Tazka situacia...

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
antonio300
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa antonio300 »

o com to tu pre boha vsetci pisete???!chcete tu podavat trestne oznamenie...vsak podla toho co napisal mlady, tak jeho konanie nenaplna ziadnu skutkovu podstatu trestneho cinu, cize sa nejedna o ziadny trestny cin a uz vobec nie o obmedzovanie osobnej slobody (to si mozete precitat v trestnom zakone, je to §183 z.č.300/2005 Z.z.).To ze ju on sleduje mu nikto nemoze zakazat, a ak by to aj dospelo k zakazu sudom priblizit sa k osobe co je podla mna nerealne je tam hranica,ze sa nesmie priblizit blizsie ako 5 metrov, tym si teda tiez nepomoze.Dalej ako tu niekto spominal, ze to treba dat na sud...zase tym nic nedosiahne, lebo sud podla noveho trestneho poriadku nie je organ cinny v trestnom konani, cize akykolvek podnet alebo oznamenie musi postupit okresnej prokurature a ta to zase postupi policii, takze zbytocne predlzovanie toho co mozu spravit hned.Konanie toho 2 metroveho trula budu aj tak kvalifikovat maximalne ako priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu podla §49 ods.1 pism. d) z.č. 372/90 Zb. o priestupkoch.Po tomto oznameni ktore su povinny prijat maju 30 dni na to aby to nejak vyriesili.Samozrejme si predvolaju toho dotycneho 2 metroveho trula a vypocuju ho k tomu.Ten sa tam dozvie kto na neho podal podnet, a ako to on potom bude riesit neviem...mlady radsej sa neukazuj vonku! :) Dufam ze moje vysvetlenie bolo dost vycerpavajuce...???! :D Radit ti co mas spravit nejdem lebo mam k tomu dost malo informacii.Ale najlepsie bude ked mu ona otvorene povie, ze s nim konci.Ako som napisal zakazat mu aby ju sledoval z urcitej vzdialenosti mu nikto nemoze.A pokial nedojde k nejakemu fyzickemu napadnutiu z jeho strany nemas za co na neho podavat trestne oznamenie (a aj tak sa moze stat, ze to posudia len ako priestupok a dostane pokutu 1000 Sk,-, taky je nas pravny system...!!!), no a ak budete mat stastie chlapca to casom omrzi...
mambo55
Star
Star

Príspevok od používateľa mambo55 »

pan porodca nam to vysvetlil, cize jedina mozna varianta: nami si spolahliveho snipera :lol:
antonio300
Light Expert
Light Expert

s pravnymi otazkami sa obracajte kludne na mna...inak to robim za 1000,- Sk na hodinu :D a ak by chcel poradim aj toho snipera :D
taryi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa taryi »

konecne niekto vysvetlil ze pravnou cestou a cez policiu sa v tomto pripade nikam nedostanes.
a este moj osobny nazor. ak sa s nim nestotoznite, tak sa ospravedlnujem: Kazda zena by mala byt natolko silna (nemyslim fyzicky), aby dokazala chalana s prehladom poslat niekam. Ked chalan dolieza, prenasleduje, jednoducho by si ho mala vediet prestat vsimat. Ved on to nemoze robit do nekonecna. A cim viac to bude robit, tym byt na neho tvrdsia. Vykricat mu ze nech ide niekam a ze viac sa s nim bavit nebude. A ani sa nebude..(samozrejme to az po tom, ked nepomoze slusny pokec o tom vsetkom). A nie robit zo seba (s prepacenim) chuderku. Ja chapem ze je vela slabych zien, ale aj tie sa obcas musia postavit na vlastne nohy a urobit nieco zo svojim zivotom.
Potom mam este jeden nazor k takym chalanom co doliezaju ale to mozno nabuduce :)

a tebe by som poradil len tolko, ze zatial by som sa s nou stretaval tak aby o tom on nevedel, a ked chalan dusevne dospeje a pochopi ze svojmu rozchodu nezabrani tak to uz bude v pohode. teraz sa mozes len porozpravat s tou babou o tom, aby bola dost silna. Pretoze baba ma problem, namocil si sa do toho aj ty, a problem treba co najskor zacat riesit. v tomto pripade by som riesil razne, ako som napisal bv predchadzajucom prispevku. Ked to budete odkladat tak to bude len horsie. a este tolko ze vyriesenie problemu nie je lahke ale vzdy sa to da.
inak ani neviem kolko ma baba rokov, asi je este mlada (resp. nedospelá), tak je normalne ze neni dost silna a preto botrebuje dodat odvahu a na to si tu ty aby si jej bol oporou.
tak. ak sa vam nelubi, tak si ma nevsimajte, ale snazim sa poradit.

