili? mam ist kludne spat a cakat do zajtra (no do dneska uz) s nadejou ze nikto ho nenajde a neprevola mi pausal? hm?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Predsa Orange linku na cisle 905, resp. 0905 905 905. A ci si to das zablokovat, tak to je na tebe. Ked tam budes volat, tak sa ich predsa rovno spytaj aj na odblokovanie a tak podobne. Mozno bude nutna nova SIMkarta, mozno to blokuju len sposobom ako ked nemas zaplatenu fakturu, netusim, ale urcite ti to povedia na tej linke.
-
MakeFake
Spammer
teoreticky sa da mobil zameriat a odchylka je max. 30 m, ak sa jedna o lacnejsi mobil, do hranice trestneho cinu, tak operator to nemusi riesit a max. ti zablokuje kartu....ale ja osobne by som si ho dal lokalizovat ak sa da...
davnejsie sa mi stalo, ze som stratil mobil...zavolal som nan....a zdvihli to ludia a pockali kym som prisiel pre mobil a dali mi ho... chcem tym povedat, ze stale sa najdu cestny a slusny ludia...
davnejsie sa mi stalo, ze som stratil mobil...zavolal som nan....a zdvihli to ludia a pockali kym som prisiel pre mobil a dali mi ho... chcem tym povedat, ze stale sa najdu cestny a slusny ludia...
-
aughostino
Medium Professional
to s tou lokalizaciou nie je uplne tak ako si myslis, uz davnejsie sme mali prednasku v skole s policajtom tak sme sa ho pytali ako je to s lokalizaciou mobilov a vobec to nie je tak ako v CSI. proste operator ma zo zakona stanovenu lehotu do 1 mesiaca musi zverejnit polohu mobilu ak o to poziada vysetrovatel a pozicia tvojho mobilu spred mesiaca by ti bola uplne zbytocna zeby dalsia diera v zakone?MakeFake napísal:teoreticky sa da mobil zameriat a odchylka je max. 30 m, ak sa jedna o lacnejsi mobil, do hranice trestneho cinu, tak operator to nemusi riesit a max. ti zablokuje kartu....ale ja osobne by som si ho dal lokalizovat ak sa da...
operatorom ide o kseft, im celkom vyhovuje ze si mobil stratil, lebo vedia ze si kupis novy
-
bb5unlock
Light Professional
najdenie strateneho mobilu nie je tresny cin, nikto takyto telefon hladat nebude
pokial by si nahlasil kradez tak ho hladat budu (po urcitom case) ale dopustas sa aj ty tresneho cinu tym ze si klamal
mobil by som si dal zablokovat okamzite, teda ak nemas v plane zaplatit vysoku faktutu za to co ti pripadny nalezca prevola na tvoj ucet
odblokovanie karty je vzdy mozne (pokial telefon najdes), vacsinou ale za poplatok
pokial by si nahlasil kradez tak ho hladat budu (po urcitom case) ale dopustas sa aj ty tresneho cinu tym ze si klamal
mobil by som si dal zablokovat okamzite, teda ak nemas v plane zaplatit vysoku faktutu za to co ti pripadny nalezca prevola na tvoj ucet
odblokovanie karty je vzdy mozne (pokial telefon najdes), vacsinou ale za poplatok
To IMEI cislo je aj na krabici telefonu,a tym cislo sa telefon blokuje nie hlada.SSemteXX napísal:Ten telefón nájdeš len vtedy, keď máš niekde zaznamenané číslo IMEI,je to 13miestne číslo,ktoré sa zobrazí v telefóne po zadaní "*#06#"
Oco minule stratil mobil, zastavil sa na predajni, zrusil tu ukradnutu simkartu a oni mu hned dali novu s rovnakym cislom a pausalom, samozrejme za poplatok.Mobil mu nejak nevadil, lebo aj tak ho uz isiel menit a nemal hodnotu ani 30€.
Inak este v ten vecer, ked volal na svoj mobil tak to zdvihali nejake skur*ene decka a smiali sa.
Inak este v ten vecer, ked volal na svoj mobil tak to zdvihali nejake skur*ene decka a smiali sa.
-
Shark NX
Addict
Prd kolega ... IMEI je cisto Identifikacia na Vysielacoch operatora ... Na Dialku telefon nezablokujes ...valki5 napísal:To IMEI cislo je aj na krabici telefonu,a tym cislo sa telefon blokuje nie hlada.
Tym sa jedine da identifikovat v Sieti.
Hľadanie podľa IMEI len na podnet polícieShark NX napísal:Prd kolega ... IMEI je cisto Identifikacia na Vysielacoch operatora ... Na Dialku telefon nezablokujes ...
Tym sa jedine da identifikovat v Sieti.
Podľa § 88 Trestného poriadku môže policajný orgán požiadať operátora o dohľadanie telefónu prostredníctvom IMEI, prípadne o iné informácie, ak išlo o úmyselný trestný čin - vždy však za dodržania formálnych náležitostí úkonu (napríklad príkaz sudcu). Krádež a lúpež v každom prípade úmyselným trestným činom je. Polícia je povinná prijať každé trestné oznámenie.
