Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Používateľov profilový obrázok
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa guess.whoo »

sx4 je dobra volba
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Mitsu ASX 1.6i ma otec od novoti (2016) a zatial s nou nemal jediny problem, je to podobna kategoria ako SX4
chcel nieco vyssie a vyberal prave medzi SX4 a ASX
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

lukas9206 napísal: 17 dec 2022, 11:45
ak 4 miestne tak mozno stale amerika a to dodge charger srt ?
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

Ahoj. Začnem rovno. Manželke sa zdá naša Vitara (2017) mala. Tak by chcela ako dočasne rodinne auto niečo čo ma vzadu tri samostatne sedadla. Lebo vo Vitare sa jej zdá, že keď tam budú dve autosedačky, tak bude namačkaná. Auto by som kúpil, len tak na 3-4 roky, pokiaľ by deti vedeli už fungovať vzadu samostatne. Momentálne je jedno na ceste a jedno bude mať rok. Je reálne niečo zohnať za 4-5-6k€ Auto by som využíval hlavne na cestovanie mimo mesta k rodičom (+- 100km) a nejaký ten výlet... Popravde jedine čo sa mi v tej kategórii pozdáva je VW Touran. Skúste ma inšpirovať ešte niečím iným. A vlastnými skúsenosťami. Diki za každý TIP :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

touran, smax alebo zafira
tourany a smaxy vnimam ako drziaky, so zafirami nemam dobre skusenosti
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja by som odporučil si reálne vyskúšať, či tieto MPV typu Touran, S-Max, Zafira skutočne aj majú väčší vnútorný priestor oproti Vitare.

Totiž 2017 Vitara má šírku 181 cm, Touran 179 cm, Zafira 180 cm, asi jedine ten S-Max poskytuje trochu viac miesta, keďže jeho šírka je 188 cm. Aby sa teda nestalo, že vymeníš auto a vnútorný priestor pre človeka s 2 autosedačkami vzadu bude rovnaký alebo dokonca ešte horší ako v terajšej Vitare.

Ak by manželka vyžadovala výrazne viac miesta, tak by to chcelo už väčšie SUV alebo van, ale v tejto cene je to asi trochu nereálne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

urcite si treba do auta sadnut a vyskusat ale osobne si myslim ze taky s-max bude vnutornym priestorom uplne inde ako vitara.
nejde vzdy iba o sirku auta ale aj o to ako je ten priestor vnutorne spraveny. ked sme vyberali auto a pozerali scenic ci 5008 tak som neveril vlastnym ociam kolko priestoru tam realne je.
nie len priestor na sedenie/sedacky ale rozne odkladacie priestory, zasuvky, drziaky na flase a podobne... dake veci ako posuvatelne zadne sedadla ci 3x isofix na zadnych sedadlach...

niekedy mozno realne netreba vacsie auto ale iba auto s lepsie vymyslenym vnutornym priestorom.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ergonómia, množstvo odkladacích miest a celkový vnútorný priestor je podľa mňa už druhá vec.

Ak niekomu ide primárne o čo najširšie zadné sedačky, aby si tam čo najpohodlnejšie sadol medzi 2 autosedačky, tak primárne je treba pozerať na šírku auta. Hrúbka dverového tapacírungu, ktorý môže ten rozdiel medzi celkovou šírkou auta a šírkou zadných sedadiel trochu ovplyvniť, bude fakt minimálny.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

smax ponukne najviac muziky za tie peniaze
JCM01
Star
Star

Príspevok od používateľa JCM01 »

spojka13 napísal: 09 jan 2023, 9:42 Ahoj. Začnem rovno. Manželke sa zdá naša Vitara (2017) mala. Tak by chcela ako dočasne rodinne auto niečo čo ma vzadu tri samostatne sedadla. Lebo vo Vitare sa jej zdá, že keď tam budú dve autosedačky, tak bude namačkaná. Auto by som kúpil, len tak na 3-4 roky, pokiaľ by deti vedeli už fungovať vzadu samostatne. Momentálne je jedno na ceste a jedno bude mať rok. Je reálne niečo zohnať za 4-5-6k€ Auto by som využíval hlavne na cestovanie mimo mesta k rodičom (+- 100km) a nejaký ten výlet... Popravde jedine čo sa mi v tej kategórii pozdáva je VW Touran. Skúste ma inšpirovať ešte niečím iným. A vlastnými skúsenosťami. Diki za každý TIP :)
Len sa opýtam, prečo chce sedieť medzi nimi?
Lebo ja mám jedno aktuálne 3,5r druhé 1r. a od kedy sa druhé narodilo, žena sedí vpredu a nikdy sme nemali problém, ani na ceste do Talianska.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Pilifo napísal: 09 jan 2023, 14:00 Ergonómia, množstvo odkladacích miest a celkový vnútorný priestor je podľa mňa už druhá vec.

