Strana SaS
Re: Strana SaS
pises, ze nevies a ze babisov marketer nieco nepochopil, ale pritom si si sam napisal co robia sas ma pomerne stabilnu zakladnu volicov, ktorych ked doteraz nerozhadzalo nic, tak nejaka cringe kampan ich uz neodradi. naopak cielia na mladych nevolicov, ktorych chcu nalakat na cool temy. ci to bude uspesne neviem. uz len ta pouzivana grafika, ktorou maju zaujat na prvu signalnu je doslova odpudiva a mladych to isto nezaujme.
Co konkretne si na tom nepochopil? Akurat toto je z velmi mala veci kvoli comu som este bohuzial stale ochotny im to hodit.
Casom to tu bude ako na Kube. Vacsina starych aut.
Hlina na kandidatke je ...nechápem, už ho vidím ako dvíha ruku za registrované partnerstvá, či proti zákazu interupcií a podobne.
Bol som súčasťou stabilnej voličskej základne SaS ale už nie som, znechutil mi to Sulík, stala sa z toho one man show, kult osobnosti, proste presne to čo nemám rád na iných stranách.
Boj proti zákazu spaľovacích motorov, ktorý by mal nastať o 12 rokov je fakt len téma na prilákanie hlasov petrolheadov a TDIčkárov. Za Ďalších 12 rokov môžu byť technológie a ceny EV na úplne inej úrovni ako je tomu dnes.
Bol som súčasťou stabilnej voličskej základne SaS ale už nie som, znechutil mi to Sulík, stala sa z toho one man show, kult osobnosti, proste presne to čo nemám rád na iných stranách.
Boj proti zákazu spaľovacích motorov, ktorý by mal nastať o 12 rokov je fakt len téma na prilákanie hlasov petrolheadov a TDIčkárov. Za Ďalších 12 rokov môžu byť technológie a ceny EV na úplne inej úrovni ako je tomu dnes.
Nepresiel nahodu ten zakon o zakaze predaja novych aut so spalovacim motorom po 2035 EU parlamentom pred niekolkymi mesiacmi? A teraz chce akoze 7 krajin EU jeho zrusenie? Sulik stavil iba na istotu, kedze to zrusenie prejde aj bez jeho kampane za to.
Prijat Hlinu do SaS, to uz mohli radsej vziat spet Matovica, to by bolo rosambo
Nakoniec to skonci fuziou Olano a SaS... v inej dimenzii.
SaS sa nevie zbavit Sulika a kedze lidra vymenit nevedia, tak to tiahne zasa niekde k 5%, kiez by to dopadlo ako s tou ich reklamou z Dubaja, 185 dni makali ako srobi a poslednou oslavou s Gajsenovcami to cele zahodia za hlavu(sa tam nahodou motali okolo, asi ako Sulik s tymi nahodnymi fanusikmi na Slovensku), este aj luster si tam sam Sulik vesal v expe, lebo sak tych 10 ludi stafu tam malo ine veci na praci.
Korcok si spocital, ze by v SaS hral nieco ako Hegera v Olano a mat takeho Matovica za chrbtom nechces, navyse ked to Sulik s tym jeho dosadenim za lidra SaS nemyslel ani nejak vazne, sam ho neprosil a doprosovat sa Sulika myslim nebude, to je pod kocikoho uroven.
Podla mna su volici tvrdeho jadra SaS v istom slova zmysle masochisti, a preto si nechaju lubit exotov ako je Sulik, Hlina, Penta-Ciganikova, kedze si myslia ze lepsia alternativa nie je a tak to pretrpia.
Prijat Hlinu do SaS, to uz mohli radsej vziat spet Matovica, to by bolo rosambo
Nakoniec to skonci fuziou Olano a SaS... v inej dimenzii.
SaS sa nevie zbavit Sulika a kedze lidra vymenit nevedia, tak to tiahne zasa niekde k 5%, kiez by to dopadlo ako s tou ich reklamou z Dubaja, 185 dni makali ako srobi a poslednou oslavou s Gajsenovcami to cele zahodia za hlavu(sa tam nahodou motali okolo, asi ako Sulik s tymi nahodnymi fanusikmi na Slovensku), este aj luster si tam sam Sulik vesal v expe, lebo sak tych 10 ludi stafu tam malo ine veci na praci.
Korcok si spocital, ze by v SaS hral nieco ako Hegera v Olano a mat takeho Matovica za chrbtom nechces, navyse ked to Sulik s tym jeho dosadenim za lidra SaS nemyslel ani nejak vazne, sam ho neprosil a doprosovat sa Sulika myslim nebude, to je pod kocikoho uroven.
