Survival,turistika a všetko okolo toho

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Používateľov profilový obrázok
mLuks
Guru
Guru

Re: Survival,turistika a všetko okolo toho

Príspevok od používateľa mLuks »

Popravde, už mám tie Karrimori doma :D ...len som čakal, že sem napíšem prvé dojmi až keď ich vyskúšam v teréne, no na to zatiaľ nebol čas. Ale tak aspoň, také základné dojmi, do veľkosti som sa trafil, tých par minút čo som s nimi pochodil po byte môžem povedať že aj pohodlné sú, netlačili ma nikde. Uvidím ako to bude po skúške v teréne ale zatiaľ som s kúpou spokojný. V tej objednávke som pobral aj ďalšie veci od Karrimoru a s nimi taktiež spokojnosť. :)
Prílohy
Karrimor KSB D30 Pioneer
Karrimor KSB D30 Pioneer
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Gratulujem ku kúpe :) Nech ti dlho a dobre slúžia!

kombinácia koža+látka z dlhodobého hľadiska vodeodolnosti nie je práve ideálne riešenie. Každá membrána po čase umrie a v topánkach ľúbi prasknúť v mieste ohybu už po cca 4 rokoch (podľa typu a kvality membrány). Preto sú do lesa a na turistiku lepšie celokožené topánky. Keď membrána doslúži, stačí poriadne mazať a topánka odoláva vode aj naďalej.

Nekúpil si zle! Určite budú priedyšnejšie ako celokožená obuv (ak tam nie je miesto membrány igelitové vrecko).
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Otazka. Potrebujem kvalitny turisticky stan co aj nieco zvladne a by sa tam spokojne vyspali dve osoby s batozinou, nie velmi tazky a kvalitne svy/vodny stlpec. Rozpocet okolo 200-250eur max.
Mate niekto skusenosti so znackou Jurek? Pokukujem totiz po ich stane Jurek Midi 2,5 duo.
Pripadne nejake alternativy co sa znaciek tyka? Co to som uz pocital, ale kazdy vravi nieco ine. Odporucaju aj znacku Pinquin.

Nechcem totiz preplacat zbytocne za znacku, ale platit za kvalitu.

Diki :)
mLuks
Guru
Guru

Stoporko: vďaka a dúfam aj ja že budú dobre slúžiť :)

Ono mal som na rozume, že lepšie by boli topánky s celistvým povrchom, práve kvôli tej vodeodolnosti, aj som si čítal tému. No nakoniec som sa "ulakomil" na zľavu z 215€ na 72€ :D Dnes som len tak náhodou pozrel či ich ešte majú na SD a oni padli ešte nižšie na 59€. Snáď sa čím skôr dostanem s nimi do terénu. Membránu majú eVent.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Jurka mám (Vandr 2,5 duo) a fantastické. Prežil so mnou Ukrajinu, s bráškom skautské dni... ak sa ti na ňom niečo pokazí, tak bezplatne ti to vo výrobe opravia kedykoľvek. Oproti iným stanom je ľahší, vo vetre drží dobre a ani pri dvojdennom lejaku nepretiekol. Za seba palec hore.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Diki Stoporko. Siahol som po Jurek Midi 2,5 Duo nakoniec s kratsimi dural tycami cez oficialnu stranku jurek-a. :)
mLuks
Guru
Guru

Tak v stredu som ich bol vyskúšať v tej zime :D Úplne pohodlné, stabilné, nepremokli ani v 30cm snehu a noha taktiež suchá a nespotená po cca 3 hodinách na nohách. Maximálne spokojný :)
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

otazka, hoci trošku neskoro, ale tiež potrebujem kúpiť boty. Sú pri špičke, ako sú palce pevne? skúšal si na ne nahodiť nesmeky? lebo ja keď som na svoje staršie karimory hodil dnes nesmeky, tak ich dosť stlačilo, vytiahlo špičku hore, a skrčili sa...
mLuks
Guru
Guru

sry, že trošku neskôr, ale času mám málo. Nesmeky som neskúšal na nich, resp. ani na žiadnych iných botách, takže si neviem predstaviť aká by mala byť špičky aby ju nestiahlo, neskčilo. Špička úplne v predu je pevná/tvrdá, smerom na strany mäkkšia, dá sa stlačiť prstami, no nie ľahko. No celkovo by som povedal, že pôsobí odolne a pevne.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Máte niekto skúsenosti s Trnavskou 100-kou? Nejaké typy a triky čo sa týka prípravy a toho čo si so sebou brať a nebrať?
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

aké aplikácie používate na trackovanie tras? otázka pre uživatelov iphoneu, na androide som používal mytrack, locus, a sport tracker. Hľadam niečo aj na apple, sčím mate vlastne skusenosti... alebo sčím ste najspokojnejší... nemám problém aj zaplatiť si za app..
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

