Ahojte, prisiel som sa poradit ohladom kupy vozidla. Nemam v svojom okoli nikoho, kto by mi vedel v tomto nejak seriozne poradit, mozno trochu usmernit a pribrzdit
Chcem si kupit svoje prve vlastne auto. Rozpocet mam nizsi, nechcel by som do toho investovat viac ako 10k, z jednoducheho dovodu. Byvam vo velkom meste, parkovat budem na ulici, a kedze som dost zatazeny na esteticke detaily, tak by som to psychicky tazsie znasal, kde mi bohvie kto kazdu chvilu vytvori nejaky sram. Nechcem byt otrokom pre to auto, a teda pri nejakom starsom kusku to nebudem tak prezivat, kedze pocitam s tym, ze to auto uz nejake chyby na krase mat bude. Auto chcem za ucelom nejakych vikendovych vyletov, obcas pobehat niekedy po meste, kde by doprava MHD trvala neadekvatne dlho, a zriedkavo aj nejake dlhsie trasy napr. k rodicom na slovensko. Poziadavky mam, aby to malo aspon 150k, automat a mal by to byt benzin (pri prehliadani bazarov mam pocit, ze tie diesle snad rozdavali zadarmo). Preferujem sedany, kombiky sa mi moc nepacia
Samozrejme by som chcel nieco spolahlivejsie, aj ked sa obavam, ze pri kazdom jednom aute sa najdu nejake problemy. Nech najdem akykolvek motor, vzdy na googli najdem nejake “pochutky.” Vyhradne nejakeho favorita nemam, a preto by som aj rad pocul nejaku radu, co konkretne by mohlo byt co najviac spolahlive.
Som velkym fanusikom mercedesu, a velmi sa mi pacia starsie E W211. Dost tazko sa vsak zhana nejaky benzin, a tiez som cital, ze je problem s elektronikou brzd, kde oprava nie je najlacnejsia. Tiez sa mi strasne paci e92 coupe, nasiel som celkom schopnu 325i (vraj by to mal byt celkom spolahlivy motor), ale tu zas neviem, ci je to rozumne ist do dvojdveroveho auta, navyse u oboch spominanych vozidlach sa bavime o rocnikoch 2006-2009, a to si tiez nie som uplne isty, ci to bude dobra volba kupovat az tak stare vozidlo z hladiska udrzby. Ano, uplne ina kategoria vozidla E vs dvojdverove coupe, no vlastne sam neviem, co chcem a neviem, co by mi vyhovovalo. Pozeral som aj nejaky koncern, no tam zas 2.0TSI z roku 2012 vraj stoji za nic. Tych aut je strasne vela, navyse velka vacsina su dizle. Rad by som teda niekoho poprosil o nejaku objektivnu a rozumnu radu, po com sa pozriet a mozno poprosil nejake realne skusenosti. Mam v tom fakt bordel, a mam pocit, ze si takto v zivote auto nevyberiem. Dakujem.