Piano (systém spoplatnenia webových stránok)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Používateľov profilový obrázok
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Piano (systém spoplatnenia webových stránok)

Príspevok od používateľa begbeee »

autor projektu: Piano zafungovalo dobre, chyby doladíme
Čo si myslíte o tejto službe? Má podľa vás budúcnosť?
Prešiel už nejaký čas, tak je možné to aspoň subjektívne zhodnotiť pretože zdrojom z médií, ktoré sú v systéme nedôverujem, od nich ide skôr také vzájomné potľapkávanie sa po pleci..

Ako sledujem najmä SME a Pravdu, tak výrazný rozdiel som nezaznamenal. Bloknutá rubrika Komentáre v SME a Pravde má trápi najmenej, v Pravde som zaregistroval citeľný úbytok diskutérov, prakticky z webu zmizli. Na SME sa diskusie skrátili a sprehľadnili, človek napíše radšej dlhší komentár kde obháji svoj postoj ako krátke "shoty", ktoré sú často len výkriky do tmy.

Iné stránky zo systému nesledujem, ale napríklad taký Denník Šport to má kruté, lebo jeho obsahu je plný web, často v lepšej kvalite (naposledy som stade registroval sériu článkov kydajúcich na Hanlona, na ktorých spolupracoval Vinco Lukáč - ďakujem, to by ste mne mali platiť za to aby som to čítal).

Celkove mám ale pocit, že si za to temer nikto neplatí, pochybujem aj o spomínanom 1%. IMO ak ľudia vydržia neplatiť dostatočne dlho, tak to samo vyhnije. Neviem či Slováci s našou povahou to dokážeme, ale verím.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Piano (systém spoplatnenia webových stránok)

Príspevok od používateľa Gothar »

No ja z tych webov sledujem iba Pravdu a SME a tam sa ma to nijako nedotklo. Z komentarov ma bavili iba Leskove, ale tie mi teraz nechybaju. Co sa tyka diskusii, tak tam je prinos Piana nepopieratelny, vyrazne totiz ubudlo trollov a teraz je tam vacsi poriadok.
Celkovo Piano hodnotim z pohladu uzivatela pozitivne, pretoze mam k dispozicii rovnaky web ako predtym, ale s prehladnejsimi diskusiami. Ale prevadzkovatelia asi nie su nadseni, pretoze z toho co som vypozoroval, ma velka cast pianistov sluzbu zadarmo, pretoze su v nejakom spojeni so SME.
A preco sa tak malo predava? Z velkej casti je to asi kvoli tomu, ze ludia podvedome vnimaju, ze platia aj webom, na ktore nechodia (aj ked to je pravda iba do urcitej miery) a aj preto, lebo nie kazdy ma potrebu napisat tam 3 a viac prispevkov denne a vela z nich prezije aj bez komentarov.
Ako to riesit? Najlepsie by asi bolo, keby sa spoplatnili vsetky autorske clanky a tie by mali zodpovedajucu uroven. Specialne na SME by som uvital viac fotiek pri beznych clankoch, alebo aspon moznost zvacsit si tu jednu fotku co tam obcas daju :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

trh vyriesi
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Osobne by som zrejme neplatil ani tak, skôr by som presedlal. Myslím, že by to posilnilo skôr weby mimo Piana, napríklad Aktuality.sk. Úplné spoplatnenie autorských článkov by SME alebo Pravdu zabilo. Viem si to predstaviť trebárs na portáli Mediálne, ale tí sú veľmi špecifický a neoslovujú masy, ale iba určitú skupinu ľudí.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hneď po spustení piána som si to kúpil na skúšku na mesiac... kvôli medialne.sk a teraz.sme.sk ...ale keď mi vypršalo predplatené obdobie, akosi som sa nevedel dostať k predĺženiu... no a časom som zistil, že sa dá žiť aj bez medialne.sk aj bez teraz.sme.sk