Ak niekomu ide primárne o čo najširšie zadné sedačky, aby si tam čo najpohodlnejšie sadol medzi 2 autosedačky, tak primárne je treba pozerať na šírku auta. Hrúbka dverového tapacírungu, ktorý môže ten rozdiel medzi celkovou šírkou auta a šírkou zadných sedadiel trochu ovplyvniť, bude fakt minimálny.
zalezi aj od vnutorneho rozlozenia, vysky strechy ci spadu strechy.
detska sedacka sa nam ani v jednom aute nedotykala dveri ale ako maximalne sa dala posunut ku kraju zalezalo od toho kde konci operadlo. pokial si dobre pamatam tak vo focuse bolo tiez dost priestoru od dveri ale nebolo dost priestoru od C stlpu, ten nutil aby bola sedacka viac na stred.
pokial mas sedacku s isofixom tiez zalezi kde to ma uchyty, sedacku bez isofixu sme dali tesnejsie ku dveram ako tu s isofixom.

len proste tvrdim ze porovnat dve cisla na papieri toho az tak vela o realnom priestore nepovie. samozrejme fyzika nepusti a ked je raz auto siroke 180cm tak do neho nevlozis 2 metrovu krabicu na sirku, ale to ze maju 2 auta rovnaku sirku neznamena ze budu aj vnutri rovnako priestorovo.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak tak, treba sa na parkovisku popozerat :D
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

JCM01 napísal: 09 jan 2023, 16:04 Len sa opýtam, prečo chce sedieť medzi nimi?
Lebo ja mám jedno aktuálne 3,5r druhé 1r. a od kedy sa druhé narodilo, žena sedí vpredu a nikdy sme nemali problém, ani na ceste do Talianska.
Ahoj, mňa sa nepýtaj prečo by chcela tam sedieť, ale niečo také mi naznačovala. Lebo keď mala teraz spí v aute tak je pohoda, ale keď sa zobudí, tak sa mrví, hundre a podobne. Tak asi chce chce byť tam aby vedela "zasiahnuť"...

Momentálne mame "vajce" upnute na platforme ktorá je cvaknutá v ISOFIXE, ďalšiu čo máme zdedenú tak je iba na pasy, a je dosť robustná. Asi toho sa manželka boji, že ako bude nastupovať do zadu medzi dve sedačky. Lebo cez tu platformu sa bude dosť zle nastupovať. Ale pravda je, že sme to neskúšali.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no samozrejme nechcem kecat do vychovy, ale obavam sa ze toto nie je nieco co vyriesi auto. odhliadnuc od toho ze pokial ozaj nekupis obrovske auto (nejaku limuzinu ci fakt velky van (ford galaxy)) tak medzi dvoma sedackami nikdy nebude dost miesta na ozaj pohodlne sedenie (v nasom aute sa manzelka mesti medzi dve sedacky ale urcite by tam nechcela sediet viac ako pol hodinu, lebo to proste nie je komfortne), to ze ona bude sediet vzadu aj tak nezmeni ze dieta sa bude mrvit a hundrat. ono sa nemrvi a nehundre preto ze je v zadu samo ale preto ze je tam dlho a nesmie sa pohnut z miesta.
podla mna vysledok bude ten isty, akurat miniete peniaze na auto a ona nebude sediet pohodlne...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dik za pointy. :) asi ostaneme pri tom čo máme a uvidíme ako to budú zvládať.
Koalpp
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Koalpp »

Aké auto by ste kúpili do 20,000€ ? SUV mi netreba a najviac sa mi pozdava asi Toyota Corolla aj keď viac miesta by sa zišlo v kufri.. Čakal som že jazdene auta budú lacnejšie ale ako vidím tak ani nie, skôr tie predvádzacie mi prídu ešte drahšie ako nové..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nove? i30/ceed alebo ta corolla
ale skor by som v tej cene siel do 1-2 rocneho
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hladam nieco male do mesta s automatom, nejake napady ake modely riesit?
cenovo do 10k, najazd skor nie je podstatny, vekovo tak do 10 rokov?
napada mi nieco v style i20, fabia, leon, fiesta, mazda 3ka, nebudem to kupovat skor ako na konci roka
i10 alebo aygo mi uz pridu prilis male
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to je este daleko :D ktovie ake ceny budu po precenovani na konci q1 23

ale asi by som siel do mazdy 3 z tohto vyberu
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

K tým, ktoré si spomínal, by som ešte pridal Yaris - ten mi príde ako dobrá voľba na mestské auto.
Napísať odpoveď