Thajsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Thajsko

Príspevok od používateľa TommyHot »

Moze byt, ale ja osobne necestujem bez toho aby som vedel kde prespim. Vzdy si radsej vsetko riesim dopredu ako potom unaveny z cestovania hladat noclah.
depi
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa depi »

Ockovanie - na tych klasickych turistickych miestach v TH je to ok, ak by si isiel do pohranicnych oblasti s Kambodzou tam to moze byt horsie, hlavne malaria a pod. Zakladne ockovanie sa inak odporuca zltacka A+B a brusny tyfus.

Ubytovanie - da sa aj na mieste, budu sa o teba bit, ale zase mozu nadhodit ine ceny a nevies do coho ides (ja napr. potrebujem mat vsade net kvoli praci atd., a na to potrebujes precitat ratingy hotela aby si zistil ako to s hotelom naozaj je) a ako TommyHot hovori, je to len zbytocny stres. Ak si este v Azii resp. v TH nebol, tak aspon tie prve noci si rezervuj. Ak si dobrodruh, nemas velky bagel nemusis, na ulici spat nebudes. Nasadnes do taxika povies, ze chces ubytko za tolko a zobere ta.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Prave som dnes riesil nieco podobne, ubytovanie je sice prijemne lacne, bohuzial letenky (500+) su trochu vela a tym padom je dovolenka rovnako draha ako kdekolvek inde :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

500+ do azie? ved to je mrte lacne.. na taku vzdialenost sa standardne lieta za 1000+
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Radsej dat 500 eur do Azie a zit tam za 500 eur dalsi mesiac, nez ist za 150 do Talianska ci Spanielska a tam minut dalsich 1000.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Letenku som bral cez Pelikan, bohužial ich systém nieje úplne aktualizovaný a letenky, ktoré mi ukazovalo ako voľné, mi po vyplnení všetkých údajov o pasažieroch vypísalo, že sú neaktuálne. Stály 630, let 16 hodín z viedne. Avšak ako hovorím, aj napriek tomu že let udávali ako voľný, tak sa nedal kúpiť. Nakoniec som zobral za 560, ale let je z prahy a bude trvať 28 hodín, takže sa mám na čo "tešiť"... Tie očkovania zrejme absolvujem a asi aj to ubytovanie rezervujem. Ale ako som spomínal, asi týždeň ostanem v Bangkoku a potom cca týždeň ko Samui, alebo ko Tao. Hlavne by som chcel aj ten kurz potápačský. Nevedel by si mi prosím ťa depi zistiť, koľko za ten kurz zaplatím a koľko bude trvať ?
depi
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Bushido - letenky si mohol kupit priamo, idealne si to vyhladat cez skyscanner.net, pelikan je tiez dobry na hladanie, ale zbytocne im platis proviziu :)
Tie kurzy stoja tusim od 13-16 tis. THB (na ko tao tusim aj menej, tam su vlastne len same skoly tj. vacsia konkurencia) a trva to okolo 3 dni. Mozno by som sa k tebe aj pridel, tiez to uz dlho planujem urobit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bushido: Pelikan vyhladava letenky presne podla zadania. To co si ty objednaval boli zrejme akciove letenky, teda podmienkou boli, aby medzi priletom a odletom bola napriklad aspon jedna nedela alebo stvrtok. Tam pri tych akciach vyhladavanie nefunguje hned, ale az neskor. Keby si hladal normalne cez vyhladavac, teda si zvolis Praha/Vieden a prilet do Bankgoku, zvolis si termin, tak sa dozvies realny stav.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Veď som si skúšal aj vyhľadať, ale boli podstatne drahšie... asi mi 100-200 eur nestojí za to, že budem mať pohodlnejší let... Berem to ako zážitok, uvidím kúsok Amsterdamu a kúsok Číny pri medzipristáti... v Amsterdame budem 5 hodín, tak si tam môžem ísť niekde vypýtať nejaký model na dobrý 16 hodinový spánok v lietadle z Číny do Bangkoku :D

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 13:21)
Inak 13-16 tis bahtov je dosť veľa za kurz, keď tu sa dá spraviť za 150 eur, cez nejakú zľavu...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Turci majú akurát ponuku do Bangkoku http://www.turkishairlines.com/en-at/fl ... EB78F1BBKK
depi
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Na tom Ko Tao to bude urcite lacnejsie, okolo tych 9-10k. Tu si ale zaplaves maximalne v bazene alebo v nejakej kacorine. Ko Tao mas jedno z top/oblubenych diverskych lokalit.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Trochu som googlil a našiel som tam za 9 tis, to by sa dalo... Ale neviem či tam ešte nebude treba niečo doplatiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Riesil niekto ockovanie, tj. preockovanie tetanus a potom ockovanie brusny tyfus + zltacka A+B, pripadne len A??? Predbezne som prebehol internet, tak ze sa urcite odporucaju. Na tetanus som sa pytal dnes obvodnej lekarky, ze mi da recept, pojdem do lekarne po ockovaciu latku a pichne mi to ked vyzdraviem. A ze po dvoch az troch tyzdnoch mozem ine, ale ze tyfus este neockovala.

