Štúdium angličtiny na VS

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Niki
Amateur
Amateur

Štúdium angličtiny na VS

Príspevok od používateľa Niki »

Ahojte :) mám takú menšiu dilemu. Chcela by som skúsiť štúdium angličtiny,ale skôr učiteľstvo kombinované napríklad s etikou. Len neviem či by vedel niekto z vás porovnať či toto študovať je príliš náročné v porovnaní s právom alebo teda hlavne či je to rovnako náročné ako študovať prekladateľstvo. Angličtina ma stále bavila a myslím,že celkovo nemám problém s jazykmi, nijako extra nevynikám,ale :D neviem sa rozhodnúť či to skúsiť alebo je to zbytočné a možno by bolo jednoduchšie učiteľstvo NOSky (náuka o spoločnosti) :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Štúdium angličtiny na VS

Príspevok od používateľa guess.whoo »

anglina kombinovana s niecim ako ucitelstvo je jednoducha. urcite sa to neda porovnat s prekladatelstvom alebo pravom
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

štúdium angličtiny a niečoho k tomu je celkom v pohode ..pokiaľ máš nejaké ponatie o angličtine, slovnú zásobu, ktorú vieš neustále uprgradovať je to celkom fajn...s prekladateľstvom sa to nedá porovnať lebo prekladateľstvo potrebuje fakt profesionalnu angličtinu ,,plynule a hlavne veľmi formálne ...nemalo by to vyzerať ako tieto florbalistky ..:D

PS: Je pekné, že sa zaujímaš o školu...ale nie je riešenie hladať si vysokú školu kde budeš porovnávať čo by bolo jednoduchšie ..pri vysokej škole musíš počítať s tým, že sa objavia predmety ktoré ti pojdu ľavou zadnou ale aj predmety kde sa ti nemusí podariť spraviť skúšky na 3 termíny...ale nikdy sa netreba vzdať a pokakať sa už po prvých týžnoch na škole ...Ak máš záujem tak sa naučíš a spravíš každú školu..ak chceš skúšať alebo len isť na vyšku tak to si vyberaj školu čo najbližšie k mestu/dediny odkiaľ si aby si to nemala ďaleko domov ;)

Takže ak máš vzťah k angličtine..a plánuješ byť Mgr. ..tak si už len vyber NOS, Etiku, Filozofiu alebo Dejepis ..a vec vybavena ..
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Angličtina ako učitelstvo je rozhodne jednoduchšia ako prekladatelstvo... Pri prekladatelstve sa priprav, že to nie je iba o výučbe angličtiny. Reálie anglicky hovoriacich krajín (história,geografia), Morfológia a syntax SJ, Teória tlmočenia a vela dalších predmetov, kt. sa ti môžu zdať zbytočné.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

+ právo

ucitelska anglina je vsak naozaj dobra len pre zakladky a stredne skoly. ak nebudes chciet ucit moze stacit pre nejaku firmu, ale pre dennu komunikaciu v jazyku ti to, co ti na tej skole daju stacit velmi nebude. tam budes musiet trosku zamakat individualne
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ono sa to zda jednoduche, ale statnice su masaker, lebo mas pedagogiku, anglinu a napr. tu etiku. hlavne v tom zmysle, ze mas na to velmi malo casu. no stale neporovnatelne s pravom ci prekladatelstvom. s tym uplatnenim to je ale pravda, viac ako SŠ to nebude. iba ak by vojenska akademia hladala niekoho, kto vojakov bude ucit zaklady. teda ak sa nerozhododnes robit si doktorat, aby si na skole ostala
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

alebo zvol taky kompromis co som studoval aj ja. v ruzomberku je odborna anglictina (neviem ako sa vola po novom). bolo to narocnejsie ako pedagogicka anglina (par predmetov sme mali s ucitelmi, ale len zaklady). cele studium v AJ, zaverecne prace v AJ
Niki
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Niki »

Dakujem vsetkym za odpoved,ja som studovala teraz pravo,ale vzdala som to,pretoze to bolo pre mna prilis narocne :roll: preto chcem skusit nieco lahsie a chcela som vediet ako to je s tou anglinou :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

skus to anglinu pre komercnu prax v RK
Napísať odpoveď