Tipy a triky na studenú kuchyňu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Tipy a triky na studenú kuchyňu

Príspevok od používateľa zelovoc »

na leto odporucam taky salatik (vsetko nakrajane na kocky): syr feta, paradajky, uhorky, zeleny salat, oprazene chlebove kocky + olivovy olej, sol peper. velmo fajne.
pripadne na leto (znova vsetko na kocky): cerveny melon, mandarinky alebo pomaranc, kiwi a zaliat pomarancovym dzusom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

keď tu spomínate tie šaláty, u nás máme zvyk na štedrý večer a silvestra robiť Ovocný šalát: avokádo, hrozno, mandarinky, jablko, banán nakrájať na kocky, zaliať zálievkou (voda + cukor/bazový domáci sirup + RUM) a nechať aspoň pol dňa odstáť.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Uplne najvac recept na tuniakovo-pikantno-fazulovu pomazanku:

2x tuniak v konzerve (ja som mal tusim nejaky Isabel)
styri polievkove lyzice fazule v paradajkovej omacke (v tescu sa da kupit v konzerve)
chili... podla chuti, ja som mal nejaky madarsky banger a toho stacilo vazne malo
troska gyros korenia... vazne trosku.
a sol :)

enjoy ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keď je sezóna a doma je veľa ovocia, resp. ja už cielene nakupujem na to ingrediencie je vyslovene pochúťka OVOCNÝ ŠALÁT S JOGURTOM:
1x jablko
1x pomaranč
1x banán
1x veľký biely jogurt

Ovocie pokrájame na drobné kocky resp. kolieska (banán), je dobré ak pomaranč pustí šťavu, nie je odveci ho vykôstkovať a jablko ošúpať. Premiešame, zalejeme jogurtom a necháme v chladničke hodinku odstáť. Mňamka.

Tieto 3 ovocia sú u mňa základ okrem iného aj preto lebo sa v dome väčšinou vždy nachádzajú súčasne. Banán doporučujem použiť vždy, jablko alebo pomaranč je možné nahradiť alebo doplniť broskyňou alebo ananásom. Neodporúčam použiť grapefruit.
Pukii
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pukii »

Prazenica (bez cibule) + syrokrem + sunka (nakrajana alebo nakrajany parok ) + kecup,horcica,korenie,mleta paprika + kusok masla ... Vsetko zmiesat dade v miske proste supa :D

Jedno podavame s cestovinami alebo pecivom :D Odporucam moj recept :D :sneaky: :smt033
maximilianx33
Novice
Novice

Príspevok od používateľa maximilianx33 »

Vidim tu same chutne tipy. U nas sa pri studenej kuchyni inak celkom osvedcilo vakuovanie. Ked pripravujeme oblozenu misu a zostane nam otvorena sunka, salama alebo tvrdsi syr, rozdelim to na mensie porcie a zavakuujem, aby sme nemuseli vsetko jest dva dni po sebe. Rovnako si takto odkladam aj udene maso alebo nakrajanu klobasu na dalsi vikend. Musel som si uz ale popozerat ponuku na www.planeo.sk/vakuovacky pretoze nasa starsia uz niekedy poriadne nezatavi okraj sacku. Mate niekto skusenost s vakuovackou, ktora spolahlivo zvlada aj castejsie pouzivanie? Zaujimalo by ma aj to, ci sa oplati priplatit za rezacku folie a samostatny rezim na vlhke potraviny. Inak tu tuniakovu pomazanku s kukuricou budem musiet skusit. Som zvedavy ako bude chutit
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A ja zas kupim tolko sunky a syru, aby sa to akurat tak zjedlo.
Napísať odpoveď