Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Používateľov profilový obrázok
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tu by som skor uvazoval o kablovych sluchadlach s odpojitelnym kablom a k tomu adaptery za usi.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

hmm, vies dat priklad?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nieco ako Fiio UTWS3 (kupitelne u nas) ale je to trochu drahe.
V Cine napr. KZ AZ09, TRN BT20, BT30... Niektore nemaju ANC, ale nemyslim si ze to ma u spuntov vyznam.
Nie o na ten styl. A k tomu nejake tie sluchadla s odpojitelnym kablom.
Za malo penazi (ale kvalitny zvuk) nejake KZ, CCA, u nas nejake Fiio ci napr. iBasso.

A bude to hrat omnoho lepsie ako ktorekolvek original BT sluchadla.
Plus ked sa ti posaha ten adapter, tak vymenis len ten a sluchadla pouzivas dalej.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ahojte, potreboval by som poradiť nejaký sluchatkovy zosilňovač k mojim Akg Q701. Niečo rozumne. Predtým som mal model od qd audio. Ten sa pokazil. Cenová predstava cca 100-150. Ale chcem niečo čo ich uživí. Hudbu najčastejšie budem púšťať cez spotify cez mobil. Cize potrebujem, aby sa to dalo napojiť cez USB c. Môže byť kľudne prenosný baterkovy, ale podmienka to nie je.

Ako dobry bonus ak nebude prenosný by som ho rad prepojil k reprakom. Vtedy potrebujem, aby mal optický vstup a cinch výstup.

Viem, že to je téma o sluchatkach, ale píšem to tu, lebo to s tým súvisí.

Ďakujem za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

V tej cene je najlepši Topping DX1, ale nema opticky vstup, len USB. Odporučil by som ti priplatiť na Topping DX3Pro+. Ten ma všetko, vratane BT. A uživi v podstate akekoľvek sluchadla. To je z toho, čo sa da kupiť u nas.
Prenosne mašinky ku Q701 nie su veľmi vhodne. Oni su dosť nenažrane.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ďakujem za tip, vyzerá super.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

Ryan Giggs napísal: 08 feb 2023, 21:24 Nieco ako Fiio UTWS3 (kupitelne u nas) ale je to trochu drahe.
V Cine napr. KZ AZ09, TRN BT20, BT30... Niektore nemaju ANC, ale nemyslim si ze to ma u spuntov vyznam.
Nie o na ten styl. A k tomu nejake tie sluchadla s odpojitelnym kablom.
Za malo penazi (ale kvalitny zvuk) nejake KZ, CCA, u nas nejake Fiio ci napr. iBasso.

A bude to hrat omnoho lepsie ako ktorekolvek original BT sluchadla.
Plus ked sa ti posaha ten adapter, tak vymenis len ten a sluchadla pouzivas dalej.
diky. pytal som sa, ale take kombo drat/bezdrat + adapter by uz pre tu osobu bola zbytocna komplikacia. asi by som ostal u klasickych BT "zausnych" sluchadlach, maximalne s kablom medzi sluchadlami. na alze ma najviac zaujali asi tieto https://www.alza.sk/jlab-epic-air-sport ... 539259.htm ..

inac ja mam spunty "Huawei FreeBuds 3i" a to ANC ma u mna celkom velky vyznam (vlak/MHD). no neviem ako to bude pri tych zausnych sluchadlach, kedze tam uz to drzanie asi nebude zalozene na tlaku spuntu v uchu. alebo ano a ten drziak je len taka "poistka"?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Drži to v uchu normalne ako každe špunty. Ten hak je len "poistka".
Problem je že vyber takych sluchadiel je žalostny. Tie JLaby su v podstate jedina možnosť.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Su aj ine bezdrôtové sluchadla (špunty) okrem AirPods, ktoré sa k telefonu okamzite pripoja? Alebo ak chcem tuto vymoženosť musim ist do airpodov?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co znamena "k telefonu okamzite pripoja"? kazde moje bezdrotove sluchadla sa pripoja k naposledny pripojenemu zariadeniu akonahle ich vytiahnem z obalu.
pokial myslis to co ponuka apple ze staci airpody prilozit k ipadu a pripoja sa k nemu, potom ich prilozit k macbooku a pripoja sa zase k nemu, tak o tom dost pochybujem ze by take nieco niekto iny podporoval. to si moze dovolit iba apple lebo komplet hardware aj software je pod jeho kontrolou.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