:)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

S clankami na SME to ide dolu vodou . gramaticke i fakticke chyby - za taku "kvalitu" by som urcite neplatil. Ani po sebe clanok neprecitaju, hodia ho pomaly tak ako ho ziskaju z google translate, mam taky pocit.
Co sa tyka diskusii, tak prispejem raz za mesiac, tam ma obmedzenie na 3 prispevky fakt netrapi. Ale videl som ludi, ktori si zaregistrovali viac nickov, aby mohli viac pisat. Na clanky zo SME som si uz tak zvykol, ze ked citam obycajne papierove noviny, chyba mi k clankom diskusia :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Piano mám zaplatené, avšak iba kvôli diskusiám, pretože nechcem robiť X účtov iba preto, aby som mohol sejmuť platených Ficových trollov a hlupákov, ktorí za všetkým vidia Židov, Soroša a podobne. Komentáre sú mi ukradnuté, ani ich nečítam, pretože mi od tých jednostranne zameraných autorov nestoja za to. A okrem toho môžem aspoň pravidelne zjebávať Bellu za ten ich "prémiový obsah", keď každý druhý článok obsahuje chybu, preklep, logickú sprostosť, alebo dezinformáciu. 3 eurá (2,6 libry) sú mi ukradnuté a peniaze dávam aj za väčšie sprostosti, takže ma to nezabíja, avšak považujem to za hlúposť, aspoň čo sa diskusií týka. Pretože Bella a spol. dobre vedia, že ak by nezahrnuli do plateného balíka aj tie, určite by sa im na to každý zvysoka vykadil a nik by neplatil za neobjektívne komentáre Leška (ten už odišiel) a podobne. Je to hlúposť, ale SME pravidelne masíruje čitateľov článkom o tom, ako sa im to vypláca a koľko X ľudí si to už kúpilo - so SME to ide dole vodou a to veľmi rýchlo.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Čo sme zamkli do projektu Piano na Natankuj.sme.sk

ceny pohonných látok v systéme čerpacích staníc,
štatistické údaje a dáta staršie ako 2 mesiace v systéme krádeží áut,
články staršie ako 48 hodín

http://natankuj.sme.sk/c/6036313/ziskaj ... darmo.html

Myslim, ze toto uz chlapci a dievcata z piana troska prehnali.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Znamená, že evidentne majú málo ľudí, ochotných za to, čo ponúkajú *platiť.

No.. Dávam im ešte tak pol roka.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dám sem svoj príspevok, ktorý som im tam pod článok napísal: Prečo mám taký pocit, že im to Piano nevynáša tak, ako to rozširujú a vyhlasujú? Alebo je to iba prejav mamonu? Kvalita článkov šla dole, správy sú preberané z agentúr aj s chybami, ktoré sa nikomu neráči opravovať (niekedy sú tam doslova h0vadiny), mazanie príspevkov z diskusií, ktoré nie sú "politicky korektné" a to aj platiacim užívateľom (napríklad aj mne) - asi to nie je až také zlaté teľa. Ale budiž, kto bude odchádzať posledný, nech zhasne...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To Natankuj.sme.sk dosť rozladilo aj mňa, teda mail čo mi od nich prišiel.. Už silno uvažujem o nejakom inom médiu, ktoré by mi nahradilo SME a Pravdu, také čo nie je v Piane. Veď SME sa svojím bulvárom už takmer nelíši od nejakých Topky.sk... Smutné.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ešte ma tak napadlo (seth82 by mohol mať tiež skúsenosť), cez iPod aplikáciu SME si v pohode kukám všetky zamknuté rubriky (Komentáre, teraz aj Natankuj.sk) odkedy to zaviedli. Viem o tom, že to vedia (interview) a aj to ukazuje aký neschopný sú keď to nechávajú tak už takú dobu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hej, spoplatnené na iPhone idú...Nech si naserú, ja si platím Piano kvôli diskusiám, keďže mám momentálne prázdniny, ale až mi začne posledný rok školy, tak predpokladám, že čas na to mať nebudem, takže im prestanem aj platiť. Nie žeby mi tie chechtáky chýbali, ale nebudem mať žiaden dôvod dávať im stovku mesačne za niečo, čo ani v drvivej väčšine prípadov aj tak nepochádza z ich zdrojov a to sa ani neunúvajú opravovať chyby z agentúr.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

veru.. aky portal navrhujete ako alternativu k sme/pravda/hospodarske noviny?
.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Zo slovenskych neviem, z ceskych su asi najlepsie idnes.cz a novinky.cz, ale k hospodarskym novinam mi nic nenapada.
12121918
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 12121918 »

