Tlac dokumentov nejde
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tlac dokumentov nejde
Zdravim mam taky problem, ked dam vytlacit normalny dokument z wordu neni ziadny problem. No ako nahle chcem nieco tlacit s programu eDane popripade uctovnictva, ked tuknem na tlacidlo tlacit otvori mi windows media player a napise ze format nieje podporovany. Tlaciaren je nainstalovana spravne, system je win 7, Nejake rady ?Dakujem
Re: Tlac dokumentov nejde
vystup je v nejakom nerozpoznanom formate, pravdepodobne musis doinstalovat nejaky export do pdf a z toho tlacit alebo nieco podobne
-
Chalesnik
Medium Professional
No len doteraz to slo bez problemov a nic sa tam nemenilo preto mi to je zahada .... a tie programy maju standardne tlac v sebe tiez
-
hrban
Addict
takto, klikneš pravým na dokument a dáš možnosť tlačiť? bez toho aby bol vôbec otvorený. správne tomu rozumiem ?
-
vladenko007
VIP
V okne tlačiť máš vybratú tlačiareň cez ktorú chceš tlačiť?
-
Chalesnik
Medium Professional
nie v tom programe neni moznost vybrat tlaciaren ani nic nastavovat, je tam len tlacitko tlacit, a ono si to bere predvolenu tlaciaren , ale nechapem preco to otvara v playeri
-
vladenko007
VIP
Tak sa pozri akú más predvolenú tlačiareň.
-
Chalesnik
Medium Professional
hore som pisal ze je to nastavene v poriadku, aj z wordu alebo podobneho textoveho editora to tlaci normalne ....
-
vladenko007
VIP
Myslím že používaš ten program čo moja suseda. Áno teraz som pozeral. Nieje pravda čo si povedal.
Tej som to bol vysvetliť lebo nevedela ako tlačiť. Tam to fungovalo tak že po stlačení tlačítka sa ti otvorí okno buď na uloženie alebo otvorenie v pdf. A tam musíš mať povolené zobrazovanie dát.
Takže tebe asi otvára pdf v media prehrávači. Takže keď dáš tlačiť vyber možnosť uložiť ako pdf. A klikni na pdf súbor a daj otvoriť v čom a vyber napríklad v Adobe Reader a potvrď aby ho stále otváralo v ňom.
Alebo lepšie povedané preinštaluj Adobe reader.
Tej som to bol vysvetliť lebo nevedela ako tlačiť. Tam to fungovalo tak že po stlačení tlačítka sa ti otvorí okno buď na uloženie alebo otvorenie v pdf. A tam musíš mať povolené zobrazovanie dát.
Takže tebe asi otvára pdf v media prehrávači. Takže keď dáš tlačiť vyber možnosť uložiť ako pdf. A klikni na pdf súbor a daj otvoriť v čom a vyber napríklad v Adobe Reader a potvrď aby ho stále otváralo v ňom.
Alebo lepšie povedané preinštaluj Adobe reader.
-
Grim
Darca
...existuje aj elegantnejšie riešenie...Ovládací panel -> Predvolené programy -> Priradiť typ súboru alebo protokol k programu...
-
vladenko007
VIP
Aj tak sa dá. 
-
Chalesnik
Medium Professional
s tym readerom si mal pravdu no preinstalacia nepmohla, a pdfka otvara normalne
-
vladenko007
VIP
Tak skús to čo napísal Grim a keď nepomôže tak preinštaluj eDane.
-
Chalesnik
Medium Professional
tak pomohlo preinstalovanie tych eDani... dakujem za trpezlivost
-
hrban
Addict
preto som sa pýtal, lebo problém bol v registroch... nejak sa ti niečo domrdalo a otváralo to tlač cez WMP.
oprava je jednoduchá buď to cez registry alebo preinštalovanie programu. Alebo sa trápiť s predvolenými programami ale to sa mi až tak nepáči
oprava je jednoduchá buď to cez registry alebo preinštalovanie programu. Alebo sa trápiť s predvolenými programami ale to sa mi až tak nepáči
Zdravim, mam problem ze vo worde som si vytvoril "list" o velkosti 17x11cm. V rozlozeni strany mam zaskrtnute ze je to na sirku, no ked vytlacim na A4 format tak mi to vytlaci aj na sirku no ja by som chcel aby to tlacilo na vysku aby sa mi vosli aspon 2 tie "listy" na jednu A4 je to nejak mozne? Vdaka