Google Android OS
Re: Google Android OS
Po aktualizacii Chrome na novom Androide mi zacalo tak divne robit karty. Hoci mam karty s webmi klasicky hore, napriklad mam otvorenych 40 webov, tak ak kliknem v dakom na odkaz a dam otvorit v novom okne, tak mi ho otvori a spravi kartu/tab dole. Potom mam hore otvorene moje weby a dole su zase weby co zlucili. Ako to vypnut?
Autoeditácia príspevku po 1 min 3 sek:
Edit - Aha, ked kliknem na otvorrnie v novom okne, tak ako prva moznost je Otvorit v skupine na novej karte. Treba kliknut len o riadok nizsie a dat otvorit na novej karte.
Autoeditácia príspevku po 13 hod 42 min 56 sek:
Teraz tam pre zmenu taku moznost ani nemam. Len otvorit v novej karte a inkognito.
Autoeditácia príspevku po 1 min 3 sek:
Edit - Aha, ked kliknem na otvorrnie v novom okne, tak ako prva moznost je Otvorit v skupine na novej karte. Treba kliknut len o riadok nizsie a dat otvorit na novej karte.
Autoeditácia príspevku po 13 hod 42 min 56 sek:
Teraz tam pre zmenu taku moznost ani nemam. Len otvorit v novej karte a inkognito.
tiez to tak mam poslednych par dni - tento bug sa vola "tab group" a podla tohto clanku to vyzera, ze kazdy den je potrebne zmenit nejake nastavenie, aby sa toho clovek zbavil...to si zas nejaka slepa vyvojova vetva povedala, ze po niecom vsetci tuzia, ale nevedia o tom...
https://piunikaweb.com/2021/06/08/want- ... -to-do-so/
https://piunikaweb.com/2021/06/08/want- ... -to-do-so/
Ten navod nefunguje, mam to podla toho dlhodobo vypnute. Pozeram na Google Play recenzie a solidne tam ludia nakladaju na Google a rozculuju sa kvoli tomu.
ako mne sa tab group paci velmi, ma to uplnu logiku ze ked tam nieco otvorit v novom tabe tak miesto toho aby som musel hore tukat na ikonku tabov a potom vyberat ten otvoreny to viem dole iba prekliknut. rovnako ked ten tab zavriem tak sa vratim do toho povodneho, co predtym nemuselo vzdy fungovat ked mal clovek naotvaranych vela tabov.
hlavne ked pozeram napriklad inzeraty, co ma zaujme otvorim vzdy v novom tabe a mam to pekne v jednej grupe, nepletie sa mi to s ostatnymi tabmi.
ale je pravda ze z nejakeho dovodu to striedavo funguje a nefunguje kazdym novym updatom...
hlavne ked pozeram napriklad inzeraty, co ma zaujme otvorim vzdy v novom tabe a mam to pekne v jednej grupe, nepletie sa mi to s ostatnymi tabmi.
ale je pravda ze z nejakeho dovodu to striedavo funguje a nefunguje kazdym novym updatom...
čaute, kamošovi poslal jeden známy z Nemecka smartfon Samsung Galaxy J5, vizuálne úplne OK stav, avšak nechce chytiť mobilnú sieť. Po vložení Telekom SIM karty a zadaní PIN, nejde pripojiť na mobilnú sieť, skúšal som manuálne, automatické hľadanie nič. Skúsil som aj tiesňový hovor 112 a ani ten nešiel, myslíte že je to HW alebo SW problém ?
- ja_som
- Star
- Kontaktovať používateľa:
Blokovaný na konkrétnu sieť, nepodporovaná frekvencia, skús inú simku.
To sa ešte blokujú telefóny? A ak áno asi by pýtal sim lock key
- taki7
- Medium Professional
Používate Android? Zbystrite pozornosť. Ak zbadáte tieto symboly, môžu vás sledovať...
https://www.cas.sk/clanok/2618625/pouzi ... -sledovat/
https://www.cas.sk/clanok/2618625/pouzi ... -sledovat/
- starysomar
- Hardcore addict
Používaš rozum?
Tak skús pochopiť, že Tvoje posty sú prevažne úplne detinské (no nechcem to napísať inak...)
Tak skús pochopiť, že Tvoje posty sú prevažne úplne detinské (no nechcem to napísať inak...)
Vsak najskor musim dat opravnenie aplikacii. Pre taky Instagram alebo Viber dam opravnenie na nahravanie zvuku aj videa. A nezname aplikacie nemam, pripadne im to predsa nepovolim.