Mek napísal:S clankami na SME to ide dolu vodou . gramaticke i fakticke chyby - za taku "kvalitu" by som urcite neplatil. Ani po sebe clanok neprecitaju, hodia ho pomaly tak ako ho ziskaju z google translate, mam taky pocit.
seth82 napísal:A okrem toho môžem aspoň pravidelne zjebávať Bellu za ten ich "prémiový obsah", keď každý druhý článok obsahuje chybu, preklep, logickú sprostosť, alebo dezinformáciu.
Neviem, ci sa nemylim, ale vacsina (mojim odhadom 80-90%) su agenturne clanky. Cize to nepisu oni len preberaju z roznych spravodajskych agentur. A taktiez neviem ci maju opravnenie menit/prepisat chyby, ked tam ma konkretna agentura copyright. Alebo ak to mozu menit neviem ci to mozu vobec vydat za svoj autorsky clanok ked by tam opravili par faktov.
begbeee napísal: Veď SME sa svojím bulvárom už takmer nelíši od nejakých Topky.sk... Smutné.
Vazne!? Neviem sice co vsetko mozes povazovat za bulvar, ale uz len chvilkove prehliadnute frontpage topiek a sme jasne ukazuje co je bulvar a co nie. Vazne mam spravit screenshot?
begbeee napísal: Ešte ma tak napadlo (seth82 by mohol mať tiež skúsenosť), cez iPod aplikáciu SME si v pohode kukám všetky zamknuté rubriky (Komentáre, teraz aj Natankuj.sk) odkedy to zaviedli. Viem o tom, že to vedia (interview) a aj to ukazuje aký neschopný sú keď to nechávajú tak už takú dobu.
Chodim cez android aplikaciu. A imho vobec to neukazuje aky su neschopny. Skor o tom, ze chcu podporit pouzivanie svojej aplikacie na mobile.

Zhrnutie:
1. Piano prinasa progres (zly ci dobry to je na vas).
2. cena 2,90E = to su pomaly dve velke piva, alebo tri male capovane kofoly v Bratislave vobec nezda velka v porovnani s tym co ziskate http://www.pianomedia.sk/about/co_ziskate.php . Len si napriklad skuste porovnat mesacne predplatne jedneho dennika s 2.90? Aj keby kvalita stagnovala poviem, ze je to dobry biznis pre predplatitela piana.
3. Sice nevieme ako "dobre" sa piano predava. Ale imho z jednym nahlavnejsich kriterii preco sa nemoze predavat viac je, ze ludia nie su zvyknuty platit za veci, ktore dovtedy mali zadarmo a to k tomu specialne slovaci(i ked tie veci sa sami od seba zadarmo nevyrabaju). Podla mna podobna situacia ako ked sa (ne)rusia niektore nezmyselne soc. davky ale danove vynimky.... sa tiez zacinaju vynarat podobne kvazy "argumenty" ze informacie su zadarmo, ze maju pravo na bezplatne informacie etc...
4. Nemyslim, si ze kvalita online clankov upada (aspon na SME). Skor ma pocit, ze stagnuje z dovodu mozno tych copyrightov(tu sa velmi lahko mozem mylit)? alebo proste z toho, ze zisky z online verzie este vzdaleka tak nie su velke ako z printovych verzii a preto sa media stale sustreduju na svoje printove verzie.

PS:I ked sa to mozno na prvy pohlad nezda, nemam zaplatene piano, nie som redaktor zo sme a taktiez ma zatial este stale neplati Soros ci Zidia (i ked by asi mali ked tak sirim ich propagandu).
lumir napísal:veru.. aky portal navrhujete ako alternativu k sme/pravda/hospodarske noviny?
.
Ono to zalezi co ta "viac menej" zaujma v SME/Pravda a v HN. Ale celko asi len zahranicne weby. (-:
Nejake typy:
http://www.bloomberg.com/
http://english.aljazeera.net/
http://www.guardian.co.uk/
http://www.bbc.co.uk/news/
http://www.theatlantic.com/
http://harpers.org
http://www.newyorker.com/
Gothar
Moderátor
Moderátor