MotionX-GPS
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

ColdRain napísal:Máte niekto skúsenosti s Trnavskou 100-kou? Nejaké typy a triky čo sa týka prípravy a toho čo si so sebou brať a nebrať?
Coldrain, na trnavskej 100-vke som nebol, no mam znameho, ktory ju par krat zvladol celu. Neviem ti poradit co si zobrat, no urcite mi odporucal kupit si lekarsku vazelinu a pred zaciatkom si natriet citlive miesta na nohach, kde mozu vzniknut otlaky. Dalsi tip, ktory mi dal - menit ponozky castejsie, urcite aspon na kazdej tej zastavke a zaroven si zasa natriet vazelinou miesta, kde mozu vzniknut otlaky. Od zastavky po zastavku sa ti ten jeden par ponoziek uschne, ked si ich das vetrat niekde z ruksaku.

No a aby si zvladol celu 100-vku, urcite predtym potrebujes kondicnu pripravu.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ludia hodim sem moju temu co sa tyka Vaku na vodu. vak-na-vodu-neplastovy-t193013.html

Ak vie niekto pomoct, tak kludne tam hodte odpoved :) Diki.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Čau turisti, aké topánky sú podľa vás najvhodnejšie na túry po slovenských horách, skôr jednodňové výstupy, možno nejaké dvoj-troj dňové cesty? Cez zimu nechodím nikam takže skôr niečo do letného počasia ale určite aby nepremokali a aby v prípade nejakého snehu na vrcholkoch hôr boli stále použiteľné? Rozpočet do 100€. Celkom sa mi páči značka Viking s Gore-texom. Ďalej by ma zaujímalo aké batohy používate, prípadne čoho sa vyvarovať pri výbere a nakoniec aké základné oblečenie beriete so sebou vy? To oblečenie skôr orientačne - čo beriete do dažďa, vetra, tepla...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Chcem bratovi kupit nejaku turisticku/survival drobnost na Vianoce, okolo 20 eur povedzme. Co by vas, ktori to robite casto potesilo a co by ste vyuzili?

Brat nechodi az tak casto, ale ma za sebou uz dost toho, nedavno dal napriklad aj cestu hrdinov, cize zas az taky amater neni. Z vybavy co viem ze ma, tak napriklad uz ma taky maly plynovy varic, ma taku flasu, ktora filtruje vodu na cistu, ma turisticke palice...

Ale verim, ze takych malych blbosti je milion, tak dajte nejake napady, idealne aj z linkami :D
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Karimatka, powerbanka, kresadlo, funkcne oblecenie, celovka, noz, nejaky takyto pohar, esus, pribor,...
Najdes toho asi vela :)
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Zdravim,

na zaciatku juna sa chystam na Island kde budeme niekolko dni trekovat. Treba mi nakupit nejaku vybavu a kedze nie so vsetkym mam skusenosti (a mozno niekto z vas dokonca na Islande bol a bude mat aj prakticke rady) rozmyslam aky stan a boty si mam kupit:

Stan - som ochotny zainvestovat, ale zase nechcem to prehanat, nechcem aby do neho naprsalo alebo aby som sa v pripade silnejsieho vetru bal toho ze ho prelomi odfukne. Proste nieco co mi tam postaci na prezitie bez strachu :). Budeme tam 2 osoby, ale kedze by som ho rad pouzil aj na ine prilezitosti arad by som bol aby bol pre 3och, nemusi to uz byt taky komfort pre troch ale aby sa to tam dalo prezit.

Boty - pocul som ze treba dobru podrazku na povrch na Islande ale s tymto skusenosti vobec nemam. Najviac sa mi pozdavali Garmont Nebraska GTX (aj dizajnovo :D , neviem preco sa mi ta hneda farba paci ) , ktore sa daju najst v cene 150e, no ak by sa naslo nieco postacujuce aj za nizsiu cenu, asi by som to zobral, neviem na kolko takychto narocnejsich tur pojdem.

V ostatnych veciach mam uz priblizny prehlad aviem co asi chcem ale nad tymito dvoma vaham.
LukiSk7
Novice
Novice

Príspevok od používateľa LukiSk7 »

Ahoj ak Vás zaujíma turistika, survival či bushcraft a všetko čo je spojené s prírodou mrknite aj na náš web :wink: http://www.zalesactvo.eu/
M142
Guru
Guru

Príspevok od používateľa M142 »

potreboval by som si kupit nejake macky, nemali by ste nejake odporucenie? momentalne mi ide o co najnizsiu cenu pretoze setrim na ine veci, ale chcem mat aspon nejaky zaklad aby som mohol chodit do konca zimy na jednoduchsie tury po malej a velkej fatre.
Napísať odpoveď