- starysomar
- Hardcore addict
Presne tak.
treba pochopit ze system/technologia/mechanizmus moze byt akokolvek bezpecny ale pokial ho ovlada clovek tak on sam je to najvacsie riziko.
doporucujem sa zamysliet pred kazdym tuknutim na nejake tlacidlo, aj ked iba na chvilku, na co to tukam? kto chce aby som na to tukol? a ake to bude mat nasledky?
je pravda ze na internete to moze byt zradne, reklamy tvariace sa ako tlacidla na stiahnutie, popup okna ci rozne pasivne agresivne "upozornenia".
v telefone je to ale dnes uplne jednoduche. za prve, nie hocijaka apka sa dostane do play storu. nie skusenemu cloveku urcite neodporucam povolovat instalovanie aplikacii od tretich stran, pokial to niekde nejaky navod/doporucenie vyzaduje tak pokial neviete co to presne znamena a co to moze sposobit tak ruky prec.
kazda aplikacia z play storu nema viac menej ziadne prava pristupovat ku zdrojom systemu, ci uz je to suborovy system, databaza ci senzory. na vsetko potrebuje potvrdenie od uzivatela. kedysi si appka pytala vsetky upozornenia naraz pri instalacii, dnes ich pyta az ked ich appka potrebuje a uzivatel vie ziadost povolit, zamietnut alebo povolit len pri behu aplikacie (to neviem odkedy je v androide presne). pokial chce mapova aplikacia pristup k lokacii tak ju asi bude potrebovat len ked budete pozerat na mapu, nema zmysel jej dovolit pristup kedykolvek.
slusna appka vysvetli este predtym ake prava bude chciet a preco ich chce. a tie prava nie su nijak zlozite, "apka chce pristup k mikrofonu a kamere", to mu rozumie kazdy. pokial to pyta candy crush a ja sa nechcem natacat pri hrani, tak im pristup nedam.
no a v neposlednej rade kazda aplikacia ma hodnotenie a komentare. casto si staci precitat par hodnoteni a clovek hned vie ze treba dat ruky radsej prec.
no a asi najdolezitejsia vec zo vsetkych je udrzovat svoj system aktualizovany. bugy sa najdu vzdy a maloktoremu softwaru sa venuju hackeri viac ako mobilnemu os.
hacker objavi hack, vyvojar ho opravi. ale pokial si to ty nestiahnes tak sa vystavujes riziku ktore je verejne a velmi lahko zneuzitelne kymkolvek.
doporucujem sa zamysliet pred kazdym tuknutim na nejake tlacidlo, aj ked iba na chvilku, na co to tukam? kto chce aby som na to tukol? a ake to bude mat nasledky?
je pravda ze na internete to moze byt zradne, reklamy tvariace sa ako tlacidla na stiahnutie, popup okna ci rozne pasivne agresivne "upozornenia".
v telefone je to ale dnes uplne jednoduche. za prve, nie hocijaka apka sa dostane do play storu. nie skusenemu cloveku urcite neodporucam povolovat instalovanie aplikacii od tretich stran, pokial to niekde nejaky navod/doporucenie vyzaduje tak pokial neviete co to presne znamena a co to moze sposobit tak ruky prec.
kazda aplikacia z play storu nema viac menej ziadne prava pristupovat ku zdrojom systemu, ci uz je to suborovy system, databaza ci senzory. na vsetko potrebuje potvrdenie od uzivatela. kedysi si appka pytala vsetky upozornenia naraz pri instalacii, dnes ich pyta az ked ich appka potrebuje a uzivatel vie ziadost povolit, zamietnut alebo povolit len pri behu aplikacie (to neviem odkedy je v androide presne). pokial chce mapova aplikacia pristup k lokacii tak ju asi bude potrebovat len ked budete pozerat na mapu, nema zmysel jej dovolit pristup kedykolvek.
slusna appka vysvetli este predtym ake prava bude chciet a preco ich chce. a tie prava nie su nijak zlozite, "apka chce pristup k mikrofonu a kamere", to mu rozumie kazdy. pokial to pyta candy crush a ja sa nechcem natacat pri hrani, tak im pristup nedam.
no a v neposlednej rade kazda aplikacia ma hodnotenie a komentare. casto si staci precitat par hodnoteni a clovek hned vie ze treba dat ruky radsej prec.
no a asi najdolezitejsia vec zo vsetkych je udrzovat svoj system aktualizovany. bugy sa najdu vzdy a maloktoremu softwaru sa venuju hackeri viac ako mobilnemu os.
hacker objavi hack, vyvojar ho opravi. ale pokial si to ty nestiahnes tak sa vystavujes riziku ktore je verejne a velmi lahko zneuzitelne kymkolvek.
- K-u-b-i-a-k
- Addict
má tu niekto samsung a používa gps? nevyhodí vam appka od samsungu že sa mapy často prebúdzajú?
Nevyhodi. To pri Google Maps?
- K-u-b-i-a-k
- Addict
áno. skúšal som aj maps.me a robí to niekedy aj pri bolt appke. mám a52s, žena a52. hodil som ju už do tvrdého spánku ale zaujíma ma prečo to robí.
- taki7
- Medium Professional
Z 11 verzie som upgradoval na 12..po PIN sa to spúšťa asi o 7 sekúnd dlhšie ako pri 11 a po PINe ešte nejakých 20 sekúnd kým nabehne systém.
Mám Redmi Note 10 5G.
Mám Redmi Note 10 5G.
- ja_som
- Star
- Kontaktovať používateľa:
Obnov továrenské nastavenia.
- K-u-b-i-a-k
- Addict
mažete aplikácie z ramky na svojom mobile?
ano, ked treba. ale ako nejaku beznu rutinu to nemam.