Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Používateľov profilový obrázok
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Google Android OS

Príspevok od používateľa moosha »

Temu venovanu Androidu som tu nenasiel, tak som si dovolil ju zalozit. Takze - vas nazor - ma buducnost? Ake su vyhody oproti konkurentom, teda Symbian a Windows Mobile, popripade iPhone OS? Myslite si, ze sa dostane aj do mainstreamovych telefonov, nie len same HTC-cka, Motoroly ktore u nas nie su a pod.? A posledna, ktora ma najviac zaujima, kedze sa chystam na HTC Hero - poznate na to nejake vazne dobre hry a apps, ktore na Slovensku aj vyuzijem (nie tie priblble oné s restauraciami, geocachingom a podobnymi ko*ot, ktore su ajtak pouzitelne len v USA)?

btw... mat Android bez predplateneho mobilneho netu je hlupost, to asi vsetci uznate, kedze vela hotspotov po vonku este nenajdeme. No mne prave teraz bezi zmluva s T-Mobilom, kde w'n'w (to je jediny net, ktory T-Mobile ponuka, ze?) nemam predplatene vobec. Je teda moznost prist do jednej z pobociek a povedat ze by som k chcel svojmu pausalu este w'n'w1500? Alebo je to mozne az ked uzatvorim komplet novu zmluvu?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa johny541 »

S tym wnw od tmobilu sa to urcite da aj pocas plynutia pausalu. Tak ako aj s orange internetom. V tom problem nevidim. Kludne mi napis na ICQ/Skype. Nedavno som si kupil HTC Hero, aj ked este o tom az tak vela neviem, tak by som ti mohol poskytnut nejake fakty o tom telefoniku :) A tak v skratke co sa tyka Android OS, tak som zatial velmi spokojny. Bal som sa trochu o podporu aplikacii ale v Markete je toho viac ako dost. Najdes tam app skoro na vsetko co potrebujes. Paci sa mi vacsia flexibilita ako ma napriklad OS v iPhone. Viac domacich obrazoviek ktore si mozes prisposobit ako len chces. Mam v nom este fw 1.5, ale ako som cital clanky tak tento mesiac by mal vyjst novy 2.0 tusim. Ten bude o dost rychlejsi, viac funkcii vo fotoaparate (ISO, vyvazenie bielej a pod.).

Ako som povedal, ak by boli nejake otazky alebo by si chcel poradit, tak kludne napis :)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Android je najlepší OS aký sa do mobilov dáva, podla mna samozrejme... Má naozaj veľmi veľkú budúcnosť (nie ako plané výstrely do vzduchu v podobe trebars UIQ). Samozrejme nemôžeš čakať že sa dostane do strojov ako nokia a podobne, tí si svoje os chránia a určite tam nebudú dávať niečo cudzie... Dáva sa do HTC, ponovom do Motorol, a pravdepodobne pôjde aj do nových SE... uvidíme :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Dunlop napísal:Android je najlepší OS aký sa do mobilov dáva, podla mna samozrejme... Má naozaj veľmi veľkú budúcnosť (nie ako plané výstrely do vzduchu v podobe trebars UIQ). Samozrejme nemôžeš čakať že sa dostane do strojov ako nokia a podobne, tí si svoje os chránia a určite tam nebudú dávať niečo cudzie... Dáva sa do HTC, ponovom do Motorol, a pravdepodobne pôjde aj do nových SE... uvidíme :)
že je najlepší, je subjektívne. budúcnosť má určite.
do nových SE ide určite, viď xperie ;) UIQ určite nebol planý výstrel do vzduchu. v dobách, ked sa nokii o OS ešte len snívalo malo SE a motorola UIQčko a naozaj profi zariadenia na svoju dobu. SE zabil UIQ slabým marketingom a ešte slabším HW vybavením telefonov. ked sa dnes pozrem na S60v5, tak to je otrasný systém, čo sa podpory dotykoviek týka. nelogické, škaredé :nono: uvidíme, ako pokročia s tým novým symbianom, kedže začnú od základov. ale to si ešte počkáme. dovtedy bude android vo verzii 5 :D
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Android ma moje sympatie len osobne sa ho trocha bojim. Potreboval by som aspon na 24 hodin do ruk nejaky poriadny telefon s Androidom napr. HTC Hero/Legend alebo neviem ako sa vola ta "hokejka". Neovladam tie pomenovania.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Curuj: do xperie nejde wm 6.5? bol som v tom že hej... A samozrejme je to subjektívne, aj som to napísal :) keď to porovnám so všetkými os v mobiloch, android je natom najlepšie umna. WM je zastaralý, neohrabaný, nestabilný a neoptimalizovaný systém. Ale lepší a sympatickejší než symbian. Soft v iphone som neskúšal, tak ten ohodnotiť neviem. Ale osobne ho moc neberiem ako plnohodnotný systém pretože sa inde než v iphone neobjaví. Je to vlastne ako taký uzatvorený soft v hlúpom telefóne :) UIQ mi veľmi k srdcu neprirástol, a to som ho používal viac než dosť. Marketing bol naozaj hrozný, takisto aj softwareová pestrosť, obrovská pomalosť...
A to, že sa bude android dávať už do smartov od troch výrobcov je viac než výborné, myslím že sa to rapídne rozšíri... taká motorola milestone s androidom vyzerá priam na zožratie :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Dunlop: do ktorej xperie wm 6.5? :) do prvej ide určite, neoficiálne. do X2 je štandardne a na X10 je android

