Thinkpad E550 problém s bootovaním

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Thinkpad E550 problém s bootovaním

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, v poslednej dobe mi 2x zamrzol ubuntu a preto som sa ako bývalí windows boy rozhodol preinštalovať OS. Celá inštalácia systému prebehla v pohode a systém sa normálne zapol a fungoval. Prehodilo sa mi ale využitie FN klávesy na "stále zapnute" tak som sa trepal do BIOSU aby som to prestavil. Nenašiel som pod keyboard nič s týmto spoločné tak som z dobrej vôle zmenil BIOS na pôvodné nastavenia.

Tam začali problémy, namiesto booting screenu "Thinkpad bla bla bla" mi teraz nahadzuje len "Lenovo" a potom naskočí tabuľka bez GUI v ktorej viem zapnúť testy hardwaru od lenova a vybrať z čoho sa má notebook bootovať. Keď vyberiem dísk tak tabuľka preblikne a nič sa nedeje aj keď viem že systém tam je. Skúsil som ešte raz preinštalovať ubuntu, pričom mi písalo varovnú hlášku že mám nainštalovaný systém kompatibilný s BIOSOM a chystám sa inštalovať komp. s UEFI a predošlí prestane fungovať, to som bral ako nepodstatné keď aj tak nefungoval. Bohužial ale tento reinstal viedol k rovnakému výsledku, teraz som hodil na USB windows 10 ale už mi nechce nabootovať inštaláciu ani z USB. Neviem či som niečo fatálne posral alebo len treba niečo prestaviť v BIOSE ale radčej už si nechám poradiť.

Ďakujem :)

btw testy hardwaru tvrdia že všetko funguje ako hodinky a model je Thinkpad E550

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2016, 10:25)
Fixnuté, pri jednom z pokusov o rozbehanie keď som vypínal UEFI som nepotvrdil zmeny, teraz som si to všimol a už je ubuntu rozbehaný :) a ja som už stresoval čo som posral :D
Napísať odpoveď