Dovolenka 2010 až 2024

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Používateľov profilový obrázok
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Re: Dovolenka 2010 až 2022

Príspevok od používateľa twardykamen »

Nechapem preco tam spominas rezorty.byval som v meste kde ani rezorty nie su.Cele mesto vyzera ako keby ste prisli do Secoviec a hotely si pytali 150-200e za noc.obchodnici maju ceny min +30% oproti playa del carmen ajked im tam nikto nechodi.na plaz to mate 5 km taxi od 25e -jednosmerne.plaz je sice uzasna ,jedlo fajn, ale cele to nestoji za to.btw bol som tam 6 noci takze som si to obehal.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Dovolil som si spomenut rezorty, lebo vsade okolo cesty medzi letiskom a Tulumom su. Nemam tucha co si pytaju hoteli v Tulume, byt v komplexe, kde sme snad boli len my traja stal par penazi na noc.
V centre to vyzera jednak a v dzungli pri cenotes este inak, ale tak tam ti ludia ziju.

Asi tam malo kto chodi v zimynch mesiacoch - a auguste to nevyzeralo tak, ze by sa tam malo prevalovat slama. Tiez to bolo pred pandemiou, takze kto vie ako to tam dopadlo.

Jedina vec, pri platbe ktorej som sa v Tulume pozastavil boli postove znamky do Europy. Inak mi tam vtedy neprislo nic predrazene. Nemam dovod ich obhajovat, ale mozno je to efekt mimo sezony - ked im tam nikto nechodi, chcu vyzmykat kazdy dollar z tych, ktori tam zabludia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim ma niekto skusenosti s cestovanim po juznom Turecku? Pripadne nepridal by sa niekto na leto-jesen? Cielom by bol https://sk.m.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co ta laka na cestovani v juznej casti Turecka??? Historia ci nedaleka poloha so Syriou???
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hojko napísal: 23 máj 2023, 19:59 Co ta laka na cestovani v juznej casti Turecka??? Historia ci nedaleka poloha so Syriou???
konkretne ten Göbekli Tepe :)
To miesto je v oblasti nedaleko Syrie ktora moze byt z bezpecnostneho hladiska nie uplne safe pre turistov, preto hladam este niekoho, sam by som to urcite neriskoval, lenze nikoho som zatial nenasiel /v tej oblasti je vraj problem sa dorozumiet AJ/. Zaujimava trasa by mohla byt letecky do Dalamanu a potom popri pobrezi az do toho Göbekli Tepe. To by clovek videl velku cast juzneho Turecka.
V ramci Turecka cca 1160km a mohol by to byt pekny zazitok.Zaroven Turecko nie je drahe, takze z tohto hladiska by to bolo zvladnutelne. :)

Autoeditácia príspevku po 20 min 32 sek:
Samozrejme keby sme sa dohodli dalo by sa aj cestou zdrzat napr v Antalyi
Prílohy
jhjkhjkh.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Bol niekto pozrieť na miesta kde sa uskutočnili známe vojenské bitky? Prípadne pozrieť nejaké pevnosti, zrúcaniny bývalých miest a pod?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Absolvoval už niekto plavbu loďou po stredozemnom mori ? chceli by sme skúsiť takú 7 dňovú plavbu, každé ráno loď kotví v inom prístave resp meste, bavilo vás to ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kamaratka bola a nevedela si vynachvalit. Bola na tyzden, zacinali a koncili v Benatkach. Odtial sa plavili do Grecka a spat. Chvalila izby, jedlo, servis, uplne vsetko.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Určite chod, síce po Stredozemnom mori som sa ešte neplavil, ale z feedbacku je to podobné ako po karibiku, kde som bol už 3x
Buduci rok plánujem v druhej polke roka plavbu po Stredozemnom aj ja, aby som porovnal
MP4-30
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MP4-30 »

Blastbit napísal: 06 jún 2023, 11:15 Bol niekto pozrieť na miesta kde sa uskutočnili známe vojenské bitky? Prípadne pozrieť nejaké pevnosti, zrúcaniny bývalých miest a pod?
Mal som v plane ist pozriet tento rok Le Mont-Saint-Michel vo francuzkej Normandii, kde bolo zname vylodenie pocas 2 svetovej vojny, ale kupili sme letenky na Novy Zeland tak sa to zrusilo a setrim :D

