Survival,turistika a všetko okolo toho

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
LukiSk7
Novice
Novice

Re: Survival,turistika a všetko okolo toho

Príspevok od používateľa LukiSk7 »

M142 napísal:potreboval by som si kupit nejake macky, nemali by ste nejake odporucenie? momentalne mi ide o co najnizsiu cenu pretoze setrim na ine veci, ale chcem mat aspon nejaky zaklad aby som mohol chodit do konca zimy na jednoduchsie tury po malej a velkej fatre.
Tak možno by stačili aj tie klasické reťazové návleky na topánky sú to také "základné mačky" určite lepšie ako nič :wink: stoja tak do 30€ na jednoduchšie túry super :wink: Keby chceš poriadnejšie mačky tak si priprav aspoň tých 100€. ALe ak píšeš že na menšie túry po Fatre tie reťazové návleky budú bohato stačiť. Pozri napr. Snowline Chainsen Pro Spikes či Camp Ice Master
Používateľov profilový obrázok
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Syfon »

M142, ak nemáš topánky prispôsobené na mačky tak na také nenáročné použitie by stálo za pokus niečo takéto http://www.vsetkonahory.sk/macky/1821-c ... on-6p.html ale nemám s nimi skúsenosť alebo potom takéto alpinistické vhodné aj na ľadovec http://www.vsetkonahory.sk/macky/964-cl ... assic.html mal som ich v poloautomatickom prevedení na ľadovci, majú podložky proti nabaľovaniu snehu a ja ako začiatočník som sa s nimi cítil isto.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ked nechces do toho vrazat vela penazi tak si tych par krat pozicaj z nejakeho outdoor obchodu :)
Ale napriklad ak chces Cechov ktory su lacnejsi tak mrkni znacku Singing Rock
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

diky za reakcie, pozriem na to, nieco vyberiem a ak tak, tak dam neskor recenziu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čaute, frajerka si chce kúpiť zimnú (turistickú) obuv do hôr. Ide o to, aby boli zateplené znútra a nepremokavé. Každopádne, nemusí by to byť vyslovene najšpeciálnejšia obuv na trhu, viď aj budget cca 100€. Máte nejaké tipy, resp. tipy na značku? Díky.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Salomon, Columbia, Caterpillar, Millet, Wolfskin, Garmont a kopa dalsich. Ponuka je dnes siroka. Hlavne je, aby jej dobre sadli. Tieto znacky najdes v beznych predahnach, od Sportisima az po predajne s outdoorom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Fajn, čiže tá "špecifikácia" je natoľko všeobecná, že skrátka stačí zájsť do obchodu, pozrieť a kúpiť.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Specifikacia sa suzi sumou 100 eur, vypadnu vyssie modely, zrejme aj znacka Garmont. Uvidis co bude v ponuke.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

hughito napísal:Čaute, frajerka si chce kúpiť zimnú (turistickú) obuv do hôr. Ide o to, aby boli zateplené znútra a nepremokavé. Každopádne, nemusí by to byť vyslovene najšpeciálnejšia obuv na trhu, viď aj budget cca 100€. Máte nejaké tipy, resp. tipy na značku? Díky.
100eur a nepremokave? Ziadne niesu nepremokave, to je prva vec. Take lepsie topanky (celokozene, minimum svov atd atd) na turistiku idu cez 200eur. Potom by som pokukoval po Hanwag, La Sportiva, Garmont ..ale samozrjme znacka nieje podstatna, ale ako jej sadnu. Mne sadol len specificky model.
Za cca 100eur budes mat miesung koze a nejakej latky, ktora pri dlhsej turistike celkom rychlo premokne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Zdar,

hľadám zateplené, nepremokavé outdoor rukavice. Také "tenšie," nie klasické zimné veľké rukavice. Zároveň by som ich však už využil rovno aj na lyžovanie.

Dôležité je ešte to, aby mali tú vychytávku na písanie na mobile.

Zatiaľ som našiel niečo takéto, zaujíma ma však, aké máte skúsenosti/tipy. Vďaka.

Rozpočet do 40.

https://www.adamsport.eu/rukavice/rukav ... ro-ua-745/

https://www.ferrino.sk/zbozi/16869-crest/
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Máte niekto skúsenosti s batohmi Zajo?

Mám pár vecí od tejto značky a som veľmi spokojný s kvalitou za tie peniaze. Rozmýšľal som nad batohom ale stretol som sa s názorom že majú nekvalitné batohy.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Skusenosti nemam, jedine co som si skusal u nich na predajni, no kvalitou nicim neohuria, prili mi skor taky podpriemer. Vecsie batohy som vsak neskusal, primarne som cielil na batoh do tych 35l a tam su tie batohy u zaja pre nizsie postavy, teda nic pre mna.
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Kamoš nosí od zaja batoh na skialp, príde mi v pohode, taká stredná trieda. Kvalitou to asi neohúri ale ani neurazí
fildinko
King
King

Vie mi niekto poradiť poloautomatické mačky na topánky La Sportiva Trango Tech Gtx ? Chcem niečo bezpečnejšie ako klasické "nesmeky". Na výstupy/zostupy napríklad na/z Baranec/Plačlivé, niečo vo fatrách, prípadne na ferraty ... klasické turistiky v zime. Žiadne lezenie ľadovca a podobne.

Ďakujem.
fildinko
King
King

Používate hodinky na trackovanie turistiky? Aké?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Môj názor - záznam mobilom. Používam Locus Pro no napríklad aj Mapy.cz majú free záznam trasy - aj viaceré aplikácie.
mLuks
Guru
Guru

Príspevok od používateľa mLuks »

fildinko napísal: 22 apr 2022, 16:01 Používate hodinky na trackovanie turistiky? Aké?
Suunto 9 Baro, turistika, beh, cvičenie, lyžovanie, možno tento rok pridám aj bike.

Pre turistiku sa dajú nahrať aj trasy do hodiniek a vedia ťa aj navigovať.
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Suunto Spartan - Od Suunta moje tretie hodinky, vždy kupované z druhej ruky, aby som ušetril, v podstate všetky boli bezproblémové (prvé som stratil na festivale a druhé mali už proste po 6 rokov slabú baterku).
Používám na plávanie, beh, skialp, lyže, lezenie, bicykel a občas aj na precháchdzky :D
Na navigáciu si je potrebné nahrať dopredu trasu, čo ma trochu serie že nemajú klasickú mapu, ako som videl u kamošky v Garminoch. Inak super, určite odporúčam hlavne hodinky s barometrom a GPS, čo je super vec na orientáciu v akomkoľvek počasí.
fildinko
King
King

Sezónna uzávera vybraných turistických chodníkov vo Vysokých Tatrách trvá od 1.novembra do 14.júna. V tomto čase si príroda a zvieratá užívajú zimný odpočinok. Uzavreté sú najmä vyššie položené chodníky, sedlá a štíty. Všetky chodníky vedúce k vysokohorským chatám sú však otvorené celoročne s výnimkou Chaty pod Rysmi.

---

Navštívili ste tento rok Vysoké Tatry? :-)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja nie. Myslim, ze Tatry su precenovane, je kopa inych peknych miest v krajine, kde to nie je masovka. Ked chcem ist medzi ludi, idem do auparku, nie na Rysy :D
Napísať odpoveď