Zdravím,
mám menší problém s jednou staršou zostavou. Bol tam dlhé roky jeden systém a začal blbnúť, tak mi ho známy doniesol, či by som sa mu na to nepozrel. Samozrejme komplet reinštal + ovládače (mám problém nájsť funkčný ovládač zvukovej karty na doske Fujitsu Siemens D1495, len tak naokraj). Problém nastal po nainštalovaní systému a následnom reštarte, po ktorom desktop odmieta po nabootovaní pokračovať na úvodnú obrazovku. Prosto nabehne logo, zmizne a potom čierna obrazovka. Neviete mi prosím poradiť, kde môže byť problém? Za každú radu ďakujem.
Systém nabootuje, no nenabehne
-
zdravotnik
Light Professional
Re: Systém nabootuje, no nenabehne
Inštalácia prebehla v poriadku? Do núdzového režimu sa nedostaneš?
-
zdravotnik
Light Professional
Disk som prebehol HD Tune, nič mu nie je. Inštalácia prebehla bez jediného problému, systém bežal tie v poriadku. Jediný problém je sa do neho dostať
Nerozumiem tomu.
// Nedostanem sa ani do núdzového režimu - ostane to visieť na načítávaní driverov.
// Nedostanem sa ani do núdzového režimu - ostane to visieť na načítávaní driverov.
Po nainštalovaní si nahodil aj nejaké ovládače? (pred tým restartom, po ktorom sa to už nespustilo)
PC beží aj na default drivery. Odskúšal si originálnu inštaláciu v núdzovom režime? Išlo to? Máš dobrú inštalačku Win?
-
zdravotnik
Light Professional
Samozrejme, že som nainštaloval drivery, systém sa reštartoval a spustil sa. Po ďalšom reštarte už však nie. Inštalačné CD je určite v poriadku. A nefunguje žiadna možnosť možnosti vstupu do Núdzového režimu.
Len tak zo srandy som skúsil inštalačné CD Win 7 a nenačítalo ani disky, niečo mi tu potichu hovorí, že odišiel radič ATA na doske, len to by nefungovali ani mechaniky...
Len tak zo srandy som skúsil inštalačné CD Win 7 a nenačítalo ani disky, niečo mi tu potichu hovorí, že odišiel radič ATA na doske, len to by nefungovali ani mechaniky...
Takže rozdielna informácia - išlo to po inštalácii. Takže chyba asi nebude v PC. 
-
zdravotnik
Light Professional
Práveže ja by som povedal, že práve v ňom... Nakoľko odmieta nabootovať aj Live verziu Ubuntu - zobrazí úvodné menu, no ďalej nepokračuje - "zamrzne"