Ak sa zistí, že skutok, pri ktorom došlo k odcudzeniu mobilného telefónu, nebol trestným činnom, ale iba priestupkom, polícia postupuje v rámci priestupkového konania. Pri strate telefónu polícia nie je povinná konať. Operátor nie je povinný, ale ani oprávnený dohľadať telefón podľa IMEI priamo pre účastníka, ale len na podnet polície.
Len doplnim niektory profici co sa vyznaju v mobiloch dokazu ten IMEI zmenit hoci zlozitym sposobom,ale predsa.
-
Shark NX
Addict
A kde tam mas informaciu o tom ze cez IMEI blokujes Telefon??
IMEI je prakticky seriove cislo Telefonu pod ktorym sa prihlasuje do siete ...
Operator ho vdaka tomuto cislu dokaze Lokalizovat a to tak ze po prihlaseni do siete je telefon vzdy minimalne na jednej Bunke ...
Bunka hlasi pritomnost Clienta s tymto IMEI a telefon je lokalizovany na presnost +-600m
V pripade ze sa Telefon nachadza v pokryti viacerych Cells (Bunkach) da sa lokalizovat na presnost +-100m
Nadalej sa vsak jedna len o Detekciu ... Neda sa do mobilu odoslat Blokujuci signal ktory by telefon Vypol alebo Zablokoval.
Cize presny opak toho co si napisal.
IMEI je prakticky seriove cislo Telefonu pod ktorym sa prihlasuje do siete ...
Operator ho vdaka tomuto cislu dokaze Lokalizovat a to tak ze po prihlaseni do siete je telefon vzdy minimalne na jednej Bunke ...
Bunka hlasi pritomnost Clienta s tymto IMEI a telefon je lokalizovany na presnost +-600m
V pripade ze sa Telefon nachadza v pokryti viacerych Cells (Bunkach) da sa lokalizovat na presnost +-100m
Nadalej sa vsak jedna len o Detekciu ... Neda sa do mobilu odoslat Blokujuci signal ktory by telefon Vypol alebo Zablokoval.
Cize presny opak toho co si napisal.
Tym telefon dokazu Najst a nie Zablokovat.valki5 napísal:To IMEI cislo je aj na krabici telefonu,a tym cislo sa telefon blokuje nie hlada.
-
hojko
Site Admin
Netrep. Nastuduj si trestny zakon, tj. zakon c. 300/2005 Z. z., konkretne § 236 (v starsich vydaniach § 254):bb5unlock napísal:najdenie strateneho mobilu nie je tresny cin, nikto takyto telefon hladat nebude
(1) Kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
(2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním väčšiu škodu.
Tu najdes spominany zakon: http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/trestny-zakon/
-
bb5unlock
Light Professional
@hojko
este mi definuje co je vec malej hodnoty, neverim ze niekoho odsudia zato ze nieco nasiel a neodovzdal na policiu
kedze kradez do cca 5000Sk (ci kolko to je teraz presne neviem) sa riesi ako len priestupok (vid nasi spoluobcania ktori si privlastnuju veci v obchodoch a nic sa im nestane)
@Shark NX
telefon sa da podla IMEI zablokovat u operatora tak ze operator nedovoli jeho prihlasenie do jeho siete, u nas to ziadny operator neposkytuje ale napr v UK je to uplne bezna vec
samozrejme nie je problem pouzivat takto nahlaseny telefon v inej krajine, kde operator neposkytuje tuto sluzbu (napr SR)
este mi definuje co je vec malej hodnoty, neverim ze niekoho odsudia zato ze nieco nasiel a neodovzdal na policiu
kedze kradez do cca 5000Sk (ci kolko to je teraz presne neviem) sa riesi ako len priestupok (vid nasi spoluobcania ktori si privlastnuju veci v obchodoch a nic sa im nestane)
@Shark NX
telefon sa da podla IMEI zablokovat u operatora tak ze operator nedovoli jeho prihlasenie do jeho siete, u nas to ziadny operator neposkytuje ale napr v UK je to uplne bezna vec
samozrejme nie je problem pouzivat takto nahlaseny telefon v inej krajine, kde operator neposkytuje tuto sluzbu (napr SR)
-
hojko
Site Admin
bb5unlock: Kradez je uz aj ked ukradnes cokoladu v obchode. Ale tu je problem napriklad s podvodmi pri predaji mobilov cez net, ked ti miesto mobilu pride "tehla", tam ide o tr. cin vtedy, ak skoda presiahne minimalnu mzdu, je tak??? Mala hodnota zrejme nie je nikde definovana, takze je to na zvazeni prokuratora.
Inak pozri sem napr.:
Našiel mobil, ktorý si ponechal
Našli kabelku, nevrátili ju, hrozí im rok väzenia
Zatajil nájdený mobil, hrozí mu obvinenie
Inak pozri sem napr.:
Našiel mobil, ktorý si ponechal
Našli kabelku, nevrátili ju, hrozí im rok väzenia
Zatajil nájdený mobil, hrozí mu obvinenie