Podla mna su volici tvrdeho jadra SaS v istom slova zmysle masochisti, a preto si nechaju lubit exotov ako je Sulik, Hlina, Penta-Ciganikova, kedze si myslia ze lepsia alternativa nie je a tak to pretrpia.
Kto je alternatíva?
- harrison314
- Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na Hlinu sa pytam prave pre to, ze mi tam ideologicky nesedi takmer vo vsetkom.
Praveze Ciganikova je jedna z mala, co by som nevhal volit. Ona sa zdravotnictvom dlhodobo zaobera a riesi reformy a problemy. Realne problemy. A tiez jedna z mala aktivne bojuje voci sialenym navrhov nasich "dobrych krestanov". Ono Pente skor vyhovuje stav, co tu zaviedol Fico a cim viac mizene verejne zdravotnictvo tym lepsie pre nu.
myslim, ze keby tam bol ktokolvek, kto ma aspon priblizny vytlak ako Sulik, tak by ho tam potlacil
ponukol to Korcokovi, ale ten nechcel a nikto lepsi alebo aspon porovnatelny tam nie je
ponukol to Korcokovi, ale ten nechcel a nikto lepsi alebo aspon porovnatelny tam nie je
Bolo okno kedy mal Sulik moznost ponuknut to niekomu, neurobil to, na naliehanie, mozno z vnutra strany to uz neskor ponukol Korcokovi, nevieme za akych okolnosti, ten ho zdvorilo odmietol, lebo v case kedy ho oslovil by to odmietol asi kazdy. Tiez nevieme aku poziciu by naozaj zastaval v strane, ci by to bol druhy Heger alebo plnohodnotny lider.
nemam rad komunistov, melonovych komunistov, ani laviciarov
Mozes konkretizovat?
Viem ze PSko je na zapadne pomery lavica ale u nas spadaju pod progresivnu pravicu.
Viem ze PSko je na zapadne pomery lavica ale u nas spadaju pod progresivnu pravicu.
staci si pozriet, co presadzuju
neustale zvysovanie dani z nehnutelnosti (nie, ze by som bol ja osobne proti prave tejto dani, ale nevidim u nich ziadnu protihodnotu, napriklad znizenie DPH alebo dane z prijmu), eko nezmysly, dan z dedicstva, regulacie, ministerstvo pravdy, digitalna dan, atd
su takzvani melonovi - zeleni navonok, cerveni vovnutri
co presne znamena ta progresivna cast?
ze budeme vymenovavat obcanov a obcianky? to je zbytocnost
ze budeme podporovat aj homosexualne zvazky? na to mi staci SaSka
woke nezmysly? nie, dakujem
neustale zvysovanie dani z nehnutelnosti (nie, ze by som bol ja osobne proti prave tejto dani, ale nevidim u nich ziadnu protihodnotu, napriklad znizenie DPH alebo dane z prijmu), eko nezmysly, dan z dedicstva, regulacie, ministerstvo pravdy, digitalna dan, atd
su takzvani melonovi - zeleni navonok, cerveni vovnutri
co presne znamena ta progresivna cast?
ze budeme vymenovavat obcanov a obcianky? to je zbytocnost
ze budeme podporovat aj homosexualne zvazky? na to mi staci SaSka
woke nezmysly? nie, dakujem
to je ich aktualny program alebo to, co mali popisane v poslednych volbach? lebo ak to druhe, tak to sa este moze zmenit, treba pockat s cim pridu teraz.
ciganikova sa mozno snazi, ale ja neviem..rad by som na miestach poslancov videl realnych expertov, nie ludi bez absolutnych znalosti v obore, co sa ucia za chodu.
inac co sa tyka zakazu spalovacich motorov, tak mi to spolu s tlacenim na prijatie ukrajiny do eu nejde dokopy. ten prechod by bol pre zapad vyzva, pre chudobnejsie krajiny problem a pre ua? podla mna utopia aj za 15 rokov.
ciganikova sa mozno snazi, ale ja neviem..rad by som na miestach poslancov videl realnych expertov, nie ludi bez absolutnych znalosti v obore, co sa ucia za chodu.
inac co sa tyka zakazu spalovacich motorov, tak mi to spolu s tlacenim na prijatie ukrajiny do eu nejde dokopy. ten prechod by bol pre zapad vyzva, pre chudobnejsie krajiny problem a pre ua? podla mna utopia aj za 15 rokov.
Ciganikova sa zdravotnictvu venuje uz zopar rokov a za ten cas sa tam podla mna dost vypracovala. Ked ju niekedy pocujem rozpravat na tu temu, tak tam vie fundovane vystupovat a presadzovat rozumne veci. Nie je tam o nic horsia ako ponuka inych stran. Plus tam teraz maju aj Salaya a inych. Za mna fajn.
