Šum v slúchatkách

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
TheBadOne
Amateur
Amateur

Šum v slúchatkách

Príspevok od používateľa TheBadOne »

Zdravím dobrí ľudia, dostali sa mi do rúk Beats Solo HD a trochu nepríjemným prekvapením je, že šuštia. Dôvod prečo sa obraciam najskôr sem a nie priamo na servis je ten, že si niesom istý či sa jedná o chybu alebo vlastnosť. Pri rape, DnB a podobných srandách hrajú perfektne, čisto, s rockom atď. tiež nemajú problém. No akonáhle pustím naplno niečo s klavírom, resp. niečo striedajúce extrémne výšky a basy, občas v pozadí počuť mierne šušťanie. Prejavuje sa to však len ak sú napojené na mobil- nemyslím si však že je to kvalitou zosilňovača, lebo pri napojení na čokoľvek iné čo mám k dispozícii z nich neviem dostať takú hlasitosť ako práve cez mobil. Keď uberiem volume, šum sa stratí. Skúšal som aj iné (lacné, skutočne lacné) slúchadlá čo mám doma, šum bol na rovnakých miestach, dokonca aj pri nižšej hlasitosti. Ale predsa, Beaty sú Beaty... Chcem teda vedieť, či je to chyba ktorú by som mal riešiť, alebo jednoducho vlastnosť slúchadiel pri veľmi vysokej hlasitosti.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Šum v slúchatkách

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Beatsy su Beatsy, teda sunty...
Kazdopadne sluchadla nemaju ziaden aktivny elektronicky prvok, takze sluchadla sumiet uz z principu nemozu. A je uplne jedno ci su to noname cinske za 3 eura alebo highend za 2000. Sumi vzdy zdroj, bud samotny subor alebo sluchadlovy vystup na konkretnom zariadeni. A potom uz len zavisi na citlivosti konkretnych sluchadiel ako velmi sa tam ten sum prejavi.

Kvalitna nahravka na kvalitnom zdroji nebude sumiet na ziadnych sluchadlach.
TheBadOne
Amateur
Amateur

Ryan Giggs napísal:Beatsy su Beatsy, teda sunty...
Kazdopadne sluchadla nemaju ziaden aktivny elektronicky prvok, takze sluchadla sumiet uz z principu nemozu. A je uplne jedno ci su to noname cinske za 3 eura alebo highend za 2000. Sumi vzdy zdroj, bud samotny subor alebo sluchadlovy vystup na konkretnom zariadeni. A potom uz len zavisi na citlivosti konkretnych sluchadiel ako velmi sa tam ten sum prejavi.

Kvalitna nahravka na kvalitnom zdroji nebude sumiet na ziadnych sluchadlach.
Zle som sa vyjadril, moja chyba... Je to skôr nejaké šušťanie alebo pukanie, nie šum.. Jednoducho pri výškach v kombinácii s basmi tam občas počuť niečo, čo tam byť nemá.

PS: Dúfam, že som to opísal správnejšie, ako laik nemám úplne jasno v pojmoch.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked to robi len na mobile a aj na inych sluchadlach, tak z toho logicky vyplyva ze to moze byt jedine mobilom. Keby to bolo sluchadlami, tak sa ti to predsa na inych nestane.
TheBadOne
Amateur
Amateur

Lenže tie iné sú totálny najlacnejší low-end, takže nemôžem veriť tomu čo z nich počujem. Ďalšia vec je, že pri nižšej hlasitosti sa to stratilo- myslel som si, že ak to ide priveľmi nahlas, začína v nich rezonovať nejaká uvoľnená blbosť.

Každopádne som to teraz napojil na domáce kino a po 20 minútach trápenia susedov som zistil, že chyba bude v samotnej MP3, nakoľko som tam počul to isté.

Vďaka za ochotu ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keby si mal napr. poškodenu membranu, tak ti to robi v jednej mušli. Keby v nich malo niečo rezonovať, tak by bola sakra veľka nahoda aby boli poškodene obidve. A takisto by ti to robilo aj na inych skladbach.
Napísať odpoveď