Ryan Giggs napísal: ↑15 mar 2023, 13:40
Čo viem, tak Sticjk su naozaj mizerne sluchadla, aj čo do zvuku aj izolacie. A 1-ky su na tom sice lepšie, ale zas nemaju bezstratovy kodek. Čo je u 100+ € sluchadlach trošku pruser. Každopadne zvukovo to tiež nie je špička.
Reproduktor - Sony XB23 super, ešte aj dobrú cenu naň dali na alze 86,90€.
Slúchadlá - zatiaľ si zvykám, moje prvé true wireless štuple. Zvuk paráda, ešte si zvyknúť na ovládanie je dosť citlivé. Za 108€ som ich síce nenašiel, i keď na heureke mi vyskočilo pár obchodov ale nechcel som riskovať tak som zobral z alzi za 123,90€ pôvodne 160€ dali akurát akciu.
Dá sa momentálne kúpiť niečo lepšie na domáce počúvanie hudby ako Audio Technica ATH-M50x v podobnej cene?
ATH-M50x mám už asi 5 rokov, ale už sa tam šúpe dole tá pôvodná koženka na všemožných miestach. Viem, že sa dajú objednať nové earpady, ale ak by sa dali nájsť nové zvukovo už lepšie slúchadlá, tak by som preferoval túto možnosť.
Nenapisal si pouzitie, preferencie, Audio Technica ATH-M50x som skusal, ja som chcel silnejsie basy a tieto ich mali, zvukovo mi vyhovovali, ale strasne ma tlacili, takze som nakoniec kupil tu navrhovane DT 770 PRO, som s nimi spokojny, tiez maju vyraznejsie basy, ale nie az tak ako AT, tiez nemaju odpojitelny kabel ani nie su skladacie, takze si to zvaz, ak ti aktualne vyhovuju a chces zostat v podobnej cenovej hladine, tak mozno by stacilo kupit nove nausniky. Ak by si sa predsa rozhodol pre DT 770 PRO, tak su 3 verzie a mne vyhovovala iba jedina, nie ta, ktora mi bola odporucana, tak to si tiez dobre zvaz. Tie basy mozno tak nevnimas, ale ked ich budu mat nove sluchadla slabsie, tak ti mozu chybal, ale zalezi na pouziti, ktore chyba.
Zdravím, mám taký zvláštny problém so štuplovými slúchadlami. Konkrétne CCA C12 z aliexpressu. Donedávna fungovali v pohode, so zvukom som bol spokojný, mal som na nich štuple ktoré mi skvele sedeli. Po nejakom čase kedy som ich nepoužíval som ich vytiahol, no už mi ten zvuk neprišiel taký dobrý. Pravé slúchadlo akoby stratilo basy. Tak som začal skúmať, porovnávať s ďalšími podobnými ktoré mám a dospel som k záveru, že to slúchadlo je vadné.
Pri nasadzovaní tohoto typu slúchadiel je pri tom počuť, resp. cítiť v uchu také cuknutie alebo ako to nazvať, teda ten podtlak ktorý tam vznikne, vďaka čomu slúchadlá tesnia a tým pádom aj hrajú tak ako majú.
Lenže toto pravé slúchadlo to nerobí. Ľavé je v poriadku, tesní aj hrá dobre. To pravé ale nechce tesniť ani za svet. Skúsil som teda vymeniť štuple, pravý za ľavý, nepomohlo. Ľavé stále v poriadku no pravé netesnilo. Napadlo mi teda, že možno je problém v mojom uchu. Tak som skúsil dať ľavé slúchadlo do pravého ucha, no tam tesnilo dobre. Keď som dal pravé do ľavého ucha, netesnilo. Z toho som usúdil, že problém nie je v štuploch, ani v uchu ale iba v tom pravom slúchadle. Keď si ich nasadím bez štuplov, tak je počuť že hrajú rovnako. Trocha počuť aj že basujú. No s nasadenýmm štupľami je počuť, že to pravé hrá tak, ako keby som si ho len zľahka vložil do ucha. Pritom keď ho skúšam hocijako zatlačiť, zatočiť, nechce ani za svet chytiť podtlak. Ľavé len vložím, zatlačím a hneď chytí podtlak. No to pravé nie a nie. Stretli ste sa už s tým niekto? Je to vada, ktorá sa dá nejako poriešiť? Alebo môžem tie slúchadlá vyhodiť? Počúvať sa totiž nedajú.
Nie je, mriežky som zhodil, aj vnútro je čisté. Taktiež som vyčistil mriežky aj štuple. Slúchadlá sú teraz v podstate ako nové. Boli používané iba na posluch pri pc, čiže žiaden šport, vonku ani vnútri. Naozaj netuším čo sa mohlo tomu jednému stať, nemám ich ani rok a boli využívané pomerne málo.
Nie, teraz som to ale skúsil, mám aj iný kábel od KZ slúchadiel, no nepomohlo. Ja hlavne cítim rozdiel aj keď si vkladám slúchadlá nepripojené. Ľavé ihneď ako vložím do ucha cítim to odizolovanie od okolia. Ale pri pravom mám pocit, ako keby si ho vložím bez štupľa, alebo ako kôstkové slúchadlo. Vieš asi čo myslím, rozpisoval som to vyššie.
Začínam už byť zúfalý z toho. Tie slúchadlá vyzerajú skutočne ako by som ich včera vytiahol nové z krabičky, žiadny rozdiel medzi ľavým a pravým. Nechápem čo môže robiť to, že sa nepricucne do ucha. Odvčera ma z toho bolí ucho, ako som vyskúšal 10 rôznych štupľov a tlačil to slúchadlo všemožne do ucha, no bez výsledku.
Tak to asi bude proste pokazené. Nedá sa ani rozobrať, že by sa dalo pozrieť či tam niečo nie je poškodené. Lebo takto mi je ich ľúto vyhodiť, keď neviem čo tomu je