Ahoj,
Mam doma hp CM1312 kopirku, ktora by mala podporovat aj tlac cez lan. Siet mame doma spraveny typu router(pc1(tlaciaren),switch(pc2,pc3)). Minule mi slo tlacit, ked som notebook zapojil do routra a tlaciaren tiez napriamo. No myslel som, ze ak kupim rozdvojku, tak zapojim PC1 a tlaciaren naraz do routra. No nejde ani internet(pc1) ani tlaciaren.
Kedze rozdvojka na switchi normalne fungovala, tak mi z toho vychadza, ze router asi nepodporuje nejaku tu vyzadovanu haluz.
Router je vigor serie 2700. Nevedeli by ste mi poradit, ako to rozchodit na tu rozdvojku priamo z routera?
dufam, ze som to aspon uspokojivo vysvetlil, dakujem.
Tlac cez siet
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tlac cez siet
A co za rozdvojku si pouzil , takze mas an routri len jeden lan port ci ako ?
A preco nezapojis tlaciaren do switchu , sak je to to iste , resp. musi byt v tom isto subnete ako ostatne PC ....
A preco nezapojis tlaciaren do switchu , sak je to to iste , resp. musi byt v tom isto subnete ako ostatne PC ....
Tuto.RomanB napísal:A co za rozdvojku si pouzil , takze mas an routri len jeden lan port ci ako ?
Kód: Vybrať všetko
http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=at5027100912-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tu rozdvojku zahod , vystupuji ti dve MAC adresy na jednom porte v routry resp. v tej switchovacej LAN casti , treba tam dat switch nie tu hovadinku ...
Rozdvojka na sieť? Hmmm. Switch je jedno z mála riešení, ako aj hore niekto spomína. To predsa len nieje elektrická zásuvka, je potrebná obojsmerná komunikácia, /handshake/, adresná. Analógia pre priblíženie problematiky - paralelka na telefón, zvoní obidva. Ale RJ45 je o 8 drátoch... aj keď ide vetšinou o 4. Viac aj tu: http://sk.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C ... _sie%C5%A5