t-com turbo 4G 2 help
t-com turbo 4G 2 help
Ahojte,
Xcel by som si zriadit internet od t-comu bývam v obci mam pevnu linku ked si dam cez web overit ci je dosptupne napise, ze mozne zriadit ....
ale chcel by som vediet ci dosiahnem aj tu plnu rychlost ktora je v zmluve.
Xcel by som si zriadit internet od t-comu bývam v obci mam pevnu linku ked si dam cez web overit ci je dosptupne napise, ze mozne zriadit ....
ale chcel by som vediet ci dosiahnem aj tu plnu rychlost ktora je v zmluve.
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
rychlost 2048/256 dosiahnes v pohode ja byvam tiez na dedine a mavam
http://www.speedtest.net/result/445290640.png
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Np. Hneď prvé odkazy .. http://lmgtfy.com/?q=agreg%C3%A1cia
Čo je agregácia?
Agregáciou sa pri internetových službách nazýva zdieľanie určitého celkového prenosového pásma väčším počtom užívateľov. Popisuje skutočnosť, že jedna kapacita je daná k dispozícii viacerým užívateľom.
Tento jav môžeme nájsť nielen pri poskytovaní internetu, ako jednoduchý príklad môže slúžiť aj bankový sektor – pobočka banky v meste nemusí mať k dispozícii v hotovosti všetky peniaze, ktoré v nej klienti majú uložené. Je veľmi malá pravdepodobnosť, že všetci títo klienti si prídu vybrať hotovosť v jeden deň, preto postačuje len určitá rezerva.
Rovnako je to aj pri poskytovaní internetu – v určitom okamihu pripojená je vždy iba časť zákazníkov, preto poskytovateľ nemusí mať k dispozícii súčet kapacít všetkých zákazníkov. Práve vďaka agregácii môže široká verejnosť využívať nepretržitý vysokorýchlostný internet za prijateľný paušálny poplatok.
Agregácia sa dá vyjadriť aj číselne – agregačným pomerom. Ten sa počíta ako podiel kapacity, pridelenej všetkým užívateľom a súčtu kapacít všetkých užívateľov. Agregačné pomery zodpovedajú istým subjektívnym úrovniam kvality, napríklad:
* 1:1 (bez agregácie) = rýchlosť nie je vôbec obmedzená
* 1:15 = rýchlosť znížená len málokedy
* 1:20 = rýchlosť kolíše a v špičke býva nižšia
* 1:30 = rýchlosť kolíše výraznejšie
* 1:40 = rýchlosť môže klesnúť aj na veľmi nízku úroveň