aacid napísal: 11 feb 2023, 20:50 co znamena "k telefonu okamzite pripoja"? kazde moje bezdrotove sluchadla sa pripoja k naposledny pripojenemu zariadeniu akonahle ich vytiahnem z obalu.
pokial myslis to co ponuka apple ze staci airpody prilozit k ipadu a pripoja sa k nemu, potom ich prilozit k macbooku a pripoja sa zase k nemu, tak o tom dost pochybujem ze by take nieco niekto iny podporoval. to si moze dovolit iba apple lebo komplet hardware aj software je pod jeho kontrolou.
Myslim presne to, ze sa mi po vytiahnutí slúchadiel z obalu pripoja k telefonu. Nemusim ich teda manuálne pripojit cez bluetooth. Chcem ich len k telefonu, takze to co chcem by mali spĺňať asi vsetky slúchadlá podla toho co pises.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Áno. Apple to mal fajn len v tom, že keď si otvoril krabičku tak na teba hneď vyskočila animácia. Na androide sa táto funkcia volá Fast Pair ale nemajú to všetky sluchátka čiže v prípade hocičoho na bluetooth spravíš to že ich prvý krát dáš do párovacieho režimu (respektíve väčšinou sú v ňom automaticky pri prvom zapnutí) pripojíš klasicky cez bluetooth a každé ďalšie vytiahnutie bude automaticky pripájať na posledné pripojené zariadenie.
Apple nemá fakt žiadnu výhodu v tomto.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ta vyhoda u applu je pokial sa jednymi sluchadlami pripajas na viac zariadeni.
obcasne som chcel sluchadla pripojit k telefonu, obcasne k tabletu, obcasne k notebooku. vzdy bolo nutne sluchadla prepnut do parovacieho rezimu (v mojom pripade 6 sekund drzat tlacidlo) a potom v telefone/tablete otvorit nastavenia BT a pripojit sluchadla. vo windows 11 to teraz este viac skomplikovali, pretoze vo win10 stacila skratka win+k a hned si videl sparovane zariadenia, teraz sa cez to da uz len castovat.

pokial by som mal vsetko od applu tak staci jednoducho sluchadla prilozit k zariadeniu a su pripojene...
samozrejme menit komplet ekosystem sa mi nechcelo, tak som za cenu airpodov kupil troje sluchadla a teda kazde zariadenie ma svoje vlastne sluchadla :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na toto by mal sluzit Multipoint. Niektore sluchadla ho maju.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Nevie niekto poradit kde kupit za normalny peniaz stuple na sluchatka? Chcem penove.
Neviem ich poriadne nikde najst. Zatial len toto:

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... p_hza?th=1
https://www.amazon.de/-/en/Pairs-Earrin ... KPMVQ?th=1
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na audigu pozri. Ale si daj pozor na priemer. Nie každe sluchadla maju rovnaky.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Aké BT štuple okolo 50€?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z našich obchodov napr. EDIFIER X3.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Uz som 2x kupoval BT modul TRN BT20S a zvova sa mi ho uz nechce kupovat. Jeden mi blbne a ma slaby prijem a na druhom pare jednemu prestalo ist audio.
Je nejaka alternativa za prijatelnu cenu? Kablovu verziu moc nie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem čo je rozumna cena, ale ak chceš mať istotu, tak Fiio UTWS3. Ide to kupiť u nas, maš na to 2 roky zaruku.

Lacna alternativa k TRN, KZ AZ09 alebo CCA BTX.
Napísať odpoveď