12121918: tie clanky nedostavame zadarmo, na celom webe je kopa reklam na ktorych prevadzkovatel webu zaraba. Vyssie som tiez pisal, ze piano v sucasnosti neponuka vela vyhod a k sucasnym clankom sa daju najst porovnatelne alternativy na inych weboch. Preto je teraz piano zamerane hlavne na diskuterov a mozno na natankuj skusaju ako sa to ujme v pripade clankov, pretoze spoplatnenie starsich clankov je uz pre neplatiacich dost obmedzujuce.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

12121918:

1. Boha aj s tvojím nickom, kto to má kopírovať...

2. Samozrejme, že som si vedomý, že sú to agentúrne články. Na to sú predsa SME novinami a na to majú vlastných novinárov, PR a iných zamestnancov, aby to buď všetko upravovali do autorských článkov a opravovali dezinformácie, ktoré naše slávne tlačové agentúry šíria, alebo nech ich poriadne zbuzerujú za kvalitu ich produkcie. Noviny by sa mali predsa v zdravom konkurenčnom svete snažiť o podávanie informácií a správ čo najjasnejšie, najpresnejšie a zrozumiteľne, čo sa SME naposledy podarilo v ich článku ani nepamätám kedy. Dnes som v ich článkoch od agentúr našiel už niekoľko chýb, nehovoriac o kvalite drístov od Milana Gigeľa, dnešný bohovský "poradný" výron o kupovaní študentského laptopu, v ktorom autor mieša hrušky s jablkami a BMW s Trabantom.

3. Piano neprinieslo žiaden progres. Ak áno, skús mi naznačiť, že aký. Lebo ja som sa k žiadnemu nedopracoval a to som na SME v diskusiách a inde aktívny už viac ako sedem rokov. Ide to s nimi dole vodou a radšej si prečítam zahraničné médiá, ako ich a praktizujem to už veľmi často. Fakt netuším, čo má byť pre predplatiteľa Piana dobrým biznisom, iné internetové denníky predsa spoplatnené nie sú (teda iné - tie, ktoré nie sú súčasťou Piana) a ponúkajú všetko zadarmo. Sorry, ale komentáre Schutza, Filu a Hatalu nepovažujem za bonusový obsah, hlavne, ak sú totálne nefundované, ako napríklad Schutzove kecy o cigánoch.

4. Cena pre mňa nie je dôležitá, aj ak by to stálo 20 mesačne a ak by to stálo za to, nemal by som problém zaplatiť si za to. Ale nestojí a niečo mi hovorí aj to, že nikdy stáť nebude.

5. Vieme, ako "dobre" sa Piano predáva. Článok o tom bol tu http://ekonomika.sme.sk/c/5941777/plate ... c-eur.html Okrem toho si je potrebné všímať, že koľko diskutérov v populárnych diskusiách je zelených a koľko nie. Jediné, čo sa v diskusiách zmenilo je to, že spameri platení Súmračnou majú na každej strane diskusie 10+ bezobsažných príspevkov plných balastu (v poslednej dobe užívatelia Plk.KGB a hlavne Jozef Maly110), čo totálne znižuje kvalitu diskusie a jej čitateľnosť. Teraz im konto nik nezablokuje, pretože si zaň platia, gratulujem.

6. Kvalita článkov na SME pomaly neklesá - tá škaredo padla na ciferník a to poriadne, pričom človeku sa zdá, že dno už dosiahla, ale furt sa nájde niekto, kto mi dokáže, že môžu klesnúť ešte hlbšie (viď dnešný článok o študentských laptopoch).

7. Piano si platím a mňa platí Soroš, Illuminati, Slobodomurári, Židia a domá mám motúziky, ktorými viem poťahovať a keď potiahnem, tak sa rozkmitajú antény na HAARPe a je zle, nedobre.

Na záver do pozornosti dávam http://peterjane.wordpress.com/2011/08/ ... -porazeni/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

12121918 napísal:
Vazne!? Neviem sice co vsetko mozes povazovat za bulvar, ale uz len chvilkove prehliadnute frontpage topiek a sme jasne ukazuje co je bulvar a co nie. Vazne mam spravit screenshot?

