Telemarketing?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
94Tomas94
Zablokovaný
Zablokovaný

Telemarketing?

Príspevok od používateľa 94Tomas94 »

Ahojte :D
Prišiel som sa Vás spýtať sem ohľadom jednej brigády, konk. telemarketingu.. Jedná sa o spoločnosť Adela Cal s.r.o. . Počul už niekto o nej? Alebo poznáte niekoho kto tam pracuje? JA som totižto počul, že oni sa predtým volali One Call s.r.o. a nevyplácali jednoducho výplaty.. bolo to aj v PAľBE. Ak niekto vie , o čom hovorím, bol by som rád keby ste mi pomohli. Totižto oni majú fix 1,66€ / hod + podľa odvedenej práce. Nie je to zlá brigáda, len neviem aký je tam teraz systém.

Mám ešte jednu otázku : čo by som mohol spraviť, keby som si tam odrobil napr. mesiac a oni mi nič nevyplatia? A trestné oznámenia nepomáhajú :(
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Telemarketing?

Príspevok od používateľa citizen »

Potrebujes mat niecim dokazane ze si nerobil.ak by ti nevyplatili tak ich mozes dat na sud cez advokata ale ten si vypita aspon 200 eura...
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Neni to len tak, potom sa to taha, firma moze nahlasit insolvenciu, alebo bankrot alebo cokolvek sa v tychto pripadoch robi a potom ti to uz nevyplatia nikdy.

Na taketo firmy fakt bacha, aj ked si v prave a aj ked ti to sud chce uznat, bude sa to tahat a na konci nemusis vybavit nic.

Celkovo je Telemarketing dost zloba, tak ale to asi vies do coho ides.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

94Tomas94 napísal:Ahojte :D
Prišiel som sa Vás spýtať sem ohľadom jednej brigády, konk. telemarketingu.. Jedná sa o spoločnosť Adela Cal s.r.o. . Počul už niekto o nej? Alebo poznáte niekoho kto tam pracuje? JA som totižto počul, že oni sa predtým volali One Call s.r.o. a nevyplácali jednoducho výplaty.. bolo to aj v PAľBE. Ak niekto vie , o čom hovorím, bol by som rád keby ste mi pomohli. Totižto oni majú fix 1,66€ / hod + podľa odvedenej práce. Nie je to zlá brigáda, len neviem aký je tam teraz systém.

Mám ešte jednu otázku : čo by som mohol spraviť, keby som si tam odrobil napr. mesiac a oni mi nič nevyplatia? A trestné oznámenia nepomáhajú :(
Osobne v telemarketingu pracujem už rok a pol. Z pozicie operatora som sa prepracoval na poziciu garanta projektu, takže sa pokúsim Ti pokúsim objasniť brigádu v telemarketingu ako takú.
O danej firme som nepočul, OneCall sú skrachovanci (to nehovorím ako osopovanie sa na konkurenciu, ale ako chladný fakt). fix 1,66€ je celkom fajn, máš aspoň akú - takú istotu. Pokiaľ chceš zarábať slušnejšie peniaze hlavná zložka Tvojho platu budú odmeny. Neviem, ako je to nastavené vo firme kam sa hlásiš. Najhorší možný variant sú percentá. Nastaví sa cieľ (vysoko nereálny) a pokiaľ splníš napr od 0-30% máš 0€ ak od 30-50% máš 200€, 50-75% 300€ a tak ďalej. Lenže percentá sa dajú veľmi ľahko obísť a robia sa na tom docela slušné odrby. Lepší systém je stupňovanie. Trebárs 1-3 zmluvy máš za každú 1€, 3-6 - máš 2,5€ za každú, 6 a viac - máš 5€za každú. Každá firma to má inak nastavené. Dôležité je aj to, či si hodnotený za navolané zmluvy, alebo tzv. OK zmluvy - ktoré už prešli odposluchom a spĺňajú všetky povinné body a komunikačné štandardy. Ak nie, zmluva je vrátená na prevolanie. Buď Tebe a v tom prípade ju máš zaplatenú, alebo supervízorovi a nemáš ju zaplatenú. To je ale tiež veľmi individuálne. Vrátené zmluvy si však treba veľmi úzkostlivo strážiť a inrormovať sa o nich na konci smeny. Inak sa Ti totiž môže stať, že budeš rátať s výplatou 650€ a dojde Ti 400 a nebudeš vedieť prečo... Ďalší faktor, je produkt, ktorý predávaš. Ak je dobrý, ľudia sa chytajú a dá sa slušne zarobiť. Potom je už len na Tebe, aby si mal kvalitné hovory. Výplaty si zistíš tak, že sa spýtaš operátorov, ktoí tam robia už dlhšiu dobu - či chodia na čas, či chodí toľko, koľko má atď.
Ale celé je to hlavne o Tebe. Pokiaľ máš rázne vystupovanie z ktorého plynie charizma aj cez telefon, tak do toho choď. Pokiaľ si skôr uzavretejsí typ, ktorý nemá príliš výrazné vystupovanie a má problém s oslovením cudzích ľudí, tak skúsiť to môžeš, ale je v tom menší potenciál. Za skúšku však nič nedáš - každá skúsenosť je dobrá! :wink:
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ono ak chces telemarketing v blave tak ja som jedno leto robil v europe calling v BA a bolo to celkom fajn akurat niekedy sa stalo ze ma ludia poslali citujem: Pal do pi*e. K tym vyplatam: Ked nevyplacaju tak mozes podat trestne oznamenie ale zaoberat sa tym nikto nebude ked to poda jeden clovek :-) Osobne som na telemarketingu vydrzal len dva mesiace pretoze ma to nebavilo, aj ked vyplata bola na slovenske pomery viac ako slusna. Ako napisal kolega vyssie: ak si fakt dobry v komunikacii s ludmi tak do toho chod a zarobis si. Tiez hlavne obehaj viacero takychto firiem a oboznam sa ake produkty predavaju(napr je rozdiel ked ponukaju pausaly ktore vacsina ludi nebere, alebo nejaky prestup do inej zdravotnej poistovne kde ludia ziskaju rozne benefity). Kazdopadne vela stastia :)
94Tomas94
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa 94Tomas94 »

