Tablet - prítlak pera (vyriešené)

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Tablet - prítlak pera (vyriešené)

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte. So svojim tabletom a novšími verziami Photoshopu mám všeobecne problémy. Niekedy to šlo, no tablet robil iba rovné čiary, inokedy to nešlo vôbec, a teraz s novým Winom a novým PS-kom to ide konečne krásne a spoľahlivo, ale PS nereaguje na prítlak pera (Pen Pressure). V Shape Dynamics mám pri kolónke Pen Pressure trojuholník s výkričníkom, takže tam bude nejaká chyba, no neviem aká. Jedná sa o tablet Genius MousePen 8x6 a Photoshop CS6. Skúšal som viaceré ovládače od tabletu, robia to všetky. No samotný prítlak pera funguje, či už v inom softe alebo v tom testovacom okienku v nastaveniach tabletu. Neviete, čím to môže byť? Google mi nedal nič viac ako "Update your drivers" - stále a stále dookola. Vďaka za každú radu.

//autoeditácia príspevku (21 Aug 2012, 1:58)
Po snáď troch rokoch problémov vyriešené! A nezostáva než povedať - God Bless you Windows 8 Enterprise!

Na týchto OS a v týchto podmienkach ten tablet nešiel/blbol pri PS-ku vyššom ako CS3:

Windows 7 32bit
Windows 7 64bit (x86 aj x64 PS-ko)
Windows 8 Developer Preview 32bit
Windows 8 Developer Preview 64bit (x86 aj x32 PS-ko)
Windows 8 Consumer Preview 32bit
Windows 8 Consumer Preview 64bit (x86 aj x32 PS-ko)
Windows 8 Release Preview 32bit

Na týchto OS ten tablet fičí ako švajčiarske hodinky:

Windows XP SP3 64bit (64bit PS-ko)
Windows 8 Enterprise 64bit (iba 32bit PS-ko)

Takže, úplne náhodou som sa dopátral k tomuto riešeniu, vyskúšať aj 32bitové PS-ko na tomto Wine, a viola! Funguje. Čiže od XP jediný OS, kde mi MousePen 8x6 fungoval. Zajtra otváram PS-ko a konečne pohodlne bez obmedzení kreslím! :) :smt006

Snáď niekomu toto pomôže. Vyskúšajte aj iné kombinácie, možno som len ja mal smolu pri iných Winoch.

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2012, 18:29)
Prosím pozor

Spomínal som, že na predošlích OS tablet blbol, no neupresnil som, o čo išlo. Ak si dáte vyhľadať "Photoshop Straight Lines tablet problem", tak vám nájde stovky odkazov, kde majú používatelia tabletov, najmä od Geniusu problém, že im tablet kreslí iba rovné čiary. Na nete existuje kopa fór, kde je tento problém označený ako SOLVED, a ako riešenie uvádzali zvýšenie storage kapacity diskov v PS, odpojenie USB myši kým robíte s tabletom, spustenie PS ako administrátor, alebo dokonca otvorenie PS ikony tabletom. Nič nefungovalo, a ak aj hej, tak dočasne.

Dnes som ale objavil (asi) riešenie tohto problému. Je to v podstate nejaký bug. Skoro každý tablet od Geniusu má tlačítka (New, Save, Back, Undo, Redo,...). Včera ich tak skúšam, a tlačítkom "Back" som spustil tú "chybu" kreslenia rovných čiar. Keď som potom stlačil "Undo", vrátilo sa to. Popravde, nikdy ma nenapadlo spraviť niečo s tými tlačítkami, a asi ani nikoho iného. Klikol som na to vlastne iba preto, lebo sa ma kamarát pýtal na čo to vlastne je. Takže sa pohrajte s tými tlačidlami, ak máte tento problém. Snáď pomôže... :smt006
Napísať odpoveď