Tmavé boky LCD
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tmavé boky LCD
Zdravím. V poslednom čase som si všimol, že po bokoch LCD mám tmavšie časti, ktoré vidno najmä pri slabšom podsvietení. Viackrát sa mi stalo, že bola CCFL trubica už "vysvietená" alebo invertor nedodával potrebné napätie a obraz bol tmavší, ale len z jednej strany. Na tomto notebooku mám však problém, že je obraz tmavý z obidvoch strán... prikladám fotku. Myslíte, že to bude trubicou? Jedná sa o Lenovo T400. Ďakujem.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Tmavé boky LCD
Možno len nerovnomerne podsvietenie. Ako sa to sprava pri tmavom pozadi?
-
DjBass
Darca
Neviem presne, čo myslíš pod tým tmavým pozadím, no na čiernej pochopiteľne tmavšie miesta nevidno. Na tmavších odtieňoch farieb je tento efekt menší, ale trochu to vidno. Najviac to vidno na tom bielom...
-
Ryan Giggs
VIP
Myslel som, keď tam daš celu čiernu plochu.
To vyzera skôr na clouding.
Inak podľa toho čo čitam, tak T400 ma led podsvietenie, takkže neviem ako si prišiel na tu trubicu.
To vyzera skôr na clouding.
Inak podľa toho čo čitam, tak T400 ma led podsvietenie, takkže neviem ako si prišiel na tu trubicu.
-
DjBass
Darca
T400 nemá len LED podsvietenie, sú aj modely s CCFL. Aj ja som bol v tom, že som kúpil notebook s LED (aj mi to pri kúpe bolo povedané), no teraz, keď sa mi toto objavilo sa mi to nezdalo, tak som dal dole kryt a naozaj je tam CCFL. A ako som písal vyššie, na celej čiernej ploche to viditeľné nie je.
-
Ryan Giggs
VIP
Čo tak čitam, tak podsvietenie je u toho NTB relativne časty problem. Vraj to ma vo väčšine pripadov na svedomi invertor.
-
DjBass
Darca
Skúsil som to napojiť na univerzálny invertor a zdalo sa mi, že ten problém zmizol, no neviem to presne. S tým invertorom som nevedel dosiahnuť slabý jas, na ktorom to vidno najlepšie. Pri postupnom stmavovaní už nedokázal udržať svietiť celú trubicu, takže moc som nezistil.
No nič, zatiaľ ďakujem, ešte skúsim napísať na nejaké thinkpad fórum, možno mal niekto podobný problém.