Na Cypre minuly rok som bol pri No Man´s Land a to bola nuda.
Neviem ci sa sem rata aj Chernobyl, ten som este stihol pred vojnou a to bol zazitok teda.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Kludne sa tam ráta aj Cernobyl ako dejisko dolezitej udalosti. Kebyže ma viac baví cestovanie (co ma moc nebaví), tak by som pozrel Maraton,Troju,Verdun,Kartago atd, tak si aspon pozriem google maps a aktuálne fotky. Aspon aj takto sa človek vciti do tej doby ako asi tí ludia žili v tých dobách. Ale tá Normandia áno ked si človek reálne predstaví to ako nemci mali gulomety na pláži a spojenci ako sa vylodovali, to je asi podobný zážitok ako pozerat film Zachrante vojaka Ryana :)
Cyprus čo viem má zase antické zrúcaniny chrámov, to je tiež pekný zážitok pozrieť - to skorej poznám z rozprávania iních.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Nie som moc do tychto military sights no raz som mal moznost pozriet si "tajnu" podzemnu zakladnu Nemcov na polskom uzemi, bolo to kusok od Adrspachu cez hranicu, mozno pol hodka, hodka autom odtial, Osówka sa to volalo, nieco ako podzemne mesto s bunkramy, velkymi podzemnymi priestormi pre uskladnenie tankov a roznej municie a neviem este co vsetko, vraj tam mali budovat aj nejaky podzemny reaktor , teda celkom zaujimave, pozeram ze ked sme tam boli tak sme z toho vecsinu ani nepochodili, ale to je asi trochu OT :)
https://www.google.com/maps/place/Osówk ... ?entry=ttu
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj výlety sa rátajú. Ved už nastávaju časy, ked dovolenkári budu chodit na dovolenky do severneho Nemecka,Dánska,Svedska,Polska a pod.
Budu sa opalovat pri Baltskom mori, kedze tam su cca 30°C teploty a v južnej Europe,Afrike a v Arabii výrazne cez 40°C a časté požiare.
Takze ist na letnu dovolenku do Nemecka a popritom si odskočiť pozrieť bunkre 2 svetovej vojny je uplne v poriadku.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Trochu OT, ale žijem pri Baltskom mori a 30-ky tu teda nemáme :D A more má 20 stupňov tak týždeň v roku.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nehadam sa, momentálne su najmä horucavy na juhu Europy. Po minulé letá bolo aj na severe teplo. Teraz v SR je leto priemerne horúce.
Takuto atraktivnu temu dovoleniek a spoznávania sveta rád si vypočujem kto kde bol, aké má historky, ved kludne píšte, nie ze to tu upadne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MP4-30 napísal: 24 júl 2023, 20:04ale kupili sme letenky na Novy Zeland tak sa to zrusilo a setrim :D
Kam na Novy Zeland a na ako dlho??? Lebo ja som stihol Novy Zeland este pred covidom, hoci len na par dni, ale tak splnil som si detsky sen :)
MP4-30
Light Expert
Light Expert

hojko napísal: 25 júl 2023, 12:31 Kam na Novy Zeland a na ako dlho??? Lebo ja som stihol Novy Zeland este pred covidom, hoci len na par dni, ale tak splnil som si detsky sen :)
Aj ja som to stihol este pred covidom a ta krajina sa mi tam tak zalubila, ze tam idem v marci zase s inou partiou. Na 3 tyzdne a oba ostrovy. V 2019 sme sli Mt. Cook a teraz planujeme west coast stranu a vidiet Franz Josef Glacier, ale zevraj je to zavrete kvoli zaplavam, takze k nemu sa da dostat len vrtulnikom co neviem ze ci pojdeme. Ako tam je toho tolko na tom NZ ze aj rok by som tam vedel cestovat :D
Prílohy
nz.png
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak si pozeral/pozerali Pána Prstenov a Hobita,tak mozno pozriet aj tie hobitie domčeky či? To by som zase ja pozrel ak by som bol na NZ.
MP4-30
Light Expert
Light Expert

Blastbit napísal: 25 júl 2023, 12:59 Ak si pozeral/pozerali Pána Prstenov a Hobita,tak mozno pozriet aj tie hobitie domčeky či? To by som zase ja pozrel ak by som bol na NZ.
Jasne ze sme boli aj na lokaciach kde sa natacal povodny Pan Prstenov aj v studiu Weta. No ten Hobbiton (cca 60e za necele 2h) je uz extremne turisticke miesto kde chodia vo velkom cinania co ten film ani nevideli a je tam dost plnka co mi nicilo trocha zazitok. Ale treba tam ist mimo sezony a na golden hour :)
Prílohy
IMG_20190418_163117.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MP4-30: To si pekne pobehal. Ale clovek potrebuje aspon mesiac, aby tam co to videl, uz len kvoli zdlhavym presunom. Ja som bol len Queenstown, Milford sound a okolie.
Napísať odpoveď