Chodim cez android aplikaciu. A imho vobec to neukazuje aky su neschopny. Skor o tom, ze chcu podporit pouzivanie svojej aplikacie na mobile.
SME sa bulvarizuje a to vidí aj slepý. Bombastické titulky a v článku úplne iný obsah a zďaleka neprinášajú nové témy (mienkotvorný denník, heh) ako tomu bolo pred niekoľkými rokmi, keď som si SME dokonca kupoval ako papierové noviny!

Podpora používania aplikcie? R U SERIOUS? A kto na androide alebo iOS konkuruje aplikácii SME? Navyše ako k tomu príde platič na inej platforme, ktorý musí platiť za niečo čo majú iný zadarmo?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

SME je uz len hlasnou trubou propagandy. tieto noviny citam prakticky od ich zaciatku a to ako sa zhorsili za posledne 1-3 roky je neuveritelnym padom. uz len kvoli tomu odmietam platit 2.90. SMEtiam ich nedam. A to si platim 6 eur/mesacne za pristup na web s obsahom ktory, ma zaujima. SME a ani ostatne noviny nemaju ziaden premiovy obsah, ktory by mohli ako-tak spoplatnit. To ich jednofarebne spravodajstvo je na grcanie. Musim suhlasit so sethom. na HNkach su niekedy zaujimave komentare, ale tiez su to veci o ktorych sa pisalo, hovorilo uz pred rokom, dvoma na alternativnych spravodajcoch, ale vdaka bohu za to a este su aj zadarmo :)

alternativy k SME:

lepsie agenturne spravodajstvo -> webnoviny.sk
lepsie zahranicne spravodajstvo -> rt.com (EN)
lepsie komentare -> prvnizpravy.cz (Adam B. Bartos a jeho boj proti pravdolaskarom)
lepsie hospodarske spravodajstvo -> hnonline.sk a etrend.sk

musim sa priznat, ze SME citam denne a to co ma tam najviac laka su diskusie, pretoze zvacsa obsahuju daleko viac informacii nez samotny "clanok"
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

TAAAAk a máme tu ďalší priam skvelý "investigatívny" článoček, posúďte sami http://www.sme.sk/c/6031075/kruta-pravd ... stoch.html - no čo je už na tomto kvalitné? Veď je to totálne tendenčný, jednostranný článok, ktorý všetky svoje pohľady a tvrdenia zakladá na extrémnych situáciách, pričom hrubo zovšeobecňuje a to často krát. Odporúčam prečítať si diskusiu, tá myslím napovie dosť.

Autorke by som dokázal otrepať o stôl svoje zážitky z Bratislavy, keď som tam naposledy bol pred dvoma rokmi pozrieť kamarátov, boli sme vo viacerých reštauráciách, nie práve lacných, maniere máme všetci myslím veľmi dobré a bol to doslova hnusný zážitok, správanie obsluhy v miestnych podnikoch. Vôbec netuším, že koho sa snaží autorka prehovárať, každý, kto čo i len okúsil služby v zahraničí (a to vôbec nemusia byť práve západné krajiny, skôr naopak, stačí zájsť k susedom do Poľska, Maďarska, na Čechy), vie veľmi dobre, aká je u nás úroveň gastronómie.

IMHO, tento príspevok vystihuje všetko: ""túto otázku vnímam ako pohodlnosť zákazníka".
Nuz drahy pan casnik, ak by zakaznik nebol pohodlny, tak ide rano na trh a k mesiarovi a vsetko si pekne doma uvari sam. Restauracie by neboli vobec potrebne. Najvacsie trzby mate prave od tych "pohodlnych" takze namiesto ich kritizovania by ste u nich tu pohodlnost mali priam pestovat!:-)"

A toto je ďalší z jedov na SME s Pianom - žurnalistom tam môže byť doslova a do písmena každý. Iba nedávno tam bol článok o akejsi dedine pri Nitre, kde je na obecnom úrade fotovoltická elektráreň, pričom autorka (22-ročná slečna, diaľková študentka žurnalistiky) si tam plietla fyzikálne veličiny a odborné výrazy.

Holt, takto to ďalej nejde.
Napísať odpoveď