Tak som pozeral na internete, je mozne kupit aj ockovaciu vakcinu, kde je dokopy tyfus+A+B, pripadne aj tyfus+A (ale tato dvojkombinacia sa na Slovensku nepredava). Trojkombinacia je dost draha a ze zltacka B nie je az taka dolezita.

Daval sa niekto pri exotike zaockovat a ak ano, tak ktora kombinacia???
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ja som sa ockoval proti zltacke A+B, tetanus som mal par rokov dozadu, a brusny tyfus som neriesil. Vyhoda je ze Dovera preplaca az 50% z ockovania (max do nejakych 75e) na hepatitidu A+B. Jedna sa o 3 davky (0., 1. a 6ty mesiac), uz po 1-2 ockovaniach je to ale v pohode a mas vytvorene protilatky. Co sa preplacania tyka, zalezi aku mas doktorku. Niektora ti prepise rovno 3 vakciny, ktore si uskladnis doma alebo u nej v ordinacii, tym padom mas na blocku 3 vakciny a mozes si rovno poziadat o preplatenie (na ucte to bolo do 3-4 dni od osobneho podania ziadosti na pobocke), moja doktorka to takto nechcela robit, tak som zakazdym dostal recept na 1 vakcinu, takze o preplatenie si budem moct poziadat az niekedy o 4-5 mesiacov. Co som pocul, tak napr. VSzP preplaca len nejaku smiesnu sumu pri zaockovani.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

U preplacani v Dovere som cital, je to polovica ako vravis, teda cca. 75 eur. Co je celkom fajn, myslim. Kamarat ked cestoval do Liberie, tak chytil brusny tyfus a opisoval mi ako sa to u neho prejavovalo, ake mal problemy a bolesti, ako skoncil v nemocnici a to za tych 15 eur veru nestoji (tolko stoji vakcina), pripadne trojkombinacia tyfus+A+B. Dnes som volal na oddelenie cudzokrajnych chorob, kde sa to ockuje, ale nikto tam telefon nebral. Tak som sa pytal kamarata, ze ako to riesil, tak povedal, ze tam telefon zasadne asi nedvihaju a jedina moznost je ist tam osobne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Keď som sa pred pol rokom zaujímal o Indiu, tak tam bolo odporúčané len trojkombo tyfus+A+B a tetanus, spolu okolo 300 euro, ale ze je dobre to mat keď ideš kamkoľvek. Do Thajska by som to asi chcel
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je trochu drahe beardie. Pretoze tetanus stoji 5-6 eur, dokonca mi kamarat vravel, ze to preplaca cele poistovna. Napriklad tento liek je proti tetanusu a podla popisu je cely hradeny poistovnou: https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/d ... 30294.html Na tyfus je liek Typhim, ten stoji okolo 15 eur. Zltacka A+B stoji okolo 150 eur, tj. 3x vakcina, trebars Twinrix Adult: http://www.liekinfo.sk/liek-twinrix-adu ... -%29-29756 (v tomto pripade 3x43,15=129,45 eur). Medzinarodny ockovaci preukaz stoji 10-15 eur, v Bratislave udajne za to dokazu zapytat 20-30 eur, pritom ide o kusok papiera. Takze 300 eur, ktore opisujes su prehrane, realne je to niekde na polovici. A za predpokladu, ze mas poistovnu Dovera a vratia ti polovicu zo sumy za zltacku A+B, tak sa dostavas pod 100 eur za vsetko.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

konkretne v mojom pripade to bolo v Ockovacom centre v Brne, cena po prepocte, bola to jedina 'ordinacia', v ktorej som bol, ine mozu mat ceny nizsie, neskumal som to
tiez ma ta suma zarazila, nakoniec som to nezobral a vybral som si inu destinaciu
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

neviem ci by som riesil ohladom ockovania len ceny. proti tetanu sa ockuje aj na slovensku a to sa tu tetanus skoro nevyskytuje. odporucania sa mozu dat na hocico len aby sme zarobili. skor by som zvazil ci to riziko je dostatocne velke na to aby si clovek nechal pichnut nejaku chemicku sracku s moznymi vedlajsimi ucinkami resp. inymi nasledkami.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Hepatitidu A+B som riesil aj kvoli tomu ze je to na cely zivot, a aj kvoli tomu ze polovicu preplaca Dovera. Po navsteve Thajska mam ale pocit, ze skor by som tu zltack chytil niekde v Trebisove, ako tam :)
Napísať odpoveď