Co mne pri Saske zacina trochu vadit je ta slabost v ambiciach a vo vizii co vlastne chcu dosiahnut. Riesia uplne nepodstatne problemy ako kryptomeny ci don-quixotky boj so spalovakmi, ale trochu mi tam chyba nieco vacsie co by chceli vlastne so Slovenskom urobit. Ked to porovnam s tym ako to ma v hlave upratane napr Odor, ktory dokaze jasne pomenovat co su najvacsie problemy Slovenska na najblizsie dekady a na zaklade toho aj naordinovat comu sa treba prednostne venovat.
Co mne pri Saske zacina trochu vadit je ta slabost v ambiciach a vo vizii co vlastne chcu dosiahnut. Riesia uplne nepodstatne problemy ako kryptomeny ci don-quixotky boj so spalovakmi, ale trochu mi tam chyba nieco vacsie co by chceli vlastne so Slovenskom urobit. Ked to porovnam s tym ako to ma v hlave upratane napr Odor, ktory dokaze jasne pomenovat co su najvacsie problemy Slovenska na najblizsie dekady a na zaklade toho aj naordinovat comu sa treba prednostne venovat.
Recami Odora ale neziskaju volicov, resp zanedbatelne mnozstvo. V tento nasej krajine treba byt populista inac strana nema sancu.
Moja najväčšia výhrada voči SaSke je podpora pentackeho zdravotníctva
Vybrať si z kolaca hrozienka a neziskový zbytok nechať na štát je blbosť
Rovnako v prípade napríklad železníc, áno, je krásne, keď sa na ziskovu trať dostane sukromnik, aby generoval zisk, lenze zisk ide do jeho vačku a nemôže byť použitý na kompenzáciu nákladov pri tratiach, ktoré nemajú také využitie a sú v strate
Vybrať si z kolaca hrozienka a neziskový zbytok nechať na štát je blbosť
Rovnako v prípade napríklad železníc, áno, je krásne, keď sa na ziskovu trať dostane sukromnik, aby generoval zisk, lenze zisk ide do jeho vačku a nemôže byť použitý na kompenzáciu nákladov pri tratiach, ktoré nemajú také využitie a sú v strate
s pentou suhlasim, so zeleznicami az tak nie. zssk predsa stratove trate nedotuje, stat to objednava a plati zo svojho.
Najvecsi nonsens co som posledne pocul tusim od Kollara bolo, ze stat by si mal odkupit od Penty ich sukromnu nemocnicu, ktoru si uz raz zaplatili ich poistenci a teraz este mozno aj so ziskom navyse by to mali spravit 2x.
Za Ciganikovej ak by sa SaS dostala do vlady by sa presadzovali "dobre zakony" o zdravotnom poisteni, ako konecne Slovensko priblizit viac zapadu, priniest tam konecne viac toho americkeho ducha a rozdelit obcanov na tych co maju peniaze a na tych co ich maju menej, predstavujem si to nejak tak, ze po novom bude mat poistenec nejaky mini zakladny balicek na co bude mat narok, aby ho este osetrili ak mu pojde o zivot a potom rozne odstupnovane balicky podla hlbky penazenky, a zase na tom zarobia len poistovne a hlavne tie sukromne, lebo statna nema takych solventnych poistencov a to vsetko este kym ich este maju aby nemali zase vela starych poistencov, za ktorych znova a raz plati poistne stat.
Autoeditácia príspevku po 12 min 57 sek:
Za Ciganikovej ak by sa SaS dostala do vlady by sa presadzovali "dobre zakony" o zdravotnom poisteni, ako konecne Slovensko priblizit viac zapadu, priniest tam konecne viac toho americkeho ducha a rozdelit obcanov na tych co maju peniaze a na tych co ich maju menej, predstavujem si to nejak tak, ze po novom bude mat poistenec nejaky mini zakladny balicek na co bude mat narok, aby ho este osetrili ak mu pojde o zivot a potom rozne odstupnovane balicky podla hlbky penazenky, a zase na tom zarobia len poistovne a hlavne tie sukromne, lebo statna nema takych solventnych poistencov a to vsetko este kym ich este maju aby nemali zase vela starych poistencov, za ktorych znova a raz plati poistne stat.
Autoeditácia príspevku po 12 min 57 sek:
Stat co sa tyka zssk a hlavne zsr je velmi skupy. Plus nie su nahodou vsetky trate na sk stratove? Kedze vsetky dotuje stat, ci?