tá motorola milestone (droid) je ozaj pekný a dobrý stroj. normálne uvažujem, aj ked s motorolami skúsenosti nemám.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Android OS (a iPhone OS) mi pride ako stavka medzi Stevom Jobsom a Ericom Schmidtom. Zatial co Apple sa snazi uspiet pomocou veci, ktore si myslia, ze uzivatelia chcu, pricom nie vzdy musia mat pravdu a Google zase s pomocou veci, ktore od nich fanusikovia chcu aj ked vo viacerych pripadoch je to na skodu veci (velka fragmentovanost je toho najlepsim dokazom).
Je sice pravda, ze Google zatial na plnej ciare prehrava (marketshare, zaujem developerov), ale je to jedina spolocnost, ktora prisla so skutocnou alternativou ku iPhone OS. Takmer kazdy, komu nevyhovuje iPhone najde lepsiu alternativu prave v Androidovskych telefonoch. Toto by som skutocne nedokazal povedat o chabych pokusoch typu Symbian, WM7 alebo nebodaj WebOS.

Ale chvalu bokom, to, ze celosvetova spolocnost ma po roku fungovania Android marketu podporu len 12 krajin, zatial co silne americky orientovana spolocnost (Apple) bola schopna poskytnut obdobne sluzby aj v mensich krajinach typu SR uz v prvy den fungovania, je proste neospravedlnitelne. Nechapem, co ten Google robi.
janchi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janchi »

neviem ako mozes povedat o wm7 ze chabi pokus ked ma vyst az koncom leta. neviem ale mne sa ifon os vobec nepaci lebo mi to ani trosku nepripomina pc. (preto prave pisem z HTC HD2)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

janchi: Ved o to aj ide. Ten OS ani nema pripominat PC, to je cela politika Apple-u... ;)
Stopa
King
King

WM 7 je v zasade Zune HD (tj ten prehravac, ktoreho sa preda menej ako velkeho iPod classic) obohateny o par stipiek funkcii WM, bez AKEJKOLVEK konkurencnej vyhody, okrem toho, ze je to od Microsoftu samozrejme. Ale ak si myslis, ze nemam pravdu, tak kludne napis nejaku "killer" funkciu WM7, okrem integracie Xbox live (a aj to iba achievementy a pod, hry nehrozia v blizkej buducnosti) tam nie je nic.

