Tam začali problémy, namiesto booting screenu "Thinkpad bla bla bla" mi teraz nahadzuje len "Lenovo" a potom naskočí tabuľka bez GUI v ktorej viem zapnúť testy hardwaru od lenova a vybrať z čoho sa má notebook bootovať. Keď vyberiem dísk tak tabuľka preblikne a nič sa nedeje aj keď viem že systém tam je. Skúsil som ešte raz preinštalovať ubuntu, pričom mi písalo varovnú hlášku že mám nainštalovaný systém kompatibilný s BIOSOM a chystám sa inštalovať komp. s UEFI a predošlí prestane fungovať, to som bral ako nepodstatné keď aj tak nefungoval. Bohužial ale tento reinstal viedol k rovnakému výsledku, teraz som hodil na USB windows 10 ale už mi nechce nabootovať inštaláciu ani z USB. Neviem či som niečo fatálne posral alebo len treba niečo prestaviť v BIOSE ale radčej už si nechám poradiť.
Ďakujem
btw testy hardwaru tvrdia že všetko funguje ako hodinky a model je Thinkpad E550
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2016, 10:25)
Fixnuté, pri jednom z pokusov o rozbehanie keď som vypínal UEFI som nepotvrdil zmeny, teraz som si to všimol a už je ubuntu rozbehaný