Ďakujem , za informácie. Ja teraz momentálne pracujem ako telemar.operátor konkr. v BA - Crystall Call , ale som nespokojný, nemajú tam fixnú čiasku čiže začínam od nuly, a predávam momentálne bambusové ponožky ako aj moji kolegovia.. platené je to 1€ za záujem.. Minule som nemal záujem asi hodinu a pol..čiže ako keby som im tam robil 1,5 hodky zadara..(pripomínam že je to práca dosť náročna hlavne na psychiku a dosť z toho bolí huba :lol: ) ale toto je dobrá kampaň.. predtým som mal platenú 0,17€ za záujem.. to som nemal viac ako 1€ na hodku..mizerné..

AK by niekto vedel o nejakej brigáde čo sa týka telemarketingu mohol by dať vedieť..bol by som len rád..samozrejme že príjmem aj inú brigádu..ale toto ma tak oslovilo..mám nato vlohy, aj práca mi ide celkom dobre, ale to ohodnotenie je veľmi slabé..šak uznajte sami..

Dnes je si ťažko nájsť nejakú dobrú brigádu..aj tak dakujem za príspevky..
a k tomu podaniu trestného oznámenia : trestné oznámenie na firmu One Call s.r.o . nepomáhali, keď ich nebolo 40 tak ani jedno..bolo to dokonca i v Lampárni .. (Kamošovi nevyplatili sumu cca 150€ najprv si to od nich vymáhal, potom sa s nimi pohádal, a nakoniec im rozbil notebook :) no nie celý, niečo z klávesnicu porobil- ale to už ani neviem ako bolo riešené ) :D
divat_lady
Novice
Novice

Príspevok od používateľa divat_lady »

Ano je to pravda, ja som tam brigadovala a mozem to potvrdit. Nevyplatili mi mzdu ani mesiac august a za jul som dostala 10€, kedy som tam brigadovala polovicu mesiaca. Kazdy tyzden robia s ludmi pohovory, tito ludia tam vydrzia max. tyzden a ootom odidu,lebo zistia ze to je mizerns robota. Za ten tyzden im tam ale spravia dostatocny pocet zmluv a tito ludia dostanu minimalne penuaze slebo ziadne. A medzitym naberu novych ludi, ktoryh zase vyuzivsju s tak sa to stalr opkskuje. Vyuzivaju diery v zakonniku prace, spravia s vsmi nevyhodnu dohodu o vykonsni prace a podla zakonnika prace vam nemusia vobec vystavit doklad o odpracovsnych hodinach. A je pravda, ze su byvsli one call, je to aj v orsr. takze su to ti isti skrachvanci, len uz zmenili nazov. Ale pokisl vam vyhovuje otravovat ludi ktori vam budu skladat telefony a este k tomu zadarmo, tak nech sa paci.

//autoeditácia príspevku (09 Nov 2012, 13:12)
A co sa txka toho fixu 1,66€, ten bude vyplateny, len ak budes mat uspesnost nad 0,25% a odrobis min. 40 hod. do mesiaca. Ale ako som uz spominaka, oni nevedu tvoju dochadzku a tym padom si nemas ako skontrolovat, ze si odrobil 40 hod. A stazovat sa mozes na kamparni, pokial neas zvysne peniaze na advokata.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ty vole jake prachy za telefonovanie, skoda ze sa neznesiem s ludmi :mrgreen:
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Momentálne sa plat v telemarketingu (tu v Brne) pohybuje od 80kč do 120kč/hod + bonusy, škoda len že by som na to nemal žalúdok neustále niekoho otravovať. Sám viem ako ma to vytočí keď mi niekto taký zavolá.
Napísať odpoveď