A pripominat PC? To je to, co som hovoril o Androide, to je vec, ktoru ludia chcu, ale v konecnom dosledku je to na skodu veci. Holt, bezny uzivatel nema ani potuchy ake to moze mat dosledky. Preto sa mi pristup Applu paci viac, je sice riskantnejsi, ale pre bezneho cloveka vyhodnejsi.

Ale celkovo tema je o Androide, nechcem zabiehat az prilis OT.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak nechces ty tak zajdem ja. WM7 je vlastne Windows 7 Phone? Lebo mi to tak pripada, ze tvoj posledny post naraza prave na tento kusok. Neviem preco som zil v tom, ze Windows 7 a Windows Mobile 7 su dve rozlicne veci...
Stopa
King
King

Ak sa nemylim (mozno niekto s vacsim prehladom ohladom tychto veci to objasni), tak Windows 7 phone series je prakticky naslednik WM 6.x. WM 6.x sa zacal minimalne interne nazyvat "classic" a jeho dalsi vyvoj nie je planovany, aj ked ho este par rokov budu podporovat.
Preto som uz zo zvyku pouzil WM 7 namiesto W7PS, ten novy nazov nema absolutne smrnc a mam taky pocit, ze Windows urobil rovnaku taktiku ako s Vistou -> 7, zbavia sa nazvu, zbavia sa zlych spomienok :)
rombo1
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rombo1 »

tema je "Google Android OS"...

tak skuste skor pisat nejake prakticke veci... co v systeme chyba napr? bude aj v slovenskom jazyku?

vyhody / nevyhody tohto OS...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Stopa napísal:Ak sa nemylim (mozno niekto s vacsim prehladom ohladom tychto veci to objasni), tak Windows 7 phone series je prakticky naslednik WM 6.x.
Neviem či "následník" je správne slovo, nakoľko sa jedná o systém vybodovaný z čistého listu papiera. Konečne sa už nič neupgradovalo, neprerábalo atď.
rombo1 napísal:co v systeme chyba napr? bude aj v slovenskom jazyku?
Ako je to s písaním slovenských znakov ô,ť,ľ,ŕ,ĺ,?
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

cafko vobec nieje problem
Stopa
King
King

Mateq: Jadro je vsak priamym nastupcom toho z 6.x, avsak skutocne ide o takmer "tabula rasa" pristup co sa tyka ostatku.

A ked uz som tu, chcel by som odpoved na jednu otazku a nejako sa k nej nemozem na googli dopracovat. Ma android (alebo aspon nejaka jeho nadstavba) spravene ovladanie mp3 playeru ktore je mozne vyvolat z lubovolnej aplikacie, bez toho, aby som aplikaciu ukoncil a pouzil widget/samotnu mp3 aplikaciu? Nieco ako ma iPhone, vid obrazok.
Hlavne mi ide o samotne ovladanie, ale taktiez aj o zobrazovanie zakladnych info o aktualnej pesnicke.
Ofc. mam na salame ci sa bude jednat o oficialne alebo 3rd party riesenie.
Prílohy
IMG_0083[1].PNG
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak, treba to tu rozbehnúť, zariadenia s Androidom sa šíria...Dávam nejaké 2 fotky z mojej novej kraxne (Dell Streak vs. iPhone 3G), ešte sa s tým učím robiť, priznám sa, že ešte včera to bola pre mňa španielska dedina (a moc pokrokov som nespravil)...Máte nejaké tipy na aplikácie, widgety, atď? (sorry za tú lama prvú fotku, ale zrkadlovku sa mi vyťahovať nechcelo)
Prílohy
video
video
sme
sme
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Na akom Androide to bezi ? 1.6 ? Planujes tam nahodit novsiu verziu ? Samozrejme ak to podporuje.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Áno, je to 1.6, už vraj O2 testuje 2.2, či 2.1, takže to samozrejme vymením. Podporuje to, veď hardware je taký istý ako v hocijakom inom špičkovom telefóne, 1Ghz Snapdragon, 512MB RAM, dedukovaná grafika...som zatiaľ spokojný.
Napísať odpoveď