Obrázok
novacik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa novacik »

:o dakujem za vycerpavajuce rady :> jo musi to skoncit ona.. len ona nechce, kvoli tomu aby som si to neodniesol ja :/ je to dost zacarovany kruh,kde je jediny problem jeden psychopat..
taryi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa taryi »

preto jej musis povedat ze do toho ides aj s tym rizikom. ked chces.
a keby nieco, tak par faciek este nikoho nezabilo ale to uz srandujem :)
SHiFTeR
Star
Star

Príspevok od používateľa SHiFTeR »

Inak to je pravda. Ked sa Ta dotkne, uz je to trestny cin. A takisto ak sa aj on jej dotkne... :wink:
novacik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa novacik »

keby to skoncilo pri fackach, tak to by som siel rovno za nim :D
antonio300
Light Expert
Light Expert

SHiFTeR napísal:Inak to je pravda. Ked sa Ta dotkne, uz je to trestny cin. A takisto ak sa aj on jej dotkne... :wink:
tak to si kamarat trochu vedla...nejdem vas tu zatazovat pouckami co je trestny cin a aky je rozdiel medzi priestupkom.Ale len maly dotaz k tomu, moze ti aj ublizit na zdravi(co je zase presne definovane v tretnom prave) a stale to moze byt len priestupok ako som uz pisal, pretoze sa posudzuje dlzka PN-ky a pokial je to do 7 dni, tak sa nejedna o trestny cin.Sice podla zakona sa ma prihliadat na dalsie veci, ktorymi vas zase nebudem zatazovat, ale funguje to tak, ze policia sa riadi hlavne dlzkou praceneschopnosti.Tak uz prosim vas zabudnite na trestne ciny a trestne oznamenia...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

antonio300 napísal:tak to si kamarat trochu vedla...
Moje slova, po zacitani do tohto vlakna som chcel tiez nakopnut ASPI a naservirovat sem zopar §, ale ako vidim niekto dost chytry to uz spravil za mna. Nemozem nez suhlasit s jeho slovami ohladom pravnych krokov... treba sa drzat pri zemi, pokial nemate hmatatelny dokaz vyhrazky, fyz. ublizenia (posudok lekara) alebo nieco podobne, tak termin "trestne oznamenie" by som pouzival, so vsetkym respektom, prinajmensom opatrnne... zaujimalo by ma do akej velkej miery je ten borec "mafik", dalej kolko ma on, ty a ta holka rokov. Rodicia s tym podla mna spravia hovno, skor to este skomplikuju. Preto sa pytam na ten vek. Inac s tymi mafikmi je to zlozite, doporucujem potichu pozistovat co sa len da, nakontaktovat znamosti atd... mal som podobny problem na strednej, kde vsak boli trosku prehodene role. Boli sme s chalanmi na lyzovacke a oni v mojej nepritomnosti posielali z mojho mobilu sms jednej kamaratke (akcia sms na ET cez vikendy zadara...) a bolo ich VELA a boli veru vselijake. Az jej nabijak dostal do ruk telefon, potom ma kontaktoval atd... lenze ja som si o nom zistil co sa dalo a poslal ho do pecka. Ibaze chalan robil na ministerstve (to som nevedel) a tak sa stalo ze som mal v jeden krasny den odvoz zo skoly vladnym bavorakom v zeliezkach na vysluch, ohladom pristupu k informaciam na "vysokopostavene osoby" a moc velka sranda to nebola a len tak-tak som to uhral. Takze opatrnne...
mambo55
Star
Star

Príspevok od používateľa mambo55 »

taryi napísal:preto jej musis povedat ze do toho ides aj s tym rizikom. ked chces.
a keby nieco, tak par faciek este nikoho nezabilo ale to uz srandujem :)
len aby to nebol taky IQvak, ze by namiesto faciek nenahodil päste, kolienka, a mafianske eso 9mm... budes mat potom o jednu dieru naviac v tele...hadam si zvyknes
ale ak chces vediet co by som urobil, ja,:
s dotycnou by som sa riadne porozpraval, najlepsie u nas(kedze je to spoluziacka, ucivo,...) a riadne by som jej dohovoril, uprimne by som jej povedal co k nej citim :oops: ci ma taky ten pocit, ku mne a ak by to nezabralo... mam kamosov, co sa ma hadam zastanu, a uz by to islo... vyfucane gumy, znak prec, znacky prec... klucom po laku, ...a tak, ale to som ja... :oops: :D
neviem ci natom prispevku bolo nieco poucne, ale je to iba moj nazor k dannej teme :lol:
antonio300
Light Expert
Light Expert

k6 napísal:Moje slova, po zacitani do tohto vlakna som chcel tiez nakopnut ASPI a naservirovat sem zopar §, ale ako vidim niekto dost chytry to uz spravil za mna..

ja len tolko, ze som to nemusel pozerat na ASPI...ja s tym trestnym pravom robim kazdy den.A kedykolvek rad poradim....
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

antonio300 napísal:ja len tolko, ze som to nemusel pozerat na ASPI...ja s tym trestnym pravom robim kazdy den.A kedykolvek rad poradim....
No ved to som ani nenapisal, z odpovedi citit fundovanost, takze nepochybujem ze s tym robis. Cez ASPI nejasnosti a problemy riesim ja. Samozrejme to sa neda porovnat s pracou cloveka ako ty. Inac nemas update do ASPI? :D
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

ten chalan to nema v hlave v poriadku,mal by tu babu pochopit ked mu povedala ze uz s nim nechce mat nic a nie za nou furt doliezat
jedine riesenie je policia a rodicia
r4wMUnt34q
Star
Star

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

RAON napísal:ten chalan to nema v hlave v poriadku,mal by tu babu pochopit ked mu povedala ze uz s nim nechce mat nic a nie za nou furt doliezat
jedine riesenie je policia a rodicia
Uplne suhlasim.
Napísať odpoveď